Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Gratar pe gaz
#73
Posted 20 April 2018 - 01:46
I2O, on 19 aprilie 2018 - 10:23, said: Cand faci gratar il faci ca sa-ti fie hazna de el,nu te grabesti Si grataru il faci si pentru aroma de fum,nu doar ca sa mananci carne fripta...ca de fript poti frige si pe gaz,dar nu mai are gustul specific de lemn ars Nu e chiar asa. Pe gratar de fonta iese chiar f bine. Apoi, ai carne expusa direct flacarii, se arde, topeste grasimea direct la foc etc. Iese f decent la gaz si aspectul practic, ca pornesti dintr'un buton si esti gata sa pui carnea in cateva minute, bate orice comparatie cu grataurul traditional. Vara fac si de 2 ori pe saptamana gratar. Pai pana pornesc focul si fac jar la lemne sau carbune... ma las de gratar. Gratarul la lemn, carb une, e un fel de cafea turceasca la ibric. La zile mari si atat |
#74
Posted 20 April 2018 - 10:26
argentum, on 20 aprilie 2018 - 01:46, said: Nu e chiar asa. Pe gratar de fonta iese chiar f bine. Apoi, ai carne expusa direct flacarii, se arde, topeste grasimea direct la foc etc. Iese f decent la gaz si aspectul practic, ca pornesti dintr'un buton si esti gata sa pui carnea in cateva minute, bate orice comparatie cu grataurul traditional. Vara fac si de 2 ori pe saptamana gratar. Pai pana pornesc focul si fac jar la lemne sau carbune... ma las de gratar. Gratarul la lemn, carb une, e un fel de cafea turceasca la ibric. La zile mari si atat Eu cand pun carnea pe gratar o pun cand nu mai e flacara si daca chiar apare flacara de la grasime o sting cu apa sau bere Pe mine ma apuca ameteala cand ii vad pe americani cum fac grataru cu ditai flacara sub carne,se scoala paru pe mine Edited by I2O, 20 April 2018 - 10:27. |
#75
Posted 20 April 2018 - 14:31
La ce vezi tu la americani nu se poate altfel. Nu cred ca ai vazut palalaie de foc la porc sau pui. E la vita. Si ai nevoie de putere mare la o friptura de vita groasa de 3-5cm ce o gatesti doar 5 min.
E alta treaba acolo. Si grasimea vitei ajuta la palaia aia, altfel nu e focul din gratar (gratarul are totusi niste deflectoare) |
#76
Posted 20 April 2018 - 15:29
argentum, on 20 aprilie 2018 - 14:31, said:
La ce vezi tu la americani nu se poate altfel. Nu cred ca ai vazut palalaie de foc la porc sau pui. E la vita. Si ai nevoie de putere mare la o friptura de vita groasa de 3-5cm ce o gatesti doar 5 min. E alta treaba acolo. Si grasimea vitei ajuta la palaia aia, altfel nu e focul din gratar (gratarul are totusi niste deflectoare) Dar sunt si care fac porc cu flacara.... [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/MfGanS7LxMg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/H9lQuQjL8E4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#77
Posted 20 April 2018 - 16:08
nu pot vedea clipurile, dar vad primul frame. ala cu instructiunile cum sa faci pork chops... e cum ai spus. se scoala parul pe mine. nu ca nu'mi ies nici mie carbonizate asa, mai ales cand am bucati f grase, dar in nici'un caz nu le filmez si sa arat altora cum se face gratar carbonizat.
|
#78
Posted 25 April 2018 - 22:00
Mi-am luat pana la urma un Outdoorchef. Nu m-a lasat inima sa dau atat pe un Weber, mai ales ca in SUA sund aproape jumate de pret.
Sunt foarte multumit. 10-20 de minute si e gata mancarea. Asta-iarna a fost perfect. Am folosit butelie pe butan, clasica si nu am avut probleme nici la -7C. Se simte diferenta fata de cel pe lemn/carbune, bineinteles, dar avantajele sunt si ele multe. Sincer, nu ma mai vad facand gratar clasic mai mult de 5 ori pe an. Edited by Brick Top, 25 April 2018 - 22:00. |
#79
Posted 04 June 2018 - 09:15
#81
Posted 03 August 2018 - 15:12
Eu am trei gratare. Doua Weber pe carbuni si un Outdoorcheff pe gaz....de departe iese mai bun si mai gustos pe ..gaz. Carnea nu se arde, poti regla focul, poti face gratar pe vant, ploaie, viscol sau minus 20 de grade. Cu lemne si carbuni nu poti face asta. Atentie iarna butelia ingheata si trebuie sa incarcati cu propan (e greu ca e lege ca doar persoanele juridice au voie, cei cu motostivuitoare) sau puteti incarca la statiile gpl iarna ce au propan caci nu ingheata si rezista pana la minus 40 grade.
Poti folosi lemne/cipsuri de afumare din diferite arome: cires, mar, nuc, lemn de butoi de vin rosu, etc.. Cel pe lemne are farmec cu mai multi, in colectivitate, atat, dar dureaza mult si iti trece foamea daca faci singur plus ca arde carnea, nu poti regla focul. Cel pe gaz e mai scump, cel pe carbuni e mai ieftin, dar in timp e mai scump. Un sac de carbuni costa 15 lei si jumatate e nisip. Iti trebuie minim un sac pentru un gratar. Prefer brichetele de carbuni, dar dau un gust chimizat carnii caci sunt rumegus amestecat cu chimicale, dar ard lent nu rapid ca carbunii. Te afumi de trebuie sa faci dus dupa, grilul in 1-2 ani se macina si trebuie schimbat si e 1,5-2 miliione vechi unul. La gaz, il am de 5 ani si e intact. Posed doua gratare Weber, adica mama gratarelor: Un Weber compact Ketle de 57 cm si un Smokey Joe de 37cm pentru camping, drumetii si popasuri la munte/delta. Nu uitati de cana de aprindere Weber...e bestiala Outdorcheff am City 420G. Nu uitati si de accesorii, am plita de fonta, tavita de aromatizare ptr condimente, vin, bere, lamaie etc, mai am si rotisor de pui si suporti de peste. Se cumpara separat si sunt ale naibii de scumpe. Pe plita de fonta ce are doua parti una plata si una grill, poti face: oua ochiuri sau omleta, bacon, hamburgheri, clatite, pizza. Pe cea grill bucatele mici de carne, cotlete suculente si imprimate cu dungi negre...In fond gratarul nu e doar pentru carne...se pot gati legume, mancare asiatica la tigaie wok, piatra vulcanica pentru pizza, etc Nu uitati si de marca Napoleon- canadieni sau Big Egg Green sau Primo. Eu fac 90% zilnic gratar indiferent de anotimp, o butelie tine 1,5 luni si costa 60 de lei. Evit sa gatesc in casa ca fac mizerie, afumare, murdarie pe argaz, ulei, etc... Folositi gratare de marca, nu marci dubioase. Chiar daca sunt in china facute, Weber-USA si Outdoorchef-Elvetia au o calitate superioara. Obligatoriu indiferent de marca sa aibe capac caci alfel carnea iese uscata Edited by cristian_e, 03 August 2018 - 15:30. |
#82
Posted 03 August 2018 - 17:32
I2O, on 20 aprilie 2018 - 10:26, said:
Exact chestia asta nu imi place mie carnea sa fie perpelita direct de flacara cum se intampla la gratarele pe gaz Eu cand pun carnea pe gratar o pun cand nu mai e flacara si daca chiar apare flacara de la grasime o sting cu apa sau bere Pe mine ma apuca ameteala cand ii vad pe americani cum fac grataru cu ditai flacara sub carne,se scoala paru pe mine Nici un gratar serios pe gaz nu are flacara direct sub carne...exista niste placi speciale la gratarele dreptunghiulare, iar la cele rotunde cum este Outdoorchef exista un sistem de palnii pentru colectarea grasimii sa nu ajunga direct pe foc. Carnea se pune pe gril , iar dedesubt sunt palniile ce fac departajarea de flacara directa. Daca ar fi asa s-ar ade pe loc carnea. Acei americani doar testeaza cui carnea aruncata direct in jar, atat...Plus ca gusturile lor sunt diferite de cele europene. Folosesc multe sosuri dulci pe baza de zahar pentru caramelizarea carnii, dar mie nu-mi plac la gust. [ https://www.worldofpower.co.uk/media/wysiwyg/systemerklaerung_gas_indirekt.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#83
Posted 03 August 2018 - 19:19
#84
Posted 03 August 2018 - 20:14
Expertilor, stiti ceva produs commercial electric la nivel casnic care sa ai a randamentul in calitate a celor de restaurant si sa nu-ti vina sa-l A
arunci de pe terasa cand trebuie sa-l cureti si sa-l pui la loc? |
#85
Posted 04 August 2018 - 09:24
richelieu, on 03 august 2018 - 19:19, said:
Adică se pune peste grătar, ca sa nu stea direct in Flacăra. Pe aragaz. Nu merge pus pe jar ca se carbonizeaza manerul. ionutzitaly, on 03 august 2018 - 20:14, said:
Expertilor, stiti ceva produs commercial electric la nivel casnic care sa ai a randamentul in calitate a celor de restaurant si sa nu-ti vina sa-l A arunci de pe terasa cand trebuie sa-l cureti si sa-l pui la loc? Da, merge si in balcon si in campinguri amenajate. https://campinggrill...lluri-electrice Edited by cristian_e, 04 August 2018 - 09:25. |
#86
Posted 05 August 2018 - 12:17
Chiar am vazut weberul ala q2400 intr-un magazin. Ma gandesc la ceva mai pro pentru terasa(ultimul etaj). Carbunele l-as evita totusi.
|
#87
Posted 07 August 2018 - 09:44
eu am cumparat din metro o plita pe gaz din inox , profesional , mese laterale , roti , husa . 6 arzatoare x 2,4 kw . vreo 2000 ron . super
Edited by chiriac_marius_antonio, 07 August 2018 - 09:48. |
|
#88
Posted 07 August 2018 - 10:27
Eu tot astept o oferta la q2400 ala. Am renuntat demult la ideea de a il reface pe cel din gradina si oricum ar fi mult mai scump.
|
#89
Posted 08 August 2018 - 14:03
Alea de gradina din caramida nu sunt ok. Pot iesi deosebit de frumoase daca le face un mester sobar, dar crapa la inghet dezghet plus ca sunt fara capac si iese uscata carnea, te afuma etc si ocupa mult loc. Cand vrei sa darami unul e complicat....
Cateva astfel de gratare superbe de altfel... Https://www.grataruldragomir.ro Edited by cristian_e, 08 August 2018 - 14:06. |
#90
Posted 08 August 2018 - 21:25
cristian_e, on 08 august 2018 - 14:03, said:
Alea de gradina din caramida nu sunt ok. Pot iesi deosebit de frumoase daca le face un mester sobar, dar crapa la inghet dezghet plus ca sunt fara capac si iese uscata carnea, te afuma etc si ocupa mult loc. Cand vrei sa darami unul e complicat.... Cateva astfel de gratare superbe de altfel... Https://www.grataruldragomir.ro Depinde de tipul de coacere care vrei Sao faci, la un steak bun classic numai nevoie de capac. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users