Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 

Peste la gratar

- - - - -
  • Please log in to reply
140 replies to this topic

#55
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,865
  • Înscris: 13.07.2011
daca vreau sa fac si niste filet de peste la gratar, cum se procedeaza cu partea fara piele? Tot asa la o temperatura ridicata nu se mai prinde?

#56
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,128
  • Înscris: 17.01.2012
pui filet-ul pe partea cu piele, la-ntoarcere deja partea cealaltă va suporta dogoarea și nu se va lipi!

#57
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,480
  • Înscris: 04.05.2006
File-ul poate fi gătit și unilateral, depinde cât e de gros.
Îl pui pe piele și acoperi cu un capac pentru 2 minute.
Se gătește suficient

#58
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,538
  • Înscris: 05.04.2012
Eu folosesc gratar de fonta si nu se lipeste nici mama pestelui. Incins bine, uns cu ulei...si gata.

Vedeti cat de frumos s-au imprimat formele de romb de la gratarul de fonta fara ca nici o piele sa nu se dezlipeasca. Dezavantaj ar fi pretul 290 lei un grill de fonta de diametrul 42 cm la un gratar pe gaz. La cel pe carbuni am un grill de fonta cu diametrul 57cm, pret 390 lei. Nimic nu bate gratarul de fonta, gustul este desavarsit.

Attached Files


Edited by cristian_e, 16 March 2019 - 09:47.


#59
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Eu frig peștele pe grătar prima dată cu carnea în jos și nu presar sare decât atunci când îl întorc, pentru că din experiența mea de gratangiu bătrân (53 ani), peștele rămâne mai suculent, grăsimea de sub piele se va topi și va intra în carne, dacă-l pui cu pielea în jos vei pierde bunătate de grăsime și peștele va fi mai uscat ! Posted Image

#60
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,865
  • Înscris: 13.07.2011
adica prima oara tu il prajesti pe carne si dupaia pe piele? Eu din cate stiu si cam asa fac toti bucatarii, prima oara se prajeste piele.

#61
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Sunt bucătari care procedează ca mine prima oară frig peștele pe partea fără piele, aceleași argumente care le-am expus și eu ! Am fost curios să citesc pe internet, deci mai sunt și alți bucătari bătrâni care sau prins de poantă de-a lungul experienței cu peștii, acu” fiecare cum decide, eu nu-mi schimb stilul după ăștia tineri ! Posted Image

Edited by Viorelsolar, 22 March 2019 - 12:09.


#62
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,128
  • Înscris: 17.01.2012
pește și pește
-dacă păstrezi grăsimea-n scrumbie, îți va trebui colebil/no-spa/etc
-dacă prepari crap poate fi ca tine
-dacă vrei novac, vii cu grăsimea d-acas' :P

#63
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Astăzi fac peste pe grătar...daca nu uit pun poze

#64
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,538
  • Înscris: 05.04.2012
Scrumbie pe grill de fonta la gratar pe gaz....nu s-a lipit, nu s-a luat pielea...

Attached Files



#65
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Cel mai scump gratar de pe mapamond....

Attached Files



#66
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Un grătar practic ! Posted Image

Edited by Viorelsolar, 24 March 2019 - 09:53.


#67
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009

 I2O, on 24 martie 2019 - 08:50, said:

Cel mai scump gratar de pe mapamond....
La fel folosesc si eu, doar ca grill-ul de deasupra are tevile de fier putin mai groase.
imi place mai mult decat gratrul mare de caramida pentru ca are aerisire din toate partile.
Insa trebuie sa faci jar puternic, ca sa compensezi "puterea de a trage" a cosului de la cel de caramida.

Edited by nniki, 24 March 2019 - 10:50.


#68
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,538
  • Înscris: 05.04.2012
Daca nu folositi capac carnea iese uscata. Am avut si eu la fel. La gratarul cu capac carnea iese suculenta de la capac.

#69
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Pai ori facem gratar ori facem peste inabusit?
Mie imi place mai uscat,nu imi place apos

#70
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009

 cristian_e, on 24 martie 2019 - 18:43, said:

Daca nu folositi capac carnea iese uscata. Am avut si eu la fel. La gratarul cu capac carnea iese suculenta de la capac.
N-am folosit niciodata capac si am fost multumit. De aia si spuneam ca trebuie jar puternic ca sa nu intarzii cu carnea pe gratar, ca atunci intradevar se usuca.

#71
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,538
  • Înscris: 05.04.2012

 I2O, on 24 martie 2019 - 18:55, said:

Pai ori facem gratar ori facem peste inabusit?
Mie imi place mai uscat,nu imi place apos

Vezi toate gratarele cu capac ca au gauri de tirajul aerului de unde se poate regla intensitatea caldurii. Poti face la foc mic si 12 ore in special bucati mari. Am participat la astfel de seminarii....vezi aici cu adevarat gratare toate cu capac..doua bucati de muschi cu coaste.
https://www.bucatarm...d-povestea.html

Edited by cristian_e, 24 March 2019 - 21:25.


#72
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Misto chestia...dar nu-i de mine,eu sunt mai simplist...daca nu am gratar pun halca in varf de bat si tot imi fac gratar,nu sunt omu fineturilor...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate