Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 

Apple risca amenda uriasa pentru restrictionarea NFC

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
140 replies to this topic

#109
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,777
  • Înscris: 21.06.2016

Quote

Ce inovatie? Ca nu lasa utilizatorii sa foloseasca telefonul cumparat fara sa dea bir la Apple de fiecare data cand folosesc telefonul cumparat?
Ideea blocarii NFC-ului e acela de a taxa accesul la NFC. La fel precum ideea de a bloca telefonul la a putea instala doar aplicatii din appstore.
Nu are nici o legatura cu siguranta si nici cu functionalitatea. Are legatura doar cu banii... cu cat e mai inchis cu atat pot taxa mai mult si mai multi.

Ce bir? Te rog un exmeplu negru pe alb, nu cuvinte goale. Ca toti oameni care nu folosesc apple au niste idei asa fatastice ca te ia risul.
Eu am iphone de la 5 incoace, in afara de 3 telefoane nu am platit nimic la apple. Ba da, de curind dau 3$ pe backup mai mare, dar ala nu e obligatoriu.
De asemenea nu cred ca am platit mai mult de 3$ o data pe aplicatii.
Deci care e birul ala?

#110
sftp

sftp

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 11.01.2023

View PostLex404, on 17 februarie 2023 - 20:15, said:

Daca NFC-ul era deblocat pentru plati si veneau altii sa faca aplicatii de plati, veneau bancile sa-si faca propriile aplicatii, etc, Apple Wallet nu era astazi la nivelul la care e acum.
Exact ce ziceam si eu.
Decizia blocarii NFC e strict una financiara. Au blocat NFC ca sa incaseze bani multi pe Wallet.
Daca bancile n-au acces la NFC sa poata oferi clientilor plata cu NFC atunci vor fi fortate sa plateasca bir la Apple Wallet ca sa poata bancile sa ofere clientilor serviciul de plata NFC. Si uite cum se imbogateste un intermediar care nici n-ar trebui sa existe, doar pentru ca Apple considera ca desi tu cumperi telefonul, nu e telefonul tau, e al lor si iti blocheaza componentele telefonului spre a functiona daca nu incaseaza un bir extra de la cineva.

View Postvrajitoruldinoz, on 17 februarie 2023 - 20:16, said:

Ce bir? Te rog un exmeplu negru pe alb, nu cuvinte goale.
Eu am iphone de la 5 incoace, in afara de 3 telefoane nu am platit nimic la apple.
Deci care e birul ala?
Nu stii ca ai platit birul ca nu l-ai dat tu din buzunar ca bir evidentiat separat. Dar 30% din orice ai cumpara din Appstore nu se duc in contul producatorului de aplicatie ci se duc in contul Apple doar pentru ca actioneaza ca intermediar fortat. Pana si la aplicatiile free oferite de producatori (in cazul asta banci), Apple incaseaza de la producatorul aplicatiei bani.
La fel si la Wallet.
Ei blocheaza orice sa mearga pe telefonul cumparat de tine doar cu scopul de a primi bani de la cineva pentru a debloca. Si incaseaza miliarde din "santajul" asta.

Edited by sftp, 17 February 2023 - 20:36.


#111
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 06.02.2008

View PostZ_E_U_S, on 17 februarie 2023 - 20:05, said:



Oricum, nu te forțează nimeni să treci pe aifon și chiar nu înțeleg de ce unii care nu-s interesați de ios fac atâta tărăboi. Eu unu sunt mulțumit de acest sistem închis, așa vreau să rămână, nu l-aș schimba pentru nimic în lume. Sunt fanboy, cum ar zice haterii ce nu ajung la strugurii acri... Iar UE să-și vadă de rahaturile ei, să nu se mai bage ca tanga-ntre buci.

UE trebuie să-și protejeze cetățenii și companiile când cineva sare calul. Asta cu strugurii e chestie care-ți arată limitele, nu e un argument. Probabil știi că și alți producători au telefoane la fel de scumpe, nu?

View PostZ_E_U_S, on 17 februarie 2023 - 20:12, said:


Măi, ia stai așa... Tu când cumperi un aifon nu știi cum stă treaba? Nu știi că nu poți face decât ceea ce zic ei că face? Nasol atunci... Oricum, pentru cei ca tine există android, ”Customizează-l” în voie! Unii din noi vrem așa cum e aifonul când îl scot din cutie...

Au trecut vremurile cu customizări de soft, cel puțin la vârsta mea nu mă mai preocupă așa ceva, de vreo zece ani folosesc telefoanele așa cum le scot din cutie. Cred că cei care mai umblă la softul telefonului sunt o minoritate insignifiantă la nivel mondial. Ăsta e tot un mit vânturat de fanii mărului, cum că ceilalți bijuteresc la soft și stau pe site-uri de softuri custom. Toți folosim telefoanele cum le scoatem din cutie, nu e cutia Apple mai specială. E culmea că și Google începe să utilizeze metoda Apple, copiază modelul pentru a-și maximiza profiturile, mai limitează câte ceva, mai taie câte o facilitate. De condamnat sunt ambele companii. Aici vorbim de practici imorale/ilegale de business, polemica Apple/Google e pe alte subiecte.

Edited by caiuscorneliu, 17 February 2023 - 20:52.


#112
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,057
  • Înscris: 02.08.2021

View Postmaccip, on 17 februarie 2023 - 19:26, said:

N-au si ei o aplicatie proprie care sa faca telefonul ca si card?
Adica, INGul are (sau avea), si nu trebuia google pay.
Instalai aplicatia lor, de acolo faceai un card virtual pe care il setai ca ING Pay cu NFC si.. aia e!  Apropiai telefonul si era card contactless. Nu trebuia nici sa-l deblochezi, insa trebuia sa ai o metoda de securizare la deblocare, altfel nu voia.
Nici nu aveam Google pay.

In versiunea de aplicatie ING pentru iphone, nu mai exista optiunea asta cu ING Pay, dar poti sa-l inrolezi in apple walet si merge si asa, doar ca prin apple pay, care cumva se interpun.
Nu bagi pin si nu poti seta daca sa bagi pin sau nu. In aplicatia bancii era o setare unde implicit era 100 lei fara pin, asa cum functioneaza si cardurile implicit. Ma rog, nu ma deranjeaza neaparat asta, ca oricum amprenta mi se pare suficienta ca si chestiune de securitate.


Am inteles ca si la BT e misto aplicatia. Astia de la Raifaizen ce mama naibii fac? Suntem in 2023.
Merge cu RaiPay

#113
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,777
  • Înscris: 21.06.2016

View Postsftp, on 17 februarie 2023 - 20:36, said:

Nu stii ca ai platit birul ca nu l-ai dat tu din buzunar ca bir evidentiat separat. Dar 30% din orice ai cumpara din Appstore nu se duc in contul producatorului de aplicatie ci se duc in contul Apple


Exact la fel si la Google! Ce dracu bai voi vorbiti din burta?

Asta e o chestie foarte recenta:

After years of almost-equality between Android and iOS prices, Apple has revealed plans to increase the prices of iOS games. Targeting traditional purchases and in-game microtransactions, every facet of iPhone gaming is about to get more expensive.
Currently, the new price mandate only hinders “Chile, Egypt, Japan, Malaysia, Pakistan, Poland, South Korea, Sweden, Vietnam”. Additionally, all countries that use the Euro as its currency will have to deal with the price increase.


Quote

Ei blocheaza orice sa mearga pe telefonul cumparat de tine doar cu scopul de a primi bani de la cineva pentru a debloca. Si incaseaza miliarde din "santajul" asta.

Telefonul nu e "cumparat de tine". Fara serviciile permanente de backend de la apple/google telefonul tau e o caramida nefolositoare

View Postcaiuscorneliu, on 17 februarie 2023 - 20:49, said:

UE trebuie să-și protejeze cetățenii și companiile când cineva sare calul. Asta cu strugurii e chestie care-ți arată limitele, nu e un argument. Probabil știi că și alți producători au telefoane la fel de scumpe, nu?

Ar trebuie sa-i proetejeze prin incurajaraea competitiei si a inovatiei, nu prin suturi la gioale celor care o fac.

Edited by vrajitoruldinoz, 17 February 2023 - 21:14.


#114
M0su

M0su

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 419
  • Înscris: 20.11.2022
Advearul este ca si de usb-c i-au amendat de nu au mai putut 🤣🤣

#115
Z_E_U_S

Z_E_U_S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 721
  • Înscris: 15.01.2020

View Postcaiuscorneliu, on 17 februarie 2023 - 20:49, said:

...Asta cu strugurii e chestie care-ți arată limitele, nu e un argument.

Când nu mai ai ce zice, o bagi p=aia cu jigniri...

View Postcaiuscorneliu, on 17 februarie 2023 - 20:49, said:

...Probabil știi că și alți producători au telefoane la fel de scumpe, nu?
Nu zic nu, dar, de obicei, ăia de cumpără modele scumpe de la androizi, nu fac așa mare tamtam. Încă ceva: dacă nu mă interesează android, nu intru să arunc cu rahat pe topicuri despre acesta. De ce nu se întâmplă la fel și viceversa?

#116
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,777
  • Înscris: 21.06.2016
Google si Apple sunt doua companii gigantice la o tura cu bicileta una de alta, care impart si o parte din angajati, a caror singura motivatie e sa-si maximizeze profitul. Singura diferenta intre ele e calea aleasa care uneori e putin diferita (Google de exemplu face bani din datele tale ca asta e modelul lor de afaceri, Apple nu decit dupa anonimizare). Credinta asta ca Google e bun si Apple e rau e induiosatoare.

#117
M0su

M0su

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 419
  • Înscris: 20.11.2022
Si viceversa e valabila , faptul ca Apple da gratis tot ce vrea NSA nu e tocmai de laudat !
Fiecare ecosistem are beneficiile lui !

#118
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,280
  • Înscris: 08.01.2021
@vraji, pe topicul asta parca ești antivaxxer. Analogia dintre blocarea NFC-ului pentru oricine altcineva decât Apple pay și inventarea antigravitatie e capacul.
O fi apple mare și tare și innovant în general însă chestia asta n-are nicio legătură cu inovatia, ci e fix pe dos, mai las-o în aia masii, plm parca firma asta ar fi Dumnezeu, perfecțiunea prin definiție.

Edited by KiloW, 17 February 2023 - 22:35.


#119
SwatKat

SwatKat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,233
  • Înscris: 01.12.2005

View Postanndrei86, on 17 februarie 2023 - 11:23, said:


Tu doar crezi ca vrei un sistem inchis, dar in realitate nu este asa.
Uite un exemplu:
- gandeste-te ce aplicatii de navigatie folosesti tu pe telefon;
- si acum gandeste-te cum ar fi ca, din motive de securitate,  Apple sa interzica accesul la modulul GPS pentru orice alta aplicatie in afara de Apple Maps.
Dap, ca aplicatia de gps e la fel de importanta ca aia in care iti tii banii. Ahem... hai sa gandim putin.

View Postmaccip, on 17 februarie 2023 - 11:24, said:

Si nevasta-mea la fel?
Sunt modele mai vechi, e drept, insa sunt de aceiasi generatie cu vechiul android, care mergea perfect.
Dar stiu si cum se manifesta, pentru ca il cunosc deja. Daca apuc sa pun telefonul inainte ca posul sa initializeze tranzactia, nu-mi merge. Trebuie sa departez telefonul, sa astept 1-2 secunde si sa apropii iar si merge.
E o chestiune de soft, hardware-ul nu are nimic.
Poate tu traiesti in alta tara si sunt alte protocoale implementate pe posuri, insa in Romania, pot sa afrm ca toate fac la fel. Am intrebat la vanzatori si mi-au zis ca nu sunt singurul cu apple care pateste asta ci majoritatea.
Am intrebat in mai multe locuri si raspunsurile converg, more or less.

Si, sa stii ca la android, nu dai niciun click nimic. Apple pay in Romania a venit tarziu, cand eu deja foloseam de multa vreme aplicatia bancii cu nfc-ul telefonului neblocat de catre android.
O foloseam fara niciun fel de impediment, zero probleme. Fara clickuri, fara figuri, cum cred ca-ti imaginezi tu ca-i lumea asta android.
Si aveam telefon de santieristi, nu ceva de top.
Mai, folosesc Applepay de cand a aparut. Si am folosit inclusiv cand eram cu masca pe fata. Never ever nu am avut probleme. Ba de cate ori e cate unul cu Android si plateste cu Ingpay la Mega da de 2-3 ori pe aparat, ca nu citeste. Si apoi imi zice mereu casierul, "apropiati bine aici"... Mie imi citeste imediat, fara probleme...

View PostYOUR_GOD, on 17 februarie 2023 - 11:58, said:

Pai, savureaza! Esti clientul perfect de Apple.
Sunt de parare ca telefonul e o unealta care sa te ajute in viata. Si am nevoie sa functioneze simplu si eficient si SIGUR. N-am nevoie de wav-uri ca ringtone, de 7 tipuri de iconite, de 7 feluri de agenda telefonica etc.

View Postcaiuscorneliu, on 17 februarie 2023 - 12:15, said:

Îmi amintești de discuțiile recente cu nevastă-mea care a primit ultimul iPhone, ăla full, cu pro, max, ultra, super în nume, ca telefon de serviciu. Foarte încântată deși nu e disperată cu gadget-urile, telefonul i-a luat ochii, i-a luat și o husă Guess, din astea Posted Image Mai că nu mai vorbea cu mine, eu cu androidul (glumesc). Acum vreo două seri a încercat să-și pună un ringtone personalizat și numai înjurături printre dinți. N-am ratat momentul să-i bag vreo două ironii, probabil se poate și pe iOS, nu mă îndoiesc, dar era obișnuită cu android unde era chestie simplă să faci asta Posted Image
Exact ce am zis mai sus... Da, e mai greu sa pui ringtone personalizat, e mai usor daca ai si Mac. Sau daca platesti cativa lei pe ringtone in itunes... Da, recunosc nu e atat de simplu ca la android, dar nu sufar de asta...

View Postsftp, on 17 februarie 2023 - 20:06, said:

In siguranta fata de ce?
Ideea blocarii NFC-ului e acela de a taxa accesul la NFC. La fel precum ideea de a bloca telefonul la a putea instala doar aplicatii din appstore.
Nu are nici o legatura cu siguranta si nici cu functionalitatea. Are legatura doar cu banii... cu cat e mai inchis cu atat pot taxa mai mult si mai multi.
Ba are. Ca de aia la orice mesaj de pishing zic aia ca la Apple te redirectioneaza in cel mai rau caz pe un website, pe cand la Android te trezesti deja cu malware in telefon. Cati au antivirus instalat pe Android si cati pe Apple? Care e procentul de aplicatii cu malware pe Andoid, unde poti instala apk-uri de oriunde si care e procentul pe Appstore?
Stiu, voi sunteti doxa de informmatica si cybercecurity, nu va afecteaza sistemul deschis.

Eu zic in cntinuare ca voi suferiti de sindromul strugurilor acri. Ca va luati S22 ultra si din 16 giga de ram sacadeaza dupa 3 luni de folosire. Sau vi se descarca bateria de 5000 Ah mai repede ca aia de apple de 1800...

PS. neaparat sa va indreptati atentia impotriva Macului sta cu M1/M2. Ca bate la fund Intelurile si iar nu e bine, nu? iar e sistem inchis, nu e bine, ce-i asta, sa mearga bine, sa rupa la performanta, sa tina bateria, sa nu ai treaba cu virusii? Tzz. tzz..

#120
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010

View PostSwatKat, on 17 februarie 2023 - 23:06, said:

Sunt de parare ca telefonul e o unealta care sa te ajute in viata. Si am nevoie sa functioneze simplu si eficient si SIGUR. N-am nevoie de wav-uri ca ringtone, de 7 tipuri de iconite, de 7 feluri de agenda telefonica etc.
Pai, depinde de om. Eu daca imi iau un telefon scump, vreau sa faca toti banii. Dupa logica ta, ai fi multumit cu cu un Lamborghini limitat la 50 kmph, pentru siguranta ta, na…

View PostSwatKat, on 17 februarie 2023 - 23:06, said:

Ba are. Ca de aia la orice mesaj de pishing zic aia ca la Apple te redirectioneaza in cel mai rau caz pe un website, pe cand la Android te trezesti deja cu malware in telefon. Cati au antivirus instalat pe Android si cati pe Apple? Care e procentul de aplicatii cu malware pe Andoid, unde poti instala apk-uri de oriunde si care e procentul pe Appstore?
Stiu, voi sunteti doxa de informmatica si cybercecurity, nu va afecteaza sistemul deschis.
Esti cam rautacios. Uite, am Android de ani deja, am deblocat chestii, instalt chestii, ROM-uri etc si niciodata nu am avut probleme.

View PostSwatKat, on 17 februarie 2023 - 23:06, said:

Eu zic in cntinuare ca voi suferiti de sindromul strugurilor acri. Ca va luati S22 ultra si din 16 giga de ram sacadeaza dupa 3 luni de folosire. Sau vi se descarca bateria de 5000 Ah mai repede ca aia de apple de 1800…
Ca tot vorbeai de “doxa de informmatica si cybercecurity”, incearca sa-ti actualizezi putin cunostintele. De cand aveam Note4, nu am intampinat problemele despre care amintesti tu. Dar am tratat telefonul c ape un calculator, ca aia este. Ca daca il umpli cu sute de aplicatii, instalate din zeci de surse (stiu, Apple, pentru protectia ta…), normal ca incepe sa se miste mai greu decat unele Apple. Pentru ca primul lucreaza in lumea reala, iar al doilea, in masina virtuala. Daca vrei, vorbim si despre aceste aspecte.
Legat de struguri, telefoaneel Apple sunt nejustificat de scumpe. Dcaa pretul lor se reflecta in ceva pentru mine, faceam un effort. Sau luam si eu ca toti smecherii, de la baieti.
In concluzie, avem norocul sa ne putem cheltui banii pe ce vrem. Sanatosi sa fim!

#121
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,292
  • Înscris: 06.01.2007

View PostSwatKat, on 17 februarie 2023 - 23:06, said:


Mai, folosesc Applepay de cand a aparut. Si am folosit inclusiv cand eram cu masca pe fata. Never ever nu am avut probleme. Ba de cate ori e cate unul cu Android si plateste cu Ingpay la Mega da de 2-3 ori pe aparat, ca nu citeste. Si apoi imi zice mereu casierul, "apropiati bine aici"... Mie imi citeste imediat, fara probleme...
hahaha, adica nu ma crezi.
Eu nu am avut placerea sa vad pe altcineva ce telefon are si ce probleme are la plata. Dar, poate nu sunt eu prea atent.
Ma rog, te intreb asa, la misto, daca ai retinut ca am un iphone mai vechi, poate conteaza. Si comparatia o fac cu un samsung tot vechi, de aceiasi generatie (Xcover 4). Oi avea tu un 13-14.. ma gandesc ca poate conteaza ca-i nou, ar fi singura logica in care sa incapa ce stiu eu cu ce zici tu. Eu am doar 8, nevasta SE2016 si ambele se comporta la fel.

GPSul tot asa? LA tine androizii au probleme si ios merge perfect? Ca la mine ma arata tot timpul in alt bloc sau pe cealalta parte a strazii cand chem taxiul. La vechiul.. ghici ce, nu era problema asta.
Nevasta la fel. Inainte avusese sony xperia nushdecare (vechi, old one) si, stii cum sunt femeile cu hartile, chema taxiul si nu-si batea capul. Acum tre sa fie atenta unde e detectata, ca poate cheama taxiul pe strada paralela. Deci cum e?

Bai, terminati cu superioritatea asta apple, ca cine a avut ambele stie ca nu-i asa. Nu existra niciun fel de superioritate, din contra, pe multe aspecte merge mai prost; Daca pica o picatura de apa pe ecran, nu mai pot face nimic pe el. Pe xcover4  puteam lucra si cu manusi (subtiri de piele). Si multe altele. dupa cum am spus, multe si marunte, iti fac o lista de cel putin 10 probleme enervante, unele dintre ele stupide, de software, care si-a facut vreo 4 updateuri pana acum de cand il am, dar nu s-a rezolvat nimic in niciun update.
Eu acum am in casa 4 apple. Nu-mi poti spune ca face al meu probleme, ca am avut eu ghinion. Poate doar ca-s cam vechi, insa comparatiile mele sunt tot cu telefoane vechi pe care le-am avut inainte. Nu compar mere cu castraveti, ci telefoane de aceiasi generatie.

#122
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,057
  • Înscris: 02.08.2021
Fara suparare, dar cum sa te trezesti direct cu malware-ul in telefon?
Ca sa te trezesti cu malware-ul in telefon, trebuie ori sa te redirectioneze catre Google Play si sa apesi cu mana ta Install.
Fie sa iti downloadeze un apk, pe care il poti instala doar dupa ce ai bifat in setari optiunile dezvoltator si allow third party apps.

#123
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,777
  • Înscris: 21.06.2016

View PostKiloW, on 17 februarie 2023 - 22:34, said:

@vraji, pe topicul asta parca ești antivaxxer. Analogia dintre blocarea NFC-ului pentru oricine altcineva decât Apple pay și inventarea antigravitatie e capacul.
O fi apple mare și tare și innovant în general însă chestia asta n-are nicio legătură cu inovatia, ci e fix pe dos, mai las-o în aia masii, plm parca firma asta ar fi Dumnezeu, perfecțiunea prin definiție.

E un sistem care merge perfect si care nu vad cum e impotriva consumatorului, asa ca recunosc ca nu inteleg problema.
Sunt si alte plingeri pe care nu le inteleg ca aia cu repareatul. Cine se duce la un chiosc sa-si repare telefonul cind la apple store e foarte ieftin si rapid?

Edited by vrajitoruldinoz, 18 February 2023 - 00:21.


#124
SwatKat

SwatKat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,233
  • Înscris: 01.12.2005

View PostYOUR_GOD, on 17 februarie 2023 - 23:40, said:

Legat de struguri, telefoaneel Apple sunt nejustificat de scumpe. Dcaa pretul lor se reflecta in ceva pentru mine, faceam un effort. Sau luam si eu ca toti smecherii, de la baieti.
In concluzie, avem norocul sa ne putem cheltui banii pe ce vrem. Sanatosi sa fim!
Ultimii ani cred ca au adus o egalizare a preturilor. Insa eu vorbesc de altceva. Fi-mea a avut 6s. Luat de mine in aprilie 2016. Inca merge foarte bine, inclusiv whatsapp, skype, facetime si altele. Si touch-ul ofc. Si bateria ar tine chiar o zi daca nu ar butona la el. Nu-l mai foloseste ca i-am dat xs-ul meu luat in 2019. I-a spart acum ecranul, dar in rest merge perfect. O pot controla la fiecare aplicatie folosita, cu restrictii de adaugat contacte, de schimbat parole etc. Nu poate instala nimic fara sa ceara voie etc. Da si Google are Family link dar...
Problema e ca la noi Apple a intrat pe piata ca produs "de lucs" pe cand in SUA toti amarastenii isi luau unul de la Verizon aproape moca. Si de asta a ramas "ideea" asta cu pretul mare, cu smekerie etc.

Repet insa, arata-mi un android de 7 ani care sa functioneze fluent ca 6s.

View Postmaccip, on 17 februarie 2023 - 23:40, said:

hahaha, adica nu ma crezi.
Eu nu am avut placerea sa vad pe altcineva ce telefon are si ce probleme are la plata. Dar, poate nu sunt eu prea atent.
Ma rog, te intreb asa, la misto, daca ai retinut ca am un iphone mai vechi, poate conteaza. Si comparatia o fac cu un samsung tot vechi, de aceiasi generatie (Xcover 4). Oi avea tu un 13-14.. ma gandesc ca poate conteaza ca-i nou, ar fi singura logica in care sa incapa ce stiu eu cu ce zici tu. Eu am doar 8, nevasta SE2016 si ambele se comporta la fel.

GPSul tot asa? LA tine androizii au probleme si ios merge perfect? Ca la mine ma arata tot timpul in alt bloc sau pe cealalta parte a strazii cand chem taxiul. La vechiul.. ghici ce, nu era problema asta.
Nevasta la fel. Inainte avusese sony xperia nushdecare (vechi, old one) si, stii cum sunt femeile cu hartile, chema taxiul si nu-si batea capul. Acum tre sa fie atenta unde e detectata, ca poate cheama taxiul pe strada paralela. Deci cum e?

Bai, terminati cu superioritatea asta apple, ca cine a avut ambele stie ca nu-i asa. Nu existra niciun fel de superioritate, din contra, pe multe aspecte merge mai prost; Daca pica o picatura de apa pe ecran, nu mai pot face nimic pe el. Pe xcover4  puteam lucra si cu manusi (subtiri de piele). Si multe altele. dupa cum am spus, multe si marunte, iti fac o lista de cel putin 10 probleme enervante, unele dintre ele stupide, de software, care si-a facut vreo 4 updateuri pana acum de cand il am, dar nu s-a rezolvat nimic in niciun update.
Eu acum am in casa 4 apple. Nu-mi poti spune ca face al meu probleme, ca am avut eu ghinion. Poate doar ca-s cam vechi, insa comparatiile mele sunt tot cu telefoane vechi pe care le-am avut inainte. Nu compar mere cu castraveti, ci telefoane de aceiasi generatie.
Am zis mai sus ca am 6s care functioneaza. Plus 7 la socri si se vorbeste aproape zilnic pe facetime. Si am mai spus, telefonul asa cum e el acum e o unealta. Nu am nevoie de briz-brizuri, ci sa functioneze simplu si eficient.

View PostValy_User, on 17 februarie 2023 - 23:44, said:

Fara suparare, dar cum sa te trezesti direct cu malware-ul in telefon?
Ca sa te trezesti cu malware-ul in telefon, trebuie ori sa te redirectioneze catre Google Play si sa apesi cu mana ta Install.
Fie sa iti downloadeze un apk, pe care il poti instala doar dupa ce ai bifat in setari optiunile dezvoltator si allow third party apps.

Am exagerat, insa cati nu auninstalat din greseala malware ca au dat click fara sa vada exact? La Apple nu se poate.

PS. Discutia a pornit de la faptul ca lumea se bucura ca Apple trebuie sa "deschida" setarile. Si nu inteleg de unde inversunarea asta? Daca exista doar Apple intelegeam. Dar asa piata are zeci de modele de telefoane.. Nu vrei Apple, f bine.

Nu ineteleg de ce lumea VREA Apple ca apoi sa se planga de una si alta? Cine cumpara si accepta limitarile nu se plange pe forum, Nu cumva aia care in secret ar dori sa aiba sunt cei care comenteaza? Ca eu nu inteleg altceva, sa-mi fie cu iertare. Repet, piata e mare, optiuni sunt garla, nu ne baga Apple telefonul pe gat ca sa ne plangem dupa aia...

#125
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,777
  • Înscris: 21.06.2016

View PostYOUR_GOD, on 17 februarie 2023 - 23:40, said:

Legat de struguri, telefoaneel Apple sunt nejustificat de scumpe.

Sunt mai iefrine ca Samsungurile virf de gama, sau hai tot pe acolo.

Edited by vrajitoruldinoz, 18 February 2023 - 00:20.


#126
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 06.02.2008
Astea-s ca topicurile despre religie, nu duc nicăieri. Bine, fanii înflăcărați ai unei mărci nu se diferențiază prea mult de credincioșii unei religii. Voi ați văzut subiectul din titlu? Nu e versus android iOS.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate