Ramen vs. Ciorba
Last Updated: May 30 2021 19:44, Started by
Mizu
, Apr 12 2019 16:35
·
0
#145
Posted 18 April 2021 - 18:42
#146
Posted 18 April 2021 - 18:45
Ok, las-o asa, ca deja nu mai are treaba cu topicul. Am ajuns de la ramen vs radauteana la perfectionism, lol. Parca suntem niste copii, care se cearta de la jucarii.
edy_wheazel, on 18 aprilie 2021 - 18:42, said:
Romanu': "nu exista perfectiune!", japonezu': "tine un pic berea asta!" Serios acum, n-am nimic cu japonezii, doar voiam sa punctez ca idolatrizarea asta nu e ok. Daca suntem romani, nu avem voie sa ne exprimam o opinie, in legatura cu ceva, cat timp discutam civilizat si argumentat? Ravnim la mentalitatea si societatea japoneza, insa ne criticam si auto-criticam, intre noi. Eu zic ca avem noi o mentalitate negativista, nu ca suntem cei mai slabi sau asa ceva. Edited by Vlad_22, 18 April 2021 - 18:48. |
#147
Posted 18 April 2021 - 18:47
#148
Posted 18 April 2021 - 18:50
#149
Posted 28 May 2021 - 20:54
Totuși, ramen-ul e mai mult spre fast-food la dânșii. Sigur au destule alte mâncăruri mai bune. Oricum, fanii bucătăriei japoneze nu știu altceva decât ramen, unii de aici de pe forum, adică, dovadă și topicul ăsta, făcut parcă să atragă contre de o parte și de alta pentru un fel de mâncare, amărât.
Sincer, 1 oră nu e mare lucru să-l prepari, însă dacă petreci 2-3-4 ore pt niste supa de tăiței cu carne și legume, clar nu merită. Edited by Vlad_22, 28 May 2021 - 20:56. |
#150
Posted 28 May 2021 - 22:07
Street food nu e neaparat fast-food in sensul restrans al cuvantului, cum il folosim noi.
Eu as vrea sa mananc o data la asa ceva niste ramen: [ https://i.pinimg.com/originals/f5/4a/cf/f54acf6b8f9dab62e1efe62dbd34eaa5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#151
Posted 29 May 2021 - 00:07
Vlad_22, on 28 mai 2021 - 20:54, said:
Totuși, ramen-ul e mai mult spre fast-food la dânșii. Sigur au destule alte mâncăruri mai bune. Oricum, fanii bucătăriei japoneze nu știu altceva decât ramen, unii de aici de pe forum, adică, dovadă și topicul ăsta, făcut parcă să atragă contre de o parte și de alta pentru un fel de mâncare, amărât. Sincer, 1 oră nu e mare lucru să-l prepari, însă dacă petreci 2-3-4 ore pt niste supa de tăiței cu carne și legume, clar nu merită. Ia mult mai mult de atit si nu se face acasa. Mizu, on 28 mai 2021 - 22:07, said:
Street food nu e neaparat fast-food in sensul restrans al cuvantului, cum il folosim noi. Eu as vrea sa mananc o data la asa ceva niste ramen: [ https://i.pinimg.com/originals/f5/4a/cf/f54acf6b8f9dab62e1efe62dbd34eaa5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Nu numai ca street food nu e fast fast food dar fast foood nici macar nu e ceva in legatura cu calitatea mincarii. Oricum Tokyo e singuirul oras d ecare stiu eu care are tonete si restaurante in statia de metrou cu citeva locuri care au stele Michelin. DIn pacate pe unul l-am pierdut. https://en.wikipedia...ukiyabashi_Jiro Edited by vrajitoruldinoz, 29 May 2021 - 00:07. |
#152
Posted 29 May 2021 - 00:48
În Tokyo, mănânci lejer 1-2-3 zile, doar de la automate. Ai de la mic dejun, la prânz, pizza, dulciuri, plăcinte, chiar și haine îți poți lua de la tonomate.
Totuși, cât de mult poate să dureze. Contează mai mult calitatea ingredientelor, dar n-ar fi asta problema. Până la urmă, rețeta e destul de basic, în mare parte. |
#153
Posted 29 May 2021 - 01:27
O multime de mincare buna (si scumpa) din lumea asta e foarte foarte simpla (aparent) si conteaza strict igredientele. De la lobster la friptura, de la icre negre la sushi etc. Exemplu:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/sC5AWm9FAIw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#154
Posted 29 May 2021 - 02:11
Alea sunt mofturi, 1-2 ori în viață. Nu m-aș vedea vreodată capabil, să dau 200$ pe o friptură, oricât de bună ar fi dânsa, nu contest gustul. Însă, plătești și reclama/brand-ul. Normal că restaurantul îți va spune că e vită Kobe/wagyu sau mai știu eu ce, iar vitele sunt crescute special, hrănite cu nu știu ce, însă, punctual, nu prea ar fi în stare să-ți justifice prețul. Planeta e secătuită de resurse, iar alții aruncă sute de dolari pe o friptură, lol. Capitalism at it's finest.
Edited by Vlad_22, 29 May 2021 - 02:15. |
|
#155
Posted 29 May 2021 - 03:39
Vlad_22, on 28 mai 2021 - 20:54, said:
Totuși, ramen-ul e mai mult spre fast-food la dânșii. Sigur au destule alte mâncăruri mai bune. Oricum, fanii bucătăriei japoneze nu știu altceva decât ramen, unii de aici de pe forum, adică, dovadă și topicul ăsta, făcut parcă să atragă contre de o parte și de alta pentru un fel de mâncare, amărât. Sincer, 1 oră nu e mare lucru să-l prepari, însă dacă petreci 2-3-4 ore pt niste supa de tăiței cu carne și legume, clar nu merită. |
#156
Posted 29 May 2021 - 05:40
Nu exista oameni care "arunca" bani, asta e o intelegere proasta a economiei. Toti banii aia se intorc in economie, dau de mincare altor oameni, incluisv celor care cresc vaca, o taie, bucatarilor, celor care fac curatenie in restaurant etc.
|
#157
Posted 29 May 2021 - 09:36
Vlad_22, on 29 mai 2021 - 02:11, said: să dau 200$ pe o friptură, oricât de bună ar fi dânsa, nu contest gustul. Nu critic wagyu, e un produs de nisa. Un produs similar din acest punct de vedere e caviarul, in clipul de mai jos tipul a dat 400 RON pe un burger cu caviar si a zis ca nu ar mai cumpara a doua oara pentru ca nu merita. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-ZSvaQPuKRU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#158
Posted 29 May 2021 - 13:19
Ala nu e caviar, sunt icre de somon, ca daca era atata caviar costa 4000 de ron. Oricum, sa pui chiar si icre de somon in burger e o cocalareala, un kitsch culinar.
|
#159
Posted 30 May 2021 - 17:52
Amândouă sint caviar după nume, unul e negru și celălat roșu, da oricum Hamburger cu icre nu e lista mea.
|
|
#160
Posted 30 May 2021 - 18:00
vrajitoruldinoz, on 29 mai 2021 - 01:27, said:
O multime de mincare buna (si scumpa) din lumea asta e foarte foarte simpla (aparent) si conteaza strict igredientele. |
#161
Posted 30 May 2021 - 18:10
vrajitoruldinoz, on 30 mai 2021 - 17:52, said:
Amândouă sint caviar după nume, unul e negru și celălat roșu, da oricum Hamburger cu icre nu e lista mea. Si ai si caviar de vinete, si caviar de quinoa, la fel cum ai si hamburgeri din soia. Dar la origine caviar inseamna increle negre de sturion, restul sunt adaptari. |
#162
Posted 30 May 2021 - 19:44
Pina și articolul de pe Wikipedia le prezintă in paralel:
https://en.wikipedia.org/wiki/Caviar Limba se transforma... Bamyhun said: 1622390404[/url]' post='27897069'] Numai ca nu e arta gastronomica. Oricine poate lua niste carne scumpa, urmeaza instructiunile si gata "friptanul" cu gust spectaculos! Fitzoseala pentru bogati! D-aia nici nu exista restaurante de sushi cu stele Michelin... Glumesc, doar ca sa fie clar. Edited by vrajitoruldinoz, 30 May 2021 - 19:45. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users