Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitionare laptop gaming

Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Import china alibaba
 Facultate

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...

Mandolina feliat legume
 Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...

Descifrare reteta
 Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea

Meserias nu mai vine sa termine l...
 

Rn803d vs rotel a11 tribute vs rega brio.

- - - - -
  • Please log in to reply
106 replies to this topic

#55
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,685
  • Înscris: 24.10.2015

View Postoverseas, on 31 ianuarie 2022 - 11:45, said:

Cum ziceam, dpdv economic as putea sa inteleg ca un amp care costa cat RN803D, dar nu are toate optiunile alea cool ci se concentreaza strict pe amplificare scoate un rezultat mai bun. Acuma dpdv tehnic nu stiu cum se traduce asta si de ce nu ar fi vizibile in primul rand diferentele constructive (de ex. traf toroidal, tranzistori de nu stiu care etc) ? Sa bagi fix aceleasi componente mai mult sau mai putin, dar sa ai sunet cu totul diferit strict din amplificare.... asta cum s-ar face ? Doar intorc problema pe toate partile.

Nu stiu daca ma repet, dar personal mi-ar fi mult mai greu sa aleg un amp din mai multe la acelasi nivel de pret (cred) decat sa aleg intre boxe diferite.

Pai vezi ca strict pe amplificare ele au componente destul de diferite. Rn803d oricum ramane un aparat interesant avand in vedere tot ce ofera. Altfel ai nevoie de un streamer, un miniDSP plus microfon de masura si un amplificator cu DAC integrat. Deci clar pretul sare in sus dar s-ar putea sa obtii calitate net superioara. De aia ramane de testat, de facut diverse comparatii cu alte amplificatoare sa vedem daca merita efortul sau nu.

Pretul sare mult in sus cu atat mai mult daca iei in calcul pentru amplificator putere similara. Cateodata si puterea bruta poate o fi o prioritate cand ai boxe mari si spatiu foarte mare.

Am pus intrebarea si pe un grup de pasionati facebook dar e problematic. Nu toata lumea a ascultat toate amplificatoarele unul langa altul in aceleasi conditii ca sa aiba o imagine corecta de ansamblu. Poate astia care au facut un job din asta si testeaza permanent diverse dar in nici ei nu poti avea mare incredere ca de multe ori sunt platiti sa laude unele aparate.

Care imi spune ca nu a auzit rega dar yamaha sunt excelente, care invers, nu a auzit yamaha dar stie ca rega sunt excelente, ori unul imi spune despre un yamaha din 90 care are cu totul alt tip de sunet etc. Totusi si acolo vad pareri cum ca Yamaha fac aparate foarte solide si fiabile dar nu atat de muzicale comparativ cu unii producatori. Acum nu spun ca nu exista si mai rau.

Vad ca whathifi a ales cambridge audio cxa81 si cxa61 ca fiind cele mai muzicale din categoria lor anul asta.

Edited by vinciun, 31 January 2022 - 13:28.


#56
batman

batman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 15.09.2004
Pentru Whathifi nu exista altceva decat produsele englezesti. Numai pe alea le ridica in slavi, altceva pentru ei e nasol. Culmea e ca ce nu le convine lor, altii ridica in slavi. Nu ma mai uit la whathifi de mult timp.

#57
c6t9

c6t9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,941
  • Înscris: 20.01.2004
Nu am timp să citesc tot din păcate, că poate deja s-au pus niște idei faine. Poate apuc diseară.
Dar părerea mi-am exprimat-o de multe ori. Ba chiar și recent când vorbeam despre acele straturi. Am mai spus și că cei cu Yamaha toți au schimbat. Mulți mergând cu Hegel. Acum când a fost discuția cu Hegel, i-am trimit tipului cu H200 toate link-urile, să dea foc amplificatorului. Mai că n-a râs și cu fundul. Așa că asta e viața. Facem ce putem, ne agităm la scris uneori mai mult de cât e cazul, pentru că în esență transmitem ce este permis să fie primit de partea cealaltă ca informație de multe ori. Cu vârsta se acceptă starea asta de fapt.

#58
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 09.01.2007

View Postbatman, on 31 ianuarie 2022 - 14:03, said:

Pentru Whathifi nu exista altceva decat produsele englezesti. Numai pe alea le ridica in slavi, altceva pentru ei e nasol. Culmea e ca ce nu le convine lor, altii ridica in slavi. Nu ma mai uit la whathifi de mult timp.

Eu am gasit chestii punctuale corecte si utile pe What Hifi. Sa zicem ca te duci acolo sa vezi care sunt punctele tare la produsele lor favorite. Ca ei pacatuiesc omitand o gramada de alte modele bune, e altceva.

#59
Municipalwaste

Municipalwaste

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 20.09.2020
Whathifi e un gunoi de site, absolut nimic, dar nimic nimic, nu am gasit ok acolo, numai chestii generice, fara sens, sau informatii false complet.
In schimb, pe site-ul lui Amir am gasit mereu niste masuratori la boxe din care mi-am facut o imagine exacta asupra sunetului. Echilibru tonal, pattern de dispersie a sunetului raportat la frecventa, rezonante care de obicei se vad in grafice. Pe alte site-uri am vazut rezonantele masurate in domeniul de timp, nu doar reiesite din curba de raspuns, nu e cazul aici. Ca apoi la final zice uneori ca ii plac boxele X sau Y sau nu stiu ce, e irelevant, eu nu dupa el ma iau, insa masuratorile nu m-au dezamagit niciodata pe site-ul ala. Si s-a intamplat si in sens invers, adica sa am niste boxe, sa observ vreo 4-5 probleme si caracteristici de tot felul, apoi sa le vad toate aparand in masuratori.

Am avut 3 boxe cotate cu 5 stele pe whathifi, deci nu e frustrare ca am ceva depunctat de ei sau ceva, dar erau descrise aberant, ba uneori parca de niste surzi cretini. De ex, niste boxe bright, si cu ceva rezonante de break-up, recunoscute pentru asta, erau date ca fiind "superbly easy listen", smooth si alte descrieri aberante. Cantitatea de bass, la fel, era foarte mare la boxe complet lipsite de bass si decenta la alea la care iti darama casa cu bass-ul. Niste dobitoci sinistri.

Edited by Municipalwaste, 31 January 2022 - 16:48.


#60
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,685
  • Înscris: 24.10.2015

View PostMunicipalwaste, on 31 ianuarie 2022 - 16:42, said:

Whathifi e un gunoi de site, absolut nimic, dar nimic nimic, nu am gasit ok acolo, numai chestii generice, fara sens, sau informatii false complet.
In schimb, pe site-ul lui Amir am gasit mereu niste masuratori la boxe din care mi-am facut o imagine exacta asupra sunetului.
Hai da-o dracului. Ai facut un cacat nu imagine exacta.

#61
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006
Haide sa imi spun si eu parerea. Este adevarat ca unele lucruri se pot masura, curentul se poate masura, chiar si decibelii, dar altele sunt mai greu de masurat.
De exemplu, doua perechi de boxe cu cifre identice (curenti si decibeli) pot suna diferit. Dacă avem doua difuzoare identice dar unul este montat intr-o cutie de lemn, iar altul intr-una de aluminiu sau plastic vor suna diferit. Ba mai mult, chiar daca sunt montate in acelasi material dar geometria cutiei este diferita si rezultatul va fi diferit.
La amplificatoare poate ca lucrurile sunt ceva mai greu de diferentiat dar sunt convins ca diferentele de arhitectura, constructie, ori materiale folosite vor avea rezultate diferite. Cat de diferite? Doar auzul personal ne poate spune.

#62
Municipalwaste

Municipalwaste

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 20.09.2020
Deci nu plecam de la premisa ca sunt boxe din MDF, cu bracing decent, plecam de la premisa ca unele posibil sa se constituie dintr-un difuzor montat in gura butoiului de plastic pentru muraturi, deci va suna diferit. Ok. Alta observatie inteligenta?

Si da, efectele incintei se vad in rezonante de obicei, unele site-uri masoara si rezonantele pe diverse laturi ale boxei si rezonanta sunetului boxei per total. Normal ca vor fi anumite nuante mai subtile care nu reies din masuratori, dar lucrurile esentiale cam reies. Ca sunt modele de genul B&W sau Dynaudio vai de mama mamei lor in masuratori si la fel si la ureche stiu ca doare la sufletelul audiofil, dar asta e realitatea...

Mi-am violat personal urechile cu niste B&W si Dynaudio si mi-am adus aminte de experienta de acum multi ani cand imi violasem urechile cu niste Sennheiser HD800 cand erau pe val, pana sa-si dea lumea seama ca-s niste gioarse ordinare si sa se apuce aia sa le repare problemele.

Edited by Municipalwaste, 31 January 2022 - 19:28.


#63
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,685
  • Înscris: 24.10.2015
Wow! Super! Ne-ai umplut de informatie! De fapt tema topicului nu e daca exista diferenta intre amplificatoare sau mai stiu ce subiect incerci tu se pornesti aici. Eu am povesti aici o observatie personala, nu am nevoie sa-mi confirme cineva ca a fost real si nu am visat. Intrebarea era mai degraba daca a ascultat cineva amplificatoarele din titlul si a priceput la fel sau nu. Deci astept parerea altcuiva despre cum a auzit el nu ma intereseaza sa vii sa-mi spui ce am auzit eu ca asta stiu eu mai bine :)
Si nu-s deloc in situatia in care sa ma pacalesti cu un cablu sector sau sa ma faci sa-mi para ca un amplificator mai mare si negru ca suna mai gros si intunecat. Cand testez ceva incerc sa elimin la maxim elementele care m-ar putea pacali. Dar cand aud clar ca sunt diferente notabile nu ma consider dereglat si sa spun ca nu are cum, ca nu stiu ce grafic arata altceva.  Mai degraba incerc sa inteleg de ce e diferit. Ca-i diferit e o certitudine nu o parere, nu o concluzie trasa in urma unui rationament cum ca ar trebui sa fie, ca asa ar fi logic.

View PostMunicipalwaste, on 31 ianuarie 2022 - 19:20, said:

Deci nu plecam de la premisa ca sunt boxe din MDF, cu bracing decent, plecam de la premisa ca unele posibil sa se constituie dintr-un difuzor montat in gura butoiului de plastic pentru muraturi, deci va suna diferit. Ok. Alta observatie inteligenta?

Alta observatie inteligenta e ca nu ai cum sa stabilesti hotarul intre o boxa formata dintr-un difuzor la gura butoiului si alta decenta din mdf. De fapt ce inseamna boxa decenta din mdf? Unde e linia aia foarte clara si precisa care separa boxele bune din mdf decent de alea proaste cu reverb? Arata-mi o boxa pe care o consideri decenta si-ti arat mii mai bune decat ea.  Multe se pot masura, de acord, inclusiv si reverberatiile produse de incinta. Asta nu inseamna ca orice gigel care a vazut 3 grafice la viata lui va sti exact cum suna o boxa vazand un grafic pe net, grafic facut cine stie de cine si in ce conditii. Doar cineva cu o experienta extrem de limitata in domeniul boxelor poate spune asa ceva. Sau cineva care si-a facut niste idei candva si nu are de gand sa evolueze macar impusca-l. El stie ca e asa si gata.

Candva am afirmat si eu ca amplificatoarele suna la fel. Am vazut cateva masuratori din care reiesea ca toate amplificatoarele decente sunt destul de liniare, adica in zona audibila a plajei de raspuns in frecventa, de obicei abaterile de la liniaritate sunt sub 0.1db, imperceptibil de urechea umana, iar distorsiunile in general sunt sub 0.1% la fel imperceptibile. In conditiile astea mi-a parut logic sa sune la fel, mai ales ca prin definitie rolul amplificatorului e sa amplifice semnalul nu sa aduca mofificari de sunet. Insa cand aud clar cu urechea mea diferente foarte clare nu ma incapatanez ca nebunul sa o tin pe a mea ci mai bine caut informatii sa inteleg de ce e asa cum este. Apoi aflu ca de fapt amplificatoarele nu sunt atat de liniare precum par, ca sarcina nu e o rezistenta fixa si extrem de dificil sa construiesti un amp care sa-si mentina calitatile in orice conditii sarcina. Mai apare si tema distorsiunilor si a modificarilor de faza si vor mai aparea si altele probabil... Eu una zic, daca  nu mananci electronica si acustica pe paine mai bine nu te incapatana aiurea sa-mi demonstrezi chestii in domeniul in care nu te pricepi.

Eu imi pun intrebari si caut raspunsuri, incerc sa fac observatii in primul rand si dupa aia caut raspunsuri logice. Iar daca nu gasesc un raspuns nu inseamna ca el nu exista. Nu pot sa ma mint pe mine zicand ca de fapt un cacat am auzit, fiindca nu ar avea cum. E ca si cum ai merge prin ploaie, vezi ca ploua si simti ca esti ud leoarca dar spui "nu ploua, mi se pare mie, la meteo au calculat aia ca nu-s ploi pe saptamana asta deci nu are acum".

#64
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,685
  • Înscris: 24.10.2015

View PostMunicipalwaste, on 31 ianuarie 2022 - 19:20, said:

niste Sennheiser HD800 cand erau pe val, pana sa-si dea lumea seama ca-s niste gioarse ordinare si sa se apuce aia sa le repare problemele.

Vorbesti si despre casti de parca ai fi in stare sa intelegi de ce inginerii aia au preferat sa aleaga compromisul ala. Ca nu-ti place tie personal rezultatul e alta treaba. Totusi vorbim de Sennheiser nu de un forumist care testeaza aparate la el in apartament. Pana si ingenerii de la Focal au spus ca nu-si permit sa doarma din cauza concurentilor puternici pe care-i au in domeniul castilor mentionand anume Sennheiser si Beyerdynamic. Cine cunoaste de ce esti in stare te respecta, chiar daca poate ti-e adversar.

Edited by vinciun, 31 January 2022 - 20:54.


#65
Municipalwaste

Municipalwaste

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 20.09.2020
Nu au preferat sa aleaga nimic, au dat-o in bara, iar prostii au aplaudat o vreme, pana au inceput altii de pe margine sa-i traga de maneca privind la masuratori. E vorba de niste rezonante de neam prost trecute cu vederea si apoi rezolvate in modelul cu S in coada. Dar initial toata lumea era cu muuuch resolution, very detaaaail cand au auzit castile cum suna ca clopotu de la biserica... Si adu-ti aminte ce s-a intamplat si cu alt rebut, numit HD700, care nici n-a mai avut succesor. La fel, masuratorile aratau dezastrul.


Una peste alta, discutam cand o sa ai acasa un Rotel si o sa faci un blind test, ca la altfel de test deja nu te mai cred.

Edited by Municipalwaste, 31 January 2022 - 23:55.


#66
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,180
  • Înscris: 16.10.2008
Am probat vreo 6-7 amplificatoare pe aceleasi pereche de boxe , in acelasi loc , cu aceiasi asezare si sursa de semnal(CD player).
Toate amplificatoarele sunau diferit. Unul are mai mult soundtage , altul e mai forward(AS1100) , altul e extrem de potolit(HK 3490), La altul vocile erau foarte in fata , altul baga sibilante la greu etc. Erau si vreo 2 Rega pe acolo ,unul vechi si unul model mai nou.Tin minte ca cel mai mult mi-au placut atunci in ordine: H90 , Cyrus model 2(ala mititel) si un model vechi de la Rega. Era vorba strict de sunetul pe acele boxe pe care aveam de gand sa le achizitionez.
De aceea mi-am expus parerea cand a postat prima data colegul rezultatul observatiilor lui.
Am explicat si cu multi ani in urma aceleasi chestii cu alte amplificatoare pe alte boxe. Am pus atunci si pasaje muzicale care faceau diferentele.
Sunt persoane si persoane , urechi si urechi. Nu zic de urechi de tabla dar unii sunt mai putin sensibili la astfel de aspecte.

#67
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,685
  • Înscris: 24.10.2015

View PostMunicipalwaste, on 31 ianuarie 2022 - 23:48, said:



Una peste alta, discutam cand o sa ai acasa un Rotel si o sa faci un blind test, ca la altfel de test deja nu te mai cred.

Ok.

#68
c6t9

c6t9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,941
  • Înscris: 20.01.2004
Nu știu eu cum e să generalizezi totul la Dynaudio, însă Contour 20i combinat cu Accuphase E480, sună extrem de bine. Dar are niște pitici și acum caută să-și aducă o pereche de C1 🤷🏻. Accuphase nu cred să vrea să-l mai schimbe vreodată.

#69
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006
Daca tot s-a deschis aici o discutie despre amplificatoare am o intrebare. La ce am putea folosi un amplificator de 2W pew canal?

E clar ca sunt multe elemente de luat in discutie si ca nu conteaza doar W pe canal. Am gasit aiciun amplificator pe lampi, made in USA cu 2,3 W pe canal, da 2w. Am putea crede ca o fi pentru căști, pentru PC, da de unde. Intamplator am dat de el cautand informatii despre boxele de dimensiuni mari de la Klipsch. In cazul asta KLIPSCH Cornwall IV. Iar tipul asta (Steve Guttenberg) a legat boxele la un amplificator cu 2W pe canal. Am crezut ca nu aud bine. La minutul 1,15 gasitia asta in linkul urmator: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/EIHTMGIxLxc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Mi-a picat falca.

#70
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,685
  • Înscris: 24.10.2015
Teoretic, cu niste boxe de sensibilitatea 90db/mw o sa ai 90 de db la un metru distanta, cu amplificatorul dat la maxim.
90db e foarte tare. Probabil sunt utilizabile pe boxe cu randament bun ( 92-95db/wm si in incaperi mici. Dar musai sa aiba dstorsiuni foarte mici la putere maxima.

#71
saandy76

saandy76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 307
  • Înscris: 20.11.2021
Subiectul deschis a făcut să caut despre ampliful rotel 11 tribute Posted Image
Poate fi viitorul amplif dacă cedează vechitura de kenwood ka 660 Posted Image
Mi-a plăcut ultima boxă prezentată!Posted Image
https://youtu.be/Xq31CJ4Rbgg?t=562

#72
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 09.01.2007
Ceea ce ridica intrebarea crancena: daca te duci sa-ti alegi boxele cele mai bune pe care ti le permiti, cum faci sa nu fii vrajit de sunetul dat de o amplificare mega-ultra-smechera din show room. Clar trebuie sa le audiezi cu ceva apropiat de amplificarea de acasa.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate