Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Gratar pe gaz
#91
Posted 08 August 2018 - 21:44
ionutzitaly, on 03 august 2018 - 20:14, said:
Expertilor, stiti ceva produs commercial electric la nivel casnic care sa ai a randamentul in calitate a celor de restaurant si sa nu-ti vina sa-l A arunci de pe terasa cand trebuie sa-l cureti si sa-l pui la loc? Spuneau ca gratarele profesionale, de la restaurante merg la temperaturi de 400-600 C Pentru a atinge asemenea temperaturi acasa, ei recomandau gratarele cu infrarosii, dar si alea costau mii de euro. |
#92
Posted 09 August 2018 - 07:42
cristian_e, on 08 august 2018 - 14:03, said:
Alea de gradina din caramida nu sunt ok. Pot iesi deosebit de frumoase daca le face un mester sobar, dar crapa la inghet dezghet plus ca sunt fara capac si iese uscata carnea, te afuma etc si ocupa mult loc. Cand vrei sa darami unul e complicat.... Cateva astfel de gratare superbe de altfel... Https://www.grataruldragomir.ro Daca le faci cu caramida din magazin e posibil sa crape ca sunt mai slabe calitativ Edited by I2O, 09 August 2018 - 07:43. |
#93
Posted 09 August 2018 - 19:13
Din cate stiu cuptoarele bunicilor erau din lut.....iar azi am vazut gratare facute din bca...
|
#94
Posted 10 August 2018 - 05:11
Lut+caramida de thigan
Numai un fraier isi face cuptor sau gratar din bca |
#95
Posted 10 August 2018 - 09:36
Exista caramida refractara specială. Sau amestec de nisip cu sticla.
Pentru cine nu are t.igani pe lângă casa ) |
#96
Posted 10 August 2018 - 10:10
Daca rezista la temperatura aia...e bine
Amestecu de nisip si sticla se baga doar in vatra...sper ca la asta te-ai referit Edited by I2O, 10 August 2018 - 10:11. |
#97
Posted 10 August 2018 - 12:09
Cred ca da )))
Ne-au pus aia care au făcut cuptoarele, sa le strângem sticle goale la greu |
#98
Posted 11 August 2018 - 20:02
I2O, on 10 august 2018 - 05:11, said:
Lut+caramida de thigan Numai un fraier isi face cuptor sau gratar din bca Alea de la metro sunt bca richelieu, on 10 august 2018 - 09:36, said:
Exista caramida refractara specială. Sau amestec de nisip cu sticla. Pentru cine nu are t.igani pe lângă casa ) Exista argila refractara pentru sobe teracota, cuptoare, furnale. La sobe nu se mai foloseste lut. Https://www.utilul.ro/constructii/mortare-tehnice/ciment--var-si-mortare/argila-refractara-sort-40-kg-p11366/ Voi la gratarele pe carbuni ce folositi carbuni sau bricheti? Brichetii ard mult si constant, dar fac multa cenusa. Sunt un pic mai ieftini ca si carbunii. Totusi, sunt cam chimizati, rumegus presat. Se gasesc foarte greu, eu am gasit in dedeman. Dau o aroma specifica diferita de carbuni. Carbunii sint mai scumpi, ard puternic si se sting repede. Nu sunt economici caci juma de sac e doar nisip si firimituri. Dau o aroma placuta carnii. Atat brichetii cat si carbunii nu ard pe vant puternic, ploaie, ninsoare sau ger. Eu nu folosesc deloc lemne la aprins focul ci doar pastile Landmann de aprins focul din kaufland. Edited by cristian_e, 11 August 2018 - 19:55. |
#99
Posted 12 August 2018 - 22:08
Adevaratii carbuni se fac din lemn de esenta tare, dar ar iesi prea scumpi. La noi se fac din esenta moale brad, pin, molid. Ard repede la temperaturi inalte, se sting repede si sunt mai indicati pentru procedeul de searing adica sigilarea carnii cu o crusta uscata, iar in interior carnea e suculenta, usor in sange. De aceea prefer brichetii de carbuni cand fac gratar clasic la care adaug cipsuri de lemne diferite: cires, stejar, nuc. Dau o aroma foarte puternica si trebuie pusi in cantitati mici. La gratarul clasic iese prea afumat pe gustul meu si anuleaza condimentele. Prefer cum am spus mai sus cel pe gaz, poti inova multe gusturi si condimente. Cel clasic e frumos la socializare.
Edited by cristian_e, 12 August 2018 - 22:10. |
#100
Posted 15 August 2018 - 15:02
nnestor, on 07 august 2018 - 10:27, said:
Eu tot astept o oferta la q2400 ala. Am renuntat demult la ideea de a il reface pe cel din gradina si oricum ar fi mult mai scump. Attached Files |
|
#101
Posted 15 August 2018 - 18:54
Stai la curte? De ce ai ales electric si nu pe gaz caci cel electric are un consum mare de curent. 2-3kw/h.
Azi am vazut ca sacul de carbuni e 25 de lei la 3kg. Brichetii la 3kg sunt 12 lei. Cel de carbuni jumate e firimituri. Un sac faci odata si daca mai pui si lemne te duce multi bani. Am facut proba pe gaz facand zilnic si o butelie tine 2 luni si costa 50-60 lei. Deci gazul e net mai convenabil, fara mizerie, cenusa, etc... Edited by cristian_e, 15 August 2018 - 18:55. |
#102
Posted 15 August 2018 - 19:19
Nici pe curent nu vine scump. 2,2 kw/h inseamna in jur de 0,6-0,8 lei/h. Mai mult de 1 ora si jumatate nu- l tin in priza. Eu zic ca e convenabil 2 lei/gratar. Pt. evenimente speciale (mese mai mari) am si artilerie grea (discul e cu arzator conectat la butelie):
Attached FilesEdited by pedros_2005, 15 August 2018 - 19:22. |
#103
Posted 15 August 2018 - 19:22
Am mai vazut sistemul acela de tava adanca de prajit cartoti, carne, etc...sunt unele gratare scumpe, chiar de fitze ce arata asa. I-am gasit...priviti si va minunati. Gratar OFYR
http://www.outdoor-c...AiAAEgIH1_D_BwE Edited by cristian_e, 15 August 2018 - 19:24. |
#104
Posted 15 August 2018 - 19:37
cristian_e, on 15 august 2018 - 19:22, said:
Am mai vazut sistemul acela de tava adanca de prajit cartoti, carne, etc...sunt unele gratare scumpe, chiar de fitze ce arata asa. I-am gasit...priviti si va minunati. Gratar OFYR http://www.outdoor-c...AiAAEgIH1_D_BwE |
#105
Posted 15 August 2018 - 20:35
Discul ala pe care prajeai slanina pe margini, untura se strangea in mijloc si acolo prajeai cartofii. Sanatate curata. Bine ca atunci cand eram noi copii nu se stia de colesterol, trigliceride si din astea, ca de salate cu quinoa si avocado parca nu iti vine sa iti aduce aminte
Gratarul ala electric de la Weber pe langa ca e foarte practic si comod, doar il bagi in priza si gata, face foarte bine vita, iese mai buna decat la orice gratar cu lemne sau carbuni. Eu vreau sa il iau acum spre toamna cand incepe sa se strice vremea, asta e toata schema, sa pot sa stau pe terasa si sa fac gratar in loc sa stau exilat in spatele curtii in ploaie si vant (vorba vine, ca sunt la cativa metri de terasa). Nu ca pretul ar fi relevant, dar carbunii la un gratar ma costa minim 10-15 lei, ceea ce e ok cand ai o gasca mai mare dar devine foarte nepractic atunci cand vrei sa faci ceva repede pentru familie. Plus timpul si efortul de a face focul, de a curata cenusa dupa... Edited by nnestor, 15 August 2018 - 20:40. |
|
#106
Posted 15 August 2018 - 21:05
nnestor, on 15 august 2018 - 20:35, said:
Discul ala pe care prajeai slanina pe margini, untura se strangea in mijloc si acolo prajeai cartofii. Sanatate curata. Bine ca atunci cand eram noi copii nu se stia de colesterol, trigliceride si din astea, ca de salate cu quinoa si avocado parca nu iti vine sa iti aduce aminte Gratarul ala electric de la Weber pe langa ca e foarte practic si comod, doar il bagi in priza si gata, face foarte bine vita, iese mai buna decat la orice gratar cu lemne sau carbuni. Eu vreau sa il iau acum spre toamna cand incepe sa se strice vremea, asta e toata schema, sa pot sa stau pe terasa si sa fac gratar in loc sa stau exilat in spatele curtii in ploaie si vant (vorba vine, ca sunt la cativa metri de terasa). Nu ca pretul ar fi relevant, dar carbunii la un gratar ma costa minim 10-15 lei, ceea ce e ok cand ai o gasca mai mare dar devine foarte nepractic atunci cand vrei sa faci ceva repede pentru familie. Plus timpul si efortul de a face focul, de a curata cenusa dupa... Attached Files |
#107
Posted 18 August 2018 - 12:48
pedros_2005, on 15 august 2018 - 19:19, said:
Nici pe curent nu vine scump. 2,2 kw/h inseamna in jur de 0,6-0,8 lei/h. Mai mult de 1 ora si jumatate nu- l tin in priza. Eu zic ca e convenabil 2 lei/gratar. Pt. evenimente speciale (mese mai mari) am si artilerie grea (discul e cu arzator conectat la butelie): |
#108
Posted 18 August 2018 - 13:06
nnestor, on 15 august 2018 - 20:35, said:
Discul ala pe care prajeai slanina pe margini, untura se strangea in mijloc si acolo prajeai cartofii. Sanatate curata. Bine ca atunci cand eram noi copii nu se stia de colesterol, trigliceride si din astea, ca de salate cu quinoa si avocado parca nu iti vine sa iti aduce aminte Țin minte ca vara plecam dimineața pe jos, vreo 5-6 km peste dealuri la un baraj, sau tot cam atât pana la Târnava mare, ca sa ne scăldăm. Înotam toată ziua, pe urma o luam înapoi spre casa. Fără mâncare la noi, cel mt furam niște porumb și îl coceam in jar. Mâncam dimineața ceva repede și pe urma seara, o masa din aia ...și nici aia in fiecare zi, de multe ori o ciorba și un fel doi bazat pe legume și eventual ceva brânzeturi. De unde atâta colesterol și trigliceride? Acum copiii înoată sincron pe Snapchat ) |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users