Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Racordare la apa termosemineu

Mi am luat 4x4

Recomandare laptop cu luminozitat...

Cautarea pe google android nu merge
 Caut serviciu serios de captura v...

Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata
 Îndepartare bule folie reflectoriz...

Revista imobiliara cu poze... cir...

Recomandare soundbar pentru laptop

Veți renunța in 2025 la...
 Coaxial pentru cablare casa

"Gipane" cu girofar care ...

Mai e cineva pe forum, in afara d...

COSAFA CUP 2024
 

Despre pedeapsa sustragere serviciul militar Romania pana in 2007

* * - - - 4 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
93 răspunsuri în acest subiect

#37
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.778
  • Înscris: 31.03.2012
Durata efecturaii stagiului militar era diferita in functie de mai multe criterii:

Articolul 31
Durata serviciului militar este de la 1 an la 4 luni pentru militarii în termen din toate armele, în afară de militarii în termen încorporaţi la marina militară şi la navele graniceresti, pentru care durata serviciului este 2 ani. Pentru stabilirea datei trecerii în rezerva, durata serviciului militar în termen se socoteşte începînd din prima zi a lunii următoare incorporarii.
Durata serviciului militar, ca militari cu termen redus, este de 9 luni.
Ţinerii prevăzuţi la alineatul precedent îndeplinesc serviciul militar după ce au fost declaraţi reusiti la examenul de admitere în instituţiile de învăţămînt superior, înainte de începerea cursurilor anului I.
Durata serviciului militar pentru studenţii instituţiilor de învăţămînt superior stabilite prin hotărîre a Consiliului de Miniştri, care au executat pregătirea militară pe timpul studiilor, este de 2 luni.
În caz de nevoie durata serviciului militar în termen poate fi prelungită cu cel mult 8 luni şi anume: pentru primele 3 luni, prin ordinul ministrului apărării naţionale, iar pentru următoarele 5 luni, prin hotărîre a Consiliului de Miniştri. Pentru militarii cu termen redus, durata serviciului militar poate fi prelungită cu cel mult 2 luni şi anume: pentru prima luna, prin ordinul ministrului apărării naţionale, iar pentru următoarea luna, prin hotărîre a Consiliului de Miniştri.
În cazul cînd, din diferite motive, ţinerii întrerup îndeplinire serviciului militar, aceştia se considera lasati la vatra şi pot fi reincorporati pentru continuarea îndeplinirii serviciului militar, în condiţiile şi cu durata prevăzute de prezenta lege.
Timpul cît militarii în termen condamnaţi executa pedeapsa închisorii într-o unitate militară disciplinară nu se considera în calculul duratei serviciului militar. După executarea pedepsei,cei în cauza îşi continua îndeplinirea serviciului militar. În perioada cît executa pedeapsa închisorii într-o unitate militară disciplinară, militarii în termen condamnaţi au gradul de soldat.


#38
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.091
  • Înscris: 04.09.2018

View PostKiloW, on 18 august 2023 - 15:21, said:

Exista riscuri mult mai mari de atât. Dacă pe soldat il apuca ganditul și-și da seama ca decât să-l împuște pe racanul din fața lui mai bine îl împușcă pe politicianul imbuibat care l-a trimis acolo? Asa ceva nu putem risca...
Pai cam asa ma gandeam si eu, ca soldatii sa nu mai lupte la comanda politicienilor ptr interesele lor strategice. Dar asta sa faca si aia din tara atacatoare.

Dar lumea nu gandeste "aaaa, hai sa batem pe pe x, pe y ca ne ataca", dar nu s-au gandit de ce aia ataca, ca si aia is indoctrinati, sau aia atactori sa zica "ce cautam noi peste aia ?!".
De ex nemtii, ce au cautat ei peste rusi atat timp cat rusii nu le facuse nimic si nici nu aveau de gand ?! Ce e aia "rusii is suboameni", eu ma gandeam "oare e asa cum zic astia ?! Daca mint ca sa ma inversuneze contra la aia mai ales ca stiu ca Hitler nu suporta comunismul".
Deci niste atacuri fara rost. Bine, au fost mintiti ca rusii ar fi pregatiti sa vina peste ei. Dar chiar si asa  nu as fi luptat cu ei, fugeam, faceam ceva, adica omor un alt tanar ca si mine ptr cine ? Ptr Stalin sau Hitler ?

#39
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.091
  • Înscris: 04.09.2018

View Poststrongsss, on 18 august 2023 - 07:52, said:

ereau destui care nu voiau sa faca armata si inainte de 89, din varii motive, dar modalitatile de a fenta sistemul erau putine.
in armata am avut cativa colegi care aveau in jur de 30 de ani, ingineri deja cu vechime in fabricile unde lucrau, toti erau din aceeasi localitate si avusesera o pila la comisariat si, cand pila a cazut, toti protejatii au fost trimis in armata. eram o unitate OK, de TR, dar si asa mi s-a parut ciudat. unul dintre ei avea ceva functie la fabrica unde lucra, se purtau si cadrele cu manusi cu el. Unul cred ca era la limita (a implinit in armata varsta pana la care poti satisface stagiul militar), dar nu mai stiu ce s-a intamplat..
in general pentru a nu face armata nu puteai invoca motive de constiinta, se mergea pe motive medicale, teoretic platfusul era suficiet pentru a fi declarat "apt limitat", apoi incepea chinul gasirii unui diagnostic si a unui medic care te declare inapt. asta pentru cei care erau mai rasariti, nu oricine avea acces la medicii din comisariat.
erau si atunci multi care nu iubeau armata si nu voiau sa faca stagiul militar, dar societatea nu prea iti dadea voie sa fii ravratit si pana la urma te impcai cu ideea. n-am auzit de oameni care sa fi refuzat in mod categoric inrolarea si sa fi facut puscarie pe acest motiv.
insa multi care nu voiau sa aiba de a face cu arma ajungeau in unitati care prestau munci pe santierele patriei (erau combatanti cu arme cotite) sau, daca ajungeau la alte unitati, erau directionati la GAZ, ori alte ocupatii non-militare. Nu era o actiune prin care se tinea cont de dorinta lor, ci era mai mult o teama a cadrelor ca, daca persoana respectiva ajunge sa aiba arma pe mana, poate face vreo prostie. multi ajungeau tinta glumelor proaste si a abuzurilor de tot felul, venite de la caporali/sergenti analfabeti, dar si de la cadre care se considerau ofiteri, fara sa inteleaga câtuși de puțin ce înseamna acest cuvant. in fine, erau vremuri complicate... eliminarea seviciului militar obligatoriu chiar a fost o treaba OK.


nu uita de AZP...

in armata nu trebuia sa gandesti deloc. nici acum nu trebuie sa gandesti, trebuie doar sa urmezi ordienle sau procedurile.  cum ar fi daca soldatii, pe front, ar incepe sa gandeasca la ce e bine pt ei. cati ar mai lupta si cati ar fugi rupand pamantul?!!?!?
oricum logica se opreste la poarta unitatii militare.
Ca sa scapi de armata trebuia ori sa fi cu capu`, ori sa ai diabet ori ambele, asta asa ceva mai simplu, ma refer cel putin dupa 90 pana in 2007, nu stiu inainte. Daca aveai "noroc" si sa fi cu capu si sa fi avut internari de dinainte era bine. Ca la diabet daca nu aveai, nu aveai cum sa fentezi, ca orice ai manca, glicemia era buna.
Avem un user de aici de pe forum care in anii 90 a fost scutit de armata ptr ca avea diabet.

Putea sa treaca una din bolile asta fictiv daca cunosteai si aveai pile mari, cel putin pe vremea lui ceausu cand cica se scapa f greu de armata. Aia cu psihicul nu aveau cum sa fie prinsi chiar daca pica pila si vroiau ala sa te reverifice daca miroseau ceva, insa la diabet te prindea oricand ca acolo ai analize concrete.
Pe astia cu adevarat dusi cu barca uneori ii vedeau unii medici militar de cum intrau acolo, ca medicii militari aveau pregatire f buna si se vedea pe figura, privire, mai ales cand scoteau vorbe si se vedea si cum vb, gesticularea, gata treaba.
Doar nu erau tampiti sa le dai in cap cu lopata chiar daca te trimitea altundeva si nu la arme, ca te enervai, nu-ti convenea sau altele.

#40
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.815
  • Înscris: 27.10.2007

View PostRaz0rblade, on 18 august 2023 - 14:00, said:

Daca nu faci parte din tagma asta, nu vorbi despre ce nu intelegi. Armata nu se rezuma la povestile unor semi-retarzi, cu frustrari profunde la nivel psihic.

armata este plina de retarzi si semiretarzi, crede-ma. de altfel trebuie sa ai o perspectiva cel putin redusa asupra lumii si vietii ca sa urmezi o cariera militara.
te faci militar de cariera ca sa ce?  ori sa o freci la rece, pe timp de pace, adica NIMIC! ori, in caz de razboi, esti permanent cu teama ca ti-o trage unul si o mierlest - deci tot nimic.
Si nu, n-am ramas cu frustrari din perioada armatei, am facut la TR, la trupele chimice, aveam caporali dintre noi, facem instructie dar si destula pregatire teoretica (tabun, soman, sarin, iperita chiar stiu ce sunt)... am fost cmd. garzii, al arestului si am avut colegi care erau ajutor de OSU, deci chiar nu ne strasa cineva cu instructia.

View PostKiloW, on 18 august 2023 - 15:21, said:

Exista riscuri mult mai mari de atât. Dacă pe soldat il apuca ganditul și-și da seama ca decât să-l împuște pe racanul din fața lui mai bine îl împușcă pe politicianul imbuibat care l-a trimis acolo? Asa ceva nu putem risca...

Corect!

Editat de strongsss, 18 august 2023 - 17:32.


#41
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.128
  • Înscris: 24.02.2011
Eu am prins perioada de după 2000 când se elimina obligativitatea în țările din EU, dar dobitocul de pdsr-ist Ioan Mircea Pașcu, tot o amâna, spunând că e folositoare &shit, astfel că am fost nevoit să mă înscriu vreo 3 ani la diferite facultăți ca să fac rost de adeverință. De atunci urăsc PSD-ul!

#42
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.091
  • Înscris: 04.09.2018

View PostProphecy, on 18 august 2023 - 13:19, said:

Stii ce i culmea ?
Pe toate topicurile sunt saltati in slavi nordicii cu gradul lor de civilizație.
Ce să vezi, armata e obligatorie in Suedia, Finlanda, Norvegia.

Nu prea mai vrea nimeni sa se facă militar iar consecința trist amuzantă va fi ca se va reintroduce stagiul militar obligatoriu.
Si pentru ca suntem egali in drepturi, va fi introdus si pentru femei.
Nu fabulez, vezi discutiile despre asta din Germania si Franța, iar noi, evident, vom urma aceleași reguli

Asta e, e o lipsa crâncenă de personal la MApN, cu toate pensiile lor speciale , drept pt care, vom face toti armata.
Pai asta ma gandeam si eu, de ce femeile nu faceau armata ?! Ca pana la urma sute de mii de femei din Rusia au participat la razboi mai ales catre sfarsit. ba ca lunetiste, ba ca altceva, iar cand s-a ocupat Berlinul  auzisem ca 1 milion de femei au participat. Adevarat ca trebuia cineva sa mai si munceasca, sa ramana in civilie, ca daca-i iei pe toti la razboi ce faci ?

Nu stim daca chiar se va introduce serviciul militar obligatoriu in Franta, Gernania, deocamdata sunt discutii si propuneri.

#43
Prophecy

Prophecy

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 863
  • Înscris: 29.07.2023
In lumea aia utopică pe care o visează unii, comunismul este bun iar armata nu există, nu si are justificare.

In lumea reală comunismul a dat fail grav, iar armata isi are mare justificare, cred ca acum e cea mai mare cursa a înarmării de la ww2 incoace.

Eu cred că armata va redeveni obligatorie. Pentru simplul fapt ca nu mai vrea nimeni sa se faca militar si atunci vom fi toți militari, cu rândul.

Discuția, dpmdv, se limitează daca e timp pierdut sau nu.

Trecem peste folosirea armatei la culesul porumbului sau spalatul wc ului cu periuța de dinți, sunt aiureli care nu sunt actuale.

Dar daca, după finalizarea stagiului militar, armata iti va elibera niste acte folositoare in viata de zi cu zi ?
Un permis de conducere categoriile B,C,E ?

Nu vă gândiți ca e un nimic, sunt parcuri întregi de camioane pe care nu are cine să le conducă.  Camioane euro 5, nu Rabe sau Saviem.

Un brevet de pilot ? Unul de alpinist ? Etc

Sigur, pt unul axat pe o carieră academică va fi o frână, dar, per total ?

#44
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.778
  • Înscris: 31.03.2012
Femeile care urmau cursuri universitare faceau pregatire militara.
Articolul 28
Serviciul militar este obligatoriu pentru toţi cetăţenii români, indiferent de sex,


Femeile în vîrsta de la 18 la 45 de ani, cetatene ale R.S.R., pot fi luate în evidenta militară şi vor putea fi chemate sa îndeplinească serviciul militar în condiţiile stabilite prin prezenta lege.

Editat de pasilla, 18 august 2023 - 18:25.


#45
elef

elef

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.871
  • Înscris: 03.10.2014
Pana in 2004 veneau de 3 ori pe an cu ordinu' de incorporare dar nu raspundea nimeni la usa, dupa care s-au plictist si si-au bagat pucioarele si nu m-au mai deranjat :)).

#46
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.815
  • Înscris: 27.10.2007

View PostMinettoMatoi, on 18 august 2023 - 17:54, said:

Pai asta ma gandeam si eu, de ce femeile nu faceau armata ?!

multi isi doreau treaba asta...de unde si melodia ..

De-ar da Dumnezeu odată
Să facă fetele-armată
Să le fiu eu comandant,
Pe toate să le comand.
Şi la stânga, şi la dreapta
Să vadă cum e armata
Şi la stânga, şi culcat
Să vadă cum e soldat.
E uşor din gur-a spune
Să fii militar pe lume

de fapt doar studentele faceau armata.
iar din pozitia de cadru. erau ofiteri subofiteri femei la specializarile intendenta (logistica) si finante (contabilitatea).
Sibiu, 1983, promotia finante, in poza apar cel putin 2 femei ofiter.

de fapt, din 1973, scoala militara din Sibiu a fost prima institutie care a pregatit ofiteri si subofiteri din randul femeilor in cadrul „Cursului de cadre active de femei ofiteri si subofiteri”.

Editat de strongsss, 18 august 2023 - 19:42.


#47
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.091
  • Înscris: 04.09.2018

View PostProphecy, on 18 august 2023 - 18:05, said:

In lumea aia utopică pe care o visează unii, comunismul este bun iar armata nu există, nu si are justificare.

In lumea reală comunismul a dat fail grav, iar armata isi are mare justificare, cred ca acum e cea mai mare cursa a înarmării de la ww2 incoace.

Eu cred că armata va redeveni obligatorie. Pentru simplul fapt ca nu mai vrea nimeni sa se faca militar si atunci vom fi toți militari, cu rândul.

Discuția, dpmdv, se limitează daca e timp pierdut sau nu.

Trecem peste folosirea armatei la culesul porumbului sau spalatul wc ului cu periuța de dinți, sunt aiureli care nu sunt actuale.

Dar daca, după finalizarea stagiului militar, armata iti va elibera niste acte folositoare in viata de zi cu zi ?
Un permis de conducere categoriile B,C,E ?

Nu vă gândiți ca e un nimic, sunt parcuri întregi de camioane pe care nu are cine să le conducă.  Camioane euro 5, nu Rabe sau Saviem.

Un brevet de pilot ? Unul de alpinist ? Etc

Sigur, pt unul axat pe o carieră academică va fi o frână, dar, per total ?
Nu stim daca va deveni obligatorie, e doar o presupunere a unora, vom vedea.

Trebuie sa avem grija sa fie pace in lume, asta e solutia, nu sa ne pregatim de bubuiala la infinit. Dar nu intereseaza pe aia de sus asta, ca castiga din razboaie. Trebuie pus sus in forta in fiecare tara un regim care va face ceva sa fie pace, nu asa sa se faca ca face ceva cum a facut SUA dupa WW1 de a propus liga natiunilor dar nici nu a aderat la ea, rasul lumii. Dupa aia fiecare cum i se scula, iesea din liga. Ce e aia ?
De ce nu a aderat daca vroia pace ?! E clar de ce, le convenea sa fie razboaie, ca din razboaie in alte parti, eu mereu castiga.

Poti sa faci actele alea utile si in civilie, doar sa vrei.



strongsss, nu e vb ca vrea cineva sau nu vrea ca ele sa faca armata, ca nu castiga nimic din asta, ca si daca faceau sau nu, baietilor tot la fel de greu le era in armata. Intrebam ca idee de ce nu le pune sa faca, ca in coreea de nord tot comunism era ca si la noi inainte de 90 dar si femeile si barbatii fac armata cam la fel, cu mici diferente doar ca timp. Adica care era logica lui Ceausescu si care era ptr Kim Ir-Sen desi ambii erau comunisti dictatori.

Aia cu "pe toate sa le comand" nu merge, ca ar fi fost cadre femei de sus pana jos.

Editat de MinettoMatoi, 18 august 2023 - 20:31.


#48
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.940
  • Înscris: 11.06.2003

View PostMinettoMatoi, on 17 august 2023 - 19:29, said:

Si alta intrebare, de ce credeti ca in majoritatea tarilor UE, armata obligatorie s-a scos ? Ca asta trebuia sa se intample de mult, nu abia dupa anul 2000, noi 2007, nemtii in 2011, altii nu stiu cand au renuntat.
pe vremea lu' Napoleon, un soldat trebuia sa stie sa se aranjeze in coloana, linie si careu si sa traga la modul ideal 2 focuri/minut.
cu timpul cerintele s-au complicat nitel. acum un soldat care are un stagiu de 6 luni, e aproape complet inutil. echipajele de tancuri, de ex. is formate din soldati profesionisti cu contract pe 10 ani, care perioada aia si stau impreuna in acelasi echipaj, decat sa-si umple armata cu recruti pe 6 luni, care iara nici nu poti sa-i trimiti impotriva vointei lor in misiuni in stainatate, s-a preferat o armata de soldati profesionisti.

Quote

Cum era la noi pe vremea lui Ceausescu ? Ce se intampla daca refuzai sa te duci in armata ? Care era pedeapsa ?
intreaba martorii lui Iehova, ca aia toti refuzau. dupa recrutare mergeau 3 ani la zdup.

Editat de Pengoon, 18 august 2023 - 21:16.


#49
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.646
  • Înscris: 05.10.2013
In loc sa va intrebati de ce nu e armata obligatorie ,ar trebui sa va intrebati de ce nu are populatia drept la arme de foc -chiar si numai sa le tii acasa si de ce politicienii in Sua(partidul democrat) incearca sa ia armele populatiei .

#50
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.739
  • Înscris: 08.01.2021
Eu as pune problema pragmatic nu ideologic.

Tre' să băgăm în apărare 2% din PIB. 5-6 miliarde anual.
Si trebuie să maximizezi bang for the buck cum zicea marele Napoléon.

Din 5 miliarde pe an e mai eficient sa ai 150000 militari în termen care trebuie hrăniți, echipați, instruiți (o iei de la capăt anual cu instrucția de baza) și pe care ii înarmezi cu cozi de matura sau 50000 profesioniști pregătiți serios și înarmați cu ultimul răcnet în materie de tehnica militara?

Eu cred ca aia care au renunțat la armata obligatorie și-au dat seama ca arunca banii pe fereastra hrănind și instruind racani care gâfâie dacă ridica mai mult decât un mouse. E mai util ca unul din ala sa între în câmpul muncii în spatele unui ecran și să-ți producă bani din care să cumperi drone și săbii laser, decât sa piardă un an-doi învățând sa mute gropi și să bata pas de defilare.

România cu 5-6 milioane productive are un PIB de vreo 250 miliarde. Decât să ții 4-5% din forța de muncă (pentru că aia apți de armata sunt fix aia apți de munca, nu pensionari)  într-o cazarma pierzi o căruță de bani cu care ți-ai fi permis o armata mult mai moderna. Ti-ai permite sa mărești bugetul de apărare de la 2 la 5% fără probleme.

Chestia asta cu armata obligatoire e utila la tari de buzunar, gen Israel sau Elveția, ambele având sub 10 milioane populație. Și una fiind într-un perpetuu conflict.

Editat de KiloW, 19 august 2023 - 13:29.


#51
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.815
  • Înscris: 27.10.2007

Quote

Eu cred ca aia care au renunțat la armata obligatorie și-au dat seama ca arunca banii pe fereastra hrănind și instruind racani care gâfâie dacă ridica mai mult decât un mouse
Corect.

Quote

Chestia asta cu armata obligatoire e utila la tari de buzunar, gen Israel sau Elveția,
Sunt tari diferite si sisteme diferite. Armata obligatorie din Elvetia difera fundamental de cea din Israel, unde esti intr-o stare de razboi permanent.

#52
rhdghdhs

rhdghdhs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.477
  • Înscris: 22.05.2011
Am facut armata, la mine in oras, era o prostie, un an pierdut din viata. Dobitoci la greu, nepotisme, slugareala, umilinta... Nu am invatat nimic pozitiv... Imi amintesc de cate un rahat de plutonier angajat, ne punea sa-i facem masaj la talpi... si el era vai de mama lui, taran imputit. Acum cand ii vad pe strada imi vine sa-i scuip, cu toate ca sunt oameni batrani

Editat de rhdghdhs, 19 august 2023 - 14:59.


#53
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.940
  • Înscris: 11.06.2003

View Postrhdghdhs, on 19 august 2023 - 14:56, said:

Am facut armata, la mine in oras, era o prostie, un an pierdut din viata. Dobitoci la greu, nepotisme, slugareala, umilinta... Nu am invatat nimic pozitiv... Imi amintesc de cate un rahat de plutonier angajat, ne punea sa-i facem masaj la talpi... si el era vai de mama lui, taran imputit. Acum cand ii vad pe strada imi vine sa-i scuip, cu toate ca sunt oameni batrani
imagineaza-ti cati chiar is convinsi ca experienta batjocurii de la cate un proleto-taran facut sef intr-o distopie, te face "barbat".
astea-s de fapt exceptii bizare, posibile in tari de-ampisicelea, cu mentalitati de-ampisicelea, politicieni de-ampisicelea si o gloata impresionanta de idioti. asta nu-i o normalitate si nici nu are nimic in comun cu o pregatire militara intr-o armata care nu s-ar dezintegra instant la primul contact cu o forta care incepe sa traga inapoi.

#54
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.471
  • Înscris: 05.08.2015

View PostLex404, on 17 august 2023 - 20:36, said:

Ce iti poate face e sa iti anuleze pasaportul. Dar aia o sa impinga pe si mai multi sa se naturalizeze unde sunt sau sa se declare stateless.

Ideea e ca daca Romania e in razboi, NATO e in razboi

Daca te afli pe teritoriul unui stat NATO, chiar daca tu ai rupt legaturile cu autoritatile romanesti, autoritatile tarii in care te afli n-au rupt legaturile cu tine, daca ma-ntelegi

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate