Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Miel la protap
Last Updated: May 10 2016 13:41, Started by
destrug
, Apr 26 2016 08:25
·
0
#19
Posted 26 April 2016 - 10:34
#20
Posted 26 April 2016 - 10:37
initiator, citeste aici:
http://forum.softped...page__st__11934 postul 11952 si apoi postul 11954 de pe pagina urmatoare. Pentru alte intrebari......intreaba, si-ti raspund. Mentionez ca am facut deja 4 berbeci/miei la protap pana acum. Dupa parerea mea, mielul de 7 kg e cam mic de facut la protap, dar iti doresc bafta! Edited by "BandiT", 26 April 2016 - 10:40. |
#21
Posted 26 April 2016 - 10:41
d-ardeleanu, on 26 aprilie 2016 - 09:39, said:
...........iar carnea pe masura ce se frige se taie, cam ca la shaormerie... Exista riscul sa se arda carnea la suprafata rapid si sa ramina nefacut la interior . Fierberea sau taierea progresiv , cam acelasi lucru ... " Vasul în care am pus mielul şi am turnat baiţul peste el va fi pus la rece şi uitat acolo cel puţin 24 de ore. În ziua hărăzită proţapului, mielul se scoate din baiţ şi se pune la fiert într-un vas pe măsură. Fierberea se va face în apă cu sare şi nu va fi dusă până la capăt. Practic mielul va fi scos în momentul în care apreciem că este fiert cam pe jumătate. Lăsăm leşul să se zvânte, iar noi ne ocupăm de pregătitul proţapului........" |
#22
Posted 26 April 2016 - 11:07
mai nene , nu puteai sa-ti vezi de treaba ta cu mielul la protap si cu merlotul tau cu tot, si sa nu postezi nimic pe aici ?
la drequ ca mi sa facut o pofta de vad numai stelute de foame , ca imi place mielul de numa numa cu merlotul mai slabut ca inca nu am voie alcol si dupa ce am citit primul post mai vine si diana cu inventiile ei care ma enerveaza mai bine nu intram azi pe forum |
#23
Posted 26 April 2016 - 11:27
gata , am rezolvat treaba
desi planul pt miel era sa se faca la cuptor , am schimbat schimbarea si se va face la protap , ba mai mult am trimis si lista cu ingredientele de la diana parca va ca iar o dau in balarii ca acum doi ani mi-a fact diana felul de m-am dus in tineretului si am mancat dude ca nehalitul pana m-am cacat pe mine .......dar rau nu mi-a parut nici o clipa |
#24
Posted 26 April 2016 - 11:49
"BandiT", on 26 aprilie 2016 - 10:37, said:
initiator, citeste aici: http://forum.softped...page__st__11934 postul 11952 si apoi postul 11954 de pe pagina urmatoare. Pentru alte intrebari......intreaba, si-ti raspund. Mentionez ca am facut deja 4 berbeci/miei la protap pana acum. Dupa parerea mea, mielul de 7 kg e cam mic de facut la protap, dar iti doresc bafta! Era vorba de un "carlan" de 17 kg,nu de 7 kg. jericho, on 26 aprilie 2016 - 10:34, said:
exagerezi aici, cand mancau alte popoare miel noi probabil nici nu stiam cum arata M-am referit la somon si fructe de mare,ca astea sigur nu "cresc" in zona noastra. Iar faza cu mancatu' mielului nu o comentez. Edited by adisz, 26 April 2016 - 11:50. |
#25
Posted 26 April 2016 - 12:17
petre69, on 26 aprilie 2016 - 11:27, said:
gata , am rezolvat treaba desi planul pt miel era sa se faca la cuptor , am schimbat schimbarea si se va face la protap , ba mai mult am trimis si lista cu ingredientele de la diana parca va ca iar o dau in balarii ca acum doi ani mi-a fact diana felul de m-am dus in tineretului si am mancat dude ca nehalitul pana m-am cacat pe mine .......dar rau nu mi-a parut nici o clipa |
#27
Posted 26 April 2016 - 13:37
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Wl1lYhWwXw8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#28
Posted 26 April 2016 - 15:07
|
#29
Posted 26 April 2016 - 16:52
#30
Posted 26 April 2016 - 17:00
#31
Posted 26 April 2016 - 17:04
#32
Posted 26 April 2016 - 17:14
Nu, dar daca vremea va fi nasoala, cu ploaie, vant, chiar daca protapul e la adapost, ce face... isi pune pelerina si fuge din 5 in 5 minute sa unga mielul cu ulei? Iar musafirii il incurajeaza de la geam: "asa, hai ca mai e putin, ai grija la balta aia din stanga, hai ca poti!".
|
#33
Posted 26 April 2016 - 17:22
nu stiu pe unde naiba am auzit, dar cica ciobanii faceau o groapa, apoi un foc zdravan in groapa respectiva si, asteptau apoi ceva timp cat sa se faca jar suficient, pe urma puneau deasupra jarului pietroaie, apoi aruncau o oaie cu tot cu blana acolo, dar cu matele si organele scoase in prealabil si umpluta cu cartofi apoi urma un fel de capac din frunze si apoi pamant peste, dupa care reveneau sa infulece peste doua trei ore, oaie la cuib
|
|
#34
Posted 26 April 2016 - 17:35
Putin off topic dar incerc si eu :
Vreau sa iau o juma de miel mai vanjos pe la 6-7 kg, sa-l dezosez si sa-l fac pastrama. Am citit pe net dar poate a mai facut cineva asa ceva......sa ma inspire. |
#35
Posted 26 April 2016 - 17:48
#36
Posted 26 April 2016 - 17:55
Nu.
Baitul are rol de fragezire a carnii. La un miel mic si tanar poate ar merge fara bait. Un carlan de 17 kg, fara tinere in bait, va if atos si oarecum tare. Recomand inteparea berbecutului cu o furculita, cat de des se poate, si apoi fragezire in bait vreo 24 ore.... Apoi in timpul prajirii la protap, sa fie uns regulat cu baitul ramas. Eu mi-am cumparat o pensula cu coada lunga de vreo 40 cm(de la magazine de materiale de constructii) , pe care o folosesc doar la protap. Cand carnea e rumena la suprafata, se taie cu un cutit si se serveste imediat(cam ca la saorma) , restul de berbec continua sa se prajeasca... Edited by "BandiT", 26 April 2016 - 17:56. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users