Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Sunt dependent de iute
Last Updated: Mar 28 2024 00:13, Started by
Puferiu_
, Jun 11 2019 19:21
·
28
#145
Posted 18 November 2021 - 22:23
Bai da…Tabasco Sccorpion…e bomba. Am un bun amic indian care pentru el mancatea picanta si super picanta e in fiecsre zi. Pana simel a recunoscut ca e mai mult decat picant, il,taie transpiratiile si se inroseste tot de la el.
P.s. am mancat mancare facuta de maica sa, indianca de 70 de ani, gatit traditional indian…Doamne , e divina mancarea indiana pregatita cum trebuie…picantul e picant dar nu deranjant, o savoare de nedescris…nu stiu ce mirodenii foloseste dar e dementiala. Edited by cuculea, 18 November 2021 - 22:24. |
#146
Posted 10 December 2021 - 17:28
Am primit saptamana aceasta 3 ardei Carolina Reaper. Am inceput unul si nu am reusit sa-l termin de luni pana azi...Ardeiul asta doare nu ustura.
|
#147
Posted 13 December 2021 - 19:20
Am luat acum cateva luni un sos iute de la lidl, se numeste Bring the Pain.
Aromat si iute cat sa-ti amorteasca f putin buzele si limba. pret practic gratis, 5-6 lei. |
#148
Posted 16 January 2022 - 21:15
Am pus la murat niste habanero rosu, doar in saramura, adica 30 de g de sare la 1l de apa, sunt curios ce iasa. 30g de sare/1 l de ap e reteta standard pt fermentat legumele.
|
#152
Posted 19 January 2022 - 17:59
@puferiu la tine e direct à arma de distrugere in masa, bomba nucleara, arsenal MAD. Cum ai de gind sa le prepari ?
Si o intrebare de 1 000 000 de puncte, de ce ne place sa mincam asa iute ? Ce ne mina in lupta ? |
#153
Posted 19 January 2022 - 18:35
Spoiler, ce e mai bun, abia urmeaza. Am planuri marete intr-un viitor apropiat. O sa vedeti la momentul oportun.
|
#155
Posted 19 January 2022 - 19:48
petit_christian, on 19 ianuarie 2022 - 17:59, said:
Si o intrebare de 1 000 000 de puncte, de ce ne place sa mincam asa iute ? Ce ne mina in lupta ? Astazi, de exemplu, am mancat niste sarmale umplute cu orez, ciuperci si morcovi la care am adaugat ardei iute in otet. Ardeii erau mici si subtiri, verzi, dar nu aia clasici, de la noi. Pusi de parintii mei din seminte asemanatoare celor de mai sus. Ma ustura limba de a trebuit sa beau un kil de kefir. Dar nici urma de senzatia de care ziceam mai devreme. destrug, on 19 ianuarie 2022 - 19:00, said:
Inhalatii cu carollna reaper? - Domnule, dar de ce e o urgenta? Aveti covid? - Nu, doamna, ma ustura plamanii si creierii. |
#157
Posted 09 February 2022 - 02:20
Cit e de iute Tabasco Habanero si aproape l am terminat, m am invatat cu el. As mai lua, dar e nejustificat de scump
Am gasit insa pe amazon, 12 sticle la 36€,cam mare cantitatea. Intre timp, nu m am putut abtine si am luat un Tabasco Sriracha, pe care il gasec mai bun decit Tabasco Garlic. Si daca tot e sa te ia bîzdîcul am mai comandat un Tabasco Roasted Peper si un Buffalo-acesta fiind facut din ardei iute de Cayenne. Tabasco Sweet&Chily l am lasat deoparte deocamdata. Problema ca fara iute nu are gust mincarea, ca mai am de moft boia de Piment d'Espelette, un soi de ardei iute cultivat tara bascilor franceza. Scump si asta cam 150€/kg, se vinde la 30-40 g sau o veni in 8-9€, dar noroc ca nu s consuma mult, dar bun. Asta e, viciul costa Acum am asa Jalapeno, Chipotle, Clasic, Habanero, Sriracha, Scorpion, Roasted si Buffalo pe vine. Scorpionul il las la urma dar ma bag si in el. https://www.amazon.f...,aps,182&sr=8-4 https://www.amazon.f...2dDbGljaz10cnVl https://www.amazon.f...aps,131&sr=8-11 |
#158
Posted 14 February 2022 - 14:52
Am pus niste habanero la murat in saramura, au cam tras aer, au facut floare, unii i am aruncat. Dar au fermentat. Asa ca ce a ramas i am tocat in blender, am pus otet la o un volum de 1,5 si astept sa vad ce iasa. N am stirplate ca chilichump asa ca ii las la macérât o saptamina. De aratat arata bine. Data viit ii fermentez anaerob numai cu sare.
Oricum am sos iute pt un an. Sosurile tip tabasco rulz. Attached Files |
#159
Posted 14 February 2022 - 15:36
Poti sa incerci sa-i adaugi niste guma xantan, daca o sa ti se para la sfarsit prea subtire sosul, tot pe modelul chillichump.
|
|
#160
Posted 14 February 2022 - 16:03
Vad la sfirsit, xantan sau guma arabica.
Tabasco nu pune agent de ingrosare in sosul clasic. |
#161
Posted 20 February 2022 - 18:42
La gust aproape ca Tabasco original, chit ca eu l am facut din habanero, pt ca am fermentat ardeii in saramura si parte din iuteala s a dus in apa. O sa mai fac dupa ce termin ce am acum. Si-am. Aproape toata gama.
Attached Files |
#162
Posted 21 February 2022 - 22:22
Asa, experimenteaza pana gasesti ce e doar pe gustul tau.
Cand eram la inceputurile mele intr-ale iutelii, Tabasco mi se parea tatal lor. Ma rog, chestie de gusturi. Intr-o zi am dat peste un sos de-ale lor cu aroma de fum. Imi placea asa de mult incat nici n-am mai apucat sa il pun pe ceva. Stateam cu el pe lada si mai luam o gura seara, inainte de culcare. Atunci am inteles prin ce trec alcoolicii. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users