Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 

C43 AMG Sedan

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
2280 replies to this topic

#1873
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003

View Postbuntzi, on 14 februarie 2019 - 09:37, said:

Cum ar fi și cazul pentru un sistem OEM.
În ultima vreme m-am uitat cam prea des înspre S5...

Fa test drive inainte neaparat. Pe mine m-a dezamagit teribil, desi era cam prima pe lista. Ei au gandit-o ca un GT confortabil, nu ca pe o masina sport. Dar nu ai nevoie de 370cp ca sa ajungi din A in B, un diesel sau benzina de 2l sunt suficient de dinamice si la 70% din costuri.

#1874
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,328
  • Înscris: 09.09.2006
@m6d: scuze încă o dată pentru deturnare
@figo1988: Am făcut test drive cu A5 de 2.0 și am fost și eu nițel dezamăgit. Problema e că e același motor pe care îl am acum pe A3 cu suspensie S-line, și diferența de greutate se simte / eu am simțit-o. Pur și simplu nu am reușit să găsesc un argument suficient de bun în favoarea upgarde-ului în afară de faptul că mașina arată super și poate ar fi ceva mai liniște în mașină. De-aia mă gândeam la S5, pentru ăia 350CP.
Pe de alta parte, dacă aș lua-o și pe aia cu suspensie sport, poate s-ar auzi la fel de gălăgioasă. A4 cu suspensia clasică am avut și nu mi-a plăcut în mod deosebit. Ar trebui să merg pe suspensia adaptivă, poate așa aș reuși să împac lupul capra și varza.
Gata. Dacă e să continuăm discuția, hai să găsim un topic mai potrivit.

#1875
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,328
  • Înscris: 09.09.2006
În speranța că posturile de dincolo vor fi mutate aici, o să îmi continui ideea:
Cred că Audi ar trebui să lucreze mai mult la diferențele  dintre modele, dar poate departamentul de marketing și-a băgat prea tare coada.
Am făcut test drive cu A5 de 2.0, am făcut și cu RS5 (e drept, modelul precedent, pe vremea când avea V8-ul de 4.2l și 420CP). Mi-ar fi plăcut un A5 top of the line cu ceva L5 de 280CP (ăla de pe S3?) pe care să-l configurez mai elegant.
Problema e că sunt foarte mulți bani la mijloc. Nu e vorba de o diferență de vreo 30% față de cât am dat de nouă pe asta, e cel puțin dublu. Și încă nu sunt convins că merită efortul financiar.

#1876
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,488
  • Înscris: 18.06.2007
eu ca feedback pot să spun că rs3 cu acel 2.5 tfsi este foarte potent - mie unul mi-a plăcut maxim.
s5 și rs5 sunt mult superioare unui a5 diesel. poate cum zicea figo, nu este o bestie, este mai domesticit, dar este o mașină extraordinară. dacă vrei suspensie adaptivă/ acea suspensie magnetică, trebuie să te orientezi direct către s. pe variantele normale nu e disponibilă (poate la arabi e, dar în europa nu - din câte știu).

acum depidne ce vrei, că poți să iei un a5 benzină de 250 de cai care este foarte fun de condus dar dacă vrei un plus pe interior, pe experiența de condus trebuie să urci la s/rs sau la rivali la mașinile superioare.

referitor la preț. variantele s/rs au sărit rău pregul de bun simț. iei o alfa quadrifoglio la un preț mult mai bun.

dacă nu greșesc, familia ta e în țară, nu? deci un rs3 este mult prea tentant :))))

Edited by bobalex18, 14 February 2019 - 11:58.


#1877
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Mi se pare o alegere foarte personala, pentru ca obiectiv vorbind, nu poti discuta de chestii tangibile, cum vorbesti cand treci de la VW la Audi. Si poti sa vorbesti de antifonare, calitatea interiorului, materiale etc. Daca scoti motorul, niciun AMG sau S/RS nu va fi cu 50-100% mai multa masina decat linia normala. Pentru asa ceva mai bine se merge la A6/7 sau E-klasse.

Revenind, trecerea la masinile astea mi se pare o combinatie de "feeling" si dorinta de sportivitate. Doar pentru feeling, adica un zgomot mai interesant al evacuarii si suspensie un pic mai dura, nu as putea justifica diferenta de pret cand se incepe in termeni de "buget" - asa cum a fost si la mine. Deci trebuie cumva sa poti profita si de extra sportivitatea oferita. Nu stiu cum sunt drumurile pe acolo, dar daca sunt doar linii drepte interminabile, fara o "Cheia" sau o "Transalpina", nu m-as incurca la asa ceva. Nu subestima cat de banala ajunge sa se simta o astfel de masina dupa ce trece factorul de noutate.  Nu ma intelegeti gresit, eu ma bucur la maxim de masina mea, dar asta pentru ca legile in  Romania inca sunt destul de laxe, in vest nu as avea curajul sa ma duc pe un drum cum e Transalpina si sa merg cu viteza legala x2 sau x3 (viteza legala e 40km/h pe acolo).

Parerea mea e ca la un motor L5 deja pierzi enorm din farmec. Nu mai zic de 4-cilindri, asa cum sunt pe majoritate hot-hatchurilor. Plus sistemul de tractiune care e in general mai cuminte decat la fratii mai mari. Dar e o alegere atat de personala incat trebuie sa mai spun inca o data, asta e doar parerea mea. Si, ca sa inchei, mai ales ca esti singur acolo, as lua un Cayman SH :D

#1878
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,328
  • Înscris: 09.09.2006
Și eu m-am uitat la un baby Porsche (718?) dar deși sunt singur aici 90% din timp, pentru restul de 10% am nevoie de loc pentru 3 adulți. Ăsta a fost și motivul pentru care am tăiat de pe listă Camaro.
Drumurile sunt în cea mai mare parte autostrăzi drepte, și sunt super de acord cu tine, factorul de noutate trece repede. Țin minte că asta am remarcat la RS5. Eram prins în trafic și mă zgâlțâia din toate mădularele pe sport, am dat pe comfort și a fost super, și imediat m-am gândit "păi dacă o țin pe comfort și merg cu 35 că-s blocat, de ca naiba mai dau aproape juma' de milion pe ea?" - notă: banii locali sunt cam la paritate cu leuțul mioritic.

#1879
emil_sv

emil_sv

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,663
  • Înscris: 19.12.2012

View Postfigo1988, on 14 februarie 2019 - 08:43, said:

Am cam renunțat să luăm pentru noi. Acum ținta e sa punem bani deoparte și să-i investim. Nu aveam neapărată nevoie de 4 camere, era mai mult un moft

Emil, ceva dezamăgiri la 488?
Cea mai buna decizie, daca n-ai copii si n-ai nevoie, mai bine faci altceva cu banii, sa tii la varsta ta 250-300k blocati care sa nu iti produca nimic decat dobanzi in contextul economic actual, e contraproductiv. Mai bine cumperi de banii aia 3-4 apartamente de 2 cam si le inchiriezi daca vrei sa investesti in real estate, sau faci altceva, orice care sa iti aduca venituri. Acum de la inceputul anului s-a scos si limitarea de 5% TVA la apartamentele cumparate ulterior. Adica poti cumpara cate vrei cu 5% TVA atat timp cat se incadreaza in limita de pret si suprafata, inainte aveai voie doar unul.

Dezamagiri la 488, altceva decat ca nu mi-o permit momentan, n-am. Ce am e cate un cusur de-al meu care nu poate fi catalogat ca dezamagire. Este senzationala masina, cusurul gasit de mine este sunetul, dar asta nu inseamna ca e naspa, doar ca nu e la fel de misto ca la 458 cu v8-ul aspirat. Iarasi o chestie ciudata foarte mult suierat de turbo mai ales la turatii mici, nu stiu daca era ceva in neregula cu asta sau asa sunt toate. Senzatia in masina e ca la un joc pe PS, nu mai zic ca n-are nici o legatura la dinamica cu masinile sport de rand. Poti sa faci niste chestii extreme si contraintuitive fara nici o frica, asa incredere iti da. Foarte civilizata masina la mers normal, camere fata spate, pe modul normal/comfort e super ok se conduce foarte usor, la mers sportiv foarte viscerala si conectata, simti ce face masina, si masina te simte pe tine, greu de descris, per total un pas foarte mare peste 458, fata de un F430 de ex... e de-a dreptul OZN. Calitatea materialelor la fel au saltat nivelul si fata de 458, fata de f430 e gen Ford vs Mercedes. E chiar luxos interiorul, asta era si bine accesorizat, combinatia de culori era cam dubioasa, rosu cu piele rosie si cu niste negru pe alocuri. Avea si volanul ala cu leduri, optiune must have in opinia mea, lasand la o parte ca amplifica experienta chiar te ajuta sa schimbi cand trebuie etc. Exact aia te face sa te simti in NFS.

Concluzia este ca de obicei, lasand la o parte semi depresia, lehamitea si tensiunea pe care o simt de fiecare data cand ma intorc in tara de undeva, trebuie sa ma mobilizez si sa ma concentrez pe activitati mai banoase, ca viata e mult prea scurta.
Am venit, munti de noroi peste tot, jeg si uratenie. Am vazut niste dare din alea de praf in vant cum serpuiau si m-am gandit ca amaratii aia din dubai traiesc intr-un desert si e o curatenie exemplara peste tot, lingi pe jos, si acolo ar fi mai indreptatiti sa fie praf peste tot, nici nu mai iau la socoteala ca toata tara e un santier imens. Si aia sunt la baza niste necivilizati, doua generatii de la niste sate amarate de pescari, de care nu i-a pasat nimanui vreodata in istorie. Doua generatii. E incredibil ce viziune au avut si ce au reusit sa realizeze, niste pescari intr-un desert... Si noi ne credem buricul pamantului pe aici...

Edited by emil_sv, 14 February 2019 - 16:52.


#1880
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,328
  • Înscris: 09.09.2006
și n-ai dat un semn de viață și tu...

#1881
emil_sv

emil_sv

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,663
  • Înscris: 19.12.2012

View Postbuntzi, on 14 februarie 2019 - 17:37, said:

și n-ai dat un semn de viață și tu...
Locuiesti acolo? Habar nu aveam.

#1882
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,328
  • Înscris: 09.09.2006

View Postemil_sv, on 14 februarie 2019 - 17:43, said:

Locuiesti acolo?
Doar de 12 ani. Dar e drept, am avut o pauză de vreo 4 ani la mijlocul perioadei...

#1883
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postemil_sv, on 14 februarie 2019 - 16:43, said:

  Si aia sunt la baza niste necivilizati, doua generatii de la niste sate amarate de pescari, de care nu i-a pasat nimanui vreodata in istorie. Doua generatii. E incredibil ce viziune au avut si ce au reusit sa realizeze, niste pescari intr-un desert...  

nu te baza ca banii de azi o sa-i ajute in viitor. la cateva sute de km mai jos, unde n-au dat de petrol in nisip se omoara ca chiroii intre ei. aka Yemen
momentan e bine, dar binele asta e pe cale sa se termine... pt noi, generatia noastra e "nice to have", pamantul fagaduintei, dar civilizatia se construieste in sute de ani de civilizatie si progres.
ei sunt si vor ramane asa cum i-ai vazut in pozele de acum 2 generatii ... n=au progresat nici un cm de fapt. doar e totul (momentan) mai scump

#1884
emil_sv

emil_sv

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,663
  • Înscris: 19.12.2012

View PostMembruAnonim, on 15 februarie 2019 - 14:46, said:

nu te baza ca banii de azi o sa-i ajute in viitor. la cateva sute de km mai jos, unde n-au dat de petrol in nisip se omoara ca chiroii intre ei. aka Yemen
momentan e bine, dar binele asta e pe cale sa se termine... pt noi, generatia noastra e "nice to have", pamantul fagaduintei, dar civilizatia se construieste in sute de ani de civilizatie si progres.
ei sunt si vor ramane asa cum i-ai vazut in pozele de acum 2 generatii ... n=au progresat nici un cm de fapt. doar e totul (momentan) mai scump
Asta e un sofism, e doar aparent corect, in realitate nu cred ca asa vor decurge lucrurile in viitor. Comparatia cu Yemen nu e rezonabila, in Yemen sunt probleme de zeci de ani si Yemen nu a avut sansa sa se dezvolte la un nivel pana la care oamenii sa ajunga la un trai decent ca sa inceapa sa le apara alte probleme aka 'first world problems'. Valabil peste tot. Cand omul o duce bine incepe sa ii placa si isi lasa de-o parte pornirile primale. Pace economica. Au avut o sansa sa se dezvolte, ca n-ai cum sa dezvolti o societate, o economie, o civilizatie cand tot ce ai e nisip. Au profitat de ea la absolut maxim si au lasat ceva in urma. E perfect rezonabil ce au facut. Alte popoare au avut alte circumstante si alte sanse sa se dezvolte, unele au profitat unele nu. Fiecare civilizatie poate face atat cat ii permite circumstanta in care se afla. Pe ei i-a ajutat sa faca saltul de la ev mediu direct la modernitate in 30 ani, ce era rezonabil, sa o ia usor progresiv sa treaca prin toate etapele civilziationale? Omul se adapteaza, 2 pasi in fata 1 in spate usor usor ii aduci unde vrei. N-or fi niste luminati dar oamenii care ii conduc stiu unde vor sa ajunga si stiu de la ce circumstante au plecat si stiu ca singura lor sansa e sa faca ce le permite mediul. Turism, poate o pozitie strategica pentru transporturi&logistica si taxe mici ca sa atraga bani in tara. SI din asta vor trai. Si bravo lor, s-au adaptat perfect la circumstante, si au folosit singura resursa pe care au avut-o ca sa se puna in pozitia in care sunt. Mai punem ca astia au avut o relatie buna cu UK de-a lungul istoriei si i-au protejat nu i-au impartit cu pixul pe harta ca in tarile de mai sus de au pus popoare diferite in aceeasi tara ca sa nu se inteleaga niciodata si ca sa fie pururea conflicte sociale. Posted Image Ca mai e si asta. Idem si pentru Singapore, Macau sau HK. Singapore cel putin n-are nici o resursa in afara de o pozitie strategica, e o mlastina nenorocita infestata de te miri ce lighioane. Singapore are cultura sau vreo civilizatie veche? Nu... Au avut noroc de niste lideri bine intentionati si de faptul ca au stiut cum sa profite de relatia cu britanicii.

Stii de ce nu cred? Sunt muuulte tari care au petrol (si nu numai, au o tona de alte resurse), ba chiar tara cu cele mai mari rezerve recuperabile aka Venezuela, e in disolutie statala si oamenii mor de foame. Venezuela are rezerve mai mari decat Arabia Saudita, UAE si tot golful la un loc. Si ce fac cu ele? Si Nigeria are petrol ba chiar are cel mai de calitate petrol posibil care se tranzactioneaza la 10-15% peste pret. Si Mexicul are petrol, si Columbia, si Ecuador, si Libia, si Algeria, si Angola, si toate tarile din Asia centrala si multe altele de prin Africa, multe in Asia gen Malaezia, Indonezia si tot asa, toate au rezerve imense de hidrocarburi, a si sa nu uitam de Rusia, cel mai pare producator din lume de petrol si tara cu probabil cele mai multe resurse naturale si ca diversitate si ca volum, si care are si istorie si cultura. Si ce au facut cu ele? Cum traiesc oamenii din aceste tari?
In Rusia la 50 km de Moscova sau un alt oras mare este fix evul mediu, ca pe la noi prin satele alea prin Moldova, poate mai rau. Dar sunt pe locul 1 la arme nucleare si pe locul 2 la numarul de miliardari in lume. Pai nu? Asta e civilizatie? Posted Image
Iti trebuie o viziune deosebita sa faci ce au facut astia in Dubai, Singapore etc. AU avut noroc de niste lideri cu viziune si cu ambitie sa faca ceva. Da n-au cultura si au o civilizatie noua, acum ne uitam de sus, in 1-2 sute de ani o sa fie asezate si nimeni n-o sa mai gandeasca asa. In Dubai petrolul nu mai e decat 5-10% din economie si sunt importatori net de produse petroliere de vreo 6-7 ani, si asta iti spun sigur ca sunt la curent cu statisticile in domeniu. L-au terminat.
Daca ai vreodata curiozitatea sa citesti cartile scrise de Lee Kwan Yew, fondatorul Singapore-ului modern. Misto lectura politica.

Romania e de 5 ori mai bogata in resurse decat bucata aia de nisip nenorocita.  Aia au o resursa, una singura, noi avem orice ne trece prin cap de la gaze si petrol, la uraniu, aur, cupru, potential agricol, turistic si orice mai vrei tu sa adaugi. Si uite cum cum traim. Asa ca nu imi spune ca suntem noi cumva superiori. Noi nu suntem in stare de nimic. Si daca aveam banii alora tot se alegea praful de ei. SI vezi ca la gaz stam fantastic, o sa fim exportatori net de gaz cand incep exploatarile in marea Neagra, crezi ca vom trai ca aia? Eu zic ca nu. Asadar care e mai destept?

Edited by emil_sv, 15 February 2019 - 17:43.


#1885
White_sky

White_sky

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 12.07.2016
Din jurnal de bord (pacat de el), a ajuns jurnal de fite.

Parca mi-as cumpara ceva dragut Posted Image

Attached Files


Edited by White_sky, 15 February 2019 - 19:50.


#1886
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003

View PostWhite_sky, on 15 februarie 2019 - 19:45, said:

Din jurnal de bord (pacat de el), a ajuns jurnal de fite.

Sigur aici voiai sa comentezi? :) Ce fite au fost?

#1887
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Singapore e într-o regiune unde aia descoperit civilizația cand europa nu era pe harta.
Arabii aia au avut noroc ca au dat de petrol, alfel fyteau si acum oile in cur.

Lasa-i, ca mental sunt inca in evul mediu... Doar ca au prins un moment bun. Mai vedem cu timpul... Doar avem inca timp. Le-au dat voie la femei sa conduca masinile am auzit.

Ceea ce am eu o întrebare... Acolo cica traiesc 1.5 mil barbati si 0.5 mil femei. Asa e?

#1888
emil_sv

emil_sv

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,663
  • Înscris: 19.12.2012

View PostMembruAnonim, on 15 februarie 2019 - 20:02, said:

Singapore e într-o regiune unde aia descoperit civilizația cand europa nu era pe harta.
Arabii aia au avut noroc ca au dat de petrol, alfel fyteau si acum oile in cur.

Lasa-i, ca mental sunt inca in evul mediu... Doar ca au prins un moment bun. Mai vedem cu timpul... Doar avem inca timp. Le-au dat voie la femei sa conduca masinile am auzit.

Ceea ce am eu o întrebare... Acolo cica traiesc 1.5 mil barbati si 0.5 mil femei. Asa e?
Aia-s vecinii lor, ceva mai retarzi Posted Image 20-30 ani max. o sa prindem.

Nu stiu raportul dintre sexe, cam ciudat totusi... Sunt aproape 10 mil, max 1 mil localnici restul imigranti.

Edited by emil_sv, 15 February 2019 - 21:06.


#1889
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Ia de pe Wikipedia :) citisem candva asta.

Dubai, da? Acolo fuseși...?

According to the census conducted by the Statistics Centre of Dubai, the population of the emirate was 1,771,000 as of 2009, which included 1,370,000 males and 401,000 females.[109] As of June 2017, the population is 2,789,000.[110]

#1890
emil_sv

emil_sv

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,663
  • Înscris: 19.12.2012

View PostMembruAnonim, on 15 februarie 2019 - 21:08, said:

Ia de pe Wikipedia Posted Image citisem candva asta.

Dubai, da? Acolo fuseși...?

According to the census conducted by the Statistics Centre of Dubai, the population of the emirate was 1,771,000 as of 2009, which included 1,370,000 males and 401,000 females.[109] As of June 2017, the population is 2,789,000.[110]
Ah da eu m-am uitat la intreaga tara. Asa o fi, adevarul e ca toti muncitorii aia de pe acolo in constructii etc.. normal sunt barbati.

Oricum e plin de rusoaice si de tot felul de alte maimute Posted Image de pe toata planeta. Le merge bine acolo  la asa criza :)

Edited by emil_sv, 15 February 2019 - 21:12.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate