Peste la gratar
Last Updated: Apr 20 2020 19:12, Started by
business11
, Mar 08 2019 10:10
·
0
#55
Posted 11 March 2019 - 13:41
daca vreau sa fac si niste filet de peste la gratar, cum se procedeaza cu partea fara piele? Tot asa la o temperatura ridicata nu se mai prinde?
|
#56
Posted 11 March 2019 - 14:29
pui filet-ul pe partea cu piele, la-ntoarcere deja partea cealaltă va suporta dogoarea și nu se va lipi!
|
#57
Posted 14 March 2019 - 17:30
File-ul poate fi gătit și unilateral, depinde cât e de gros.
Îl pui pe piele și acoperi cu un capac pentru 2 minute. Se gătește suficient |
#58
Posted 16 March 2019 - 09:36
Eu folosesc gratar de fonta si nu se lipeste nici mama pestelui. Incins bine, uns cu ulei...si gata.
Vedeti cat de frumos s-au imprimat formele de romb de la gratarul de fonta fara ca nici o piele sa nu se dezlipeasca. Dezavantaj ar fi pretul 290 lei un grill de fonta de diametrul 42 cm la un gratar pe gaz. La cel pe carbuni am un grill de fonta cu diametrul 57cm, pret 390 lei. Nimic nu bate gratarul de fonta, gustul este desavarsit. Attached FilesEdited by cristian_e, 16 March 2019 - 09:47. |
#59
Posted 22 March 2019 - 10:32
Eu frig peștele pe grătar prima dată cu carnea în jos și nu presar sare decât atunci când îl întorc, pentru că din experiența mea de gratangiu bătrân (53 ani), peștele rămâne mai suculent, grăsimea de sub piele se va topi și va intra în carne, dacă-l pui cu pielea în jos vei pierde bunătate de grăsime și peștele va fi mai uscat !
|
#60
Posted 22 March 2019 - 11:21
adica prima oara tu il prajesti pe carne si dupaia pe piele? Eu din cate stiu si cam asa fac toti bucatarii, prima oara se prajeste piele.
|
#61
Posted 22 March 2019 - 12:08
Sunt bucătari care procedează ca mine prima oară frig peștele pe partea fără piele, aceleași argumente care le-am expus și eu ! Am fost curios să citesc pe internet, deci mai sunt și alți bucătari bătrâni care sau prins de poantă de-a lungul experienței cu peștii, acu” fiecare cum decide, eu nu-mi schimb stilul după ăștia tineri !
Edited by Viorelsolar, 22 March 2019 - 12:09. |
#62
Posted 22 March 2019 - 12:25
pește și pește
-dacă păstrezi grăsimea-n scrumbie, îți va trebui colebil/no-spa/etc -dacă prepari crap poate fi ca tine -dacă vrei novac, vii cu grăsimea d-acas' |
#64
Posted 23 March 2019 - 22:21
Scrumbie pe grill de fonta la gratar pe gaz....nu s-a lipit, nu s-a luat pielea...
Attached Files |
|
#66
Posted 24 March 2019 - 09:52
#67
Posted 24 March 2019 - 10:50
I2O, on 24 martie 2019 - 08:50, said:
Cel mai scump gratar de pe mapamond.... imi place mai mult decat gratrul mare de caramida pentru ca are aerisire din toate partile. Insa trebuie sa faci jar puternic, ca sa compensezi "puterea de a trage" a cosului de la cel de caramida. Edited by nniki, 24 March 2019 - 10:50. |
#68
Posted 24 March 2019 - 18:43
Daca nu folositi capac carnea iese uscata. Am avut si eu la fel. La gratarul cu capac carnea iese suculenta de la capac.
|
#69
Posted 24 March 2019 - 18:55
Pai ori facem gratar ori facem peste inabusit?
Mie imi place mai uscat,nu imi place apos |
|
#70
Posted 24 March 2019 - 19:07
cristian_e, on 24 martie 2019 - 18:43, said:
Daca nu folositi capac carnea iese uscata. Am avut si eu la fel. La gratarul cu capac carnea iese suculenta de la capac. |
#71
Posted 24 March 2019 - 21:24
I2O, on 24 martie 2019 - 18:55, said:
Pai ori facem gratar ori facem peste inabusit? Mie imi place mai uscat,nu imi place apos Vezi toate gratarele cu capac ca au gauri de tirajul aerului de unde se poate regla intensitatea caldurii. Poti face la foc mic si 12 ore in special bucati mari. Am participat la astfel de seminarii....vezi aici cu adevarat gratare toate cu capac..doua bucati de muschi cu coaste. https://www.bucatarm...d-povestea.html Edited by cristian_e, 24 March 2019 - 21:25. |
#72
Posted 24 March 2019 - 22:07
Misto chestia...dar nu-i de mine,eu sunt mai simplist...daca nu am gratar pun halca in varf de bat si tot imi fac gratar,nu sunt omu fineturilor...
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users