Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.
 Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India
 Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala
 PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?
 

Apple risca amenda uriasa pentru restrictionarea NFC

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
140 replies to this topic

#73
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,057
  • Înscris: 02.08.2021
Cam tarziu s-au trezit autoritatile, dupa ani de zile.
Ar trebui sa fie amendati ca blocheaza Bluetooth-ul pentru telefoanele Android, ca interzic alte sisteme de plata a aplicatiilor inafara de cele din Apple Store, nu permit instalarea de aplicatii din surse terte.

#74
horhescu

horhescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 14.05.2018
ce bine le stiu politrucii pe toate. ei vor doar binele pt poporul asuprit de apple care restrictioneaza nfc si refuza "standardul" usb-c.

acum mai in gluma mai in serios, mie imi place apple in ecosistemul in care functioneaza, nu e nevoie sa fie mai open. e fix ce trebuie

#75
neaRica

neaRica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 384
  • Înscris: 08.02.2023
incet incet incearca astia sa devina toata lumea la fel, sa aiba toata lumea aceleasi produse, sa nu isi ia lumea ce le convine, ca vine vorba de apple, samsung, masini, etc. Vor sa iti impuna cablul usb c la toate electronicele, masini electrice, etc.

Edited by neaRica, 17 February 2023 - 12:36.


#76
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 06.02.2008

 maccip, on 17 februarie 2023 - 12:29, said:


Marketingul frate! N-ai ce-i face. Oricine poate sa-i cada prada.
Subiectul in sine graviteaza de fapt in jurul acestei probleme, doar ca e greu de cuprins in cuvinte.
Nimeni nu e pregatit sa apere un oppo asa cum multi sunt pregatiti sa apere un apple cu pretul sangelui in sudoare. Si asimetria asta uneori si din pacate, face ca sa contorsioneze perceptia, s-o intoarca fix pe dos.

Uite, un material interesant, nu e lung, sper să-l urmărești dacă nu l-ai văzut deja, esența a ce spui tu. Evident, nu e valabil doar la Apple, se referă la marketing și maximizarea profitului pornind de la povestea banalului bec.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/j5v8D-alAKE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by caiuscorneliu, 17 February 2023 - 12:43.


#77
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,151
  • Înscris: 04.02.2011

 Lex404, on 17 februarie 2023 - 01:05, said:

se vaita mucosii de pe android, ca vin sa bage batul prin gard in fiecare an aiurea.

Uite, eu nu vreau deschiderea NFC pentru plati. Si stii de ce? pentru ca apple inoveaza. Unde e Apple Wallet vs Google Wallet? Si nu doar plati, dar boarding passuri, carduri de fidelitate, chei de masina, chei de hotel, etc. Asta e un exemplu.

Inteleg ca e cam monopol bla bla si se plang niste unii; dar la Apple monopolul asta e chiar util pentru ca le permite sa faca RD pe un produs exact asa cum vor ei fara limitari impuse de terti.
Daca deschid NFC-ul de ex, o sa vina bancile "aaaaa menutz stai, nu vrem sa mearga si cu hoteluri ca kk securitate nu stim noi dintr-astea".

Si exista si ricsul ca dupa de ex bancile sa nu mai ofere apple pay, ca "avem minunea noastra de aplicatie, actualizata din ani in pasti dar nu va faceti griji, aproape merge"

Deci nu, multumesc.
Eu sunt încântat de iPhone însă consider că soluția apple pay nu va fi afectată de această deschidere. Băncile nu vor renunța la Apple pay deoarece fiecare plată le aduce bani.

#78
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 06.02.2008
Revenind la subiect. Dacă într-adevăr Apple încasa procent din sumele rulate în Apple Pay e o problemă. La cum cunosc eu băncile și practicile lor sunt sigur că nu dădeau de la ei din profit ci prețul plătit Apple era intrinsec costurilor propriilor clienți. Dacă Google poate mă gândesc că poate și Apple să mai micșoreze din pretenții nejustificate.
PS. Google s-au tâmpit în ultimul timp, mă scot și ăștia din sărite.

Edited by caiuscorneliu, 17 February 2023 - 12:53.


#79
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,151
  • Înscris: 04.02.2011

 Mondeo, on 17 februarie 2023 - 11:27, said:

Vorbim despre aceisi comisie europeana care a aprobat consumul a patru specii de insecte? cri cri cri! huh?

Sau  de aia care a vrut sa interzica Craciunul? intreb pentru un pieten si mai are o droaie de interbari...

Trebuie să diferențiem între deciziile bune și deciziile proaste.
Aia cu crăciunul e o porcărie și nici nu s-a concretizat.
Un cadru legal pentru comercializarea de insecte pentru consum este binevenit, cum e binevenit un cadru legal pentru sistemul NFC, USB, etc.

Politica pentru energie în schimb e un rahat. Și tot așa.

 neaRica, on 17 februarie 2023 - 12:35, said:

incet incet incearca astia sa devina toata lumea la fel, sa aiba toata lumea aceleasi produse, sa nu isi ia lumea ce le convine, ca vine vorba de apple, samsung, masini, etc. Vor sa iti impuna cablul usb c la toate electronicele, masini electrice, etc.

Posted Image Posted ImageLol, cablu USB la mașini electrice, nu știu de unde citiți toate aberațiile astea!

 caiuscorneliu, on 17 februarie 2023 - 12:15, said:

Îmi amintești de discuțiile recente cu nevastă-mea care a primit ultimul iPhone, ăla full, cu pro, max, ultra, super în nume, ca telefon de serviciu. Foarte încântată deși nu e disperată cu gadget-urile, telefonul i-a luat ochii, i-a luat și o husă Guess, din astea Posted Image Mai că nu mai vorbea cu mine, eu cu androidul (glumesc). Acum vreo două seri a încercat să-și pună un ringtone personalizat și numai înjurături printre dinți. N-am ratat momentul să-i bag vreo două ironii, probabil se poate și pe iOS, nu mă îndoiesc, dar era obișnuită cu android unde era chestie simplă să faci asta Posted Image

Îți dau contraexemplu, primești un număr de telefon prin whatsapp, la iPhone dai un click și ai apelat, la Android trebuie să dai cpoy/paste la tot mesajul într-un fișier și de acolo să dai copy la numărul de telefon și paste din nou în aplicația de telefon.

Deci totul e relativ.

Edited by benis, 17 February 2023 - 12:53.


#80
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 06.01.2007

 caiuscorneliu, on 17 februarie 2023 - 11:43, said:

Astea le poți face și cu portofelul de la Google.
Mai mult, nu e necesar portofelul de la google sa faci acelasi lucru cu aplicatia bancii care are acces la NFC.
De fapt, multa lume a folosit telefonul pe post de card bancar, cu mult inainte de a aparea Apple pay si Google pay in Romania (ce-o mai fi insemnand si venitul asta, ca nu inteleg).
Existau telefoane nu NFC cu mult tip inainte si nu existau degeaba ci fix pentru chestia asta. Incredibil pentru un apple-head, insa e cat se poate de adevarat.

Ce naiba sa discuti acum de principiile dupa care birocratii europeni au intervenit, daca cei de la apple nici macar nu recunosc ca in afara de ei mai exista si altii care fac fix la fel.
S-au nascut cu apple, au avut doar apple si tot timpul s-au simtit superiori cand au trecut pe langa un android. Fenomenul e real, observabil si prezent. Userii apple s-au simtit tot timpul superiori. Unii, corect, dar destui. Si forumul asta nu face decat sa confirme.


Dar hai sa zic si opinia mea la subiect.
1. Consider ca birocratii europeni sunt niste imbecili. Nu au resursele si anvergura tehnologica sa inteleaga aspecte ce tin de buna practica in industrie. Au aratat si in trecut cand au interzis plumbul, din circuite imprimate, fara sa realizeze dobitocii ca masinile lor merg cu baterii de plumb care cantaresc 30 de kile. Au interzis 2 grame de plumb, dar au revenit cand era vorba de cele 30 de kile care ar fi facut masina sa porneasca la biela-manivela. Si in general, buna practica in tehnologie, in standardizare, nu vad cum niste birocrati puturosi si analfabeti tehnologic ar putea s-o ia. Vor fi in bataia vanturilor ecologiste, in bataia lobbyurilor, in bataia produselor de marketing. Standardele ar trebui facute de industrie, si acolo unde se impune obligativitatea pentru protejarea cetateanului, sa fie luate masuri, dar cu buna masura.

2. Despre practica asta a interzicerii unei mufe.. well, in mod firesc nu ar trebui sa apara, a prima vedere insa in economia de piata, principiul sanatos e ca userul sa aiba libertatea de a alege. Libertatea de a pune o mufa incompatibila poate sa insemne o mai putina libertate din perspectiva consumatorului. Acesta devine captiv (daca termenul creeaza probleme, atunci in intelesul prezentat de mine, nu in sensul hartuit de vrajitorul). Acelasi lucru si pentru NFC si cu alte lcururi. Eu in calitate de consumator, chiar am o frustrare cand sunt nevoit sa aleg un divais mai slab calitativ, doar pentru ca-i singurul compatibil. Cateodata e inevitabil, insa unde e perfect evitabil, practica neetica ar trebui sa fie legiferata. Nu putem sa ne intoarcem inapoi in ceea ce priiveste standardizarea. Standardul industrial e de fapt vectorul evolutiei tehnologice. Cand implementezi o interfacta noua, pentru ca cea veche nu mai serveste, atunci asta ar trebui sa fie si publica si libera. E un produs al evolutiei tehnologice in cadrul ei natural. Care vrea sa impuna o anumita interfata, trebuie sa renunte la drepturile ce decurg din asazisa inovatie.

3. Ne cacam pe noi cu flatulente ecologiste si totodata se vorbeste despre dreptul de a repara produse. Trebuie cantarita bine problema, dar situatia actuala in care arunci un electrocasnic de 100de kile din cauza unui tranzistor de 1gram, nu cadreaza deloc cu ideea asta de ecologie, sustenabilitate si eficienta in folosirea resurselor. Aici UE e cu un pas inainte, dar nu e suficient. Acel pas inainte e powered by .. naiba stie ce, dar sigur nu de o doctrina cu principii, cum ar fi doctrina asta eco. Reciclam, salvam planeta, participam activ, sar mai trebuie si noi, consumatorii sa vedem ca se pune pret pe un dispozitiv care are o mica defectiune din cauza careia nu functioneaza, dar altfel ar fi bun estetic si functional. Vrei sa vinzi in UE? Bun! Vrem schema de servis la liber, vrem piese de schimb, nu vrem practici neetice prin care sa creezi o incompatibilitate nenencesara. Ce se intampla acum nu are nicio treaba cu vreo doctrina bazata pe principii, ci o realitate brodata pe interactiunea unui cumul de interese. E inacceptabil sa nu stiu ce rulment foloseste masina mea de spalat, pana nu o desfac. Pentru ca vreau sa comand rulmentii si sa mi-o repar singur. Sau cu ajutorul unui servis(nu neaparat autorizat, ca stim ce inseamna). Din pacate Europa nu produce suficient incat sa aiba un punct de vedere zdravan in aceasta chestiune. Insa e o piata foarte importanta pentru orice producator care iese in piata globala. Vrei sa vinzi masina de spalat in Eu? Pui pe sain, liber cartea tehnica, pui codurile la toate componentele standardizate cu codul standard, nu ala inner. Rulmentii sunt produse standard, nu ceva custom Bosch. Daca nu poti influenta industria, influenteaza macar piata. Ca esti dita Europa.

Cam asta, in mare, ar exprima opinia mea cu privire la ce ar trebui sa fie si la ce exista. Sa nu raman dator si sa nu para ca am eu ceva cu apple in mod special. Si samsungul, si lenovo au practici neetice. Si probabil toti. Exista si defecte de design, dar exista si design facut cu scopul de a impiedica reparatia, chestie care mi se pare inacceptabila sa existe concomitent cu ideile eco. Ori una, ori alta.

#81
neaRica

neaRica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 384
  • Înscris: 08.02.2023

 benis, on 17 februarie 2023 - 13:00, said:

Trebuie să diferențiem între deciziile bune și deciziile proaste.
Aia cu crăciunul e o porcărie și nici nu s-a concretizat.
Un cadru legal pentru comercializarea de insecte pentru consum este binevenit, cum e binevenit un cadru legal pentru sistemul NFC, USB, etc.

Politica pentru energie în schimb e un rahat. Și tot așa.



Posted Image Posted ImageLol, cablu USB la mașini electrice, nu știu de unde citiți toate aberațiile astea!



Îți dau contraexemplu, primești un număr de telefon prin whatsapp, la iPhone dai un click și ai apelat, la Android trebuie să dai cpoy/paste la tot mesajul într-un fișier și de acolo să dai copy la numărul de telefon și paste din nou în aplicația de telefon.

Deci totul e relativ.
eu nu am zis ca ne impun astia cablu tip c la masini electrice. Am zis ca ne impun cablul tip c la toate electronicele si sa trecem la masini electrice

#82
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 06.02.2008

 benis, on 17 februarie 2023 - 13:00, said:





Îți dau contraexemplu, primești un număr de telefon prin whatsapp, la iPhone dai un click și ai apelat, la Android trebuie să dai cpoy/paste la tot mesajul într-un fișier și de acolo să dai copy la numărul de telefon și paste din nou în aplicația de telefon.

Deci totul e relativ.

Bravo. Valabil la orice producător/brand /companie/soft. Nu poți să devii fan atât de înfocat și să le iei mereu apărarea, chiar și atunci când respectivii dau în străchini. Google au stricat servicii care acum câțiva ani mergeau bine. Dacă am fi acționari aș înțelege, să mințim și să fim subiectivi atunci când suntem atacați. Dar noi suntem simpli clienți, ar trebui să fim mai obiectivi când îi adulăm/criticăm.

#83
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,507
  • Înscris: 19.04.2009

 benis, on 17 februarie 2023 - 12:50, said:

Eu sunt încântat de iPhone însă consider că soluția apple pay nu va fi afectată de această deschidere. Băncile nu vor renunța la Apple pay deoarece fiecare plată le aduce bani.


Unele banci au renuntat la google pay (sau au renuntat sa mai puna cele mai populare carduri in gpay) si isi indemnau clientii sa foloseasca aplicatia lor. Cand ai 2 carduri de la banci diferite, deja devine enervant.

#84
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,151
  • Înscris: 04.02.2011

 neaRica, on 17 februarie 2023 - 13:29, said:

si sa trecem la masini electrice

Și asta tot o minciună este dar în fine..

 Lex404, on 17 februarie 2023 - 13:45, said:



Unele banci au renuntat la google pay (sau au renuntat sa mai puna cele mai populare carduri in gpay) si isi indemnau clientii sa foloseasca aplicatia lor. Cand ai 2 carduri de la banci diferite, deja devine enervant.
Singura diferență e că pe Android trebuie dinainte să schimbi aplicația standard pentru plăți din setări în timp ce pe Apple pay poți schimba cardul chiar în momentul plății. Limitarea e dată de Android mai degrabă.

#85
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,067
  • Înscris: 20.06.2009

 Lex404, on 17 februarie 2023 - 13:45, said:

Unele banci au renuntat la google pay (sau au renuntat sa mai puna cele mai populare carduri in gpay) si isi indemnau clientii sa foloseasca aplicatia lor. Cand ai 2 carduri de la banci diferite, deja devine enervant.
Vezi că e cam invers, de exemplu BCR a renunțat la George Pay și a recomandat clienților să folosească Google Pay sau Apple Pay. Idem și CEC Bank...

#86
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 06.01.2007
Dar aplicatia bancii e foarte ok. Faptul ca a venit google pay sau apple pay in Romania, nu a adus niciun beneficiu ci doar a cules cu fărașul utilizatorii de aplicatii ale bancilor. Userilor pana la urma nu prea le pasa ca platesc prin google sau aplicatia bancii, atata timp cat merge. Si probabil ca marea majoritate n-au de ce sa umble prin setari sa schimbe defaultul de la instalare. Insa, daca nu ai optiunea, tu esti cel care esti controlat, nu telefonul. Trebuie sa ai optiunea. Nici nu cred ca se va renunta la apple pay sau google pay. Dar e important sa ai optiunea, sa poti renunta daca vrei.

Cretinii astia de la apple, au mai creat o incompatibilitate artificiala cu reteaua de telefonie, cand e vorba de ceasurile lor apple watch.
Eu am avut N chinezarii de ceasuri pentru copii si cu niciunul nu am avut problema asta, sa fie incompatibil cu reteaua de telefonie. Ma rog, trebuia sa aiba 2G, 3G, 4G, ca daca nu aveau, era clar ca nu va merge 2G in Digi de exemplu. Dar in rest, nu mai era nevoie de un alt parametru ascuns care sa spuna ca merge sau nu merge. Trebuia sa ai tehnologia implementata si lista de frecvente. Si atat.

Well.. la apple se intampla lucrurile in mod in care nici nu-ti trece prin cap ca se poate intampla. Au creat incompatibilitate cu reteaua de telefonie prin care nu poate functiona in Romania decat prin Orange si decat prin serviciul special de number share. Adica e musai sa ai acelasi numar de telefon pe ceas cu cel de pe tyelefon. Inteleg ca majoritatea userilor li se potriveste chestia asta, insa mie nu. Eu voiam sa dau copiiilor ceas independent, cu numar de telefon independent de alt divais inregistrat in esim. In america se poate, ca am facut reserciul. In Romania, orange zicea ca nu, aia de la apple de prin mall ziceau ca da. Era cat pe ce sa cumpar acele ceasuri pentru copii, dar am zis sa mai zabovesc sa fac reserci sa fiu sigur. Pana la urma un oleixer pe care l-am sunat ca se ocupa cu vanzarea acestor produse, m-a lamurit cum sta treaba de fapt. De fapt nu merge pentru ca optiunea de blocata de ios, nu ca hardware ar fi o problema. Merge doar in SUA si cu retelele de telefonie pe care le vor ei. Daca ai reteaua de telefonie X, care ofera esim, well.. pentru apple nu e suficient. Mai trebuie si o deblocare explicita din partea ios sa poti folosi functionalitatea asta.
Sa mai zic ca asta e motivul pentru care am trecut pe apple, dar inselarile mi-au fost inselate? Practic m-au pacalit, deoarece informatile de pe sait nu erau corecte.
N-am putut sa fac ce am vrut eu si in final am sfarsit sa le dau telefoane la copii, chestie pe care incercam s-o evit. Nu s-a putut. Era totuna daca ramaneam pe google, unde ai chiar mai multe optiuni in ceea ce priveste istoricul deplasarilor copiiilor (care m-a ajutat cand li s-a furat o bicicleta). La apple nu mai pot, in caz de ceva. Avea si google o problema mare, ca urmarea individul, nu deviceul, insa la apple au aparut alte probleme, cum ar fi lipsa istoricului. Ma asteptam? Sincer, nu. Trebuia sa fac reserci, probabil da, dar cu ce pret si cu ce timp? E absolut firesc sa-mi pot gasi copiii si cat timp hardware-ul ar permite, softwareul nu are niciun motiv sa ma impiedice asa cum o face apple (si google, de fapt).

Mai au o alta imbecilitate. Copiii mei au carduri de la ING si de la Revolut, dar nu pot fi inrolate in Appe Wallet decat dupa ce copilul implineste 15 sau 18 ani. Adica, copilul tre sa umble cu telefon+ card in buzunar. Nu poate umbla ca noi adultii doar cu telefon. Halal protectie. Dar asta-i o lege imbecila probabil, ca si google au fix aceleasi capabilitati(castrate) pentru copii.
Nici rahatul ala de certificat covid nu am putut sa i-l introduc lu fii-mea, care nu facuse inca 13 ani, dar avea totusi certificat covid necesar pentru 12 ani+. A trebuit sa instalez inca o aplicatie pentru certificat covid. Oricum waletul la un copl de 13 ani e total inutil, ca nu poate introduce mai nimic acolo, chiar daca are acordul explicit al parintilor.
Bancile s-au miscat mai repede si deja ofera instrumente electronice de plata si pentru copii de peste 10 ani. Apple... ->pas.

#87
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,057
  • Înscris: 02.08.2021
Acum merge 2G in Digi, are acoperire nationala 2G.

#88
diavolultasmanian

diavolultasmanian

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 04.08.2022

 abac, on 17 februarie 2023 - 00:16, said:

Pana acum parca se guita ca e restrictiv si inchis ecosistemul Apple. Acum e bine ca e inchis si restrictiv. Doar la romanache.
Dar nu cred ca a guitat nimeni de sistemul inchis. Eu tocmai de asta am luat mar si nu sunt curios de restul. Oricine cumpara mar, stie de la inceput cum sta treaba. Eu, daca as fi in locul apple, as vinde telefoanele in ue fara nicio mufa. Doar incarcare wifi. Si fara slot cartela, doar esim. Vrei, cumpoeri, nu, fugi la androizi. E asa de simplu...

 Valy_User, on 17 februarie 2023 - 12:31, said:

Cam tarziu s-au trezit autoritatile, dupa ani de zile.
Ar trebui sa fie amendati ca blocheaza Bluetooth-ul pentru telefoanele Android, ca interzic alte sisteme de plata a aplicatiilor inafara de cele din Apple Store, nu permit instalarea de aplicatii din surse terte.

Bai, si eu cred ca s-au trezit tarziu... De ce nu amendeaza ue samsung / huawey/ etc că au telefoane cu android? Ca eu ma simt inchistat, eu vreau sa-mi instalez xp pe telefoanele  lor. Mai baieti, voi intelegeti care-i treaba? Asdta e chiar culmea, cineva sa-mi impuna mie, producator, ce dracovenii sa pun pe produsul gandit de mine.  Pe bune, mai sunteti multi?

#89
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,057
  • Înscris: 02.08.2021
Si Microsoft bloca instalarea altor browsere de internet, pana cand au fost obligati sa lase si pe altii. Cazul Netscape. Nu cred ca ti-ar fi placut sa fii fortat sa folosesti doar Internet Explorer.
Si, da, pe telefoanele Android poti instala ce vrei tu, sisteme de operare custom, Ubuntu phone, etc fara restrictii.

#90
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,425
  • Înscris: 28.10.2018
Ce imi place mie cand vine cate un descult si afirma plin de importanta: "daca as fi eu in locul lui Apple..."

Ziceti voi daca nu e induiosator? Exact ca un copil de 2 ani. Ca tot acolo este intelectul la fraza respectiva.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate