Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Peste la gratar

- - - - -
  • Please log in to reply
140 replies to this topic

#37
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Nu te aventura in acuzații fără rost....
Am ajuns la ea și nu îmi place punct

 Viorelsolar, on 09 martie 2019 - 03:47, said:

Aș da toți peștii din lume pe o scrumbia de primăvară făcută pe grătar, pentru gustul meu este de departe cel mai delicios pește pe care l-am consumat ever ! Deh unii dacă n-ajung la ea, cu siguranță are oase prea multe ! Posted Image


#38
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Nu îmi place scrumbia nici mie. E prea grasa și prea puternic gustul. De miros când o faci, nu mai zic.
Nevasta-mea e fan.

#39
jafo

jafo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.11.2005
Depinde ce peste vrei sa faci la gratar. Eu de obicei fac pastrav, cam la 250-300 gr in viu.
  • Il curat bine de mate si il dau cu sare si piper. Si pe dinafara si inauntru. Daca vrei poti sa mai pui o feliuta de ceapa sau lamaie inauntru.
  • Nu crestez niciodata pestele: cu atat mai mult se va lipi / rupe.
  • Tot ce fac e sa sterg foarte bine pestele sa fie uscata pielea, pe urma il ung cu ulei (cu un servetel ceva).
  • Folosesc si eu forme din alea de sarma pentru peste. Le dau si pe astea bine cu ulei, pe interior. La inceput nu le dadeam (credeam ca e destul sa dau doar pestele), dar se lipeau fara exceptie. De cand ung bine formele, aproape cade singur din forma (sau il mai ajuti cu furculita).
  • Nu folosesc foc tare. Ba chiar tin pestele mai departe de foc.
  • Il intorc de multe ori. Dar la inceput trebuie lasat in pace, sa-si faca crusta. Altfel il rupi. Misti putin de forma cu pestele si spune el cand se desprinde
  • Ca sa stiu cand e gata, intorc putin forma cu pestele cu burta despicata in jos. Daca picura zeama, mai trebuie. Cand nu mai picura zeama e patruns.

Edited by jafo, 09 March 2019 - 06:38.


#40
sergiuop

sergiuop

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 984
  • Înscris: 18.06.2009
Cine cunoaste stie....😉

#41
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,024
  • Înscris: 07.11.2006

 p0rtalu, on 08 martie 2019 - 10:19, said:

copt in frunză de banană, metodă folosită foarte mult în bucătăria tropicală.

Sunt pline magazinele romanesti cu frunze d-alea.

Edited by adisz, 09 March 2019 - 10:37.


#42
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
Eu am acasă un heleșteu mic unde bag cam 500 bucăți păstrăv primăvara și îi scot toamna cam de 500 grame.
Îi fac la foc mic aproape spre afumat .
Mic și domol până se inegresc tot.

#43
ioppo

ioppo

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,424
  • Înscris: 20.02.2008

 redbotos, on 09 martie 2019 - 12:26, said:

Eu am acasă un heleșteu mic unde bag cam 500 bucăți păstrăv primăvara și îi scot toamna cam de 500 grame.
Îi fac la foc mic aproape spre afumat .
Mic și domol până se inegresc tot.
de unde il iei si cu ce il hranesti?

#44
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
De anul trecut.

 ioppo, on 09 martie 2019 - 12:28, said:


de unde il iei si cu ce il hranesti?
In zona Dornelor, sunt multi care au izvoare captate și se ocupă cu înmulțirea păstrăvului.
E o afacere buna.
Eu am un pârâu captat și cumpăr puiet primăvara.
De hranit ii dau granule de la o fabrică din Brașov, și resturi de acasă , brânză , carne fiarta , oua fierte și date pe răzătoare .
Rame când am timp, mormoloci de broasca , viermi etc.

Attached Files



#45
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Scrumbia de Dunăre se adresează profesioniștilor celor care au crescut lângă acest fluviu, printre care mă număr, nu celor care nu le place peștele că are oase ! Dacă scrumbia nu vă place că-i grasă și că emană miros de pește, atunci eu zic să rămâneți la cartofi prăjiți că-i mai la îndemână !!! Aici nu-i vorba de gust ci de faptul că se vede clar din discursurile voastre că nu sunteți consumatori de pește, ci doar ocazional vă intersectați cu peștele la grătar !!! Posted Image

#46
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Eu zic ca putina ponderație in discurs nu strica!

#47
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009

 richelieu, on 09 martie 2019 - 12:50, said:

Eu zic ca putina ponderație in discurs nu strica!
+1.
Intotdeauna iesirile in decor au la baza diverse frustrari. Fudulia romaneasca, de Dunare sau nu, se manifesta pe scara larga.

#48
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,613
  • Înscris: 10.08.2009

 Viorelsolar, on 09 martie 2019 - 12:41, said:

Scrumbia de Dunăre se adresează profesioniștilor

Ma simt exact ca pe SL unde profesionisti cu cosuri pe fata imi explica cum e treaba cu fomeile.Posted Image
On ; Am gasit astazi la kaufland buterfish proaspat la promotie cu vreo 35 de lei kg.
L-am mirosit,era ok, am luat 1 kg.
file, fara oase deloc, de amatori.Posted Image
E perfect pe gratar, are o consistenta ferma si nu miroase ca somonu.

#49
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Chiar ca e de amatori ăla. Zici ca-i slănina de porc. Ce peste dom’le? 🙄

#50
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 13.07.2011
Revin cu un update, se pare ca a functionat excelent. Am avut o bucata de dorada si o bucata de macrou care le-am pus pe foc abea cand gratarul a atins 300 de grade. Am lasat pestii vreo 5-10 minute pe o singura parte, dupa care s-au desprins singuri fara cea mai mica problema. A fost foarte gustos!

#51
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,096
  • Înscris: 17.01.2012

 I2O, on 08 martie 2019 - 22:17, said:

...scrumbie nici atat ca aia are patura de oase....


aici te ajut io; privește cu atenție fotografiile mele, acolo ai să vezi că scrumbia a fost crestată destul de des
crestând astfel, oasele se vor mărunți, iar dogoarea jarului va ajunge repede în interior, oasele devenind ușor casante
pt servire se „decojește” carnea până la șiră, iar șira se va desprinde cu tot cu oasele burții...
(imaginează-ți că io dau acele oase jăbeilor...)

încearcă și dacă nu reușești, ia alea 3 kg și vino la mine!
(io dau ottonelu'!)

 richelieu, on 09 martie 2019 - 06:02, said:

Nu îmi place scrumbia nici mie. E prea grasa și prea puternic gustul.

scrumbia făcută pe jar păstrează EXACT atâta grăsime cât trebuie, excesul pleacă în jar
după ce o frigi pe cele 2 părți, așează scrumbia pe spate (sprijinite unele de altele) pentru încă 5 minute
astfel zona dorsalei - care e destul de grasă - va lăsa grăsimea să cadă în jar

la servire folosește lămâie, iar dacă ești fan usturoi fă un tzatziki mai usturoiat (iaurt+usturoi+castravete+ulei de măsline+sare)
scrumbia la jar, îmbălsămată cu acest sos, udată cu ottonel îți va schimba părerea despre obezitatea scrumbiei

PS: am mai auzit că unii o pun în folie de Al și apoi pe grătar... :( CEA MAI MARE greșeală!!!)

#52
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Cand voi mai pune mana pe scrumbie o sa mai fac o incercare

#53
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,096
  • Înscris: 17.01.2012
ieftin ca braga... 28/kg

#54
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Pentru a-i scurge grăsimea, scrumbia poate fi facuta si la grill-ul cuptorului doar ca in tava se pune un pat de felii de cartofi. La fel se poate prepara si macroul ori heringul.Il lasi pana se rumenesc deasupra, apoi ii întorci si ii mai lasi sa se rumeneasca si pe partea cealalta.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate