Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

RUSIA

* * * * - 13 votes
  • This topic is locked This topic is locked
16932 replies to this topic

#109
a3ds

a3ds

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 13,313
  • Înscris: 26.04.2015
Asa e cu expertii de forum, habar n-au ca americanii folosesc rachete rusesti de niste multi ani pentru programul spatial. Idei putine, dar fixe. Rusii-s niste primitivi nespalati, se stie, vaneaza sobolani cu arcu' etc si trebuie sa ii uram 2 minute pe zi :)

#110
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,909
  • Înscris: 01.11.2007

View Postadcamo, on 18 ianuarie 2016 - 20:15, said:

@shefu de combinat
S ar putea sa gresesti puțin.
In aeronautica Rusia da flit Europei. Idem in spatial,in lasere,in nuclear. De fapt,ei si nemtii au cele mai bune rezultate in cercetarea fuziunii.
3 tari au făcut Eurofighter,care,cu parere de rau,e slab si fata de ce au americanii si ce au rusii...
Daca te apuci sa compari si pretul de vânzare al unui suhoi cu cel al unui f22 sau al unui T 90 cu al unui abramhs vei vedea de ce bugetul ala militar in cifre seci e de fapt mult mai mare in realitate.

La faza cu laserele ma indoiesc. Deocamdata cel mai (de fapt cele mai, ca am inteles ca sunt doua, diferite) puternic laser din lume se cnstruieste in Romania, cu bani de la UE, si industria laserilor e chiar dezvoltata si in Europa (UE). Nici la industria nucleara Europa nu sta atat de rau incat sa zici ca Rusia ii da flit, sa fim seriosi, sunt destul de aproape.

Iar la pret, asa e, un F-22 e mai scump decat un Suhoi (ma gandesc ca te referi la Su-35, cel mai nou model in productie) dar e si mai bun decat Suhoiul ala (stealth, supercroaziera, radar si electronica), plus salariile din SUA comparativ cu alea din Rusia.

Insa chiar si asa SUA baga la aparare mai mult decat Rusia si scoate de obicei arme mai sofisticate si mai multe. A trecut vremea cand puteai zice ca rusii scot pe banda rulanta avioane ieftine si bune, ultimul cred ca a fost Mig-21. Si la ei se baga acum bani mai multi pe avion, au probleme cu controlul calitatii, cu unele tehnologii unde au ramas in urma (electronica, chiar motoare de avion), nu mai e atat de simplu.

Si din cauza aventurilor imperialiste si a caderii economice (si a sanctiunilor si taierii posibilitatilor de a importa unele chestii din vest) le e si mai greu sa se descurce acum

View Posta3ds, on 18 ianuarie 2016 - 20:43, said:

Asa e cu expertii de forum, habar n-au ca americanii folosesc rachete rusesti de niste multi ani pentru programul spatial. Idei putine, dar fixe. Rusii-s niste primitivi nespalati, se stie, vaneaza sobolani cu arcu' etc si trebuie sa ii uram 2 minute pe zi Posted Image

Rusia (nu neaparat toti rusii pana la ultimu om, sunt sigur ca multi dintre ei sunt oameni foarte OK si de treaba) e vazuta rau in mod normal si natural din cauza problemelor istorice cauzate de ea, si care persista si astazi. Basarabia si situatia de acolo (si ce crime au facut acolo pana nu demult), tezaurul etc toate astea cantaresc foarte mult. Doar un idiot sau tradator le poate trece cu vederea, dat fiind faptul ca Rusia continua aceeasi politica fata de noi, iar cine nu-si aminteste lectiile istoriei e condamnat sa le repete.

Atata timp cat ei nu fac pasul spre o reconciliere reala si nu isi revizuiesc atitutdinea fata de noi nu putem avea decat o relatie foarte rece fata de ei. Sigur, inca sunt o mare putere si poate considera ca nu e cazul sa faca ei astfel de miscari fata de o putere mai mica. Dar lucrurile se aduna incet incet si faptul ca ei nu stiu cum sa-si faca daca nu prieteni sau aliati (chiar daca mai mici) macar tari neutre in jur, si nu sunt capabili de acea soft power cum se zice se va intoarce tot mai mult contra lor.

Dupa cum am zis, oricarui imperiu ii vine vremea sa se duca, si Rusia nu face exceptie de la legile istoriei

#111
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015
asteptam cu interes si ducerea imperiului american :D

#112
Patrulescu

Patrulescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 03.09.2015
Daca e asa tare Rusia in armata cum explicati urmatoarele?

[ http://weirdrussia.com/wp-content/uploads/2013/11/ammo.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ http://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2015/06/russian-army-punishments-hazing-dedovshchina-31__605.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/07/20/article-2017058-0D12DD6500000578-789_634x454.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/07/20/article-2017058-0D12DC3400000578-284_634x462.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#113
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015
pe alea nemtesti cu arme de lemn sau plastic nu le pui?
apropo, ai facut armata?

#114
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Kakaia Russia..

Russia’s ruble weakened further, heading toward all-time lows and stocks fell on Monday as Brent crude neared $28 a barrel. The ruble hit 78.94 against the dollar in the first minutes of trading on the Moscow exchange, skirting its record low of around 80.1 rubles seen at the peak of Russia’s financial crisis in December 2014. Since the beginning of the year, the ruble has lost around 7% of its value against the dollar.

Deh.. cand tot ce poti face e sa-ti vinzi resursele(ca o economie d-aia dezvoltata.. din Africa), musti din tarana.

#115
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View Postadcamo, on 18 ianuarie 2016 - 20:15, said:

In aeronautica Rusia da flit Europei.

...despre aeronautica civila nici macar n-are sens sa discutam. Eu iti zic ultima data cand am zburat cu un Airbus, si tu ultima data cand ai zburat cu un Tupolev/Iliusin/Antonov.
...despre renumitele motoare reactive sovietice si rusesti si fiabilitatea lor, again, n-are sens sa discutam
...nu mergem departe inapoi ca sa ajungem la Concorde vs. TU144 si ce-a facut fiecare si cu ce succes
iar despre avioane militare, in lipsa (speram vesnica) a unei confruntari directe, discutia e fix la nivel de brusli vs vandam. Si again, n-o luam din strafundurile aviatiei militare moderne pana-n prezent, ca sa trecem prin V-Bombers, Jaguar, Tornado, Mirage F1 III IV 2000, Rafale, Viggen, Gripen, TSR2 si ce s-a mai facut prin Europa.

Idem in spatial,in lasere,in nuclear.

Lel, ok, la nucleare ii sarim pe nemti cu superb standardizatele reactoare KWU, ii sarim pe ai' de la Areva, ii sarim iar pe nemti cu ce breeder reactor si VHTR au facut inainte sa se dileasca eco via finantare gazprom, ii sarim pe englezi si ale lor reactoare racite cu gaz, ii sarim iar pe francezi cu cel mai reusit program nuclear civil, tara energiei nucleare, si mai sarim ceva chestii, gen cum nici un reactor european n-a dus la catastrofe nucleare de nivel planetar dintr-o succesiune de prostii in proiectare, executie si operare. Daca sarim asta, da, rusii dau flit europei pe partea nucleara. Sarim si faptul ca englezii si francezii stiu binisor sa faca armament nuclear, si n-ar fi singurii daca europa n-ar fi actualmente condusa de cretini.
La lasere, superduper habarnau europenii. Poate ne lamureste cineva care lucreaza pe la Magurele ce-i cu ELI. De cercetare fundamentala, da, iar ne dau cu flit rusii noua astora din Europa. Sigur, daca uitam  de CERN. Daca uitam, da, atunci clar. In fuziune sunt si rusii bagati in ITER, da' sunt si americanii. Also, poate cauti despre National Ignition Facility al americanilor. Sau revenind la lasere europene, Laser Mégajoule.

Hai sa vorbim despre spatial. Aici rusii au avantajul unui program spatial cu echipaje umane. Ok, 1-0. Chestie despre care as fi mai mult decat dispus sa pun pariu ca UE nu face nu pentru ca n-ar avea habar cum, ci pentru ca, dupa cum am mai spus, UE e condusa de imbecili care dau bani pe imbecilitati. Asta fiind spus, faptul ca ESA a reusit sa aterizeze o sonda spatiala pe o cometa, pe langa multe alte sonde spatiale, sateliti si module pentru statia spatiala internationala spune ceva despre posibilitatile europene in domeniu. ESA colaboreaza cu rusii. Din nou, nu cred ca din absoluta indispensabilitate a lansatoarelor rusesti, ci din lipsa dorintei de a da banii pe niste jucarii proprii. Deh, mult mai bine dam banii pe chestii mai utile, cum ar fi ...

ESA are un buget de 4.5 mld E in conditiile in care Germania cheltuie cu refugiatii lu' peste anual vro 10 miliarde. Dupa cum am mai zis, e o chestie de prioritati, si aparent spatiul cosmic nu-i sus pe lista stangistilor. 4.5 miliarde la un PIB de 18.000 este mai mult decat cacator de ras, dar si deprimant in acelasi timp.


View Posta3ds, on 18 ianuarie 2016 - 20:43, said:

habar n-au ca americanii folosesc rachete rusesti de niste multi ani pentru programul spatial

Acum ca ne-ai luminat cu ce stiam de ani buni, stim si noi si nu mai traim in bezna existentiala. Multumim.

View Postmihnearau, on 18 ianuarie 2016 - 21:06, said:

asteptam cu interes si ducerea imperiului american :D

Vezi ca asta-i sport omologat de pe la 1900 incoace, da' inca n-a castigat nimeni la el.

Edited by shefu_de_combinat, 18 January 2016 - 21:17.


#116
a3ds

a3ds

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 13,313
  • Înscris: 26.04.2015

View PostAlecsandru010, on 18 ianuarie 2016 - 21:09, said:


Rusia ca si Romania este o tara cu mult potential, doar ca e condusa de idioti socialisti. Si intr-adevar, nu prea ajuta sanctiunile economice o tara care se zbate intre lumea a 2-a si a 3-a, daca nu aveau petrol si gaze era vai de mama mujicilor.

Edited by a3ds, 18 January 2016 - 21:14.


#117
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,061
  • Înscris: 20.10.2015

View PostPatrulescu, on 18 ianuarie 2016 - 21:06, said:

Daca e asa tare Rusia in armata cum explicati urmatoarele?

[ http://weirdrussia.com/wp-content/uploads/2013/11/ammo.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ http://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2015/06/russian-army-punishments-hazing-dedovshchina-31__605.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/07/20/article-2017058-0D12DD6500000578-789_634x454.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/07/20/article-2017058-0D12DC3400000578-284_634x462.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Astia-s canadieni

#118
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015

View Postshefu_de_combinat, on 18 ianuarie 2016 - 21:11, said:

Vezi ca asta-i sport omologat de pe la 1900 incoace, da' inca n-a castigat nimeni la el.

orice zi are noaptea ei!

#119
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,684
  • Înscris: 02.10.2009
Sorry baieti, ura prosteasca fata de unii si altii nu ajuta la nimic.
Cand e vorba de rusi, imediat fanii lor neconditionati cauta bube nu la rusi ci la altii :lol:
Cand e vorba de americani, cei care-i apara neconditionat se iau de rusi...

Comparti mere cu pere, care are mai multe scule si mai lungi (nu ce sunt in stare sa faca in realitate), o luati cu tehnica trecand usor peste realitatile vietii de zi cu zi, problemele popoarelor.

#120
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015
ne amuzam si noi

#121
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,061
  • Înscris: 20.10.2015

View Posta3ds, on 18 ianuarie 2016 - 21:13, said:

Rusia ca si Romania este o tara cu mult potential, doar ca e condusa de idioti socialisti. Si intr-adevar, nu prea ajuta sanctiunile economice o tara care se zbate intre lumea a 2-a si a 3-a, daca nu aveau petrol si gaze era vai de mama mujicilor.

Ti-as fi dat "like" dar ai pus Romania langa Rusia

Rusia are de toate
Creiere
Spatiu
Bogatii naturale
le lipseste o piata de cateva sute de miliaone de oameni

Romania are si ea
hoti
Impotenti
Incompetenti
Rege mort dar viu
Presedinte ales dar inexistent
Un tezaur care e la rusi

View Postmihnearau, on 18 ianuarie 2016 - 21:36, said:

ne amuzam si noi

:)
mancam si noi o paine

#122
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015

View PostTsunnnami, on 18 ianuarie 2016 - 21:37, said:

mancam si noi o paine

mancam daca muncim

#123
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013
.....sa nu facem confuzie ....ELI e un laser pentru deseuri nucleare ce se construieste in trei tari.....fiecare din cele trei are exact aceeasi capacitate a laserului.....si nu e cel mai mare ca cladire ....ci "cea mai mare putere intr-un singur fascicol" ca atare sunt altele care bat ELI .... anyway e de bine la magurele se poate face stiinta Posted Image

erau niste zvonuri legate de pak fa asta al rusilor acuma ei neaga ca s-a oprit productia de prototipuri.... din cate am vazut eu rusii au inceput un amplu proces de modernizare iar bulava armata si pak fa sunt numai inceputul.... multe altele s-au schimbat...dar again mai au pana sa revina in joc.... momentan scopul lor primar e sa mentina acest MAD care le apara teritoriul.....

se spunea ceva de electronica slaba la rusi....pai tocmai in scopul asta prind decretul lui putin in 2008 s-a infiinta KRET subsidiara a rostec (tradus inseamna ceva de genul "radiotehnologica kompany " )
deci asta e pericolul ca rusii s-au trezit si incearca ..... aaaa ca in anii 1990 2003 erau praf da asa e numai ca de atunci incoace au inceput sa apara proiectele....

din pacate pentru bricsu' asta e incomparabil ca putere financiara fata de america +UE ..... pusesera deoparte vreo 300 de miliarde (fiecare tara a contribuit cu ceva) de care se poate folosi orice tara din ele in caz de colaps economic.....mi-e teama ca nici nu s-a semnat bine hartia si rusii sau chinezii vor avea nevoie..... Posted Image Posted Image

#124
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,688
  • Înscris: 30.01.2008
Pentru cei care vor sa stie cum,cit  si ce fel de armate are fiecare :

http://www.globalfir...ies-listing.asp

Pentru o comparatie Rusia vs America :

http://www.globalfir...&Submit=COMPARE


Puteti compara oricare alte 2 armate/tari ca de exemplu :

http://www.globalfir...&Submit=COMPARE

Edited by Daco_Get, 20 January 2016 - 11:25.


#125
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013
din ce vad acolo america sta mult mai bine pe partea de aerian .....au mult mai multe elicoptere si transport.....asta arata exact pe ce se axeaza....adica pe atacuri la altitudine mica impotriva la tot felul de bastinasi din astia care nu au aparare antiaeriana....insa asta se rezolva usor cu MANPADuri din care rusia are multe....iar pe partea de transport normal america are o strategie mai ofensiva care presupune transport de trupe si etc ..... in rest la fixed wing la aircraft atack vin 2,14 avioane americane la unul rusesc .... ceea ce inseamna ca rusia trebuie sa bage serios in tehnologie sa egalizeze..... din pacate pentru ei avioanele rusesti sunt unele din ele ieftine si ceva mai proaste....
la fightere vine si mai mult 2,86 avioane pe un avion rusesc.....

#126
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,061
  • Înscris: 20.10.2015

View PostDaco_Get, on 20 ianuarie 2016 - 11:20, said:

Pentru cei care vor sa stie cum,cit  si ce fel de armate are fiecare :

http://www.globalfir...ies-listing.asp

Pentru o comparatie Rusia vs America :

http://www.globalfir...&Submit=COMPARE


Puteti compara oricare alte 2 armate/tari ca de exemplu :

http://www.globalfir...&Submit=COMPARE

Subiectul tau a inceput cu declinul economic.
Acum o masuram p-a aluia care o are mai mare?
Ce urmaresti cu subiectul?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate