Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Litiaza biliara- rezist inca o saptamana?
Last Updated: Feb 19 2017 01:26, Started by
Daian95
, Feb 18 2017 21:25
·
0
#37
Posted 18 February 2017 - 23:00
Nu am mai vazut asa ceva. Daca as avea asa ceva , as merge direct la UPU.
Nu trebuie sa tii cont de ce am scris aici, este doar reactia mea de ignorant. Edited by pasilla, 18 February 2017 - 23:03. |
#38
Posted 18 February 2017 - 23:06
Daian95, on 18 februarie 2017 - 22:52, said:
Si atunci care ar fi problema? Scaunul are cam nuanta asta de verde deschis: [ http://casaretro.com/images/product_images/popup_images/9370063.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Singura substana care poate avea culoarea aia e fierea (bila).Asta in cazul in care nu ai mancat ceva verde cu o nuanta asemanatoare(mai stiu eu?) Probabil ca ai o inflamatie a vezicii biliare.Nu pot sa dau un diagnostic.Nu sunt medic (inca). |
#39
Posted 18 February 2017 - 23:10
Mai oameni buni, haideti sa judecam lucrurile la rece, cu calm, sa nu ne precipitam! Colegul in cauza nici nu stie sigur ca are litiaza biliara, nu a facut nici cea mai banala investigatie, un ecograf, doar un medic prieten (care poate fi un student la medicina, nu chiar medic) si-a dat cu parerea palpand. Daca e colecistul marit (extins) de se simte la palpat, poti avea o colecistita acuta (infectie a colecistului). Litiaza poti sa o ai ani de zile si sa nu-ti faca probleme, da si cand iti face sa te tii atunci. Si tot de la alimentatie ai facut problemele la colecist, oricar ar fi ele, nu trebuie sa fie bio carnea, ar trebui sa nu fie grasa, bogata in colesterol (pietrele la fiere-litiaza pot fi de colesterol, colesterolice). Sfatul meu este sa nu te panichezi, vezi-ti de invatat, tine regim hipolipidic in saptamana asta (mananca mai mult salate, alimente fierte slabe) fara lactate grase, carne grasa, uleiuri, prajeli. Ia dupa masa un colebil (nu anghirol ca ala iti pune bila la bataie), un triferment. Ai la indemana in caz de durere moderata nospa. Daca se agraveaza lucrurile, se acutizeaza durerea si creste in intensitate sau apar varsaturi, febra si alte complicatii, nu ezita sa mergi la UPU, nu sta asa ca in felul asta ajungi rau. Daca ai un chirurg cunoscut, un prieten de familie, ar fi bine sa reinnoiti relatiile si sa-l pui in tema ca s-ar putea sa-i soliciti ajutorul. Curaj, nu se moare asa usor, mai ales la varsta ta! Si bafta la examenele tale.
P. S. Cum spuneam, nu se moare asa usor. In vremea studentiei mele, cu ceva ani in urma, o colega a venit la un examen cu apendicita acuta, cu branula in mana pt tratamentul durerii si de la examen a dus-o cineva direct la spital la operatie. |
#40
Posted 18 February 2017 - 23:14
Dischinezia biliara sau fierea lenesa este o tulburare de evacuare a veziculei biliare. Este afectata fie vezicula biliara si sfincterul sau cistic, fie canalul coledoc, prin care bila circula de la vezicula biliara la duoden.
Simptomele sunt: - Jena in partea subcostala sau in epigastru (capul pieptului) - Dureri in aceeasi zona cu urmatoarele caractere: moderate, dar pacientul nu isi poate continua munca; constante; dureaza de minim 30 minute; durerea poate merge in spate catre omoplatul drept; durerile apar de obicei noaptea; durerea nu este modificata de miscarile corpului, ale intestinului sau medicamente antiacide; - Balonare abdominala - Greata, varsaturi - Gust amar - Dureri de cap Alimente permise: Supe: supe de legume, fara grasimi sau rantas, sarate moderat, supe de fulgi de ovaz, de orez, gris; Legume: fasole verde, morcovi, dovlecei, gulii, conopida, spanac, salata verde, laptuci, rosii, sub forma de salate sau pregatite fara ceapa ori rantasuri si cu unt sau untdelemn crud (soteuri, sau piureuri); Cartofi copti in coaja sau fierti, serviti cu putin unt sau ulei, cu branza de vaca ori sub forma de piure cu lapte; Carne (vita, vitel, miel, iepure de casa) slaba, curatata de piele, fascii si grasime si de preferat alba (pui, gaina, curca), pregatita prin fierbere sau la gratar (mai tarziu, dupa ameliorarea bolii), sunca de Praga, parizer, crenvursti; Peste slab (salau, stiuca, biban); Grasimi: unt, untdelemn, ulei de masline (proaspete); Oua moi. Se consuma cu prudenta, dupa ameliorarea simptomelor. In caz de toleranta buna pot fi utilizate sistematic; Lapte si lactate: lapte dulce smantanit, lapte batut, iaurt smantanit, kefir, branza dulce de vaca, urda, branza de Olanda; Paste fainoase: gris, orez, macaroane, fidea, tapioca, fulgi de ovaz, in supe, budinci, sau fierte si completate la masa cu unt proaspat, branza dulce, lapte; Paine: prajita, paine veche de o zi, biscuiti; Dulciuri si prajituri: pregatite cu putine oua si foarte putina grasime, prajituri uscate, prajituri cu miere, aluaturi fragede, tarte cu fructe sau marmelada, placinta cu mere sau branza dulce; gemuri, dulceturi, miere; Fructe (crude, coapte la cuptor, sub forma de compoturi, gem, jeleuri): mere, prune, citrice, fragi, capsuni, zmeura, pepene verde, struguri, smochine; Bauturi: apa minerala (Olanesti, Calimanesti, Sangeorz, Slanic Moldova), limonada, sucuri de fructe, ceaiuri de plante (menta, sunatoare, musetel, tei, macese). Alimente interzise Supe: supe grase; Legume: legume uscate (fasole, linte, mazare), mazare verde, sparanghel, varza, vinete, rosii in cantitati mari si necojite, ardei iute, ciuperci, ridichi, ceapa, usturoi, telina, praz, muraturile; Carne: de porc, rata, gasca, vanat, carnea prajita, carnea conservata prin afumare, mezeluri, sunca grasa, organe (creier, rinichi, ficat, plamani); Peste gras (nisetru, cega, somn, morun, sardele, heringi), icre de peste, raci, fructe de mare; Grasimi: untura, slanina; Oua sub forma de omleta, ochiuri prajite, maioneza; Lapte si lactate: lapte nesmantanit, branzeturi fermentate, smantana; Paine: calda, paine neagra, biscuiti preparati cu grasime sau cacao; Dulciuri si prajituri: cu creme grase, pregatite cu oua, cacao, frisca ori grasime, tort, inghetata, ciocolata; Fructe: nuci, alune, migdale, masline; Condimente: piper, hrean, boia, dafin, mustar, otet; Bauturi: cafea, bauturi pe baza de cola, alcool (bere, vin, tuica, etc.). |
#41
Posted 18 February 2017 - 23:16
paul_bh, on 18 februarie 2017 - 23:10, said:
Mai oameni buni, haideti sa judecam lucrurile la rece, cu calm, sa nu ne precipitam! Colegul in cauza nici nu stie sigur ca are litiaza biliara, nu a facut nici cea mai banala investigatie, un ecograf, doar un medic prieten (care poate fi un student la medicina, nu chiar medic) si-a dat cu parerea palpand. Daca e colecistul marit (extins) de se simte la palpat, poti avea o colecistita acuta (infectie a colecistului). Litiaza poti sa o ai ani de zile si sa nu-ti faca probleme, da si cand iti face sa te tii atunci. Si tot de la alimentatie ai facut problemele la colecist, oricar ar fi ele, nu trebuie sa fie bio carnea, ar trebui sa nu fie grasa, bogata in colesterol (pietrele la fiere-litiaza pot fi de colesterol, colesterolice). Sfatul meu este sa nu te panichezi, vezi-ti de invatat, tine regim hipolipidic in saptamana asta (mananca mai mult salate, alimente fierte slabe) fara lactate grase, carne grasa, uleiuri, prajeli. Ia dupa masa un colebil (nu anghirol ca ala iti pune bila la bataie), un triferment. Ai la indemana in caz de durere moderata nospa. Daca se agraveaza lucrurile, se acutizeaza durerea si creste in intensitate sau apar varsaturi, febra si alte complicatii, nu ezita sa mergi la UPU, nu sta asa ca in felul asta ajungi rau. Daca ai un chirurg cunoscut, un prieten de familie, ar fi bine sa reinnoiti relatiile si sa-l pui in tema ca s-ar putea sa-i soliciti ajutorul. Curaj, nu se moare asa usor, mai ales la varsta ta! Si bafta la examenele tale. P. S. Cum spuneam, nu se moare asa usor. In vremea studentiei mele, cu ceva ani in urma, o colega a venit la un examen cu apendicita acuta, cu branula in mana pt tratamentul durerii si de la examen a dus-o cineva direct la spital la operatie. Sunt de acord cu tine.Daian,nu te arunca in fata.Fa ce a zis paul_bh,iar daca se agraveaza situatia mergi la doctor. Ca tot suntem la capitolul examene,iti urez si eu bafta! Edited by fusionchain, 18 February 2017 - 23:17. |
#42
Posted 18 February 2017 - 23:21
fusionchain, on 18 februarie 2017 - 23:16, said:
Sunt de acord cu tine.Daian,nu te arunca in fata.Fa ce a zis paul_bh,iar daca se agraveaza situatia mergi la doctor. Ca tot suntem la capitolul examene,iti urez si eu bafta! Multumesc din suflet pentru urari. O sa merg inainte orice ar fi. paul_bh, on 18 februarie 2017 - 23:10, said:
Mai oameni buni, haideti sa judecam lucrurile la rece, cu calm, sa nu ne precipitam! Colegul in cauza nici nu stie sigur ca are litiaza biliara, nu a facut nici cea mai banala investigatie, un ecograf, doar un medic prieten (care poate fi un student la medicina, nu chiar medic) si-a dat cu parerea palpand. Daca e colecistul marit (extins) de se simte la palpat, poti avea o colecistita acuta (infectie a colecistului). Litiaza poti sa o ai ani de zile si sa nu-ti faca probleme, da si cand iti face sa te tii atunci. Si tot de la alimentatie ai facut problemele la colecist, oricar ar fi ele, nu trebuie sa fie bio carnea, ar trebui sa nu fie grasa, bogata in colesterol (pietrele la fiere-litiaza pot fi de colesterol, colesterolice). Sfatul meu este sa nu te panichezi, vezi-ti de invatat, tine regim hipolipidic in saptamana asta (mananca mai mult salate, alimente fierte slabe) fara lactate grase, carne grasa, uleiuri, prajeli. Ia dupa masa un colebil (nu anghirol ca ala iti pune bila la bataie), un triferment. Ai la indemana in caz de durere moderata nospa. Daca se agraveaza lucrurile, se acutizeaza durerea si creste in intensitate sau apar varsaturi, febra si alte complicatii, nu ezita sa mergi la UPU, nu sta asa ca in felul asta ajungi rau. Daca ai un chirurg cunoscut, un prieten de familie, ar fi bine sa reinnoiti relatiile si sa-l pui in tema ca s-ar putea sa-i soliciti ajutorul. Curaj, nu se moare asa usor, mai ales la varsta ta! Si bafta la examenele tale. P. S. Cum spuneam, nu se moare asa usor. In vremea studentiei mele, cu ceva ani in urma, o colega a venit la un examen cu apendicita acuta, cu branula in mana pt tratamentul durerii si de la examen a dus-o cineva direct la spital la operatie. Acel prieten chiar e medic, de cativa ani deja, deci are experienta. Deocamdata ma simt bine, nu stiu de ce ma doare atat de tare capul o sa am grija la ce mananc si aia e. |
#43
Posted 18 February 2017 - 23:27
Cred ca te doare capul de la stres.
Daca te agiti o sa te doara mai tare.Mai bine culca-te. Asa o sa-ti treaca durerea (si de ficat si de cap). Plus,somnul ajuta la memorare.Iti fixezi si cunostiintele acumulate datorita studiului. Noapte buna! Edited by fusionchain, 18 February 2017 - 23:29. |
#45
Posted 18 February 2017 - 23:37
Daian95, on 18 februarie 2017 - 23:21, said: Multumesc din suflet pentru urari. O sa merg inainte orice ar fi. Acel prieten chiar e medic, de cativa ani deja, deci are experienta. Deocamdata ma simt bine, nu stiu de ce ma doare atat de tare capul o sa am grija la ce mananc si aia e. Asa o fi, o fi medic, dar totusi nu poti pune un diagnostic de litiaza biliara doar de la dischinezie (cum se manifesta la tine), fara o poza (radiografie-asa se facea pe vremuri, eco sau alte investigatii imagistice). Dar poate omul stie fara investigatii. Oricum, nu intra in panica, dar nici nu ignora complet problema de sanatate iar dupa examene fa-ti timp sa te cauti pe la medici, poate chiar nu ai nimic grav ce sa necesite interventia bisturiului. Probabil cel putin jumatate din romani au probleme cu colecistul dar nu toti au nevoie de tratament chirurgical. Sanatate, mult spor la invatat si bafta! |
#46
Posted 19 February 2017 - 00:23
Sa-mi dau si eu cu parerea.
Soata mea s-a operat, i-au scos 3 pietre. Operatie inceputa laparoscopic si terminata...cu despicatura de la buric la stern. Patru ore. Cu chemat de medic sef de acasa, alte aventuri. Prin comparatie, eu am operatie pe inima deschisa(despicata), cu circulatie extra... tot patru ore. Asa ca judeca. Sfatul meu. Doar ceai si biscuiti... Pina treci examenele. Intereseaza-te, aranjeaza-ti, in caz de Doamne-feri sa poti fugi imediat, direct pe masa. Nu-i de gluma. Daca apuca pietrele sa o ia la vale... nu stii daca mai ajungi la spital. |
|
#47
Posted 19 February 2017 - 01:26
Ceaiul de sunatoare e bun in astfel de afectiuni, e recomandabil fara sa fiu adeptul terapiilor fitosanitare in locul celor clasice, care si-au dovedit eficienta de sute de ani (cu medicamente sau bisturiu). Cum sa nu ajunga la spital, nu mai speriati copilul! Doar nu e in varf de multe, e in oras si nu e vorba de infarct sau accident cerebral sa intervii in minute, totusi sa revenim cu picioarele pe pamant, nici nu stim daca are sau nu litiaza sigur (adica pietre). Oricum regimul alimentar nu strica.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users