Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Gratar pe gaz
Last Updated: May 01 2024 17:55, Started by
Brick Top
, Oct 29 2017 22:15
·
14
#127
Posted 13 September 2018 - 11:03
ionutzitaly, on 12 septembrie 2018 - 22:32, said:
Tu la diferenta dintre butan si propan o faci doar din cauza ca il poti folosi sau nu iarna? Ma gandeam mereu ca intre butelia de uz casnic si ala auto diferenta e mica, cam acelasi mix de butan+propan+etilena + ceva hidrocarburi nesaturati. Da, propan il folosesc doar iarna. Vara la statiile GPL au amestecul de propan foarte mic, doar incepand din 15 octombrie pana la 15 aprilie conform legii cresc concentratia de propan sa nu inghete, plus ca propanul e mai scump si din import. Eu daca incarc in septembrie si vine frigul raman cu ea asa ca e incarcata "de vara". E diferenta mica la amestec, dar prefer sa o iau de la centrul de butelii ca e sigilata, verificata la presiune si umpluta de fabrica la maxim. Arata la fel, cu guler, dar se folosesc pe motostivuitoare. Cei ce mi-au vandut gratarele iti ofera si ei butelii de la Petrom-Gaspeco, dar cu 180 lei garantie butelie plus 90 de lei umplutul. Nu mersi, dar nu sunt fraier! Practic trec prin firma lor buteliile si ti le ofera cu adaos. Nu mai zic de garantia de 180lei, ai niste bani blocati permanent. Eu umplu la Butan Gas si butelia de propan e portocalie, iti schimba si pe albastra fara probleme. Doar butelia mica de voiaj sunt nevoit sa o incarc la statiile gpl ca nu am unde si o incarc la 7-8l desi rezista la 12l. Am sa-ti spun ce mi-au arata cei de la centrul de butelii. Butelii incarcate la statiile GPL auto ce erau deformate ca un ou. De ce? pentru ca bizonii ce o incarcau pe naspa nu stiau cati litri sa spuna sa incarce si lasau sa fie la maxim. Presiunea imensa la alimentare deformau butelia si o faceau ovala ca un ou. Doar o minune a facut sa nu explodeze caci nici Dorel de la statiile gpl nu stie cat sa incarce si te intreaba pe tine. Marea majoritate fiind neinformat, saraci, amarati incarca la maxim butelia nestind ca intre butelia de butan 11kg si cea de propan 10kg e diferenta de densitatea gazelor. La butan intra 24l iar la propan intra 20l cel mai bine e sa o umpli la 18l. De aceea nu au voie sa umple butelii la statiile GPL auto ca pot exploda de la prostia oamenilor ca nu stiu cati litri sa bage si o forteaza la maxim, furtunul de presiune nu sare din reductie, iar butelia incepe sa se deformeze pana pocneste cordonul de sudura de la mijlocul ei sau mai rau robinetul de poate trece prin tine. Amenzile sunt mari si vin de la pompieri, ISU, ISCIR, etc... Edited by cristian_e, 13 September 2018 - 11:18. |
#128
Posted 13 September 2018 - 11:53
Cateva accesorii de gratar pe gaz/carbuni marca Outdoorchef.
1) Suport de coaste si de pulpe de pui intregi 2) Tavita de aromatizare din fonta: se poate pune vin, bere, fructe, condimente, ierburi. Se aseaza sub grill. Se poate folosi si pentru pui rotisat 3) Suport de peste - cu gauri pentru scurgerea grasimii. Ideal ca sa se friga pestele si pe spate unde are multa carne. 3) Plita Outdoorchef din fonta de care am scris mai sus si Penseta pentru bucatele mici de carne. 4) Rotisor de pui, marca Napoleon. 5) Cipsuri de lemn de Hickory (nuc american), lemn de mar si cipsuri de lemn din butoaie folosite la vin rosu. Spray de gratar cu ulei de rapita ca sa nu se lipeasca carnea. 6) Manusi de gratar Outdoorchef din piele groasa si captusite. Efectiv poti sa iei jarul cu ele. Mai exista si versiunea de silicon, mai ieftine, dar sunt doar de manevrat grilul, nu si jarul ca nu rezista. 7) Pensula cu peri de silicon si maner inox pentru marinada, marca Weber. 8) Spatula de peste Weber (nu mai pot atasa poze ca am depasit numarul). Attached FilesEdited by cristian_e, 13 September 2018 - 11:56. |
#130
Posted 13 September 2018 - 15:00
#131
Posted 13 September 2018 - 17:12
Multumesc frumos! E placut sa gatesti la gratar, e un stil de viata relaxant si boem in acelasi timp. Oricum nici eu nu stiam de la inceput cu ce se mananca acest hoby. Initial am avut tot felul de chinezarii si turcisme ce ma tineau 2 luni, cu timpul m-am documentat mai ales pe forumurile din strainatate: aici americanii sunt taticii gratarelor, urmeaza la egalitate nemtii si popoarele balcanice. Noi suntem dupa sarbi ce sunt cei mai buni din balcani. Este si un festival la Arad, dar nu reusim sa-i batem.
Accesoriile au fost luate pe rand caci altfel era un efort mai mare. Comparativ faceti asemanare cat costa accesoriile la o masina si veti vedea ca sunt scumpe: covorase, huse scaune, aparatori de noroi, bare transversale/longitudinale, etc. |
#132
Posted 13 September 2018 - 17:39
cristian_e, on 13 septembrie 2018 - 17:12, said:
E placut sa gatesti la gratar, e un stil de viata relaxant si boem in acelasi timp. Diferenţa e că eu folosesc cel mai des un grătar electric Weber q2400. Când le-am spus prietenilor că mă mut la casă şi îmi iau grătar electric au râs toţi de mine. Acum, doi dintre ei şi-au luat electric, după ce au văzut cum iese carnea gătită pe el. Eu, personal, îl prefer de departe celui clasic pe cărbuni şi nu doar datorită uşurinţei de a-l folosi. Şi gustul face toţi banii. De vreo săptămână mă bate gândul să îmi iau şi unul pe gaz. Am văzut modelul ăsta (https://campinggrill...cu-gaz-Auckland), care pare bun, iar preţul e destul de rezonabil pentru dotările standard (gratar clasic, zonă de frigere rapidă, ochi lateral, rotisor). |
#133
Posted 26 September 2018 - 11:11
#134
Posted 27 September 2018 - 12:40
La voi mergeam pentru shopping, era o perioada in care județul Sibiu era sub raționalizare puternica și Mureșul încă nu
|
#135
Posted 01 October 2018 - 15:39
richelieu, on 27 septembrie 2018 - 12:40, said:
La voi mergeam pentru shopping, era o perioada in care județul Sibiu era sub raționalizare puternica și Mureșul încă nu Pai era secretar de partid Nicusor....Plus ca la Sibiu erau si scolile militare de ofiteri, maistri si subofiteri. In Medias parca era scoala militara de maistrii de aviatie...si sediul central Romgaz sau cum se mai chema.. |
#137
Posted 01 October 2018 - 17:57
cristian_e, on 01 octombrie 2018 - 15:39, said:
Pai era secretar de partid Nicusor....Plus ca la Sibiu erau si scolile militare de ofiteri, maistri si subofiteri. In Medias parca era scoala militara de maistrii de aviatie...si sediul central Romgaz sau cum se mai chema.. In 80 si ceva sa spart o magistrala si a stat cot la cot cu muncitorii de la apa canal pana sa reparat conducta vreo 48 de ore nu mai stiu exact,la final a dat telefon la scandia,sibiana si ceva fabrica de bauturi de a adus bere si suc ca sa-i omeneasca pe oameni si sa le ofere si pentru acasa Dumnezeu sa-l ierte ca a fost baiat bun Edited by I2O, 01 October 2018 - 17:59. |
#138
Posted 01 October 2018 - 18:32
A fost. A reparat multe lucruri stricate de alți comuniști, dar idioți.
|
#139
Posted 11 January 2019 - 11:56
Presa de fonta "Lava", folosita pentru hamburgheri, bacon, steakuri, piept de pui, pulpe, etc. Are o greutate de 1,5kg, 21x21cm. Carnea sta in contact ferm pe toata suprafata grilului de fonta, ideala pentru searing; friptura capata un model de crusta maro caramelizata ce sigileaza suprafata fripturii , iar sucurile din interior sunt retinute, friptura fiind frageda si suculenta, bine patrunsa. Baconul iese bine facut si crocant.
Attached FilesEdited by cristian_e, 11 January 2019 - 12:03. |
#140
Posted 15 January 2019 - 11:51
Gratar de fonta Outdoorchef pentru "searing"; bucati mari de vita, antricot, hamburgheri. Gust deosebit de la fonta, pe carne se imprima model in forma de romb ce da un aspect frumos. Datorita gaurilor grasimea se scurge si carnea are un gust mai bun, mai sanatoasa...
Attached Files |
#141
Posted 18 January 2019 - 13:16
Hamburgheri de vita la plita de fonta; presa de fonta pentru patrunderea carnii.
Cotlete de berbecut in crusta de ierburi aromate la gratar de fonta. Attached FilesEdited by cristian_e, 18 January 2019 - 13:18. |
|
#142
Posted 02 February 2019 - 20:16
Buna seara!
Ma pregatesc sa imi construiesc o filigorie anul asta, si m-am hotarat sa o dotez cu un gratar pe gaz! Am urmatoarele nelamuriri, sper sa ma puteti ajuta, pentru ca nu am folosit pana acum acest tip de gratar: 1. Gratarul o sa stea fix, cu acoperis deasupra! In cazul asta, are nevoie de un horn? Scoate la fel de mult fum ca si un gratar pe lemne? 2. Pot fi conectate la reteaua de gaz sau merg doar pe butelie? Va multumesc! |
#143
Posted 05 February 2019 - 12:49
Nu e nevoie de horn totusi...scoate fum destul de mult in special la chestii cu grasimi gen carnati, mici. De ex la peste slab gen pastrav, nu scoate fum, la fel si la ciocanele sau piept de pui.
Acum nu stiu cum va sta cu acoperis? vei face o aplecatoare sau ce? are pereti de jur imprejur? Nu merge la reteaua de gaze decat anumite modele ff scumpe pe la Napoleon....sunt alte duze. Oricum la reteua de gaze nu mai e mobil gratarul, trebuie proiect, aprobari...te costa mai mult cat gratarul. Eu zic sa ramai pe varianta cu butelie normala, pe mine ma tine 1.5 luni la o folosire aprope zilnica. Atentie ca daca faci un pui intreg la rotisor asta se face in 2 ore la foc mic, dar te tine mult butelia si asa. Sa ai butelie de aceea cu guler, nu cea veche neagra ca e mai mica. Iarna poti folosi propan-90 de lei butelie ca sa nu-ti inghete butelia. Daca esti din Bucuresti se gasesc la Butan Gas in cartierul Damaroaia pe strada Neajlovului, nr.111, sector 1. Sau merge si varianta neortodoxa de umplut la statiile gpl auto, caci iarna baga si ei propan sa nu inghete motorul, te costa 60 de lei in acest caz cu 5 lei spaga, incarci maxim 20l. Eu am trei gratare, doua pe carbuni si unul pe gaz: Vara folosesc cam 50-50%, dar iarna cel pe gaz e 100% folosit. In timp, cel pe carbuni e mai scump ca trebuie carbuni, lemne, pastile de aprins, timp, etc....Asta e frumos vara la socializare, dar nu zilnic ca e scump sa-l folosesti. |
#144
Posted 05 February 2019 - 13:46
O remarca...gratarul de fonta are un mare avantaj...carnea nu se lipeste ca la cele de otel. La peste tot timpul se rupea pielea, acum e intacta
Attached FilesEdited by cristian_e, 05 February 2019 - 13:48. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users