Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS
 Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65
 Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?
 Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7
 

Mitul olimpicilor la matematica

- - - - -
  • Please log in to reply
82 replies to this topic

#19
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,579
  • Înscris: 30.10.2003
MIT, mituri, s. n. (Adesea fig.) Povestire fabuloasă cu caracter sacru care cuprinde credințele unui popor despre originea Universului și a fenomenelor naturii, despre zei și eroi legendari

Pentru aia care n-au invatat matematica matematicienii olimpici chiar ca sunt un mit Posted Image

Edited by Bursul, 18 April 2016 - 15:29.


#20
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Ai corectat repede, dar tu gramatica sigur n-ai invatat. Bine macar ca ai fi invatat matematica.

#21
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010
Am cunoscut oameni din, fără exagerare, toate colțurile lumii si in mod special din Europa noastra. Oameni si oamni, cu calitatile si defectele lor. Despre noi, eu am concluzionat ca suferim de boala autocompatimirii. Noi ne autocompatimim excesiv din doua motive: ori pentru ca ne simtim napastuiti de soarta din cele mai supide motive, ori pentru ca o ducem bine, dar ne vaitam ca sa aratam ca mult am putea noi, daca si in huzurul actual, tot vrem mai mult. Bineinteles ca sunt, cum spuneam, oameni si oameni. Unii educati, cu scoala vietii, de la care ai ce invata. Am vazut femei care erau, de exemplu, certate cu apa. Pot spune, cu mana pe inima ca romancele sunt femei cochete. Noi suntem inventivi..cred ca pentru fiecare plus, gasesc un minus, apoi iar un plus.
Inainte de Revolutie, strainii erau raritati la noi. Avem rude prin afara, care nu putea veni in tara pentru ca...ne-ar fi facut noua probleme. De-a lungul timpului si cum am mai crescut si eu, interactionand cu straini, am realizat ca oamenii au anumite deprinderi, consolidate, probabil de limitele geografice artificiale pe care ni le-am creat, dar ca, daca ii stii mai bine, realizezi ca sunt cu totii la fel. Da, am vazut italieni incuitati, care nu stiau sa instaleze camere web, dar oameni de tot respectul, greci lenesi care isi pierd vremea pe la terase, dar ingineri iscusiti. Despre spanioli si portughezi..ei arboreaza un comportament ..latin, ca sa zic asa, dar le au pe ale lor. Francezii nu prea mi-au lasat impresii bune, pana cand am reusit sa-i cunosc..cred ca a fost reciproc. Ideea este ca Romania este o tara nici mai buna, nici mai rea decat altele.
Si cel mai important, am 34 ani...dar sunt gata sa pariez tot ce am pe generatia actuala, pe tinerii romani, care au trait vremujri grele, dar sunt totusi aici. Am tot respectul pentru generatia tanara, pe care o salut, o respect si in care cred. Stiti de ce? Pentru ca ei au nevoie de asta. Si noi avem nevoie de ei.
Nu am nevoie de concursuri internationale care sa-mi spuna ca avem tineri destepti. Ii vad mereu, pe net, pe strada. Engleza e limba natala la noi, la fel si 101010. Putem mai mult? Da. intotdeauna. Se putea mai putin? Da, la fel.

Patriotismul trebuie cultivat. Lipsa acestuia ne-a transformat in mici triburi care trag dupa ele idealuri de mult apuse, fiecare intr-o alta directie.

#22
newbie13

newbie13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,010
  • Înscris: 13.12.2009

 Friskey, on 18 aprilie 2016 - 14:25, said:

Nu exista Olimpiada Internationala de Matematica. Sunt peste 70 de concursuri anuale internationale de matematica, unele importante unde participa greii (romanii nu participa acolo) si altele mai de mana a 2-a, a 3-a, a 7-a, etc. intre tari de genul Romania, Serbia, Iran si Congo care nu au loc la concursurile mari.
La aceste concursuri nu e ca la Olimpiada aia de sport, aici medaliile se dau cu toptanul, nimeni nu pleaca de acolo fara medalie. Din 400 de participanti primii 50 iau medalia de aur, urmatorii 70 argintul, 120 bronzul, etc.
La 4-5 premianti olimpic anual (pe la vreo olimpiada de mana x) avem mai mult de 50% din elevi care pica la bac.
Mitul asta cu Olimpiada Internationala (unica si mareata, inegalabila Olimpiada) a fost inventat pe vremea lui Ceasca, cand partidul dorea sa se laude cu reusite pe toate planurile. Daca n-aveau reusite (si n-aveau) inventau. La fel se proceda in orice domeniu, inclusiv in agricultura unde se raportau recolte aberante an de an.
aberezi.
nu e olimpiada in sensul "obisnuit" al cuvantului, cum erau intrecerile sportive la greci si cum sunt si cele din ziua de azi, din 4 in 4 ani. pe aceeasi logica (mai bine zis lipsa a ei), ai putea spune ca nici olimpiada de iarna nu exista. pai, ce, se dadeau grecii cu bobul la 4 ani?
e un concurs international care asa se numeste. sunt si alte concursuri internationale care poarta numele de "olimpiada x". dar olimpiada internationala de matematica exista si asa se si numeste.
super, ai pus Romania langa Congo si Iran, sigur pare cool, nu? ce tara de mana a 16 a e Romania, hahahaha. doar ca nu. Romanii au avut printre cele mai bune rezultate individuale la IMO, iar despre Iran... ultima medalie Fields a fost acordata unei iranience.

#23
nino852

nino852

    CENZURAT,autosuspendat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,713
  • Înscris: 10.05.2012

 maxtron_69, on 18 aprilie 2016 - 14:07, said:


Totusi, daca am avea asa multi matematicieni si informaticieni buni am vedea cumva realizarile lor in practica, autostrazile ar fi functionale (si ar exista), piesele de Dacia s-ar fi potrivit la suruburi, dar nu, la noi totul e elastic, nimic nu e facut cu raspundere. Nici pe plan international nu vedem romani castigand Nobelul in fizica, matematica sau trimitand rachete in cosmos, sau facand ceva contributii tehnice.

Henry Coanda... e roman? Ok, s-a nascut aici... Suna romanesc numele...
Matematicienii nu lucreaza la CNADR, la Dacia, nu ei conduc tara(cu exceptia lui Iohanis), nici nu se pricep la asa ceva(vezi Angelica Macel),dar ii gasesti in toate institutele de cercetare din lume, si iau premii, dar cum sa apara pe sticla la noi, cand sunt atatea pitipoance si cocalari de etalat ?
Stiai ca in Silicon Valley, a doua limba vorbita e romana?
Iar la IBM ai sa dai de ceva romani in posturi de conducere daca mergi vreodata.
Si de Coanda sa nu vorbesti ca ala a fost un geniu, la fel precum multi altii, asta afli daca ai un minim de cultura generala,din pacate...
La cati bani se investesc in cercetare, stam destul de bine, zic eu, problema e ca multi vand ideile afara.

#24
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013

 Ion_de_la_Raion, on 18 aprilie 2016 - 14:01, said:

Si cu ce ne ajuta ca natiune faprul ca avem olimpici la matematica ? Prin ce se traduce in ridicarea tarii ca nivel de civilizatie ?
daca pe acestia nu ii baga nimeni in seama si nu ii baga pe undeva la un minister al economiei sau finante si nu primesc mana libera sa faca ce vor .....degeaba ..........
altfel daca suntem o natie inteligenta ar trebui sa se traduca in performanta in materiile conexe matematicii atat de importante cum ar fi :fizica, chimie, statistica , finante, contabilitate etc ....care la randul lor astea ar trebui sa ridice nivelul de trai

 maxtron_69, on 18 aprilie 2016 - 14:07, said:

Cred ca trebuie ca articolul sa faca referire si la cati din olimpicii nostri isi doreau cu ardoare sa plece urgent din tara.

Trebuie sa ne mandrim si noi cu ceva, pt ca in general Romania e fruntasa la tot ce e rau (boli, mortalitate, coruptie, poluaj, criminalitate etc) si pe ultimele locuri la tot ce e bun.

Totusi, daca am avea asa multi matematicieni si informaticieni buni am vedea cumva realizarile lor in practica, autostrazile ar fi functionale (si ar exista), piesele de Dacia s-ar fi potrivit la suruburi, dar nu, la noi totul e elastic, nimic nu e facut cu raspundere. Nici pe plan international nu vedem romani castigand Nobelul in fizica, matematica sau trimitand rachete in cosmos, sau facand ceva contributii tehnice.

Henry Coanda... e roman? Ok, s-a nascut aici... Suna romanesc numele...
sa stii ca si nobelul asta se acorda catorva cercetatori "de casa" ai unor reviste renumite .....bine noi nu prea publicam pe acolo....
insa problema e ca daca la mate si literatura iti trebuie doar o foaie si un pix la chimie si fizica iti trebuie un laborator ....unde sa cadem de acord ca nu putem rivaliza cu harvard sau MIT
by the way urmarind pe discovery un episod din morgan freeman am vazut un profesor roman de la oxford ....daca stie cineva poate ne spune si numele ...popescu nu mai stiu cum

 overseas, on 18 aprilie 2016 - 14:09, said:

Cunosc familie de matematicieni care au predat recent pe bani grei in USA, copilul lor rupand pe acolo la concursuri de profil.
in sua in primul rand e concurenta mare....inchipuieste-ti ca acolo sunt 400 milioane oameni de toate natiile marea majoritate doritori de performanta

 miki07, on 18 aprilie 2016 - 14:50, said:

Cu ce se diferentiaza pe piata muncii, un olimpic la orice, de un muritor de rand?
pai daca intra intr-o firma care il pune la locul potrivit sau lucreaza la un laborator al unei universitati .....atunci eficienta sau performanta

 nino852, on 18 aprilie 2016 - 16:14, said:

Matematicienii nu lucreaza la CNADR, la Dacia, nu ei conduc tara(cu exceptia lui Iohanis), nici nu se pricep la asa ceva(vezi Angelica Macel),dar ii gasesti in toate institutele de cercetare din lume, si iau premii, dar cum sa apara pe sticla la noi, cand sunt atatea pitipoance si cocalari de etalat ?
Stiai ca in Silicon Valley, a doua limba vorbita e romana?
Iar la IBM ai sa dai de ceva romani in posturi de conducere daca mergi vreodata.
Si de Coanda sa nu vorbesti ca ala a fost un geniu, la fel precum multi altii, asta afli daca ai un minim de cultura generala,din pacate...
La cati bani se investesc in cercetare, stam destul de bine, zic eu, problema e ca multi vand ideile afara.
ei trebuie sa apara in primul rand la emisiunile de profil care aduc oameni culti ...dar nu se intampla asa ceva ca se aduc politicieni....si daca cumva inteligentii astia mai voteaza si cu cine nu trebuie n-ai sa vezi vreo televiziune ca ii baga in seama .....
asta cu a doua limba vorbita nu stiu cat e de reala ...umbla vorba odata...dar da suntem destui de tari in info ....la urma urmei nu am auzit vietnam sau altele sa aiba propriul AV .....de fapt am avut chiar vreo 2 de nivel mondial ....daca punem si rav aici ....care apropo aia lucreaza la microsoft acum si se ocupa exact de partea foarte importanta a securitatii .... ca o sa zica unii ca windoze e nu stiu cum...frate unii pe lumea asta nu stiu sa faca un program de 2 linii daramite sa faca securitate pentru un intreg os ......
acuma cu vandutul ideilor ....pai daca nu vezi (nu am auzit niciodata vreo firma romaneasca ) firma romaneasca sa investeasca in R&D ...tot ce fac firmele romanesti e sa fie sucursale pentru alte firme mari din afara si sa care marfa ....zero initiativa .... cate produse romanesti cunoasteti scoase de clasa romaneasca de chimie si fizica ? a da e protex pe care il vand cateva magazine mai de cartier ..... dar intr-o vreme am avut televizor romanesc ...unde e ?....calculator romanesc ...unde e? ......radio , etc etc .....cate marci romanesti in afara de carnatii cristim vedem in magazine ?
ca vedem cateva studii teoretice si lucrari de master pe la facultati care vin cu chestii tari bun...dar totusi ....pe mai departe cine vine cu dezvoltarea ?
m-au luat unii pe alt topic cum ca vin firmele din afara si au bani...si eu le-am explicat economic cum poti sa ajungi sa maresti concurenta si sa opresti monopolul marilor firme .....dar ei ...batman batman

#25
motanu_mic

motanu_mic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 16.12.2013
Daca suntem asa buni

-De ce nu apare numele niciunui roman in vreo carte de matematica? de ex teorema lui popescu, teorema lui ceausescu, teorema lui ionescu, formula lui niculescu, functia garcea?
-Lafel si ptr informatica. Sistem de operare ionescu, memorii popescu, algoritm ceausescu, socket niculescu, adaptor garcea
-Ca de fizica, chimie si tehnica nu mai amintim ca acolo oricum nu ne mai prea laudam ca ne e rusine ca am demolat aplicatile lor facute pe vremea raposatului

Un om dus in spatiu, mare erou acum, si ala tot pe vremea raposatului realizat cu ajutorul uniunii sovietice, ca astelalti nu duc pe nimeni de la noi in cosmos.

Cat despre premiile Nobel sunt si ele si tot nu se dau celor de la noi sau de provenienta de nastere de la noi, in fine premiile alea oricum se dau aiurea, vedem la cel ptr pace cine-l ia.

Daca cica am avea oameni de c enu aveam firme gen IBM, sau Fujitsu fondate in Ro? Nokia e fondata intr-o tara mica Finlanda, Samsung LG si altele in Japonia alta tara mica sau in taiwan taipei alta insula f mica. Cum fac nemtii maisni f bune iar Germania e o tara mica comparabila cu Ro.

Edited by motanu_mic, 18 April 2016 - 16:35.


#26
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

 ocj11, on 18 aprilie 2016 - 13:48, said:

Hai ca e loc de dezbatere aici.
Foarte multi am avut senzatia ca suntem nu stiu ce mare putere in materie de invatamant si de matematica in special. Vedem stiri pozitive la televizor si ne entuziasmam: oau, intr-o tara cu invatamant zero inca mai cucerim lumea.

Pe bune? Dacă nu citeai un articol de kkt mai aveai senzația asta? Aveai habar că există copiii ăia inteligenți de a căror muncă un pseudoziarist își bate joc? Ce concurs te-ar fi impresionat, unul intergalactic? Sunt absolut sigură că oricine care a participat măcar la o olimpiadă județeană de matematică i-ar admira și s-ar bucura că au reușit să scoată rezultate bune. Iar autorul articolului e un mediocru ale cărui minunate realizări până la vârsta acelor copii sunt astea:

Quote

Dupa liceu, cum era si normal, am dat examen la o scoala de ofiteri, unde am cazut cu succes la proba sportiva. Am stat un an acasa, timp in care am profesat nobila meserie de profesor, iar in 1994 (Ah, ce timpuri…) am fost acceptat penultimul pe lista la Univeritatea Bacau, in domeniul marketingului. Incepea o alta viata. Bairamuri, excursii, mare, munte si nelipsitele sticle. de data asta, pline cu coca-cola.
http://www.contrasens.com/about
În gura ăstuia te uiți tu și înghiți nemestecat?

#27
usrnm

usrnm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,761
  • Înscris: 29.06.2015

 motanu_mic, on 18 aprilie 2016 - 16:28, said:



Daca cica am avea oameni de c enu aveam firme gen IBM, sau Fujitsu fondate in Ro? Nokia e fondata intr-o tara mica Finlanda, Samsung LG si altele in Japonia alta tara mica sau in taiwan taipei alta insula f mica. Cum fac nemtii maisni f bune iar Germania e o tara mica comparabila cu Ro.

gata, am inteles, cred ca traiesti in lumea ta

#28
motanu_mic

motanu_mic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 16.12.2013
Lauda de sine pute urat, ce fac copiii aia ca inavta fac ptr ei, asa cum altii muncesc dincolo ptr ei, asa cum altii fac ce fac tot ptr ei. Nici nu ar trebui sa mai bagam in seama asemenea participari si porcarii ca nu ne afecteaza nici bine nici rau, destul ca beneficiaza d einvatamant gratuit in Ro. Cei cu bolile si alte lucruri negative ne afecteaza pe toti, ptr ca o boala o saracie o molima o coruptie, o gasca de infractori, toate atsea ne afecteaza pe toti ptr ca necesita subventii de la stat ptr eradicare, reparare sau ne pot ataca.

#29
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

 Neaceasca85, on 18 aprilie 2016 - 14:01, said:

am facut meditatie la 2 profe de mate simultan

Poate erau doua ca astea si atunci chiar ca ai fost "jmeker"

[ https://cdn-images.trackif.com/db7b5/55e667f817581f2135115f0b/sexy-womens-teacher-private-tutor-profes-o.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Aaaaaa, doua simultan ?! Ai facut manege-a-trois. Respect.

Edited by Ion_de_la_Raion, 18 April 2016 - 16:44.


#30
motanu_mic

motanu_mic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 16.12.2013

 usrnm, on 18 aprilie 2016 - 16:37, said:

gata, am inteles, cred ca traiesti in lumea ta
normal ca nu in a ta. Du-te aplauda ca in vremea lui ceasca ce fac altii ptr ei, poate-ti dau o farama si tie. Bucura-te ptr altii cum e obiceiul la oi si turma.

Iar asa zisele alea concursuri sunt sponsorizate si de mari corporatii, acolo fac cernere ptr viitoare creiere- sclavete necesare progresului tehnologic.

Edited by motanu_mic, 18 April 2016 - 16:45.


#31
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,727
  • Înscris: 07.02.2011

 motanu_mic, on 18 aprilie 2016 - 16:28, said:

Daca suntem asa buni

-De ce nu apare numele ...
....
- esti departe rau

#32
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

 motanu_mic, on 18 aprilie 2016 - 16:28, said:

-De ce nu apare numele niciunui roman in vreo carte de matematica? de ex teorema lui popescu, teorema lui ceausescu, teorema lui ionescu, formula lui niculescu, functia garcea?
Câte cărți de matematică măcar ai răsfoit la viața ta, că de citit...? Sunt paralelă cu domeniul dar tot pot să-ți spun 3 nume mari: Grigore Moisil, Traian Lalescu și Gheorghe Țițeica.

Edited by althea, 18 April 2016 - 16:47.


#33
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Toti matematicienii pe care ii cunosc (dar absolut toti, in afara de unul, fostul meu coleg de banca din liceu si care, dupa ce a absolvit facultatea de matematica a ajuns profesor intr-un sat), au ajuns prieteni (dar buni de tot) cu sticla. Nu stiu ce legatura e intre "beutura" si matematica, dar stiu o gramada de cazuri.

#34
motanu_mic

motanu_mic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 16.12.2013

Quote

Aveai habar că există copiii ăia inteligenți de a căror muncă un pseudoziarist își bate joc?
nu ma intresioneaza nimic, ce vrei sa plangem ptr ei? vrei statui din bani publici ptr fiecare puradeu, ba ca unul e purtat prin straiantaturi pe la bairamuri ptr ca aduna 2 cifre ba ca altul e nascut la tiganie si n-are ce manca?
Treaba lor, asta inseamna sistem liberal, centrul este eu adica cetateanul nu gloata sau toata societatea cum e in oranduirea socialista.

 costeld69, on 18 aprilie 2016 - 16:43, said:

- esti departe rau
de mizeria voastra
hai baga pe feisbuc de un miting ptr niste alocatii marite ptr aia si niste pensii ptr parintii lor care probabil sunt prin ministere bugetari

Matematica e simpla, lafel si informatica, le inveti daca ai profesor bun care sa stie sa-ti explice unele lucruri plus ceva atractie, altfel nu reusesti

Edited by motanu_mic, 18 April 2016 - 16:49.


#35
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,727
  • Înscris: 07.02.2011

 ocj11, on 18 aprilie 2016 - 13:48, said:

...
... si avand neaparata nevoie de a ne agata de cate o realizare, ..
...
Si ce vezi rau ca se mai vorbeste si de astfel de realizari?
Vrei sa vezi si sa auzi toata ziua doar de ''becali, guta si baietii smecheri din politica''?

#36
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

 motanu_mic, on 18 aprilie 2016 - 16:50, said:

nu ma intresioneaza nimic, ce vrei sa plangem ptr ei?  
Ești neintresionabil? :) Bine de tine. Rămâi în lumea ta, nemuritor și rece.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate