Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

Discutie serioasa despre Coronavirus / COVID-19 (partea a VIII-a)

* - - - - 9 votes
  • This topic is locked This topic is locked
6824 replies to this topic

#19
nino852

nino852

    CENZURAT,autosuspendat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,713
  • Înscris: 10.05.2012

View PostPhobos, on 11 august 2020 - 06:42, said:

Pai baiul e ca omul asa a trait si pana acum, sub un clopot de sticla cu pastile si biocide. Cei bolnavi, mai ales.

Caci omul s-a "dezadaptat" de la mediu foarte mult in ultimele milenii, noi nu prea mai suntem decat pe jumatate sau pe sfert parte din lantul trofic.

Nu mai rezistam la boli, la efort, la frig sau la cald decat inveliti de tot felul de chestii artificiale (pantofi, haine, aer conditionat, suport medical pentru probleme, etc).

Cat esti sanatos, esti tanar si te doare-n... pix de restul mediului, ai impresia ca esti Superman, ca pe tine nu te doare nimic. Ei, dar daca te-ai imbolnavit, una-doua ai dat fuga cu botul pe labe sub clopotul de sticla al spitalelor, al medicinii. Asa era si inainte de pandemie.

Acum, avem o problema la care nu e adaptat nimeni in afara de aia asimptomatici, a iesit boala in lume, deci ne ferim de ea ca sa nu ajungem oricum sub clopotul de sticla.

Dar a fi asimptomatic e chestie de noroc, de loterie, deci de-asta si masurile de precautie.
Virusii rezistenti,bacteriile care rezista la antibiotice au fost create tot de "inteligenta" umana,prin folosirea la gramada a antibioticelor puternice la om si animalele cu care ne hranim,sa nu uitam asta.
La fel si cu sapunurile antibacteriene.
Din pacate,banii sunt multi si usor de luat pentru personalul medical,puliticienilor le convine starea asta,de ce sa renunte?

#20
remvirg

remvirg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,116
  • Înscris: 04.08.2007

View Postrichi_e, on 11 august 2020 - 06:52, said:

cum zice franceju: folow the money!
sa retinem: 20 mil euro/luna, econmie din covid!
atat de simplu!
Medie de 16-18 mii de teste pe zi x 50-60 euro testul (nu cred ca plătește statul mai puțin) x 30 zile = peste 30 milioane pe luna.

#21
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,857
  • Înscris: 26.02.2010

Quote

Decoctul de caprifoi ar putea vindeca noul coronavirus, reiese dintr-un studiu realizat de cercetătorii chinezi, care îi îndeamnă pe oamenii de știință din toată lumea să continue cercetările asupra efectelor beneficie ale acestei plante.

O moleculă de microRNA, denumită MIR2911, prezentă în decoctul de caprifoi (HD), inhibă replicarea SARS-CoV-2 și accelerează conversia negativă a pacienților infectați, constituind astfel o strategie terapeutică practică și fiabilă pentru tratarea Covid-19, scrie BioNews Central.

Studiul realizat de Universitatea Nenjing și un spital din acest oraș, în colaborare cu Institutul de Virologie Wyhan, sub conducerea lui Chen- Yu Zhang, a constatat că particulele MIR2911, din clasa microRNA (nucleotide ARN necodate), prezente în decoctul de caprifoi, vizează direct genele Covid-19 și inhibă replicarea lor virală.

De asemenea, consumul acestui decoct accelerează conversia negativă a pacienților infectați și le grăbește astfel vindecarea.

Eforturile de a găsi un tratament clinic eficient pentru Covid-19 nu a avut succes până acum, mulți agenți antivirali cu spectru larg nereușind să treacă testele.

În studiile anterioare, grupul condus de Zhang a demonstrat că un microRNA vegetal, MIR2911, care este îmbogățit în HD, ar putea viza direct virusurile gripale A (IAV), inclusiv H1N1, H5N1 și H7N9.
Astfel, consumul de HD poate preveni infecția cu IAV și poate reduce mortalitatea la șoarecii infectați de H5N1.
În noul studiu, cercetătorii chinezi susțin că MIR2911 din decoctul de caprifoi poate, de asemenea, să suprime infecția cu SARS-CoV-2.
Practic, o anumită concentrație de MIR2911, obținută din decoctul a 30 de grame de caprifoi, a inhibat replicarea virusului cu 93%, ceea ce indică faptul că acest tip de microRNA oprește în mod direct și suficient replicarea SARS-CoV-2.
Un studiu clinic efectuat pe baza acestei descoperiri a confirmat efectul antiviral al MIR2911 din decoctul de caprifoi.
Pacienții tratați cu decoct de caprifoi au devenit negativi Covid-19 după 4 zile
Pacienții infectați cu noul coronavirus care primeau deja antirale de rutină au fost împărțiți în două grupe.
Un grup a primit decoct de caprifoi, iar celălalt grup a fost tratat cu medicamente tradiționale, fără conținut de MIR2911.
Pacienții care au primit MIR2911 au devenit negativ SARS-CoV-2 după doar 4 zile, în timp ce ceilalți au avut nevoie de 12 zile.

https://www.google.c...icle_id=3861284

Un pas înainte, tot plantele devin de bază.

#22
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,578
  • Înscris: 15.06.2004
Caprifoiul ala e extrem de toxic.

Eu ma intreb care e treaba cu chestia asta - https://adevarul.ro/...531a/index.html
Am mai auzit si din alte parti, inclusiv de la bolnavi vindecati ca se cam intampla - daca iti dau tratament de covid nu-ti mai dau tratament ptr bolile cornice de care suferi.
Ar fi cam crima.

#23
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,857
  • Înscris: 26.02.2010
De ce te minunezi, am scris acu ceva timp că pacienților cronici li se dau doar tratament anti-covid și nimic altceva.
Caprifoi nu cred că este mai toxic decât oricare medicament de sinteză, de exemplu kaletra, redemsivir.

Edited by aris86, 11 August 2020 - 08:51.


#24
l_dan

l_dan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,341
  • Înscris: 05.09.2006
Cine trebuie să fie testat cu prioritate pentru coronavirus. INSP a actualizat informațiile privind definițiile de caz și decesul
INSP recomandă prioritizarea testării pentru COVID-19 la următoarele categorii:
1. Persoane simptomatice, inclusiv personal medico-sanitar si auxiliar, conform definiţiei de caz
2. Contacți apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate
3. Pacienţi cu maximum 48 de ore înainte de procedura de transplant (asimptomatici) şi donatorii de organe, ţesuturi şi celule stem hematopoietice înainte de donare; pacienți cu transplant de organe, ţesuturi şi celule stem hematopoietice aflați în tratament imunosupresor, înaintea fiecărei internări din perioada de monitorizare post-transplant – 2 teste la 24 de ore interval
4. Echipele medicale de prelevare a organelor pentru transplant care se deplasează de la centrul de transplant în centrele de prelevare – la fiecare 2 săptămâni
5. Pacienţi asimptomatici cu imunosupresie în contextul bolii sau indusă medicamentos, cu maximum 48 de ore inainte de internarea în spital.
6. Pacienți oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie și/sau radioterapie
7. Pacienți oncologici asimptomatici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive, cu maxim 48 de ore înaintea intervenției/manoperei. În cazul pacienților copii care se internează cu însoțitor, se testează și însoțitorul.
8. Pacienti hemodializaţi asimptomatici - de 2 ori pe lună
9. Pacienti hemodializaţi simptomatici
10.Persoane instituționalizate asimptomatice – de 2 ori pe lună
11. Personalul de îngrijire din centre rezidențiale – de 2 ori pe lună
12. Gravidele asimptomatice care se află în carantină / izolare la domiciliu sau au fost contact direct cu un caz confirmat – în ziua 14, dacă nu au devenit simptomatice
13.Personal medico-sanitar si auxiliar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, în a 6-7 zi de la ultimul contact posibil infectant.

Deces la pacient confirmat cu COVID-19
Decesul cu COVID-19 este definit ca decesul survenit la un pacient confirmat cu COVID-19, cu excepția situațiilor în care există o altă cauză clară de deces care nu poate fi în relație cu COVID-19 (ex.traumatism, hemoragie acută majoră, etc) și la care nu a existat o perioadă de recuperare completă între boală și momentul decesului.
Decesul la un pacient confirmat cu COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli pre-existente (de ex. cancer, afecțiuni hematologice etc.) și COVID-19 trebuie raportată ca și cauza a decesului, independent de condițiile medicale preexistente care se supectează că au favorizat evoluția severă a COVID-19.
https://www.digi24.r...decesul-1351210

#25
FlyMe2

FlyMe2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 30.01.2019

View Postnino852, on 11 august 2020 - 06:32, said:

Sunt curios cat va mai dura magaria asta pe fata,cu implicatii grave asupra sistemului medical si asa precar si nepasator fata de sanatatea populatiei,asupra generatiilor urmatoare care nu au inca cunostinte elementare de biologie.
Prostia asta a legiferat eutanasierea batranilor si a cronicilor si condamna copiii la isterie fata de orice lucru nu a fost dezinfectat ca in spital,o viata de zombie fara socializare,autism generalizat.
Asta va doriti pentru copiii vostri?
Ce nu se intelege e faptul simplu ca omul nu poate trai sub un clopot de sticla,cu pastile si biocide,noi trebuie sa ne adaptam la mediu,nu invers.
Si, la urma urmei,cine crede ca virusul va dispare in ceata,asa cum a aparut?
Cand va spune OMS?
Hai sa gandim cu creierul,nu cu smartphone-ul.

Nu este niciun pericol in acest sens. Tinerii isi vad de viata lor poate mai intens ca inainte, centrele, parcurile, terasele clocotesc de viata. Probabil instinctul (acela natural, nu impus de altii) stie el ceva daca nu declanseaza aceste masuri de autoconservare.

#26
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View Posteiffel, on 11 august 2020 - 08:16, said:

Eu ma intreb care e treaba cu chestia asta - https://adevarul.ro/...531a/index.html
Am mai auzit si din alte parti, inclusiv de la bolnavi vindecati ca se cam intampla - daca iti dau tratament de covid nu-ti mai dau tratament ptr bolile cornice de care suferi.
Am citit ca medicamentele pentru anumite boli cardio-vasculare (hipertensiune, etc) fac organismul mult mai vulnerabil la efectele COVID.
De aceea tratamentul este intrerupt.

#27
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,181
  • Înscris: 15.05.2008

View Posteiffel, on 11 august 2020 - 08:16, said:

Caprifoiul ala e extrem de toxic.

Eu ma intreb care e treaba cu chestia asta - https://adevarul.ro/...531a/index.html
Am mai auzit si din alte parti, inclusiv de la bolnavi vindecati ca se cam intampla - daca iti dau tratament de covid nu-ti mai dau tratament ptr bolile cornice de care suferi.
Ar fi cam crima.

ca tot au dat-o cu diabetul ca mor oamenii
daca li s-a luat insulina in spital,clar finalu e tragic
dupa ”minunea ” asta,vor iesi la suprafata marturii precum in memorialu durerii

#28
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,657
  • Înscris: 11.03.2006

View Postnino852, on 11 august 2020 - 07:17, said:

Virusii rezistenti,bacteriile care rezista la antibiotice au fost create tot de "inteligenta" umana,prin folosirea la gramada a antibioticelor puternice la om si animalele cu care ne hranim,sa nu uitam asta.
La fel si cu sapunurile antibacteriene.
Din pacate,banii sunt multi si usor de luat pentru personalul medical,puliticienilor le convine starea asta,de ce sa renunte?

E hilar ce spui si ilogic. De ce le-ar conveni politicienilor starea asta? Ma refer la aia de la guvernare. Daca nu ma insel, scad constant in poll-uri si nu mai e mult pana la alegeri.

#29
ptap

ptap

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,787
  • Înscris: 09.12.2005

View PostPhobos, on 11 august 2020 - 06:42, said:


Nu mai rezistam la boli, la efort, la frig sau la cald decat inveliti de tot felul de chestii artificiale (pantofi, haine, aer conditionat, suport medical pentru probleme, etc).

Haine sau ceva echivalent si-a facut omul dintotdeauna, altfel nu rezista. Primele incaltari au aparut acum cateva zeci de mii de ani.

Nici inainte nu rezistau , speranta de viata era foarte mica fara antibiotice, insulina, vaccinuri etc. Ca erau cativa norocosi care apucau sa traiasca mai mult, erau exceptii.

Cancer s-a gasit inclusiv la mumiile egiptene. Neavand tratament se curatau rapid toti bolnavii de cancer. Altii nici nu mai apucau sa faca, mureau de alte molime in tinereIaiite.

#30
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,578
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Am citit ca medicamentele pentru anumite boli cardio-vasculare (hipertensiune, etc) fac organismul mult mai vulnerabil la efectele COVID.
De aceea tratamentul este intrerupt.   
Doar unele si doar teoretic.
Dar intreruperea completa e egala cu moartea pacientului.
Pe cand daca le-ar lua in continuare ar mai avea sanse.

Si tot nu explica de ce aluia diabetic ii dadeau compot de fructe.

Quote

dupa ”minunea ” asta,vor iesi la suprafata marturii precum in memorialu durerii   
Pai prin Italia si Spania au inceput procesele intentate de rude.

Inca un caz - de data asta de indiferenta - https://adevarul.ro/...07dc/index.html

Edited by eiffel, 11 August 2020 - 09:42.


#31
remvirg

remvirg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,116
  • Înscris: 04.08.2007

View Postkolfleading, on 11 august 2020 - 09:11, said:


Am citit ca medicamentele pentru anumite boli cardio-vasculare (hipertensiune, etc) fac organismul mult mai vulnerabil la efectele COVID.
De aceea tratamentul este intrerupt.
Fără tratament devii complet invulnerabil la covid.
Si se mai numără un mort...

View Postceanu1980, on 11 august 2020 - 09:13, said:



ca tot au dat-o cu diabetul ca mor oamenii
daca li s-a luat insulina in spital,clar finalu e tragic
dupa ”minunea ” asta,vor iesi la suprafata marturii precum in memorialu durerii
Tare sunt curios cum pot justifica oprirea administrării de insulina la un insulinodependent.

#32
l_dan

l_dan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,341
  • Înscris: 05.09.2006
Președintele filipinez Rodrigo Duterte s-a oferit drept cobai pentru vaccinul dezvoltat de Rusia
Președintele filipinez Rodrigo Duterte a lăudat efortul Rusiei de a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului și este dispus să participe la testarea acestuia după ce țara sa a primit o ofertă de aprovizionare din partea Moscovei despre care se așteaptă să fie gratuită, relatează Reuters.
https://www.hotnews....inul-rusiei.htm

#33
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,289
  • Înscris: 06.07.2007

View Postcumparator, on 11 august 2020 - 09:20, said:



E hilar ce spui si ilogic. De ce le-ar conveni politicienilor starea asta? Ma refer la aia de la guvernare. Daca nu ma insel, scad constant in poll-uri si nu mai e mult pana la alegeri.
Depinde care e miza.
Daca miza e puterea, clar nu le convine situatia fiindca sunt in pericol de a pierde alegerile.
Daca miza e imbogatirea facila, situatia asta le vine ca o manusa iar pierderea alegerilor este un risc asumat.

Edited by dan1980_25, 11 August 2020 - 09:58.


#34
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,994
  • Înscris: 25.06.2007

View Postspinname, on 11 august 2020 - 00:28, said:

Numarul nou nascutilor pentru lunile aprilie - iunie a scazut abrupt in 2020 fata de anii de dinainte.
Attachment 3.jpg
Attachment 1.jpg
Aia n-are deloc legatura cu epidemia, bebelusii respectivi au fost conceputi toamna trecuta.

View Postkolfleading, on 11 august 2020 - 09:11, said:

De aceea tratamentul este intrerupt.
Nu se intrerupe, eventual se ajusteaza unele doze.

View Postrichi_e, on 11 august 2020 - 06:52, said:

am vorbit recent cu un medic dintr-un spital suport: spitalul e plin, cu 50 de pacienti! jumate sunt pozitivi,, jumatate suspecti. cei pozitivi, majoritatea asimptomatici, foartee putini cu forme usoare/medii. cei cu forme mai grave sunt transferati in unitati cu ATI.
Aia-s complet cretini? :facepalm:
De ce dracu sa tii bolnavi asimtomatici (sau doar suspecti) in spital?

#35
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,578
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Nu se intrerupe, eventual se ajusteaza unele doze.   
Se pare ca la noi e eliminat complet, indiferent de boala.
Si cancer daca are nu mai primeste decat tratament de covid.
Articolul de mai sus nu e prima informatie de gen. Au mai fost si altele.

E normal in cazul asta ca sa moara cam toti cei cu comorbiditati. Si mor cu zile.

#36
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View PostKarhu, on 11 august 2020 - 10:06, said:

Aia-s complet cretini? Posted Image

Nu-s cretini , asa sunt ei !Posted Image

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate