Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

Actualitati politice si sociale din Orientul Mijlociu

* * * - - 6 votes
  • This topic is locked This topic is locked
490 replies to this topic

#487
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
,,Jon Kokura:
"Ce începe prost, se termină prost, spunea bunica mea, care era înțeleaptă și foarte frumoasă.
Acum 12 ani, în decembrie 2010, Joseph Blatter, președintele FIFA la acea vreme, a anunțat că Cupa Mondială din 2022 se va disputa în Qatar.
Singurii care au sărit de pe scaune fericiți ca niște viermi au fost membrii familiei Al Thani. Ei sunt stăpânii Qatarului.
Acest mic teritoriu este înglobat în Golful Persic, cu o singură graniță terestră, cu Arabia Saudită, cu care se înțeleg destul de prost. Qatar deține a treia cea mai mare rezervă de petrol și gaze din lume. Populația sa este de 250.000 de qatarezi. Și 2.750.000 de lucrători migranți... Da, 80% din populație este străină.
În Qatar, cuvântul democrație este o glumă proastă. Acolo, brânza este tăiată de familia regală Al Thani. Și șeicul Tamim Bin Hamad Al Thani, în vârstă de 42 de ani și cu trei soții frumoase... deocamdată.
Deoarece sunt proprietarii Qatarului, averea lor este de aproximativ 350 de miliarde de dolari. Și cum nu mai știu ce să facă cu atâția petrodolari, în afară de a construi clădiri somptuoase în deșert. Și cumpărarea de cluburi de fotbal, printre care și PSG.
Cineva le-a sugerat că ar trebui să finanțeze ONG-urile care se ocupă de hrănirea copiilor înfometați din lume... dar nu s-au gândit la asta. Într-o zi, bărbații din familia Al Thani (femeile nu pot spune nimic) au spus: "Ce-ar fi să cumpărăm Cupa Mondială din 2022?" "Dați-i drumul!", au răspuns cu toții... Și au cumpărat o Cupă Mondială.
A fost ieftin pentru ei. Au plătit un milion de dolari anumitor delegați din Concacaf (America Centrală), un milion și jumătate altora din Conmebol (America de Sud), câteva milioane aici și un milion acolo... Se spune că starul fotbalului francez Michel Platini, care era virgin, cast și pur, a primit 7,5 milioane de dolari. Iar il capo di tutti i capi, argentinianul Julio Grondona (care a murit în 2014) a încasat 10 milioane de dolari pentru că a spus da pentru Qatar 2022.
Familia regală din Qatar s-a apucat imediat de treabă. Trebuiau să construiască stadioane de fotbal, într-o "țară" în care nimeni nu juca fotbal. Proiectul inițial prevedea 12 stadioane. S-au ales cu 8, dintre care unul detașabil, pe care îl vor "dona" unei țări în care se joacă fotbal. Dacă aveți în cartierul vostru un teren mic și zgâriat, scrieți-i emirului Qatarului, cine știe, poate vă dăruiește un stadion demontabil.
Chestia e că, pentru a construi cele 8 stadioane, hoteluri, aeroport, autostradă, centre comerciale, au avut nevoie de forță de muncă ieftină, foarte ieftină... și asta pentru că sunt putreziți în dolari. Și au adus muncitori imigranți cu ridicata. Într-un sistem de sclavie numit "Kafala", care constă în acordarea întregii puteri unui manager (comerciant de sclavi) de a angaja imigranți, de a-i exploata prin reținerea pașapoartelor. Îi obligă să trăiască în condiții de supraaglomerare și cu un program de lucru de până la 18 ore pe zi. Fără dreptul de a se plânge, darămite de a-și schimba locul de muncă.
Fără acest sistem pervers, ar fi fost imposibil să se construiască ceea ce s-a construit în Qatar, unde temperaturile variază între 30° și 50° la umbră. Din 2010, în medie, 12 lucrători pe săptămână au murit pe șantier. Un total de 6.751 de muncitori migranți au murit pentru ca tu să poți spune "Trăiască fotbalul!"
Nu sunt luați în calcul lucrătorii din Kenya și Filipine, unde nu se ține evidența migrației. Bilanțul morților raportat de The Guardian, BBC (Anglia) și Amnesty International este următorul: India 2711... Nepal 1641... Bangladesh 1018... Pakistan 824... Sri Lanka 557.
Au fost construite 8 stadioane spectaculoase, dar pătate de sânge. Acestea sunt atât de apropiate unele de altele încât, dacă te pricepi la ciclism, le poți parcurge pe toate în mai puțin de jumătate de zi.
Recent, în Iran, o femeie de 22 de ani, Mahsa Amini, a fost ucisă de poliție pentru că purta "vălul greșit". Acest lucru a provocat un val de proteste în Iran și în întreaga lume.
De parcă femeile din Qatar se pot îmbrăca după bunul plac. Ca și cum ar avea dreptul să decidă singure. De parcă ar ști să joace fotbal. Partea feminină a FIFA crește pe zi ce trece. Ligile de fotbal feminin devin din ce în ce mai populare. Însă Cupa Mondială din 2022 va avea loc pe un teritoriu în care femeilor le este interzis să facă sport. Printre multe alte lucruri.
În Qatar, jurnalista mexicană Paola Schietekat, care a lucrat pentru Cupa Mondială, a fost condamnată la șapte ani de închisoare plus 100 de lovituri de bici la 19 februarie 2022. Pentru că a denunțat un coleg columbian care a violat-o pe teritoriul Qatarului. Violatorul era căsătorit, deci femeia violată este de vină. Conform legii islamice "la shaira", care "controlează" femeile.
Cupa Mondială din 2022 va dura o lună.
30 de zile în care centralele electrice din Qatar vor funcționa la capacitate maximă pentru a menține aerul condiționat în cele 8 stadioane, hoteluri, centre turistice și comerciale. Poluarea va fi echivalentul a zece mii de mașini care scuipă smog nefiltrat pe oră. Totul de dragul petrecerii fotbalistice... Pentru că sportul înseamnă sănătate, înțelegi?
Dar o umbră mai sinistră planează asupra Qatar 2022. Posibilitatea latentă a atacurilor teroriste.
Musulmanii nu uită și nici nu iartă... chiar dacă spun că o fac. Familia regală din Qatar a finanțat facțiuni teroriste obscure din Siria, Irak, Afganistan și Libia. În Libia, ei au finanțat teroriștii care l-au asasinat pe liderul Muamar el-Gaddafi în octombrie 2011. De ce nu ar strica cineva petrecerea pentru familia regală qatareză pro-yankee?
Nimeni nu vorbește despre asta... Toată lumea își încrucișează degetele, rugându-se ca niciun kamikaze musulman să nu joace rolul de martir, aruncându-se în aer în mijlocul mulțimii. Așa cum s-a întâmplat în 2021 pe aeroportul din Kabul.
În Europa, Cupa Mondială din Qatar este numită "Cupa Mondială a rușinii". Există o mișcare în orașele franceze pentru a nu amplasa ecrane gigantice în spațiile publice din Paris, Marsilia, Bordeaux, Strasbourg, Lille etc. Este o formă de protest pentru o cupă mondială care a luat viețile și visele a mii de muncitori migranți, de care nu i-a păsat nimănui. Pentru 8 stadioane somptuoase. Care timp de 30 de zile vor fi pline de fani. Și apoi goale, pentru eternitate. Un capriciu al familiei Al Thani, care în 2010 a cumpărat o Cupă Mondială.
Într-o lume în criză. Cu milioane de oameni strămutați din cauza foametei și a sărăciei. La apogeul unui război nuclear.
Trăiască fotbalul!”

sursa pagina de fb Jon Kokura/
trad din spaniolă DeepL/
desen Tjeerd Royaards"

" Astăzi, mă simt qatarian, astăzi mă simt arab, astăzi mă simt african, astăzi mă simt gay, astăzi mă simt handicapat, astăzi mă simt muncitor migrant. Pentru ceea ce noi, europenii, am facut timp de 3000 de ani, trebuie sa ne cerem scuze inca 3000 de ani, inainte de a da lectii Qatar-ului" - Gianni Infantino, patronul FIFA

In Qatar, unde homosexualitatea e pedesita cu moartea, iar africanii sunt considerati fiinte inferioare, 6500 de muncitori imigranti au murit la constructia stadioanelor.

#488
Costel2014

Costel2014

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,265
  • Înscris: 02.09.2014

max_01 said:

1668933958[/url]' post='29529659']
,,Jon Kokura:
"Ce începe prost, se termină prost, spunea bunica mea, care era înțeleaptă și foarte frumoasă.
Acum 12 ani, în decembrie 2010, Joseph Blatter, președintele FIFA la acea vreme, a anunțat că Cupa Mondială din 2022 se va disputa în Qatar.
Singurii care au sărit de pe scaune fericiți ca niște viermi au fost membrii familiei Al Thani. Ei sunt stăpânii Qatarului.
….
Eh lasa ca o sa le asigure astia securitatea si nu vor fi atentate teroriste: https://www.gsp.ro/i...tar-680514.html

Edited by Naoto, 20 November 2022 - 13:00.
citat replicat in extenso


#489
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Armata turcă se pregătește să intre în Irak și Siria. Erdogan anunță o operațiune terestră împotriva kurzilor, fără acordul Rusiei și SUA.
Ce va face SUA, în aceasta situație?Iranul a atacat, zilele trecute, obiective kurde din Irak.

#490
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
In timp ce nationala de fotbal a Angliei continua sa ingenunchieze cu curaj pe teren, solidara cu Black Lives Matter, fotbalistii iranieni aflati in Qatar au anuntat ca nu vor canta imnul tarii lor in semn de solidaritate cu femeile iraniene care lupta pentru libertatea de a nu mai purta hijab! La intoarcerea acasa vor plati din greu pt. gestul lor! In rest, Comisia Europeana continua sa cheltuiasca milioane pentru a sprijni diversitatea, promovand portul hijabului!

#491
Costel2014

Costel2014

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,265
  • Înscris: 02.09.2014

View Postmax_01, on 22 noiembrie 2022 - 14:11, said:

In timp ce nationala de fotbal a Angliei continua sa ingenunchieze cu curaj pe teren, solidara cu Black Lives Matter, fotbalistii iranieni aflati in Qatar au anuntat ca nu vor canta imnul tarii lor in semn de solidaritate cu femeile iraniene care lupta pentru libertatea de a nu mai purta hijab! La intoarcerea acasa vor plati din greu pt. gestul lor! In rest, Comisia Europeana continua sa cheltuiasca milioane pentru a sprijni diversitatea, promovand portul hijabului!
Nu prea or sa se intoarca acasa, ca toti sunt legitimati la cluburi din strainatate. Dar gestul lor merita admirat, ca si acela al suporterilor iranieni din trinbune, care au fluierat propriul imn de stat, al unui stat care nu ii mai reprezinta.

Edited by Costel2014, 22 November 2022 - 15:09.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate