Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Sunt dependent de iute
Last Updated: Mar 28 2024 00:13, Started by
Puferiu_
, Jun 11 2019 19:21
·
28
#181
Posted 09 May 2022 - 17:41
Cauta bine pe net reteta exacta. Poate ti-a scapat tie ceva.
|
#182
Posted 09 May 2022 - 17:44
Era un documentar la un moment dat cu fabricarea Tabasco, ala avea cel putin o etapa de fermentare in butoaie de lemn, procesu' de la A la Z era destul de laborios.
|
#183
Posted 09 May 2022 - 17:51
Da, am vazut si eu documentarul acela. 100% nu ai cum sa imiti gustul original. E ca la carnea de pui de la KFC: reteta a "scapat" pe internet, dar ceea ce faci acasa nu e fix la fel cu ce mananci la restaurant.
De fapt sunt (cel putin) doua filmulete in care arata cum se face sosul Tabasco. Recent, am vazut pe Youtube un filmulet mai scurt decat cel pe care il vazusem initial la tv. Si se sareau niste pasi. |
#184
Posted 09 May 2022 - 18:29
Nu e vb de gust ca nu ma intereseaza o copie 100%,dar e vb de textura.cel din dreapta e al meu. Ingrédiente tabasco 19 %ardei fermentat, ôtét, sare curios cul sta légat. Pe al meu il agit inainte folosinta si aia e. E doar o curiozitate si nici aia care rac filme pe YT despre sosurile iuti n au gasit raspunsul.
Sosul meu Attached FilesEdited by petit_christian, 09 May 2022 - 18:27. |
#185
Posted 09 May 2022 - 18:34
Trebuie sa fie vreun soi de "dracie" chimica ce tine produsul amestecat ca la cola sau fanta.
|
#186
Posted 09 May 2022 - 18:48
Asta micu', de vrea sos tabasco, uite ce zic eu. Fa experimente cat mai multe. Pui un pic din aia, mai mult din ailalta. Apoi, invers. Cum crezi ca am facut eu Puferiute? Experimentand, bineinteles. Si inca nu am ajuns la un produs final. Am trei kilograme de condimente, 20 de borcane goale, patru retete si idei, fara numar. Deci continua sa combini cat mai multe ingrediente pana iti iese un sos pe gustul tau. Testeaza, experimenteaza si reinventeaza.
|
#187
Posted 09 May 2022 - 19:40
petit_christian, on 09 mai 2022 - 18:29, said:
Nu e vb de gust ca nu ma intereseaza o copie 100%,dar e vb de textura.cel din dreapta e al meu. Ingrédiente tabasco 19 %ardei fermentat, ôtét, sare curios cul sta légat. Pe al meu il agit inainte folosinta si aia e. E doar o curiozitate si nici aia care rac filme pe YT despre sosurile iuti n au gasit raspunsul. Sosul meu |
#188
Posted 10 May 2022 - 00:39
La tabasco cred ca ar merge “augumentat” cu foarte putin zahar (sirop de zahar) sa-i taie putin din gustul acru.
Cu astea ma distrez eu acu. C4235FAA-CB13-4A5C-A18B-CD24116E1469.jpeg 220.38K 30 downloads Edited by Fane, 10 May 2022 - 00:41. |
#189
Posted 10 May 2022 - 01:08
Am cumparat trei tuburi de siracha tabasco si nu erau aproape deloc iuti. Asa ca le-am desfacut pe tote, le-am turnat in blender, am pus vreo trei fulgi de carolina reaper si le-am adus la cifra octanica specificata apoi am reumplut sticlele.
|
#190
Posted 10 May 2022 - 06:16
|
#191
Posted 10 May 2022 - 06:31
MembruAnonim, on 09 mai 2022 - 19:40, said: Si cum ti s-a parut? Mai faci alta data sos acasa? Da, o sa mai fac. @Puferiu pai ce nu pot sa l amestec prin agitare manuala ? @Fane Iute e Tabasco Clasic, Habanero si Scorpion. Restul sunt asa pt entry level. Pt cine vrea ceva usturoi at este si Tabasco Garlic. Eu in mom am sosul facut de mine, 1 sticla de Scorpion, de Sriracha si Tabasco Original. Roasted si Chipotle pt dna. Plm, is fiert pe sosurile astea fermentate, si nu numai, imi plac multe chestii fermentate. Si ardeiul iute il prefer murat Tre sa incerc si o dulceata de ardei iute si un Erosz Pista. Primul sos Tabasco l am gustat in.... 1998. Dar de mic am mincat iute |
#192
Posted 10 May 2022 - 06:43
petit_christian, on 10 mai 2022 - 06:31, said:
Tre sa incerc si un Erosz Pista. De cand am trecut pe sosuri fermentate facute acasa nu am mai mancat pista, asa ca sunt chiar curios daca au mai scos din sare. |
#193
Posted 10 May 2022 - 07:57
Pista e in continuare sarat, fie el Eros sau Haragos (cel mai iute).
|
#194
Posted 12 May 2022 - 10:17
#195
Posted 12 May 2022 - 10:24
Va recomand produsele acestul baiat. Sunt 100% naturale. Nu toate sunt iuti, sunt pentru toate gusturile
https://www.dipitsauce.com/ |
|
#196
Posted 13 May 2022 - 07:20
A aparut la mega image tabasco importat din germania, scrie in germana pe eticheta, iar pe cutie scrie cu rosu mare CLASSIC. Mi se pare ceva mai putin iute decat cel obisnuit, desi ei ar pretinde ca e aceeasi reteta. De asemenea sosul pare un pic mai deschis la culoare. A mai incerccat careva cel nemtesc, cum vi se pare? Am vazut si aici o discutie: https://www.reddit.c...y_is_not_spicy/
|
#197
Posted 23 May 2022 - 12:04
Am primit Tabasco Rico Salsa fabricant de Salicsa in America Centrala. E adusa direct din Costa Rico. E iute, mai sarata, alta texura si culoare(mai are un soi de ardei iute in compozitie) fata de tabasco de mchileny. Poate o sa mai cumpar daca imi convine pretul.
Asta e https://www.google.c...=Q0rRabW3i3it7M |
#198
Posted 01 June 2022 - 16:47
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users