Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune

Cat costa un pui la rotisor?
 cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...

w11 nu mentine profil power proce...
 DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?

Dune: Prophecy (2024 _ ...)
 DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul

Instagram - sunt eu batran, sau...
 

Instalažii SOLARE, Panouri plane, Tuburi vidate

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
8468 replies to this topic

#1603
picpro52

picpro52

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 566
  • Înscris: 01.11.2004

 d_mihai, on 6th September 2009, 17:35, said:

Va raspund acum: aveti dreptate in privinta costului gazelor naturale.
Atunci, pe datele Dvs. amortizarea sare de 8 ani. Greseala a fost neintentionata? Or mai fi si alte greseli...

Quote

Sistemul de prindere a fost inclus in pachet.
Aici nu pot decat sa va felicit. Ati obtinut un pret extraordinar.

Quote

Iar va pripiti. In loc sa va enervati...
Eu nu am de ce sa ma enervez, ca nu eu am gresit prin proiectul asta. Scrierea cu majuscule se asimileaza pe forum cu a tipa la cineva. Deci..cine se enerveaza?
Atentie cu randamentul de 80%, ca-i mediu. Cat e cel maxim? Ia vedeti formula din EN 12975. Si dati un link cu performantele tuburilor pe care le aveti, sa vedem si noi.
Exista deci o cantitate de gaz pe care trebuie s-o platiti. Ati bagat-o la amortizare? Eu nu am vazut. Dar oricum nu conteaza.

Quote

Boilerul este Viessmann 100 W 300L, imi cer scuze pentru confuzia care v-am creat-o. A costat 1450 de euro cu tva inclus.
Pai vedeti? Asta e a doua greseala (majora). Eu va accept scuzele, ca nu eu vreau sa-mi pun instalatie solara. Eu am.Dar derutati colegii de forum.
Prima data ati zis ca e 1000 Euro, pachet hidraulic inclus.
Apoi a crescut la 1200. Si 1200 ati bagat in "program".
Acum e 1450 Euro doar el.  Cum vreti sa va mai creada lumea?

Alta gaina: unde vedeti in atasamentul cu STAS-ul (presupun) cifra de 100 l apa calda /zi/pers.?
Eu vad clar 50. Nu vad bine? Dar, o sa-mi spuneti ca asa vreti Dvs. sa dati drumu' la robinet ca va place sunetul. Asta insa nu inseamna ca e o valoare medie, de proiectare. Las colegii de forum sa aprecieze fiecare cat consuma...

Hai sa adunam cifrele astea acum
350x5+1450+500=3700 Euro. Cat sa mai punem tevi,coturi,stuturi materiale de imbinare,etc? Vad ca ati pus 350 Euro si 66Euro (!) neprevazute.
Asta face fix 4166 Euro.
Ia bagati acum frumusel datele astea in programul-minune si ziceti-ne cat da amortizarea.
Sa nu uitati sa bagati pretul corect al gazului!

Restul postului Dvs. cu tipete nu mai merita replica.
Ma asteptam la asa o agresivitate din partea cuiva care vinde instalatii,nu din partea unui utilizator care vrea sa dea informatii din experienta lui celor de pe un forum de discutii.
Va doresc toate cele bune!

In concluzie, stimati forumisti, cei care vreti acasa o instalatie solara (cu performantele afisate de Dl. d_mihai) ,in scopul economisirii gazului, intrebati la nr. de telefon afisat cand o poate livra la pretul de 4166 Euro, TVA inclus. Si o montati singuri, gratis, cu o surubelnita, patent si ce va mai recomanda colegul nostru cateva posturi mai sus. Eu nu mai intervin fiindca treaba s-a lamurit.

Edited by scheleton, 08 September 2009 - 22:23.


#1604
d_mihai

d_mihai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 25.09.2008
Stimate domn picpro52,

1. Iata ce spun specialistii despre ceea ce dumneavastra afirmati citez: "Nu e decat o foaie Excel cu formulele din fizica de liceu"
"The RETScreen International Renewable Energy Project Analysis Software is a unique decision support tool developed with the contribution of numerous
experts from government, industry, and academia. The software, provided free-of-charge, can be used world-wide to evaluate the energy production,
life-cycle costs and greenhouse gas emission reductions for various types of renewable energy technologies (RETs). The software also includes product, cost
and weather databases; and a detailed online user manual. "
SURSA:  http://gcmd.nasa.gov.../RETScreen.html

Daca limba engleza reprezinta o piedica pentru dumneavoastra va rog sa ma anuntati.

2. Stimate domn, un boiler trebuia sa imi cupar oricum fie ca aveam instalatie solara fie ca nu. Diferenta intre boilerul monovalent si cel bivalent a fost de 500 de euro. Am exprimat acest lucru intr-un post anterior.

NU SE PUNE PROBLEMA SA AMORTIZEZ UN LUCRU ABSOLUT NECESAR.

3. Nu a spus nimeni ca panourile solare acopera in totalitate necesarul ce apa calda. Din document se vedea clar ca FRACTIA SOLARA este de 85%, insa dvs. fie sunteti de rea-credinta in interpretarea termenilor din acel program, fie nu aveti cunostinte necesare/abilitatea de a face acest lucru.

4. Va invit sa folositi in continuare 50L de apa pe zi.

Pana la urma toti cei care si-au achizitionat panouri cu tuburi vidate sunt niste prosti care nu stiu sa calculeze, iar dumneavostra sunteti desteptul. Eu asta inteleg ca sugerati.

Concluzie:
Am sa anunt pe forum cat a costat toata investitia dupa punerea in functiune a instalatiei.

PS. Am tiparit cu CAPS LOCK acele lucruri pe care le-am repetat pentru domnul picpro52 intr-o forma sau alta de cel putin 2-3 ori.

Edited by scheleton, 07 September 2009 - 18:14.


#1605
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,524
  • Înscris: 28.08.2003
Nu cred ca cei care si-au luat panouri solare sunt niste prosti sau altceva de genul asta. Insa probabil pe multi nu i-a intreresat cu exactitate rentabilitatea unei asemenea instalatii. Sau i-au dat banii afara din casa. Sau din cauza ca este trendy. Sau sa dea bine pe acoperis. Motive sunt destule si daca nu ai un hotel sau pensiune nu trebuie sa te astepti la minuni.

@d_mihai: Am interpretat gresit bonul dumneavoastra si am scris evident un comentariu gresit. Il reiau sper sa interpretez bine: factura de gaz pe luna august este de 102 lei din care 9 lei penalitati deci 93 de lei pentru apa calda care este echivalet cu 264 de euro/an. Daca impartim suma aceea de aproximativ 4200 de euro cat ati dat-o pe instalatie la consumul anual de gaz, atunci aveti o rentabilitate trasnet si instalatia se amortizeaza in aproximativ 16 ani. Felicitari.

Edited by Cristist50, 07 September 2009 - 07:10.


#1606
d_mihai

d_mihai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 25.09.2008

Quote

Am interpretat gresit bonul dumneavoastra si am scris evident un comentariu gresit. Il reiau sper sa interpretez bine: factura de gaz pe luna august este de 102 lei din care 9 lei penalitati deci 93 de lei pentru apa calda care este echivalet cu 264 de euro/an. Daca impartim suma aceea de aproximativ 4200 de euro cat ati dat-o pe instalatie la consumul anual de gaz, atunci aveti o rentabilitate trasnet si instalatia se amortizeaza in aproximativ 16 ani. Felicitari.

Multumesc.

Cu doua amendamente.

1. Iarna nu-i ca vara:)) Asadar iarna factura pentru ACM poate fi mai mare deoarece apa rece nu va avea 12 grade celsius ci 6 grade celsius.


2. Instalatia nu a costat 4200 de euro. Boiler trebuia sa imi cumpar fie ca aveam instalatie solara fie ca nu. Daca scoateti din discutie boilerul care oricum il cumparam si daca calculati pretul gazului indexat cu inflatia si cu cresterea anuala de pret, perioada de amortizare scade aproape de 3 ori fata de cat ati afirmat dumneavoastra.

Edited by d_mihai, 07 September 2009 - 07:39.


#1607
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,524
  • Înscris: 28.08.2003
Boilerul ati spus ca este cu 500 de euro mai scump. Deci scadem 2 ani.

Instalatia nu a costat 4200 euro, sunt de acord, insa nu ne-ati dat un pret exact al instalatiei dumneavoastra deci am considerat corecte calculele colegului de discutie picpro52.
Inflatia anuala si pretul gazului sunt niste variabile independente de vointa mea. Pot fi cele presupuse de dumneavoastra, pot fi mai mici sau mai mari. Nu cred ca in doai ani se va tripla pretul gazului astfel incat sa devina instalatia rentabila. Bineinteles ca ma pot insela, insa exista aceeasi posibilitate ca in 2 ani instalatiile solare sa aiba preturi mai umane :D

#1608
d_mihai

d_mihai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 25.09.2008

 Cristist50, on 7th September 2009, 08:54, said:

Boilerul ati spus ca este cu 500 de euro mai scump. Deci scadem 2 ani.

Instalatia nu a costat 4200 euro, sunt de acord, insa nu ne-ati dat un pret exact al instalatiei dumneavoastra deci am considerat corecte calculele colegului de discutie picpro52.
Inflatia anuala si pretul gazului sunt niste variabile independente de vointa mea. Pot fi cele presupuse de dumneavoastra, pot fi mai mici sau mai mari. Nu cred ca in doai ani se va tripla pretul gazului astfel incat sa devina instalatia rentabila. Bineinteles ca ma pot insela, insa exista aceeasi posibilitate ca in 2 ani instalatiile solare sa aiba preturi mai umane :D


Am atasat un grafic cu cresterea pretului gazelor naturale in ultimii 9 ani. Facand abstractie de perioadele de campanie electorala cand pretul gazelor a mai scazut, per total cresterea este una de 35% pe an.

Graficul este luat pe pe www.anre.ro.

Attached Files

  • Attached File  gaz.JPG   42.55K   38 downloads


#1609
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,150
  • Înscris: 05.12.2002
Oh, ce thread interesant am gasit, poate ma ajuta si pe mine cineva ;)

Tata are niste panouri MHG. Modelul este acesta: http://www.mhg.de/So....html?&L=2#1035
Problem: peste iarna, ca sa le protejeze de muncitori, le-a lasat pe terasa, nemontate, cu fata in jos.
Nu s-a gandit nimeni ca ele pe spate mai au niste gauri pt. aerisire, condens, sau cine-stie-pt-ce. 4 gauri / panou, ~ 2x10 mm.
Ei, prin alea a intrat apa in ele, cu jeg, etc. Peste iarna a inghetat, si vara, cand le-am montat, erau muci. Pline de apa, murdare pe dinauntru, etc.
Am scos niste dopuri de cauciuc de pe margine (pt. senzorul de temperatura), s-au golit de apa, si le-am montat - asa murdare cum erau.

Au facut ceva treaba, dar e clar ca nu functioneaza cum trebuie.

Am vrut sa le desfac, sa le curat. Pe margine au cate 4 nituri in fiecare colt, si intre folia de aluminiu de pe spate si rama de aluminiu au un silicon, sau ceva de genul.
Am scos niturile dintr-un colt, am taiat cu un cutter siliconul, dar nu reusesc sa scot rama.
Imi da cineva o idee?

#1610
nik1965

nik1965

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 869
  • Înscris: 27.12.2006
Am luat anul trecut doua panouri cu cite 20 tuburi de la chinezi care m-au costat ~750 euri aduse in tara, boilerul l-am facut eu din tabla de inox cu serpentine de Cu (~350l) izolat cu vata minerala plus un vas acumulator (~1000l) care m-au costat ~750 euri iar instalarea pe acoperis plus instalatia cu pompa, vas espansiune etc. m-au mai costat ~300 euri.
Casa fiind inca nelocuita si neavind consum mare de apa calda nu am pus decit 12 tuburi in colectoare.
Am avut un consum de ~80-100l de apa incalzita de la 14-15 grade cit vine din put (60m adincime) la 35-40 grade iar in zilele in care nu am folosit deloc apa calda temperatura din boiler (350l) a crescut cu 7 grade (de la 38 la 45). Panourile sunt montate pe acoperis care are inclinatia de 35 de grade si sunt "vazute " de soare de la 08.30 la 18.00.
Acestea au fost inregistrate in ultimele doua saptamini.
O fi bine, o fi rau, ramine sa vad in decursul timpului.

#1611
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,233
  • Înscris: 15.10.2006

 picpro52, on 5th September 2009, 16:09, said:

Cum asa?! Nu am putut accesa programelul, poti sa-mi dai niste detalii? Cum ziceam mai sus, asta mi-ar creste actiunile...

Din pacate vad ca nu ma contrazice nimeni dintre cei care au instalatii solare si au si masurat eficienta economica, nu doar sa citeze din diferite reclame (care iti arata produsul mult mai roz decat este). A, ca a venit vorba, toate reclamele spun ca, costurile de intretinere sunt zero. Dar antigelul nu trebuie inlocuit? Cel putin cel de la automobile (chiar daca e alta compozitie chimica) trebuie o data la 2-3 ani. Om trai si-om vedea.

Cauta pe pagina 31 pt. programel.
Eu m-am referit ca exista pierderi de energie intre panouri si boiler si pe boiler (care sunt mai mari ca in cazul incalzirii apei cu gaz pe intervale orare). Boilerul incalzeste vara incaperea in care e amplasat (in sezonul de incalzire e in regula dar vara cam neplacut).

Eu incalzesc doar apa cu gaz si vara vine factura intre 14 si 25 lei pe luna la 2 persoane.
Voi cred ca ati prezentat tot consumul de gaz adica si cel de la gatit.

La calculul amortizarii aplicati macar o dobanda de 4% la suma initiala, care ca alternativa se poate pune intr-un depozit.

Edited by scheleton, 07 September 2009 - 18:34.
am introdus eu link-ul catre mesajul resp. de pe pag. 31. E un mesaj de-al lui blimpyway, cel pe care am vazut ca d_mihai il considera "rauvoitor". Sau era vorba de mine ..?! Tot pe pagina aia e si link-ul catre TSol, pt. calcul online restr


#1612
picpro52

picpro52

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 566
  • Înscris: 01.11.2004

 cipaul, on 7th September 2009, 19:22, said:

Cauta pe pagina 31 pt. programel....
Aaaaa, e vorba de celebrul RETScreen. Am zis mai sus ce si cum si ati vazut urmarea. Tot nu inteleg de ce arata mai bine estimarea mea decat ar fi fost cu programul. Ce, acolo e alta fizica? De altfel oricine stie putina termodinamica si calcul de amortizare cu rata variabila poate face calculul asta. Am spus clar ca puterea e la nivelul panourilor. Am si spus de ce. Repet, calculez puterea masurand temperaturile si debitul.
E adevarat ca teoretic boilerul pierde caldura. Are si el un randament. Dar si cazanul are, etc...
Sunt multi parametrii dar toti la un loc,chiar daca i-as considera (dar cum sa-i masor?) cred ca nu altereaza precizia calculului cu mai mult de 5% . Hai, 10. Care calcul e si asa plin de estimari. De exemplu pretul gazelor versus fiabilitatea instalatiei solare(pe care o presupunem mare dar care nu se cunoaste exact fiindca nici o instalatie comerciala cred ca nu functioneaza de mai mult de 5-6 ani in Romania. De altfel, eu monitorizez prin senzori si energia data de cazan dar vara nu e cazul(cu exceptia zilelor noroase) fiindca gatesc electric.
Din 2003 de cand monitorizez zilnic consumul de gaz, vara a fost intre 60 si 90 m3 pe luna (iunie,iulie,august).
Anul acesta, de cand cu instalatia solara, am avut 10-13 m3. Ca de, mai e si ploaie (ca azi) si panourile mele plane baga fix 0 GWh.

Cat despre dobanda ... sa nu fim rai. E investitie, mai lasam de la noi!  Si asa e cam trista chestia....,vrei sa dorm afara?

Edited by scheleton, 07 September 2009 - 20:19.


#1613
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 picpro52, on 7th September 2009, 20:35, said:

..vara a fost intre 60 si 90 m3 pe luna (iunie,iulie,august).. Anul acesta, de cand cu instalatia solara, am avut 10-13 m3..
(am fost plecat ..am sa recitesc din urma si am sa comentez in masura timpului. Nu de alta dar ati scris f. mult intre timp. V-ati canalizat pe o chestie care mie mi se pare neinteresanta: amortizarea. N-am insa nimic impotriva sa dezbateti aceasta tema, daca va trezeste interesul).

Iata niste rezultate reale. Eu am centrala cu preparare apa calda instant si consum vara cam 50-60 m3/luna. Din ce spui tu rezulta ca instal. solara iti aduce o economie de 40-50 m3/luna, sau vreo 5-600 m3 gaz/an.

#1614
tesany2007

tesany2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 08.05.2009
salut tuturor,

am urmarit cu interes discutiile cu privire la acest subiect. Eu locuiesc in Germania si va pot ajuta cu info de pe aceste meleaguri daca aveti nevoie.

Iata un site care mi s-a parut f interesant si care sper sa va ajute in luarea deciziei de a va monta sa nu un ansamblu de panouri solare.


http://www.renewable...calculator.html

Noroc

#1615
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,150
  • Înscris: 05.12.2002
Eu nu am asa ceva (stau la bloc :D) dar mai e o metoda de "calcul":

Am banii acum (credit, imprumut, cum o fi, dar ii am). Cumpar jucaria, cativa ani buni merge fara intretinere, sau cu o intretinere minima.
Peste doi ani poate nu mai am bani, totusi ma lafai in apa calda fara sa fac "economie".
Si e confortul psihic - una e sa stii ca indiferent de cata apa calda consumi nu platesti nimic (ma rog, hidroforul) si alta e sa faci economie.

#1616
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,233
  • Înscris: 15.10.2006

 Alice, on 7th September 2009, 22:23, said:

Eu nu am asa ceva (stau la bloc :D) dar mai e o metoda de "calcul":

Am banii acum (credit, imprumut, cum o fi, dar ii am). Cumpar jucaria, cativa ani buni merge fara intretinere, sau cu o intretinere minima.
Peste doi ani poate nu mai am bani, totusi ma lafai in apa calda fara sa fac "economie".
Si e confortul psihic - una e sa stii ca indiferent de cata apa calda consumi nu platesti nimic (ma rog, hidroforul) si alta e sa faci economie.

Daca iei imprumut pt. panouri solare e clar: rata la credit depaseste costurile cu apa calda incalzita conventional.
Panourile se pun totusi pt. economie, deci oricum o iei tot vrei sa faci economie.
Parca e mai interesant sa poti face economie si la apa. Eu, cel putin, asa ma simt mai confortabil.

#1617
picpro52

picpro52

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 566
  • Înscris: 01.11.2004

 scheleton, on 7th September 2009, 21:18, said:

....Iata niste rezultate reale. Eu am centrala cu preparare apa calda instant si consum vara cam 50-60 m3/luna. Din ce spui tu rezulta ca instal. solara iti aduce o economie de 40-50 m3/luna, sau vreo 5-600 m3 gaz/an.
Pai eu numai rezultate reale bag p-aici. Doar ca nu sunt crezut. Apropos, in postul de mai sus am mintit. Azi (nor/ploaie) am extras totusi 0,232 KWh. E ceva,nu?
Ar fi bine sa fie 5-600 m3 de gaz! Eu consum in total 3600-4000 m3 pe an. O medie.
Dar iarna nu cred ca economia e asa de mare. Pe LCD citesc doar totalul energiei, pentru a vedea repartizarea pe lunile anului trebuie sa calculez din graficele inregistrate. O s-o fac si p-asta, dar sa se faca anul.

Pe de alta parte, cum sa nu fie interesanta amortizarea? Pai noi cumparam instalatii ca sa sponsorizam p-aia care la vand?
Bine, in cazul meu chiar ca a fost vorba de hobby, am fost lasat sa ma joc cu tevi si fire in loc sa fac alte prostii. Dar tot speram la vreo 7 ani amortizare. Acum vad ca sunt vreo 10. Noroc ca prin Bucuresti nu bate vantul, ca daca ma apucam de vreo eoliana aduceam familia la faliment.

@Alice
Asta e cu dus si intors. Trebuie sa recunosc ca am avut o senzatie deosebita la prima baie cu apa solara. Apa frigea de nu o puteai folosi fara amestec cu rece. 60 de grade, ce vrei. Dar dupa aia, cand au inceput ai casei sa prinda miscarea (uraaaaa, apa calda gratis!) sa te tii consum de apa! Noroc ca-i ieftina (inca). Uite, asta am uitat s-o pun la amortizare.

#1618
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 popalexandru2007, on 3rd September 2009, 10:47, said:

.. eu vand si viessmann si junkers ..dar mie mi se pare mult mai rentabil cel ieftin deoarece tine cam 15 ani iar celalt tine cam 20 deci diferenta mica de doar 5 ani ..
pe ce te bazezi la estimarea aceasta a duratei de viata ? Nu cred ca pe experienta..

 d_mihai, on 3rd September 2009, 22:10, said:

Am atasat 2 rezultate ale unor teste de laborator acreditate Din CERTCO. Unul pentru panourile Viessmann Vitosol 200-T iar altul pentru niste chinezarii SHENTAI SOLAR:). Panourile Viessmann nu le depaseste la la nici un capitol pe cele Shentai..
am comparat: intr-o parte scrie 1.555, iar la ala chinezesc scrie 1.240... ?!
Dar de ce ai comparat cu Vitosol 200 si nu cu Vitosol 300 ? Ma rog.

 d_mihai, on 3rd September 2009, 22:10, said:

....retscreen.net..
Ref. la soft: nu cunosc retscreen, vad ca trebuie sa downloadez 44 Mb si sa am excel. Din ce spune picpro deduc ca e o foaie complexa de calcul gandita in Excel.
Sincer nu suna prea atractiv, daca am sa gasesc timp, am sa ma uit pe el.

Ideea e insa ca eu nu am incredere in experienta americana (si cu atat mai putin in cea canadiana) in materie de instal. solare (fotovoltaice sau termice). Pur si simplu americanii nu s-au ocupat cu asa ceva, nu i-a interesat absolut deloc !
De-abia de curand au inceput sa se agite (in frunte cu Google Corp., care a investit o groaza de bani in cercetarea fotovoltaicelor), insa par sa-si indrepte atentia mai mult spre fotovoltaice (ca acolo ii doare pe ei)

Programul de la Valentin TSol e mai complex, si mai comercial (nu stilul academic) -d-aia si costa o groaza de bani. Parca mai erau cativa forumisti care il au, pot sa postez si eu o simulare de instalatie, sa vezi cum arata treaba.
Cat despre programele Buderus/Junkers (adica Bosch), acestea sunt variante ale GetSolar, un soft german dezvoltat in urma cu 17 ani.. Se poate downloada un Demo de aici.

(Vest-)Europenii, in special Germ., Elvetia, dar si Spania, au experienta mult mai mare la tehnologiile astea verzi -dealtfel acesta e singurul atuu pe care mizeaza Europa, si spera ca intr-o zi o sa castige o groaza de bani datorita avansului tehnologic.

Retscreen, atat timp cat e gratis, ramane o alternativa buna, sper sa foloseasca la cei care nu au instrument de simulare sau asemanator.
(am observat ca retscreen a simtit nevoia sa-si compare rezultatele cu alt software Watsun, facut la univ. Waterloo; rezultatele au iesit asemanatoare, dar nu au coincis. Au comparat si cu niste instalatii reale, functionale, ceea ce e o idee buna).

 d_mihai, on 5th September 2009, 17:06, said:

Nu vreau sa reiau discutia legata de "tuburi vidate vs. panouri plane" . E plin internetul de documentatie pe aceasta tema si doar cineva de rea credinta ar putea sa afirma ca un panou plan e mai performant decat unul cu tuburi vidate(considerand aceeasi arie totala)...Ca raport pret/calitate, la ora actuala chinezismele ies pe primul loc.
nu a fost vorba nici-un moment de Panouri plane vs Tuburi vidate, ci de randamentul de 50% pe care l-ai pretins ca il au panourile plane.
Apoi a inceput discutia despre ce inseamna randament, iar ulterior s-a discutat despre amortizare.

Dupa cum am mai spus, nu se pune problema de rea-vointa (cel putin nu in cazul lui blimpyway), poate mai mult de ..buna-vointa de a ta in fata a tot ce vine din China.
Iti place sa faci afirmatii sententioase: (toate) panourile plane au randament X, (toate) coletoare chinezesti sunt pe primul loc, etc.
Cunosti chiar toate tipurile de panouri plane din lume ? (ti-am aratat ca numai in cazul Junkers sunt 3 panouri f. diferite).
Si iti pui tu obrazul fara retinere pt. absolut orice vine din China in materie de solare ?

Iti reamintesc si tie ceva ce pari sa nu stii (sau ai uitat): chinezii n-au inventat nici macar 1 surub. Filosofia lor comerciala se rezuma la: copiaza, imita, si daca nu poti, fura tehnologia. Cand nu merge cu copiatul, creaza joint-venture si trag acolo cu ochiul la noul partener.
Aceasta tactica va continua, pt. ca repet aceasta e filosofia lor. Noi trebuie sa ne punem problema la fiecare produs: asta dupa ce alt produs original e facut ?

Nu contest ca prin metodele de mai sus se pot obtine si produse de buna calitate, insa EU, USA si japan nu stau degeaba in cercetare. Si uite d-aia n-o sa domine China lumea niciodata: vor fi permanent handicapati tehnologic.

Attached Files


Edited by scheleton, 07 September 2009 - 23:05.


#1619
d_mihai

d_mihai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 25.09.2008

Quote

am comparat: intr-o parte scrie 1.555, iar la ala chinezesc scrie 1.240... ?!
Dar de ce ai comparat cu Vitosol 200 si nu cu Vitosol 300 ? Ma rog.

1. Intr-adevar la Viessmann e 1.555 in conditiile in care panoul are apperture area cu 14% mai mare decat cel chinezesc. La suprafata egala se apropie de Viessmann.
2. Nu am comparat cu Vitosol 300 fiindca e un panou foarte scump. De vreo 5 ori mai scump decat cel prezentat de mine.

Quote

Dupa cum am mai spus, nu se pune problema de rea-vointa (cel putin nu in cazul lui blimpyway), poate mai mult de ..buna-vointa de a ta in fata a tot ce vine din China.
Iti place sa faci afirmatii sententioase: (toate) panourile plane au randament X, (toate) coletoare chinezesti sunt pe primul loc, etc.
Cunosti chiar toate tipurile de panouri plane din lume ? (ti-am aratat ca numai in cazul Junkers sunt 3 panouri f. diferite).
Si iti pui tu obrazul fara retinere pt. absolut orice vine din China in materie de solare ?

Iti reamintesc si tie ceva ce pari sa nu stii (sau ai uitat): chinezii n-au inventat nici macar 1 surub. Filosofia lor comerciala se rezuma la: copiaza, imita, si daca nu poti, fura tehnologia. Cand nu merge cu copiatul, creaza joint-venture si trag acolo cu ochiul la noul partener.
Aceasta tactica va continua, pt. ca repet aceasta e filosofia lor. Noi trebuie sa ne punem problema la fiecare produs: asta dupa ce alt produs original e facut ?


E problema chinezilor ce fac, de aceea au ei crestere economica si in aceasta perioada. S-au desteptat si fac si ei cercetare, dar nu despre asta este vorba.

Stiu de ce porcarii sunt instare chinezii. Eu vorbeam insa despre panourile pe care le-am achizitionat eu si pentru care am oferit pe forum o documentatie. Vad ca acest lucru a fost cam suparator pentru unii.

Intentia mea cand am postat pe acest forum a fost de a face lumea sa inteleaga ca e mai rentabil sa iei un chinezism cu tuburi vidate precum cel prezentat de mine, decat un colector plan european mult mai scump. Chinezismul e mai bun si mai ieftin decat panoul plan european. Am dovedit-o.

Reamintec faptul ca vorbesc strict de produsul prezentat de mine si nu de produsele chinezesti in general.

Poate ca daca s-ar mai ieftini si panourile europene produse in china...:))

Edited by d_mihai, 08 September 2009 - 08:34.


#1620
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 d_mihai, on 8th September 2009, 09:32, said:

..Poate ca daca s-ar mai ieftini si panourile europene produse in china...:))
am mai scris despre asta: de exemplu aici.
Panourile plane junkers/Buderus se fac in Germania (mai nou si in Portugalia)
Tuburile vidate Viessmann se fac in UK (am postat si link-ul ala), insa intre timp Viessmann chiar si-au facut fabrica proprie in China.
In curand vor apare Vitosol made in China, care vor avea si pretul mai scazut (oare ?!).
Dar sa nu divagam, vorba ta..

Edited by scheleton, 08 September 2009 - 09:53.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate