Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mama Miresii (2024)

Estimare reparatie

Sterilizare UV apa

Folii heliomate faruri - merita?
 Cabina Dus mai mare cu 10cm decat...

Rezultate firma

Facultatea de Medicina - a doua f...

Fortat sa imi dau demisia
 Nivelare placa + Fisuri

Premierul Slovaciei a fost impuscat

RIP imgflip meme generator

V-ati facut sau va veti face Colo...
 Imagini generate de Inteligenta A...

Typo3 - tabel cu HTML

Amorsa inainte de adeziv

Tableta pareri
 

Cum mai ies din situatia asta ?

* * * - - 10 votes
  • Please log in to reply
249 replies to this topic

#217
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,821
  • Înscris: 09.12.2012
Hai ca mi-am facut niste timp sa scriu putin.

@MinettoMatoi,crede-ma ca umblu la doctor avand in vedere ca am anxietatea asta sociala care e destul de severa in ultima vreme din nou,si urmez un tratament pentru ea,dar e cam ineficient,actualul tratament este Coaxil,un anti-depressiv moderat si abia daca am efecte secundare,ajuta dar nu destul,mai am si Diazepam pe care il iau la nevoie si asta pot spune ca e destul de efectiv in reducerea anxietati sociale,insa nu il pot lua zi de zi pentru ca o dau in dependenta si stiu cum e,am mai fost dependent de Xanax in anii de liceu si a fost iadul pe pamant cand am decis sa il opresc / scot,de ce l-am scos ? pentru ca ajunsesem deja la doze destul de mari si imi afecta cognitivitatea,uitam des,eram sedat si tot timpul un zombie.

Actualul doctor (Psihiatru) tot insista sa ma puna din nou pe SSRI cu toate ca pana acum am incercat Sertralina (Zoloft ) de doua ori, ultima oara l-am luat trei luni si tot nu am reusit sa scap de agitatia / anxietatea crescuta din cauza Zoloft-ului,practic tremuram din tot corpul zi de zi si aveam muschii tensionati,trebuia sa apelez la Anxiar sau Diazepam ca sa mai reduc din agitatie,la fel a fost si cu Escitalopram (Cipralex) al doilea SSRI incercat anu trecut pe vremea asta.

SSRI-urile pe mine mai rau ma agita,imi creste anxietatea pana la ceruri,si pe langa asta am niste spasme musculare si tremur din tot corpul cand le iau,singurele plusuri pe care  le-am observat cat timp am fost pe Zoloft sau Cipralex,a fost efectul anti-depresiv,nu puteam fi depresiv nici daca ma fortam sa fiu si  dupa ce am depasit cele 6 saptamani,m-am lovit si de "emotional blunting" adica nu mai simteam nici-o placere,nici-o bucurie sau placere,si apetitul sexual era la pamant,daca SSRI-urile nu m-ar agita / stimula in asa hal incat sa tremur din tot corpul le-as lua cu drag,dar agitatia / anxietatea crescuta din cauza lor,ma face sa stau deoparte de ele,si nici nu mai am de gand sa mai incerc vreun alt SSRI,nu stiu sunt eu prea sensibil la acest tip de medicatie,sau eu probabil n-am probleme cu nivelul de Serotonina,poate la mine Serotonina e destul de ridicata si fara sa iau SSRI.

Si cum am mai spus si acum anxietatea mea sociala e destul de rea,vreau sa ies in oras sau undeva, "mananc" un diazepam caci fara el nu fac fata ,si chiar m-am gandit sa incerc eventual un SNRI sau mai nou,TCA,desi mi-e cam frica de medicamentele care actioneaza asupra Serotoninei,dupa ce tratamentul cu Zoloft / Cipralex s-a dovedit a fi un esec in cazul meu,mai repede m-as axa doar pe niste anxiolitice care nu stimuleaza in mod direct receptori GABA cum o fac benzodiazepinele, unele anti-depresive din clasa TCA (Tricyclic antidepressants) au un profil destul de bun,cel putin din ce am studiat eu pana acum,si eu la randul meu am invatat destule despre Psihiatrie.
Ramane de vazut,in curand plec la consult din nou la Psihiatrul meu, si am sa discut cu el din nou despre ceva tratament mai efectiv.

@Meta-Cognition,am vrut sa incerc acel joc ,dar din pacate este construit in flash player, iar eu nu mai folosesc flash player de anii de zile,din motive de securitate,poate daca am timp o sa instalez un Windows in masina virtuala,bag acolo flash player si il incerc.

Si am mai vazut ca ati deschis subiectul si despre "identitatea de gen" si ca de ce vreau sa devin femeie daca eu ma simt bine si asa ca baiat,ei bine nu e chiar asa,nu mai simt deloc bine,faptul ca nu prea cad in depresie in ultimul timp se datoreaza faptului,ca m-am acceptat,si nu mai lupt impotriva mea,de dragul societati sau al familiei,iar acum incerc sa vad pana unde ajung cu problema asta,tocmai mi-am dat drumul,si testez apele cum se spune,explorez partea asta si pana acum nu am simtit nici-o retragere,din contra imi creeaza doar placere / euforie  si sunt mult mai conectat cu mine insumi cand trec in "girl mode" Posted Image.
In orice caz,v-as ruga sa va abtineti de la glume proaste pe tema asta,cum am mai zis mai sus,nu sunt genul de om care sa faca video-chat pentru bani....

#218
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,038
  • Înscris: 04.09.2018
Am inteles deci ai luat tratament. Ideea este ca anxietatea apare din low serotonin, nu din prea multa ! Ca dovada ca te scosese din depresie, deci aveai low serotonin. Nu iti merg tie SSRI-urile, nu are treaba ca ai prea multa serotonina. Nu la toti merg, sau la unu merge x ssri care a altul nu merge. Sunt destui ca tine care nu raspund deloc la SSRi, au anxietate crescuta si dupa 1-2 luni de cand au inceput tratamentul.
Cu apatia da, cunosc sindromul AAS (antidepressant apathy syndrome), apare de la SSRI-s la unii, nu mai ai emotii, aparuse si la mine odata si i-am zis medicului.
Deci se exclud SSRI-urile la tine.
Merge si cu SNRI, poti testa si Cymbalta sau Effectin, la unii merge, la unii noradrenalina stimulata le urca anxietatea, la altii nu, din contra le face bine.

Uite, discuta cu medicul tau despre Spitomin. Este un anxiolitic foarte bun care nu da dependenta ce benzo, si nu este antidepresiv, prietenu meu cu asta a scapat, a luat 2 ani si apoi de 3 ani nu mai ia deloc si a ramas bine. Eu asa faceam discutam cu el, ii ziceam despre, venea si el cu idei, si eu. Isi face efectul dupa 3 saptamani deci nu imediat, deci  nu e ca  benzo. Se ia 30 mg/zi in trei prize de cate una de 10. Ai o sansa foarte mare, daca nu vrea, schimba medicul.
Mai e si Gabapentin care se da ptr anxietate, mai exista si trittico antidepresiv care e si anxiolitic care nu e SSRI. Mai este Remeron alt antidepresiv care nu e SSRI care e f bun pe anxietate, insa pe multi ii sedeaza si urca pofta de mancare, insa NU la toti.
Unii medici dau haloperidol + carbamazepina.

Discuta astea, ca daca te lasi doar pe mana lui nu stiu unde ajungi, uite la diabet, iti zic sincer ca de multe ori ziceam la medic chestii care el trebuia sa le zica si sa le aplice, aprecia asta si aplica ! Nu se supara, dar ramaneam masca ca nu a venit de la el ideea.
Schimbi medicu pana ce e comunicativ si va baga spitominul, daca nu merge spitominu, atunci se trece si la celelalte care am zis nonssri.

Daca chiar te deranja ca nu esti femeie, te duceai de mult si te faceai, deci am zis bine ca nu te deranjeaza prea tare, daca te-ai acceptat inseamna clar ca nu ai disforie de gen, altfel nu puteai sa te accepti.

Cu videochat, nu e nici o rusine, si daca ai face ce ? Eu as face daca eram fata, ce are ? I2O nu a glumit, e o sursa buna de bani, iei mai mult bani ca la alt loc de munca si nu faci mare lucru, la general zic nu doar la tine ma refer. Deci are dreptate. Decat sa stai sa te rogi de toti prostii sa te angajeze pe doi lei. Mie mai rusine imi e sa slugaresc pe unu de dimineata pana seara pe nimic la o adica.
Asa cum si cu homo, nu mi-e rusine sa zic ca mi-ar place sa fiu asa sau bisexual, ptr ca aveam mult succes la baieti decat la fete, e doar un exemplu.
Orice meserie e buna in felul ei, rusine e sa faci infractiuni, sa nu respecti, sa nu stii sa te porti, atat, in rest nu.

#219
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,821
  • Înscris: 09.12.2012
Se pare ca am esuat in a gasi un job in Romania anul acesta,am fost pe la zeci de firme din orasul meu,zeci de interviuri la care am primit " te contactam noi " si dupa nimic , insa toate astea nu m-au facut sa renunt !
Momentan stau acasa,ca a inceput sezonul cu agricultura si mai scot niste banuti din asta, insa din Ianuarie 2020 imi fac bagajul si plec in EU,am destule contacte / prieteni / neamuri prin diverse tari din UE,cu ajutorul unor neamuri am sa plec din tara , si am sa fac tot posibilul sa-mi fac o cariera in UE,asta inseamna sa lucrez in anumita tara,sa locuiesc acolo...etc,prin Romania am sa mai vin doar sa-mi vizitez parinti si cam atat .

#220
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Succes

#221
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostPetran_Marius, on 11 octombrie 2019 - 22:04, said:

Momentan stau acasa,ca a inceput sezonul cu agricultura si mai scot niste banuti din asta, insa din Ianuarie 2020 imi fac bagajul si plec in EU,am destule contacte / prieteni / neamuri prin diverse tari din UE,cu ajutorul unor neamuri am sa plec din tara , si am sa fac tot posibilul sa-mi fac o cariera in UE,asta inseamna sa lucrez in anumita tara,sa locuiesc acolo...etc,prin Romania am sa mai vin doar sa-mi vizitez parinti si cam atat .
Se recomanda Barcelona, Milano si altele asemanatoare... a se evita localitatile mici de preferinta... Posted Image

Edited by poadol, 14 October 2019 - 15:59.


#222
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,038
  • Înscris: 04.09.2018
Pai stai asa, tu daca te duci nu te duce hai hui, trebe sa sti sigur ca vei avea de munca, dar daca accepti munca de jos, vei gasi 100 %, agricultura, constructii si altele. Aici nu ai fost angajat pe posturi mai bune, si dupa cum am observat eu nu accepti orice tu.
Dar daca ai tot anxietate sociala nu te vad bine nici acolo.

#223
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostPetran_Marius, on 11 octombrie 2019 - 22:04, said:

Se pare ca am esuat in a gasi un job in Romania anul acesta, ...
Momentan stau acasa,..., insa din Ianuarie 2020 imi fac bagajul si plec in EU, ...
Este in regula numai daca tii cont si de aceasta: https://forum.softpe...4#entry25312371

#224
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015

View PostPetran_Marius, on 20 martie 2019 - 08:24, said:

"Tulburarea de identitate de gen" + gender dysphoria,astea doua ma cam termina psihic in ultima vreme ,cei drept de aici au pornit toate.


Nu am auzit de boala asta pana acum. Se manifesta in sensul ca ai dori sa fi fata? Poate tine doar de o dereglare hormonala. Consulta si niste medici.
In poza de profil esti tu machiat?

#225
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,821
  • Înscris: 09.12.2012
Au trecut 2 ani de cand am deschis topicul asta, whoa ! timp in care eu treceam printre cele mai groaznice experiente, si din rau, o dadeam in mai rau, si tot asa.
Am incercat diverse tratamente, anti-depresive , anti-psihotice mai ales, cand inca eram la genul " e doar in capul meu " si e " e doar o faza" , am incercat tot ce se putea incerca ca sa scap de dorinta de e deveni o fata, am injectat si testosteron ,lucru ce m-a afectat si mai rau, asadar din lac am cazut in put si asa mai departe, pana cand am zis ca e timpul sa ma accept asa cum sunt si sa nu mai pierd vremea luptandu-ma cu mine insumi de ceva ani buni,ca si asa viata e scurta si eu pana acum nu simteam ca o traiesc, doar fugeam de cine eram eu cu adevarat .

Asadar in August 2020 ,am primit oficial diagnosticul "disforie de gen" si dupa am mai pierdut ceva timp pana ce mi-am gasit un endocrinolog, care la randul sau m-a mai amanat inca cateva luni bune, din cauza tiroidei , timp  in care eu fierbeam in mine de nervi si de la crizele de disforie , insotite cu valuri de depresii, intr-un final in Martie 2021 am obtinut si tratamentul hormonal "adecvat" si de atunci e alta viata.

E alta viata fiindca in sfarsit simt ca toate sunt la locul lor, nu mai sunt depresiv, am inceput sa ma bucur de "noua viata" ca si fata , Marius e doar o fantoma a trecutului acum, cu toate astea , am si aici o gramada de prieteni pe care ii stiu, si ei ma stiu la randul lor, si ma bucura faptul ca inca suntem prieteni, de aia am ales sa pastrez acest cont sub numele vechi (oricum nu il pot schimba), ca in rest deja si in viata reala ma cheama Diana :)

Topicul asta a "capturat" o etapa destul de dificila din viata mea, am sa il recitesc de la pagina 1 cand am timp , se pare ca l-am transformat intr-un jurnal cu un final fericit (cel putin pentru mine ) :D

#226
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Am vazut Diana scris la profilul tau, dar n-am stiut ce sa cred.
Welcome, Diana!

#227
pielea

pielea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 14.08.2010
Pune si tu o poza cu before and after

#228
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,934
  • Înscris: 07.11.2007
Felicitari! Lupta pentru tine , pentru a te simti bine in corpul tau si in mintea ta si lasa-i pe altii. Nu trai pentru altii, traieste pentru tine.
Felicitari si ai grija de tine!

#229
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,821
  • Înscris: 09.12.2012

 pielea, on 01 iunie 2021 - 19:39, said:

Pune si tu o poza cu before and after

Attached File  20210701_110323.jpg   188.52K   61 downloads

#230
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
In poza a doua iti ies in evidenta ochii, cat de frumosi sunt (mai ales ca nu mai sunt tristi) si ce par frumos ai...
Superb si incredibil.

#231
raresh29

raresh29

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 08.06.2021
Si planuiesti sa duci pana la capat schimbarea? Adica taierea organului & co.

Vezi sa nu exagerezi cu estrogenii aia ca ”terapia” hormonala de genul nu-i lipsita de riscuri… https://www.ncbi.nlm...les/PMC6628137/

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7lkMi_SE3Dk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Pe cand un canal de YT si cu tine?

#232
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Cand vezi cat de feminina si de dulce este o astfel de femeie, iti dai seama si prin ce suferinte trebuie sa fi trecut, chinuindu-se sa fie barbat.

#233
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,821
  • Înscris: 09.12.2012
Operatiile sunt optionale pentru mine, le-as face dar , nu imi permit inca, si oricum  nu prea ma stresez in privinta asta.
Referitor la eventualele riscuri, mai ales tromboze sau afectiuni cardiace, cancer...etc  , sunt perfect constienta de asta, si destul de informata despre cum sa reduc asemenea  riscuri, am renuntat la fumat de exemplu, am grija ce mananc si multa, multa miscare, -> un stil de viata cat mai sanatos / optim.

A face YouTube si a ma laudua si a tot vorbi despre asta, nu e chiar stilul meu, desi nu pare o idee  rea, prefer totusi sa traiesc cat mai normal / neutral daca se poate, fara a atrage prea multe atentii asupra mea :)

In rest, da , a fost greu inainte, chiar foarte greu, numai eu stiu cum am indurat toate astea, dar acum in sfarsit pot spune ca sunt "libera" de toate problemele pe care le-am avut , acum ma bucur de tot, de viata, de mine insumi, sunt foarte mandra de cine sunt acum, inainte eram foarte retrasa sociala / evitam oameni tot timpul, acum parca devin tot mai deschisa si imi place sa ies , sa stau de vorba cu altii...etc.

#234
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Foarte interesante clipurile Dariei. Am vazut-o si pe mama ei din Botosani, genul de mama de pus pe rana...
Cred ca depinde foarte mult si de cei din jur, datorita ajutorului se poate trece mult mai usor prin proces.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate