Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Ce veti gati de sarbatori?
Last Updated: Dec 26 2022 20:21, Started by
Melteanu
, Nov 30 2022 20:23
·
0
#1
Posted 30 November 2022 - 20:23
Ca suntem un popor de mincai,fiecare maninca mai deosebit de sarbatorile craciunului.Ce veti gati?Incep eu-sarmale clasice,friptura,piftie,salata de boeuf,cozonaci,si lista e inca deschisa.....Trebuie sa gasesc un mod de a consuma mai multe calorii.
|
#3
Posted 30 November 2022 - 21:12
Anul acesta vreau sa fac un cozonacel, sa mananc proaspat... in comert cozonacul cat de cat bun costa 80-100 de lei (cel putin atat era anul trecut, anul asta s-ar putea sa fie si mai scump).
|
#4
Posted 30 November 2022 - 21:23
nimic. ma duc in vizite la aia de au gatit sarmale, piftii, boeuf, cozonacei...
|
#5
Posted 30 November 2022 - 22:05
Pentru mine, masa de sarbatori e la fel ca oricare alta. Asa ca nu gatesc nimic deosebit.
|
#6
Posted 30 November 2022 - 22:25
Anu asta ma bag la un fonfleu mai aseeee,ma gandeam un wellington cu porc
|
#7
Posted 30 November 2022 - 22:45
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5n2l9i1CjoA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#8
Posted 30 November 2022 - 23:27
Salata de tofu, tofu prajit, si poate un tofu la cuptor de anul nou
De craciun ma gandeam la niste sarmale, dar in loc de carne si orez, sa bag niste tofu Glumesc ) Cred ca meniul clasic e prezent cam pe la toti oamenii. Vestita salata de boeuf, sarmale, friptura de porc, cozonaci si poate niste chec daca conving sotia. Incepem cu un post de 2 zile inainte sa scadem rezistenta la insulina, sa intre carnatii si slanina mai usor )) |
#9
Posted 01 December 2022 - 00:11
Mama îmi pleacă la țară. Mănînc ce-mi lasa.... ceva sarmale și ce o să mai gasesc prin casă.
|
#10
Posted 01 December 2022 - 00:24
Ghibos, on 30 noiembrie 2022 - 21:12, said:
Anul acesta vreau sa fac un cozonacel, sa mananc proaspat... in comert cozonacul cat de cat bun costa 80-100 de lei (cel putin atat era anul trecut, anul asta s-ar putea sa fie si mai scump). Am mai facut crema de fistic acasa, voi face din nou probabil si vom face un cozonac cu fistic cu ea. In rest n-o sa fim pe-acasa, asa ca nu gatim nimic de sarbatori. Edited by utopium, 01 December 2022 - 00:26. |
|
#11
Posted 01 December 2022 - 09:10
utopium, on 01 decembrie 2022 - 00:24, said:
N-am inteles ce poate fi asa de scump in cozonacul ala ... oua, faina, lapte, nuca, mac, rahat, zahar, unt, cacao ... toate impreuna nu trec de 12 lei pentru un cozonac de marime standard (jumate din greutatea cozonacului ala e data de faina care costa 1.5 lei/500 grame). Aia care vand cozonaci cu 80-100 de lei sunt din aceeasi categorie de speculatori nesimtiti ca si aia care vand un kwh de curent cu 10 lei. Untul e 15 lei/200 g, laptele e 10 lei/l, nuca e 50 lei/kg, cacaoa e 75 lei/kg....... |
#12
Posted 01 December 2022 - 10:38
Eh, lasa, ca daca se apuca de facut isi da seama ca mai trebuie sa adauge si timpul alocat pentru tot procesul tehnologic, spalat si curata locul de munca, gazele/curentul electric folosit. Iar talentul/priceperea ca sa iasa un produs bun nu le mai pun la socoteala.
Imi plac de mor astia care gandesc ca un produs este doar suma partilor/ingredientelor. On topic: probabil mergem la soacra asa ca eu cel mult fac un cheesecake sau un tiramisu cu portocale, sa fie de sezon. Melteanu, on 30 noiembrie 2022 - 20:23, said:
Ca suntem un popor de mincai... Daca tu esti nu inseamna ca e toata lumea. Melteanu, on 30 noiembrie 2022 - 20:23, said:
Incep eu-sarmale clasice,friptura,piftie,salata de boeuf,cozonaci,si lista e inca deschisa.....Trebuie sa gasesc un mod de a consuma mai multe calorii. Pentru cate persoane faci? 'Sa consumi' inseamna sa le ingerezi sau sa le arzi? Daca te referi la ingerat ar trebuo sa gasesti niste mancaruri mai usoare si mai sanatoase. |
#13
Posted 01 December 2022 - 10:45
Ținând cont că de sărbători voi fi pe alte meleaguri iar magazinele vor fi închise, voi mânca hrană rece dacă nu uit să-mi cumpăr, de uit, voi face post negru...
|
#14
Posted 01 December 2022 - 11:29
De calorii ma refer la ars.Apoi de gatit se va gati pentru max 3 persoane,de anul nou ajung si la parinti.Mancaruri usoare si sanatoase nu sunt in meniu,ce se prepara se face cum trebuie.Obiceurile LA NOI se pastreaza,sarmaua e sarma,tiramisu e tiramisu.Decat fantasmagorii culinare mai bine lucruri traditionale,in cantitati moderate.
|
#15
Posted 01 December 2022 - 12:47
supa de taietei ca sa fie usoara la maț. o friptura cu ceva garnitura. snitele pt copil ca de alea mananca sigur. carnat fiert in moare cu hrean. cam atat.
|
|
#16
Posted 01 December 2022 - 13:00
utopium, on 01 decembrie 2022 - 00:24, said:
Aia care vand cozonaci cu 80-100 de lei sunt din aceeasi categorie de speculatori nesimtiti ca si aia care vand un kwh de curent cu 10 lei. Când nu înțelegi ceva, intrebi ca sa afli, nu te arunci in acuzații idioate. Un cozonac de calitate, conține pe kg ingrediente de aproximativ 40 lei. Dacă mai pui la socoteala și energia electrica, costurile cu funcționarea firmei și angajații, vei vedea ca 90 lei pentru un cozonac nu mai înseamnă atât de mult. Quote Vestita salata de boeuf |
#17
Posted 01 December 2022 - 13:06
pasilla, on 01 decembrie 2022 - 09:10, said: De ce nu faci tu niste cozonaci adevarati si sa ii vinzi cu 12 lei ? Untul e 15 lei/200 g, laptele e 10 lei/l, nuca e 50 lei/kg, cacaoa e 75 lei/kg....... richelieu, on 01 decembrie 2022 - 13:00, said:
Un cozonac de calitate, conține pe kg ingrediente de aproximativ 40 lei. Dacă mai pui la socoteala și energia electrica, costurile cu funcționarea firmei și angajații, vei vedea ca 90 lei pentru un cozonac nu mai înseamnă atât de mult. Cu un kwh de energie faci 4 cozonaci fara probleme, deci costul cu energia e minor. Nici manopera nu e vreo smecherie, un patiser care e platit cu 20 lei pe ora (brut) eu zic ca iti face in medie mai mult de 7 cozonaci pe ora, adica te costa 3 lei manopera si sub 0.5 bani energia. Edited by utopium, 01 December 2022 - 13:18. |
#18
Posted 01 December 2022 - 13:15
Dacă îți “descompun” un cozonac din ăla de 12 lei de la Cora, vei înțelege de ce ăla e 12 lei.
Iar untul, cel mai ieftin unt de calitate e cam 70 lei. Da’ se pare ca nu vrei sa înțelegi, așa ca nu îți pot ura decât sa îți priască cozonacul de 12 lei din Cora |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users