Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Peste la gratar
Last Updated: Apr 20 2020 19:12, Started by
business11
, Mar 08 2019 10:10
·
0
#19
Posted 08 March 2019 - 11:01
O metoda cu care nu dau niciodata gres..ung bine de tot pestele cu untura de porc...da untura si aruncat pe gratar incins.
Bon apetit ! |
#20
Posted 08 March 2019 - 11:23
Conteaza putin si ce peste e dar eu am 3 reguli simple:
- las solzii pe peste. - pestele sa fie uscat. - gratarul sa fie foarte incins, uns cu sunca, pestele nu trebuie intors decat 1 data de pe o parte pe alta. Edited by ioppo, 08 March 2019 - 11:23. |
#21
Posted 08 March 2019 - 11:25
Sterge/tamponeaza pestele cu un servetel inainte sa-l pui pe gratar, nu trebuie sa-l intorci pana nu este bine facut. Cand s-a fript pe o parte se desprinde singur. Gratarul trebuie incins bine cand pui pestele dar trebuie sa ai grija la distanta dintre gratar si carbuni sa nu fie focul prea puternic.
Attached Files |
#22
Posted 08 March 2019 - 11:27
Pune pe gratar o tabla subtire iar pe tabla presara un strat subtire de sare,lasa sa se incinga bine si pui pestele dupa ce l-ai sters cu un prosop.Il intorci numai dupa ce s-a facut bine pe partea pusa pe sare. Pentru saramura mixeaza intr-un blenter usturoiul, citeva frunze de patrunjel, putin busuioc, citeva frunze de cimbru, o crenguta de rosmarin, o lingura de ulei de maslinesi putina sare. Cind mixul este gata adauga o rosie coapta pe gratar si curatata de coaja, jumatate de pahar de apa minerala si mai mixeaza citeva secunde apoi potriveste de sare. Pofta buna!
|
#23
Posted 08 March 2019 - 11:27
daca si cu acele forme dai gres am sfatul perfect pt tine,LASA-TE nu e de tine asa ceva
pune pe altcineva la peste si gata,perfecti nu putem fi |
#25
Posted 08 March 2019 - 11:44
iuliean50, on 08 martie 2019 - 11:27, said:
Pune pe gratar o tabla subtire iar pe tabla presara un strat subtire de sare,lasa sa se incinga bine si pui pestele dupa ce l-ai sters cu un prosop.Il intorci numai dupa ce s-a facut bine pe partea pusa pe sare. Pentru saramura mixeaza intr-un blenter usturoiul, citeva frunze de patrunjel, putin busuioc, citeva frunze de cimbru, o crenguta de rosmarin, o lingura de ulei de maslinesi putina sare. Cind mixul este gata adauga o rosie coapta pe gratar si curatata de coaja, jumatate de pahar de apa minerala si mai mixeaza citeva secunde apoi potriveste de sare. Pofta buna! |
#26
Posted 08 March 2019 - 12:15
-grătarul să fie foarte bine încins
-pestele să fie „uscat” -nu-l întorci încontinuu -încerci să-l ridici, dacă se dezlipește bine, dacă nu atunci lasă-l... Attached Files |
#27
Posted 08 March 2019 - 12:37
Mersi mult,
@gushpi arata excelent si mi s-a facut foame. O sa incerc in weekend si revin cu info. |
#28
Posted 08 March 2019 - 12:52
La mine nu se prinde deloc peștele, mi-am construit un grătar argentinian cu canale de scurgere numai din inox astenitic, o să fac niște poze ! Temperatura trebuie să fie foarte mare la frigerea peștelui, dacă ai mai multe feluri de carne de fript pe grătat, prima oară frigi peștele, apoi carnea, nu presari sare decât atunci când întorci peștele, altfel sarea presărată înainte va face ca porii să se deschidă și o sucul gustos din carne să-l pierzi, valabil pentru orice tip de carne dacă vrei să rămână suculentă și gustoasă, este un secret pe care mulți îl ignoră, sau încă nu l-au aflat !
|
|
#29
Posted 08 March 2019 - 14:23
ioppo, on 08 martie 2019 - 11:23, said:
Conteaza putin si ce peste e dar eu am 3 reguli simple: - las solzii pe peste. - pestele sa fie uscat. - gratarul sa fie foarte incins, uns cu sunca, pestele nu trebuie intors decat 1 data de pe o parte pe alta. La intors am folosit o paleta si un cleste...si pot sa zic ca i-am brutalizat bine de tot.... Eu i-am uns cu ulei sare mare si piper... Nu are rost sa mai spun ca am folosit un gratar dintr-o plasa de sarma cu sarme subtiri de zici ca erau andrele si tot nu sau lipit |
#30
Posted 08 March 2019 - 15:12
Nu zic nu, se poate... dar DE CE?
Nu necesita intoarcere multipla. |
#31
Posted 08 March 2019 - 15:35
#32
Posted 08 March 2019 - 17:39
Aha... am patit asa la niste platici foarte mari ce nu se faceau pe interior... le-am despicat pe jumate in lung. Vaaaai ce pofta mi s-a facut.
|
#33
Posted 08 March 2019 - 18:44
business11, on 08 martie 2019 - 10:10, said:
Am si eu o problema destul de cunoscuta si incerc aici pe forum poate este cineva mai ingenios si a gasit o modalitate de a gati peste (intreg) pe gratar. Am incercat cam orice am gasit pe internet pana acum, dar de fiecare data mi se lipeste pielea pe gratar si pestele ramane vai de el. Singura chestie care functioneaza este sa il bagi in folie de aluminiu (care nu prea este foarte sanatos si pe langa asta nu are aroma aia de gratar) si a doua varianta este un fel de folie neagra dintr-un plastic ciudat care se pune pe gratar si pestele deasupra, dar la fel nu exista aroma gratarului. Am uns gratarul, am bagat pestele in forme de peste (dar dupaia se lipeste de formele de peste), l-am invelit in lamaie, si asa mai departe pur si simplu nu imi iese. Acum in weekend vreau sa fac peste la gratar si ma gandesc cum sa reusesc sa nu il distrug. Voi cum faceti? În general problema e grătarul. Trebuie să fie făcut din bare groase (~10 mm) de fier moale (fier beton) sau ideal de fontă. Incinse bine. Peștele și orice altceva pui pe grătar trebuie să fie uscat la suprafață. Un prosop uscat sau prosoape de hârtie sunt indispensabile. |
|
#34
Posted 08 March 2019 - 22:17
ioppo, on 08 martie 2019 - 17:39, said:
Aha... am patit asa la niste platici foarte mari ce nu se faceau pe interior... le-am despicat pe jumate in lung. Vaaaai ce pofta mi s-a facut. Eu ma incurc numa cu crap,pastrav,biban..chestii de genu asta |
#36
Posted 09 March 2019 - 03:47
Aş da toţi peştii din lume pe o scrumbia de primăvară făcută pe grătar, pentru gustul meu este de departe cel mai delicios pește pe care l-am consumat ever ! Deh unii dacă n-ajung la ea, cu siguranţă are oase prea multe !
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users