Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 

Cum punem capăt obligației de a munci ?

* * * - - 12 votes
  • This topic is locked This topic is locked
3347 replies to this topic

#3277
infoit

infoit

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 03.04.2020
Cam ce ar putea urma dupa pandemie.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kl39KHS07Xc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WSKi8HfcxEk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3278
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View PostMohombi, on 06 iunie 2018 - 07:43, said:

Am putea să incepem să reducem treptat numarul de ore și zile de muncă din săptămână, să eliminăm job-uri neproductive

Pai baga mare, redu treptat, elimina, fa, drege. Si ia-mi si mie un pall-mall pe negru.

Edited by criztu, 25 April 2020 - 19:26.


#3279
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,074
  • Înscris: 31.03.2015
Eh, dupa mult timp, am sa dau eu cel mai bun raspuns pe topicul "cum punem capat obligatiei de a munci".
Raspunsul se aplica in special celor care au deja o casa si nu sunt chiar ultimii prostanaci.
Daca castigi sub o mie de euro, nu prea are rost sa mergi la munca zi de zi pentru ca mare lucru nu faci cu banii castigati. Ca sa traiesti asa cum ti-ai dori, ar trebui sa castigi undeva pe la 4000 de euro lunar!  Altfel, iti intinzi singur capcane, incercand sa achizitionezi lucruri pe care nu ti le permiti, gen masina de fițe, ultimul tip de telefon. Apoi, cu telefonul mare lucru nu ai ce face, decat sa stai pe facebook, deci bani aruncati aiurea pe fereastra - laptopul fiind sfant. Iar cu masina nu faci decat sa te duci pana la munca si sa vii inapoi cu ea. O masina ieftina merita, insa cu una scumpa chiar nu ai ce face, atata timp cat stilul tau de viata nu e in concordanta cu marca si valoarea masinii.

Pierzi in fiecare zi intre 10 si 16 ore, adica  tot timpul util, doar ca sa iei o data pe luna niste bani cu care iti platesti rata la masina si la telefoane, platesti facturi, iti iei haine care nu-ti folosesc la nimic, iar restul de bani ii dai pe vicii. Oricum, faci risipa de mancare, bautura, haine, curent, gaz, apoi te intrebi de ce nu iti ajunge salariul de la o luna la alta. Da, si mancarea multa si proasta e tot un viciu. Pleci o data pe an  la mare sau la munte si gata, ai terminat cu libertatea.  Majoritatea oamenilor prefera inchisoarea pe viata, adica munca, adica sa stea inchisi zi de zi undeva intr-o incapere, timp de 10-16 ore, in schimbul unor lucruri care  nu le aduc cine stie ce plus valoare in viata.

Daca esti singur, singuratic si ai casa ta, daca stii sa te organizezi nitel, poti scapa de inchisoarea numita munca. Daca stii o meserie cum ar fi instalator, electrician, rigipsar, nu trebuie decat sa prinzi doua lucrari pe luna ca sa iti iei minim doua mii de lei, bani cu care sa iti  platesti internetul, curentul, cartela telefonica, apa, gazul si sa iti mai iei ceva de mancare. Sa fie clar, haine nu iti trebuie in fiecare zi, mai ales ca pe acasa stai in trening, in tricouri. La munca, da, uzezi mult mai repede hainele. In ziua de azi se cauta mana de lucru la greu, asa ca oricand poti munci cate ceva la vreun gospodar si sa iti iei 150 lei intr-o zi. Si nu trebuie sa lucrezi in fiecare zi ci doar atunci cand ai nevoie de bani sa iti schimbi un cauciuc la bicicleta, de exemplu. Ati putea spune, " da, boss, dar e prea simplist stilul asta de viata, renunti la prea multe". Nu. Iti simplifici viata cand mergi la munca  pe bani putini. Nici sa mananci normal nu mai ai timp. Ca te trezesti dimineata, pleci la munca, iar cand te apuca foamea, comanzi cine stie ce mancare plastificata. Cand ajungi seara acasa, fie nu mai ai chef de mancare, fie bagi in tine ca spartul, ceea  ce nu e deloc ok. Si vei face asta zi de zi si an de an pana la pensie, daca o mai apuci...

Pe cand, daca stai acasa, ai grija de gradina ta, de pomi, de vie, de legume. Si nu trebuie sa produci industrial ci doar acoalea strictul necesar. Nu mai trebuie sa te trezesti dimineata devreme, ai timp de pasiunile tale, sa stai sa citesti, sa te uiti la documentare, sa te plimbi, sa mai mergi la un pescuit, sa iti mai vizitezi parintii, un prieten, un var. Si cum am mai zis, intotdeauna e nevoie de mana de lucru, deci de foame sigur nu mori.
Iarna, daca vrei sa faci economie si la gaz, inainte sa te lasi de munca, iti faci o camera speciala, super izolata, de 10 mp, cu tavanul nu prea inalt, ca sa pastreze bine caldura. Cu un semineu ordinar poti incalzi camera si sa ai caldura doua zile cand afara sunt temperaturi cu minus. Insa trebuie sa fii prevazator; vara poti aduna toate uscaturile de pe jos din padure, sau crengile pe care le taie oamenii cand isi curata pomii. Adunate, taiate si aranjate frumos in magazie, iarna sunt fix ce iti trebuie. Poate te intrebi cititorule daca merita sa faci "sacrificiul" asta.

In primul rand nu e sacrificiu, ci un mod subtil si elegant de a fi liber, de a nu fi nevoit sa fii sclav pe plantatia altuia. Nu merita pentru nimic in lume sa iti vinzi libertatea pentru 30 de arginti. Mai bine sarac, sanatos si liber, decat sclav, obosit, gras de la surplusul de bere, cola, dulciuri, grasime cu nemiluita. A, si cu multe rate pe cap, ca ti-ai luat o gramada de jucarii inutile, ca sa demonstrezi altor sclavi cat de bine integrat esti tu in societate. In 10 ore, cat pierzi zilnic cu munca, se intampla atatea lucruri sub Soare, poti face atat de multe lucruri care iti aduc placere. Sa ne intelegem, doar banii multi iti pot aduce relaxare si bucurie, banii putini iti aduc stres si munca grea.
Lucrand pe bani putini, recompensa e prea mica, iar efortul mult prea mare. Sa nu mai pomenim ca trebuie sa iti vezi zi de zi colegii pe care poate nu-i agreezi, seful care sta pe capul tau samd. Faza e ca treaba asta nu e chiar pentru oricine. Daca ai apucat sa te insori si sa iti faci copii, nu prea mai merge sa adopti stilul de viata propus de mine, ca nu te lasa nevasta. A, daca soața e si ea o minte deschisa si priceputa, cu atat mai buna ar fi viata sa stati amandoi acasa, sa fentați sclavia, sa gasiti metode eficiente si sanatoase de a trai liberi si fara vreun stres inutil, bucurandu-va ca nu aveti constrangeri de niciun fel.

#3280
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,769
  • Înscris: 21.06.2016
Sa faci agricultura de subzistenta nu e munca? :D
Ba e cea mai grea si ineficienta munca. Esti iobag.

#3281
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,074
  • Înscris: 31.03.2015
Sa iti cultivi 7 vinete si 3 castraveti nu e agricultura de subzistenta. E mai mult o pasiune, un moft. Am vazut destui oameni, care vorba aia, erau medici, avocati, generali de armata, ce isi faceau pe la tara niste gradini foarte faine de legume. Munceau ei cu mana lor si le placea la nebunie sa  faca "agricultura de subzistenta".

#3282
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,276
  • Înscris: 08.01.2021
Poate merge daca esti singur si fara copii. Insa sa ii obligi si pe ei sa traiasca ca niste pustnici nu e OK, e OK daca e alegerea deliberata a unui adult (desi izolarea sociala dauneaza si adultilor) insa pentru un copil sau adolescent e crima curata.

#3283
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

View PostCristi_E, on 21 septembrie 2021 - 08:01, said:

Sa iti cultivi 7 vinete si 3 castraveti nu e agricultura de subzistenta. E mai mult o pasiune, un moft.

nu e nici o plăcere să stai cu mâinile în țărână și aplecat toată ziua, în soare sau noroi,
mie îmi e lene și să pun o tigaie pe foc, prefer să comand glovo

#3284
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,276
  • Înscris: 08.01.2021
Oricum focul s-a scumpit si el, e scump chiar si pentru unii care muncesc :))

#3285
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,769
  • Înscris: 21.06.2016

View PostCristi_E, on 21 septembrie 2021 - 08:01, said:

Sa iti cultivi 7 vinete si 3 castraveti nu e agricultura de subzistenta. E mai mult o pasiune, un moft. Am vazut destui oameni, care vorba aia, erau medici, avocati, generali de armata, ce isi faceau pe la tara niste gradini foarte faine de legume. Munceau ei cu mana lor si le placea la nebunie sa  faca "agricultura de subzistenta".

E ca și cum ai compara un copil care are un acvariu cu aia care pescuiesc lobsteri in Alaska și mor. Dacă doctorii aia trebuiau sa traiscabdin ce produceau, ar fi fost iobagi nu doctori.
Cred ca e greu sa găsești o munca mai prost plătită pe unitatea de efort ca agricultura. Pina și aia care o fac la scara mare primesc subvenții.

Sint o mulțime de metode pe lumea asta de lucra cit vrei și fără șefi care sint mult mai bine plătite.

Apropo, dacă vrei să-ți petreci iarna in camere speciale, da o palma unui polițist si ajungi exact acolo, fără efortul construcției. Nu mai zic ca socializezi, ai viața sexuală interesantă, primesti și mincare și ești și satisfăcut ca ai dat in milițian.

#3286
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,074
  • Înscris: 31.03.2015

View Postvrajitoruldinoz, on 21 septembrie 2021 - 09:14, said:



Apropo, dacă vrei să-ți petreci iarna in camere speciale, da o palma unui polițist si ajungi exact acolo, fără efortul construcției. Nu mai zic ca socializezi, ai viața sexuală interesantă, primesti și mincare și ești și satisfăcut ca ai dat in milițian.
Ai incercat? Si iti place?

View Postvrajitoruldinoz, on 21 septembrie 2021 - 09:14, said:

Dacă doctorii aia trebuiau sa traiscabdin ce
O fac din placere. Au gradini misto de legume, pomi fructiferi. Dar na, tu vorbesti doar din auzite, statistici, chestii abstracte...

View PostFlat, on 21 septembrie 2021 - 08:54, said:

nu e nici o plăcere să stai cu mâinile în țărână și aplecat toată ziua, în soare sau noroi,
mie îmi e lene și să pun o tigaie pe foc, prefer să comand glovo
Cum am mai spus, unora le place. Am vazut personal, de aia zic.

View PostKiloW, on 21 septembrie 2021 - 08:45, said:

Poate merge daca esti singur si fara copii. Insa sa ii obligi si pe ei sa traiasca ca niste pustnici nu e OK, e OK daca e alegerea deliberata a unui adult (desi izolarea sociala dauneaza si adultilor) insa pentru un copil sau adolescent e crima curata.
Daca nu te duci la munca zi de azi, nu inseana ca te izolezi. Dimpotriva.

#3287
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,276
  • Înscris: 08.01.2021
Un adolescent se mai duce și la film, la discoteca, la munte... Pentru asta e nevoie și de bani. Ii mai vin prietenii acasă, "să-și facă temele" e jenant să-i invite într-un bordei neincalzit.
Plus ca de la o vârstă încep și alte probleme. Ai văzut cât costa un implant dentar?

#3288
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,074
  • Înscris: 31.03.2015
Pai oricum cei care castiga sub o mie de euro sunt saraci. Oricum copiii oamenilor saraci nu au bani. Oricum oamenii saraci isi incalzesc doar camerele in care dorm.  Si din 2500 lei salariu lunar, iti ajung banii sa faci implant dentar?

#3289
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,769
  • Înscris: 21.06.2016
Eu sint tare curios dacă tu ai plantat ceva vreodată cu mina ta. Ca ai fi știut ca dacă pui roșii le ai o data cu toată lumea, și cind sint 3 lei kilul. Ai citeva săptămîni roșii să-ți pui și in cap, le arunci la gunoi, și după aia ai roșii exact cite aveai și aminte, adică zero.
Si îți mai dau o informatie: orice munca pe care o faci din necesitate devine o slujba, nu mai e un hobby.

#3290
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,074
  • Înscris: 31.03.2015
Rosiile se coc pe rand, nu toate o data. Si nu mananci doar rosii. Mai mananci si castraveti si vinete si ardei. La fel si astea, se fac pe rand.
Apoi, si cu servici si fara,  oricum românii care stau la casă isi cultiva o bucata de pamant cu ceva. Nu o lasa goala. In fine, ramane cum am stabilit;  iesi mai castigat sa stai acasa si sa iti cauti doua lucrari, decat sa mergi zi de zi la munca pe nimica toata, sa pierzi 10 ore pe zi si sa nu te alegi cu nimic.

#3291
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,276
  • Înscris: 08.01.2021
Adica tu spui ca mai bine muncesti 2h pe saptamana pentru 2500 lei decat 40h pe saptamana pentru 2500 lei? Total de acord :)
Insa asta nu inseamna ca ai pus capat nevoii de a munci. Ci pui capat muncii de sclav, sunt doua chestii diferite.

#3292
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,769
  • Înscris: 21.06.2016

View PostCristi_E, on 22 septembrie 2021 - 09:52, said:

Rosiile se coc pe rand, nu toate o data. Si nu mananci doar rosii. Mai mananci si castraveti si vinete si ardei. La fel si astea, se fac pe rand.
Apoi, si cu servici si fara,  oricum românii care stau la casă isi cultiva o bucata de pamant cu ceva. Nu o lasa goala. In fine, ramane cum am stabilit;  iesi mai castigat sa stai acasa si sa iti cauti doua lucrari, decat sa mergi zi de zi la munca pe nimica toata, sa pierzi 10 ore pe zi si sa nu te alegi cu nimic.

Da, pe rind, unele in ianuare, unele in  februarie.
Hai ma tu crezi ca eu nu am vazut rosii cu frunze? Posted Image Toate legumele astea se fac cam simultan, exact cind sint cele mai ieftine in piata. Deci toata munca ta are valoare economica de citeva kile X 2 lei. Minus cheltuieli, apa, chimicale etc. Minus timpul tau, cit mai e ziua in agricultura, 100 de lei? asta daca nu ai nici o calificare si nu esti in stare sa faci nimic mai productiv de atit.
Ajunge sa coste mai mult decit daca le cumperi.
D-aia sint saracii saraci, ca gindesc cu curul si isi folosesc timpul prost. Asta e hobby, nu are vreo contributie la cheltuielile zilnice.

View PostCristi_E, on 22 septembrie 2021 - 09:52, said:

lucrari, decat sa mergi zi de zi la munca pe nimica toata, sa pierzi 10 ore pe zi si sa nu te alegi cu nimic.

Si cum o s afunctiioneaza treaba asta la 65 de ani cind nu prea te mai tine sa faci lucrari?
Sau cum functioneaza la 40 de ani cind iti tai mina cu fierastraul si trebuie reatatasata. Ai asigurare medicala de la lucrarile alea? Ai macar un carnet de sanaate? pensie de invalid primesti?
A, si inca o intrebare: cine plateste lucrarile alea daca nu se duce nimeni la munca si toti se apuca de lucrari?

PS: eu stiu care e problema ta. Primul llucru care mi s-a spus la orientare cind am schimbat tara este ca la inceput esti in extaz si dupa citeva luni intri intr-o perioada trista, depresiva. Dar trece si asta, la unii dupa o luna, la altii dupa 3 ani. Stringe din dinti si depastete momnentul.

Edited by vrajitoruldinoz, 23 September 2021 - 02:45.


#3293
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,074
  • Înscris: 31.03.2015

View Postvrajitoruldinoz, on 23 septembrie 2021 - 02:47, said:

Hai ma tu crezi ca eu nu am vazut rosii cu frunze? Posted Image Toate legumele astea se fac cam simultan,
Pai mananci atunci cand e sezonul lor. Sau tu vrei sa mananci pepeni in ianuarie din gradina? :lol:
Fă tu un calcul, ca tot sarac ramai daca te duci pe 2500 lei la munca. Mai bine stai acasa si lucrezi cu ziua.

#3294
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
nu nene io am poftă de salată de roșii cu ceapă, și tu îmi zici că nu se poate, nu e sezonul, ia și mănâncă doar castraveți, păi ce viață e asta
am poftă de RODII mă duc și cumpăr de la mega image, vreau struguri în martie mă duc și cumpăr de la mega image, vreau căpșuni în noiembrie, mă duc și cumpăr de la mega image

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate