Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Peste la gratar
Last Updated: Apr 20 2020 19:12, Started by
business11
, Mar 08 2019 10:10
·
0
#1
Posted 08 March 2019 - 10:10
Am si eu o problema destul de cunoscuta si incerc aici pe forum poate este cineva mai ingenios si a gasit o modalitate de a gati peste (intreg) pe gratar.
Am incercat cam orice am gasit pe internet pana acum, dar de fiecare data mi se lipeste pielea pe gratar si pestele ramane vai de el. Singura chestie care functioneaza este sa il bagi in folie de aluminiu (care nu prea este foarte sanatos si pe langa asta nu are aroma aia de gratar) si a doua varianta este un fel de folie neagra dintr-un plastic ciudat care se pune pe gratar si pestele deasupra, dar la fel nu exista aroma gratarului. Am uns gratarul, am bagat pestele in forme de peste (dar dupaia se lipeste de formele de peste), l-am invelit in lamaie, si asa mai departe pur si simplu nu imi iese. Acum in weekend vreau sa fac peste la gratar si ma gandesc cum sa reusesc sa nu il distrug. Voi cum faceti? |
#2
Posted 08 March 2019 - 10:19
copt in frunză de banană, metodă folosită foarte mult în bucătăria tropicală.
|
#3
Posted 08 March 2019 - 10:19
Ideea e ca pestele trebuie lasat sa se faca complet pe o parte (chiar sa se arda un pic) inainte de a umbla la el, adica toata partea aflata pe gratar trebuie sa faca crusta.. Apoi intors cu un cleste mare pe partea cealalta... Ar mai fi si traditionala tabla care se foloseste pentru pestii mai mici, ca ii scapi prin foc..
Exista pe piata niste cadre metalice de prins pestele in ele, de acest tip.. si te descurci usor cu intorsul https://www.grillmar...ndmann-0287.jpg https://dmailshop.ro...s/330257l_1.jpg |
#5
Posted 08 March 2019 - 10:22
Vezi daca nu ai iubit t i g a n c a ? Ti-e frica de foc
Secretul la peste este ... focul Trebuie foc serios - DAR SERIOS Laser frate Daca faci un foculet acolo, chinui si pestele, nici nu-ti iese Baga carbune |
#6
Posted 08 March 2019 - 10:24
Pune peste pe niste felii subtiri de cartofi, astfel incat carnea sa fie foarte aproape de gratar, fara a o atinge.
|
#7
Posted 08 March 2019 - 10:24
Cand il fac la gratar, pestele trebuie sa fie uscat, iar gratarul trebuie sa fie foarte incins !...
Altfel, se prinde si se lipeste. |
#9
Posted 08 March 2019 - 10:26
#10
Posted 08 March 2019 - 10:27
|
#11
Posted 08 March 2019 - 10:30
Este un fel de plasa de sarma care închide pestele înăuntru .
Apoi la foc mic și domol, dar înainte scurși bine și șterși altfel se prinde și se desfac. Eu am făcut așa păstrăv și crap. Nu se ung cu ulei , se presară doar cu sare. Daca pui pestele că pe fleica sa sfârâie , normal se prinde. In plasa pt peste, se desface in două se pune cu fata , carnea, sa se scurga sucul apoi cu pielea pe jăratec. Încet să se facă nu forțat. |
#12
Posted 08 March 2019 - 10:38
#13
Posted 08 March 2019 - 10:40
Folosesti forma de peste cu balamale, din doua piese. Intorci des forma cu pestele in ea, iar la fiecare intoarcere deschizi forma si ridici incet partea de deasupra pana se dezlipeste. Astfel pestele nu are timp sa se lipeasca definitiv de forma.
|
#14
Posted 08 March 2019 - 10:55
acea "plasa" sau instrument in care inchizi pestele in interior o detin deja, dar nu mi se pare foarte eficienta, se prinde de instrument si cand deschizi se rupe pestele complet.
Frunzele de banana nu le gasesc mereu si tot asa mai mult mi se pare ca "fierbi" mai mult pestele in aburi, decat sa il faci la gratar. Cred ca o sa incing mai intai focul bine de tot la 250-300 grade si dupaia o sa il pun pe gratar bine uns sa vad daca reusesc. |
#15
Posted 08 March 2019 - 10:55
|
#16
Posted 08 March 2019 - 10:56
business11, on 08 martie 2019 - 10:55, said: acea "plasa" sau instrument in care inchizi pestele in interior o detin deja, dar nu mi se pare foarte eficienta, se prinde de instrument si cand deschizi se rupe pestele complet. Edited by Louisy, 08 March 2019 - 10:57. |
#17
Posted 08 March 2019 - 10:57
redbotos, on 08 martie 2019 - 10:30, said:
Este un fel de plasa de sarma care închide pestele înăuntru . Apoi la foc mic și domol, dar înainte scurși bine și șterși altfel se prinde și se desfac. Eu am făcut așa păstrăv și crap. Nu se ung cu ulei , se presară doar cu sare. Ei da.. Ungi un pic gratarul ala sau pestele cu ulei si nu se mai lipesc.. Macroul e un peste gras sigur nu se agata cand desfaci. |
#18
Posted 08 March 2019 - 10:58
eu folosesc un grill de fonta teflonata (ikea), las sa se incinga bine grill-ul, pestele il dau cu putin ulei, sare, piper, rozmarin, etc. rareori s-a intamplat sa ramana pestele lipit de gratar, atunci cand m-am grabit sa verific daca pot sa-l intorc.
alta data, cand am preparat saramura de peste, am pus un strat nu foarte gros de sare grunjoasa in grill si am preparat pestele pe acel strat de sare (chiar daca avea solzii curatati). apropos, pentru cine are metro in orasul sau, nu stiu daca promotia e valabila in toate magazinele, dar pana maine 9 martie gasiti biban de mare (origine grecia) la un pret extraordinar de bun, 19,90 lei/kg. Edited by corinadaniela, 08 March 2019 - 10:59. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users