Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Apple risca amenda uriasa pentru restrictionarea NFC

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
140 replies to this topic

#127
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,973
  • Înscris: 02.08.2021
Chestia este de exemplu, daca eu cu Android, vreau sa transfer ceva unui Iphone nu pot. Trebuie sa trimit prin Dropbox, email , WhatsApp, etc. Iar Iphone-uri de vreo trei ani am impresia ca sunt mai multe decat telefoane cu Android.
O banca care vrea sa isi faca propria aplicatie de plata nu poate.
Eu daca as vrea sa fac o aplicatie in care sa folosesc NFC-ul unui Iphone nu pot.
Daca un producator vrea sa faca accesorii Lightning trebuie sa plateasca 4 dolari la Apple pe bucata.
Daca un dezvoltator vrea sa creeze o aplicatie, trebuie sa o puna si in App Store, pentru ca Apple are 40-50% din piata. Si trebuie sa dea comision obligatoriu la Apple pentru orice plata. Si nu isi poate vinde aplicatiile in magazine alternative, sau pe site-ul sau asa cum poate face la Android.
Politicile Apple nu afecteaza doar utilizatorii sai, ci si pe altii.
Si lanseaza niste trenduri enervante, care sunt preluate si de restul inclusiv la telefoanele de buget. Cum ar fi bateria lipita, imposibilitatea de a folosi cardul micro SD, lipsa jack-ului de 3,5mm si a accesoriilor din pachet, a preturilor exorbitante ale flagship-urilor, pe care le-au preluat inclusiv producatorii chinezesti. Si la cum merg lucrurile, avand in vedere ca in SUA au eliminat slotul SIM, probabil o sa inceapa si ceilalti la fel.

Edited by Valy_User, 18 February 2023 - 00:38.


#128
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,917
  • Înscris: 01.01.2010

View Postvrajitoruldinoz, on 18 februarie 2023 - 00:19, said:

Sunt mai iefrine ca Samsungurile virf de gama, sau hai tot pe acolo.
Eu m-am vindecat. Am peste 5 ani de cand nu mai schimb telefonul anual si nu mai fac precomenzi. Si nu as compara, cu scuzele de rigoare, un Apple cu un alt produs de tot. Ma refer la branduri care aduc inovatii, nu reinventeaza.

#129
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,127
  • Înscris: 04.02.2011

View Postmaccip, on 17 februarie 2023 - 14:20, said:

Eu voiam sa dau copiiilor ceas independent, cu numar de telefon independent de alt divais inregistrat in esim. In america se poate, ca am facut reserciul. In Romania, orange zicea ca nu, aia de la apple de prin mall ziceau ca da. Era cat pe ce sa cumpar acele ceasuri pentru copii, dar am zis sa mai zabovesc sa fac reserci sa fiu sigur.
Este de apreciat ideea ta de a le da copiilor doar ceasuri însă chiar și dacă apple are cea mai bună autonomie pe rețeaua mobilă, nu e suficient. Abia modelele ultra au autonomie cât să fi sigur că ține o zi.
În cazul tău te obligau să ai un iPhone pentru fiecare ceas, ceea ce e absurd pentru ceea ce vroiai să faci.

View Postmaccip, on 17 februarie 2023 - 23:40, said:

Poate doar ca-s cam vechi, insa comparatiile mele sunt tot cu telefoane vechi pe care le-am avut inainte. Nu compar mere cu castraveti, ci telefoane de aceiasi generatie.
Să știi că între timp s-a întors placa și acuma chiar nu prea mai găsești un aspect ce ține de funcționalitatea iPhone ca dispozitiv de comunicare unde să fie în urma unor androizi. Lumea se plânge cel mult de animite limitări însă ca stabilitate e peste orice Android. O spun eu care am testat ci mai stabili Androizi de la Huawei la Oppo.

View PostSwatKat, on 18 februarie 2023 - 00:17, said:



Nu ineteleg de ce lumea VREA Apple ca apoi sa se planga de una si alta? Cine cumpara si accepta limitarile nu se plange pe forum, Nu cumva aia care in secret ar dori sa aiba sunt cei care comenteaza? Ca eu nu inteleg altceva, sa-mi fie cu iertare. Repet, piata e mare, optiuni sunt garla, nu ne baga Apple telefonul pe gat ca sa ne plangem dupa aia...

Hey, io am 14 PM, sunt mulțumit de el, tot ce ai scris despre ele este adevărat și tot comentez. Am voie sau e interzis?

View PostValy_User, on 18 februarie 2023 - 00:37, said:

Cum ar fi bateria lipita, imposibilitatea de a folosi cardul micro SD, lipsa jack-ului de 3,5mm si a accesoriilor din pachet, a preturilor exorbitante ale flagship-urilor, pe care le-au preluat inclusiv producatorii chinezesti. Si la cum merg lucrurile, avand in vedere ca in SUA au eliminat slotul SIM, probabil o sa inceapa si ceilalti la fel.

Astea sunt chestii de evoluție, bateria e lipită pentru că e chiar mai robust telefonul așa. El are un sistem de etanșare, poți face baie cu el și nu intră apa. Jack de 3,5mm? Sper că glumești. Flagshipurile sunt scumpe pentru ca poți trage de ele 7-8 ani. Cu un midrange mai mult de 4 ani nu poți, cu un low end ești în budă în 2 ani. Iar SIM-ul, de asemenea este o tehnologie antică care dispare.

Edited by benis, 18 February 2023 - 07:54.


#130
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,127
  • Înscris: 04.02.2011

View PostSwatKat, on 17 februarie 2023 - 23:06, said:



Exact ce am zis mai sus... Da, e mai greu sa pui ringtone personalizat, e mai usor daca ai si Mac. Sau daca platesti cativa lei pe ringtone in itunes... Da, recunosc nu e atat de simplu ca la android, dar nu sufar de asta...

Eu personal nu mai folosesc soneria telefonului, notificările vin pe ceasuri care vibrează, nici  nu vreau să mai aud sonerii.

#131
M0su

M0su

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 419
  • Înscris: 20.11.2022

View PostValy_User, on 17 februarie 2023 - 23:44, said:

Fara suparare, dar cum sa te trezesti direct cu malware-ul in telefon?
Ca sa te trezesti cu malware-ul in telefon, trebuie ori sa te redirectioneze catre Google Play si sa apesi cu mana ta Install.
Fie sa iti downloadeze un apk, pe care il poti instala doar dupa ce ai bifat in setari optiunile dezvoltator si allow third party apps.
Fara suparare iphonele traieste cu FakeReboot de mai bine de 2 ani ! Si ala preia controlul telefonului .

#132
SwatKat

SwatKat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,223
  • Înscris: 01.12.2005
Da, da, ar in 3 minute, pe ceas malware-ul e sters. Adica daca tii apasate putin mai mult butoanele, telefonul se restarteaza si.. surpriza, malware-ul dispare. Ia zi-mi tu daca la Android e la fel de simplu

#133
testme26082018

testme26082018

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 18.02.2019
Din ce citesc printre randuri baietii cu Android sunt mai infocati, arunca repede cu noroi, eu nu am inteles niciodata cine te forteaza sa cumperi x produs!? Tragi linie la ce iti place sau nu si decizi, produsul perfect nu exista.

#134
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,261
  • Înscris: 06.01.2007

View Postbenis, on 18 februarie 2023 - 08:10, said:

Abia modelele ultra au autonomie cât să fi sigur că ține o zi.
Povesti. Depinde de modul de utilizare.
Aifoanele noastre, tin 3 zile de baterie, desi toata lumea zice ca abia tin o zi. Baiatului, care nu intra nici pe wazap pana la un anumit moment, ii ajungea bateria uneori si 5(cinci) zile. Pare ireal, insa e adevarat. Doua au baterie originala, doua au baterie kinezeasca.
Ceasurile kinezesti tineau bateriile undeva pe la 2-3 zile. Apple ar fi tinut sigur o zi, cel mai probabil minim doua. Ca sa nu mai zic ca copilul nu sta o zi in afara, prin parc ci doar cateva ore. Plus ca era in era covid, cu scoala acasa, deci aveau cum sa si-l incarce inainte de a pleca in parc cateva ore cu biclele. Regula e oricum ca nu au voie sa plece in parc singuri, daca nu au minim 60% baterie la telefon. Ei stiu asta si se ocupa sa si le incarce, nu-i treaba mea ci interesul fiecaruia dintre ei. Altfel nu pleaca nicaieiri(singuri).

Si un ceas, n-au la ce sa-l butoneze. Doar sa vorbeasca la telefon, sa vada cat e ora si sa stiu eu de ei pe unde umbla. Wazapul e greu de utilizat de pe ceas. Nici nu atiu daca era posibil pe un ceas apple. Pe ceasul kinezesc cu android 9 pe el, se putea folosi doar in convorbiri audio sau video. De citit vedeai sa citesti daca aveai ochiul bun(nu eu, dar ei vedeau), insa sa scrii era imposibil din cauza tastaturii foarte mici. De fapt, pentru configurare il conectam la un maus blutut, altfel era extrem de greu sa-l configurezi cu conturi, cu parole, cu ce trebuie. Litere foarte mici.

Deci nu prea ai ce face cu ceasul.  Te joci 3 zile prin el, sa zic, dupa aia e doar un telefon avut la mana. Cu casti blutut nu-i lasam, ca sunt periculoase la traversarea strazilor. Doar acasa si de pe laptop sau tableta aveau voie.

Ma rog, acum au telefoane, cele mai mici telefoane disponbile, adica SE2016, de 4". Au mai si crescut, nu mai sunt chiar asa de iresponsabili. Telefoanele sunt okay, doar ca.. mai ciupesc si cate un joc, le mai baga e youtube, deci bateria se duce ceva mai repede. Oricum, 2 zile tine sigur, ca nu exagereaza. Au tablete, au laptopuri, PS4, nu prea au motive sa se joace sau sa faca multe chestii pe smartfon. Wazapul e conectat pe 3 dispozitive si prefera sa-l foloseasca de pe tableta ca-i mare.
La scoala au interzis folosirea telefonului. Fata chiar trebuie sa-l lase undeva intr-o cutie si nu are voie nici in pauze. Masura impusa de scoala, masura foarte buna.

#135
diavolultasmanian

diavolultasmanian

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 04.08.2022

View PostValy_User, on 18 februarie 2023 - 00:37, said:

Chestia este de exemplu, daca eu cu Android, vreau sa transfer ceva unui Iphone nu pot. Trebuie sa trimit prin Dropbox, email , WhatsApp, etc.

Cum să nu poți? Ai incercat asta: https://play.google....ios&hl=ro&gl=US

View PostValy_User, on 18 februarie 2023 - 00:37, said:

Iar Iphone-uri de vreo trei ani am impresia ca sunt mai multe decat telefoane cu Android.
Nu cred asta. Sunt mai multe cu android pentru că sunt mai ieftine.

#136
kvlq

kvlq

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,820
  • Înscris: 20.12.2010
Pentru cei ce vor usb-c, puteti sa va puneti oricand unul. Posted Image
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1yudWXta6dM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#137
anndrei86

anndrei86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 16.04.2008

View Postvrajitoruldinoz, on 17 februarie 2023 - 18:35, said:

Eu da. Se simte la mina ca e fragila, si in plus felul cum e facuta garanteaza ca afecteaza placa pe care e montat conectorul il loc sa se rupa mufa din cablu. Pina la urma astea sunt fapte simple, nu e vorba de "experiente personale".

Sa presupunem ca ai dreptate si mufa USB-C este mai fragila decat mufa Lightning.
Doar ca in conditiile in care amandoua sunt suficient de robuste incat sa reziste ani de zile fara nici o problema, atunci nu prea te mai intereseaza diferentele.

Adica telefonul meu cu USB-C l-am conectat/deconectat in medie de 3-4 ori pe zi in ultimii 4 ani si mufa nu are nici o problema (sigur mai rezista inca 4 ani).
Si nu m-am purtat cu manusi cu el: mi-a cazut din suportul de masina, mi l-au dat pisicile pe jos cand era la incarcat, etc.

Asa ca nu are relevanta faptul ca mufa Lightning rezista 10 ani fata de 8 ani pt USB-C, nu o sa foloseasca nimeni un telefon atat de mult.

#138
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,683
  • Înscris: 21.06.2016
Nu stiu daca rezista ani de zile. Mufele pica des, si daca scapi telefonul sau calculatorul in mufa nu a rezistat nici 2 ore. Tu ai avut noroc dar cred ca o mufa normala nu rezista citiva ani la folosire zilnica in condtii reale (adica mai intra si gunoi in ea etc.).

Edited by vrajitoruldinoz, 22 February 2023 - 21:37.


#139
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,127
  • Înscris: 04.02.2011

View Postmaccip, on 18 februarie 2023 - 16:31, said:

Baiatului, care nu intra nici pe wazap pana la un anumit moment, ii ajungea bateria uneori si 5(cinci) zile. Pare ireal, insa e adevarat.
Nu prea văd cum, la aw 7 conectat la telefon nu ține mai mult de 2 zile și un pic și sunt zile în care nu folosesc fitness tracker și nu mă uit mai deloc la ceas.

View Postmaccip, on 18 februarie 2023 - 16:31, said:



Deci nu prea ai ce face cu ceasul.  Te joci 3 zile prin el, sa zic, dupa aia e doar un telefon avut la mana.

Între timp am găsit aplicație pentru whatsapp, facebook, browser, facebook messenger..

#140
Poll7777

Poll7777

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 24.12.2020
Eu de când cu 13PM nu am folosit cablul de încărcare :)).
E de îndeajuns doar wireless chargerul ca duce bateria o zi lejer, nu trebuie “Fast” ca oricum nu are așa ceva Apple doar ca nu ii simți lipsa..
Din partea mea sa scoată portul de tot, efectiv nu îl folosesc dacă vreau sa transfer ceva pe PC am iCloud.

Edited by Poll7777, 26 February 2023 - 20:40.


#141
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,127
  • Înscris: 04.02.2011
Nu e chiar așa, sunt situații în care ai nevoie de transferat mai mult și nu apucă să urce în iCloud. În plus, nici pe wireless Apple nu excelează la viteze, pe un wifi6 de la Orange am viteză mai mult decât dublă pe un Oppo Find X5 pro.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate