Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @Lieutenant!

La multi ani @xmanyacs77!

Tableta office

Comanda Mobexpert - o zi inainte ...
 Ocolirea limitatoarelor de viteza...

Recomandare adeziv - pt pervaz PVC

Sfat achizitie, Xiaomi 14 Ultra s...

Priza contorizare consum energie
 Cat timp purtați o pereche d...

Problema Makita PLM 4628n

Nelamurire sunet navigatie auto

Ma bate gandul la primul bmw
 Cum rezolv o incompatibilitate in...

Despre instaurarea normalitã...

De cate ori purtati o pereche de ...

"Releu" comandat de la di...
 

RUSIA

* * * * - 13 voturi
  • Acest subiect este blocat Acest subiect este blocat
16933 răspunsuri în acest subiect

#127
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 11.765
  • Înscris: 01.07.2013
subiectul e rusia si atat

#128
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 50.204
  • Înscris: 20.10.2015

View Postvyctoras1985, on 20 ianuarie 2016 - 12:29, said:

subiectul e rusia si atat
Citeste primul post

#129
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 11.765
  • Înscris: 01.07.2013
cu bricsu' asta e greu. o chestie interesanta ar fi sincronizarea intre tarile brics a politicilor monetare si fiscale....toate luand in considerare si importurile/exporturile dintre tarile membre. de asemenea un contract ceva in genul stimularii reciproce a domeniilor in care nu se produce. in genul indienii nu au productie de electronice pai ca sa tina produsele din vest cu preturile la o  limita atunci se permite strategic cu scutire de taxe si etc a unei firme partenere din tarile brics sa intre. mai ales pe domenii sensibile. eventual si un sprijin dat de statele membre la firmele ce formeaza joint venture cu unele din tarile brics ca sa profite toate aceste tari de inovatia tehnologica....
asa s-ar putea realiza o anume interconectare a pietelor si ridicare simultana a tarilor. de asemenea poate o strategie unificata de export de produse in afara tarilor brics..... acolo unde e concurenta prea mare nu intra decat o singura firma din tarile respective unde e prea putina pot intra mai multe

#130
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 17.211
  • Înscris: 10.04.2006
Asta nu a reusit UE care sunt unul langa altul.
Crezi ca reuseste BRICS care sunt imprastiati pe toata planeta?

#131
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 52.784
  • Înscris: 30.01.2008
Moneda ruseasca a cazut miercuri la minimul istoric fata de dolarul, pe fondul prabusirii continue a cotatiei petrolului, care adanceste criza din Rusia, scrie AFP.
Dolarul a depasit 80,10 ruble pe Bursa din Moscova. Rubla nu a mai fost preschimbata la aceasta cotatie de cand Moscova a taiat trei zerouri din moneda sa, in momentul gravei crize financiare din 1998.
Dupa o zi de acalmie, moneda nationala a Rusiei si-a reluat caderea pe Bursa din Moscova, in conditiile in care barilul evolua sub 28 de dolari pe piete, la minimul ultimilor 12 ani.
Euroa a urcat pana la 87,67 ruble, de asemenea un maxim din decembrie 2014.
Pe piata bursiera, indicele RTS (cotat in dolari) pierdea 3,16% in jurul orei 09,45 GMT iar Micex (in ruble) 1,58%.

http://economie.hotn...te-80-ruble.htm

Editat de Daco_Get, 20 ianuarie 2016 - 15:14.


#132
EllaBeauty

EllaBeauty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.897
  • Înscris: 18.12.2011
"19 Jan 2016 13:10 UTC - 20 Jan 2016 13:19 UTC
USD/RUB close:80.92290 low:78.39657 high:80.92290"

#133
a3ds

a3ds

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 13.313
  • Înscris: 26.04.2015
Eminescu vorbind despre situatia din Moldova, 4 Aprilie 1878:

"Răsărită din rase mongolice, de natura lor cuceritoare, aşezate pe stepe întinse a căror monotonie are înrâurire asupra inteligenţei omeneşti, lipsind-o de mlădioşie şi dându-i instincte fanatice pentru idei de-o vagă măreţie, Rusia e în mod egal muma mândriei şi a lipsei de cultură, a fanatismului şi a despotiei (…). În tendinţele de cucerire, în aşa-numitele misiuni istorice care-şi caută marginile naturale nu e nimic dedesubt decât pur şi simplu neştiinţa şi gustul de spoliare. În zadar caută un popor în întinderi teritoriale, în cuceriri, în războaie ceea ce-i lipseşte în chiar sufletul lui (…)


Ni se pare că din nefericire ruşii sunt sub dominarea unui deşert sufletesc, a unui urât care-i face să caute în cuceriri ceea ce n-au înlăuntrul lor. Nouă ni se pare că cercurile culte, în loc de a stăvili acest horror vacui, în loc de a-l împlea prin muncă şi cultură, îl sumuţă contra Europei, pe care o numesc îmbătrânită şi enervată, coaptă pentru a cădea întreagă sub dominaţie rusească (…)

Tocmai aşa nu va înflori o cultură moscovită pe pământurile supuse ruşilor, pentru că lipseşte rădăcina subiectivă a unei asemenea culturi (…) Astfel misiunea istorică de care se face atâta vorbă nu-o o misiune care-şi are originea în afară, ea e rezultatul unui gol sufletesc, a unei barbarii spoite cu frac şi mănuşi, a unui deşert care, de-ar stăpâni pământul, tot nu s-ar umple. Cerul deasupra-l schimbi, nu sufletul, marea trecând-o.

Pot să treacă şi Dunărea şi Carpaţii şi Adrianopol, să ia Roma veche, precum ameninţă pe cea nouă, pot să presure Europa întreagă cu cenuşă şi cadavre, nu se va naşte din milioanele de oameni nici un Rafael, nici un Bethoven, nici un Kant, ba tocmai lipsa unor asemenea spirite de adâncă înţelepciune şi de un adânc sentiment pentru bunurile ce înnobilează omenirea este cauza acelui gol sufletesc care-şi caută compensaţie în glorii sângeroase şi cuceriri.

De mult, dar mai cu seamă de o sută cincizeci de ani încoace, ţinta cuceririlor ruseşti sunt ţările răsăritene ale Europei (…) Cu-n cuvânt în loc de a desfăşura activitatea înlăuntru, ochii vecinului nostru sunt pironiţi cu flămângiune asupra Apusului, cercurile culte umplu golul sufletesc cu fantasmagoria unui imperiu care ar ajunge de la Sibir până sub zidurile Veneţiei şi apoi mai departe… tot mai departe.

(...)Deşi nu s-a născut încă rusul care să fie în stare a ne insufla frică, grijă tot ne inspiră, ba putem zice cu siguranţă că ne aşteaptă vremi grele. Despre biruinţa cauzei drepte nu ne îndoim, precum nu ne îndoim că, oricare ar fi curentul ce se mişcă în contra civilizaţiei, el trebuie să fie nimicit cu vremea. Dar acea vreme e adesea foarte departe."

Vreme trece, vreme vine..

Sunteti pregatiti sa aveti granita cu Rusia?

Oricum nu coteaza ce vreti voi. Rusia oricum va face ce vrea ea, si e pregatita sa "elibereze" alte tari, oricand, indiferent daca ele vor sau nu. Cum a facut de atatea si atatea ori.

Moscova și-a anunțat ieri, la Tiraspol, intențiile în privința Transnistriei, prin vocea generalului KGB, Leonid Reșetnikov, directorul Institutului de Cercetări Strategice din Rusia (RISI).

Fost ofițer al KGB, expert în cercetare strategică, Reșetnikov a inaugurat la Tiraspol filiala institutului pe care îl conduce, “Dnestrovskii-Prutskii Țentr” (Centrul Pruto-Nistrean a Institului) a RISI.


După ce va recunoaște Crimeea, Rusia va recunoaște și Transnistria. Tiraspolul va trebui să organizeze încă un referendum, dar deja pentru alipirea la Federația Rusă. Asta ar permire derularea planului de anexare a Transnistriei la Rusia ca regiune autonomă.

"Da, noi recunoaștem Transnistria, și ca republică autonomă poate fi alipită la Federația Rusă. Doar așa noi (Federația Rusă n.a) suntem gata și trebuie să protejăm Transnistria ca teritoriul nostru. Altă soluție nu există. În caz contrar noi vom pierde regiunea."

Nu întâmplător, declarația șefului institutului a apărut și pe pagina web a Ministerului de Externe de la Tiraspol.

Ținem să precizăm că de curând (5 martie) la inaugurarea filialei la Celeabensk, Rusia generalul Reșetnikov a dezvăluit evoluția evenimentelor din Ucraina, într-un interviu pentru narodsobor.ru.

"Trupele pot fi introduse doar în Ucraina de est unde există un pericol de moarte pentru concetățenii noștri, care nu vor să trăiască sub dictatura nazistă. Este vorba de trei, patru regiuni, iar dacă nu vom introduce armata situația din Ucraina ar putea ajunge în Kubani, Belgorod, Voronej (n.r) și chiar mai departe”
http://deschide.md/p...triei-dezva
/

Editat de a3ds, 21 ianuarie 2016 - 12:59.


#134
Alexandru H.

Alexandru H.

    Parakoimōmenos

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.266
  • Înscris: 03.03.2007
Aoleu, Eminescu a ratat complet profetia despre rusi... :D

Quote

Pot să treacă şi Dunărea şi Carpaţii şi Adrianopol, să ia Roma veche, precum ameninţă pe cea nouă, pot să presure Europa întreagă cu cenuşă şi cadavre, nu se va naşte din milioanele de oameni nici un Rafael, nici un Bethoven, nici un Kant, ba tocmai lipsa unor asemenea spirite de adâncă înţelepciune şi de un adânc sentiment pentru bunurile ce înnobilează omenirea este cauza acelui gol sufletesc care-şi caută compensaţie în glorii sângeroase şi cuceriri.


#135
Toxic00

Toxic00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.191
  • Înscris: 18.03.2007
Daca nenea asta Reșetnikov vrea sa "elibereze" Transnistria ar fi cazul sa se grabeasca. La cat de repede scade rubla, pleaca de la Moskva cu bani de vodka pentru eliberatori si cand ajunge la Tiraspol nu-i mai ajunge nici de hartie igienica.

#136
a3ds

a3ds

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 13.313
  • Înscris: 26.04.2015

View PostAlexandru H., on 21 ianuarie 2016 - 13:01, said:

Aoleu, Eminescu a ratat complet profetia despre rusi... Posted Image

Da, nu a prevazut renasterea culturala a imperiului tarist, dar nimeni nu e perfec :)

#137
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.909
  • Înscris: 01.11.2007

View Postvyctoras1985, on 20 ianuarie 2016 - 09:09, said:

.....sa nu facem confuzie ....ELI e un laser pentru deseuri nucleare ce se construieste in trei tari.....fiecare din cele trei are exact aceeasi capacitate a laserului.....si nu e cel mai mare ca cladire ....ci "cea mai mare putere intr-un singur fascicol" ca atare sunt altele care bat ELI .... anyway e de bine la magurele se poate face stiinta Posted Image

Hmm, una din posibilele folosinte poate fi pentru deseurile nucleare, printre altele. Laserele sunt diferite si au roluri diferite in fiecare tara (luate separat au puteri similare), noi am inteles insa ca avem de fapt doua (diferite ca mod de functionare), iar daca isi combina puterea (cum se uneau alea cateva raze laser in Razboiu Stelelor si formau o raza mai puternica) or sa fie cel mai puternic laser din lume, cu puteri sau intensitati inca neatinse

View Postvyctoras1985, on 20 ianuarie 2016 - 09:09, said:

erau niste zvonuri legate de pak fa asta al rusilor acuma ei neaga ca s-a oprit productia de prototipuri.... din cate am vazut eu rusii au inceput un amplu proces de modernizare iar bulava armata si pak fa sunt numai inceputul.... multe altele s-au schimbat...dar again mai au pana sa revina in joc.... momentan scopul lor primar e sa mentina acest MAD care le apara teritoriul.....

La Pak Fa au inghetat deocamdata proiectul, iar indienii par ca vor sa iasa din schema, nu mai incredere in rusi. Din ce zic ei rusii au probleme cu motoarele, nu e nici atat de stealth pe cat s-ar vrea si la electronica sta inca slabut.
Bulava a avut cel putin o treime din teste esuate, nu se stie cat de buna e de fapt. Si aia din ce au recunoscut rusii. Tancul Armata pare intr-adevar o evolutie fata de T-90 sau T-80, dar nu se stie cand va intra in productie, in ce numar, cat va fi de fiabil etc.

View Postvyctoras1985, on 20 ianuarie 2016 - 09:09, said:

se spunea ceva de electronica slaba la rusi....pai tocmai in scopul asta prind decretul lui putin in 2008 s-a infiinta KRET subsidiara a rostec (tradus inseamna ceva de genul "radiotehnologica kompany " )
deci asta e pericolul ca rusii s-au trezit si incearca ..... aaaa ca in anii 1990 2003 erau praf da asa e numai ca de atunci incoace au inceput sa apara proiectele....

Pot sa infiinteze firme noi, nu stiu cat ii ajuta asta. Cele mai noi si bune produse le au importate din Franta, asta pana sa intre sanctiunile. Ce fac ei e de obicei inferior (ca de asta si importau). Pot sa fure doar de pe afara, dar nu stiu cum mai merge acum treaba asta

View Postvyctoras1985, on 20 ianuarie 2016 - 09:09, said:

din pacate pentru bricsu' asta e incomparabil ca putere financiara fata de america +UE ..... pusesera deoparte vreo 300 de miliarde (fiecare tara a contribuit cu ceva) de care se poate folosi orice tara din ele in caz de colaps economic.....mi-e teama ca nici nu s-a semnat bine hartia si rusii sau chinezii vor avea nevoie..... Posted Image Posted Image

BRICS e din pacate pentru ei un caca-maca, nu are nici puterea economica a SUA sau UE si nu e nici o uniune care sa urmeze niste interese comune, doar partial si temporar.

Doar China conteaza serios ca economie acolo, mai ar fi India dupa ea. Rusia cu resursele eventual, dar e prea complicat. In plus China are schimburi comerciale si financiare mult mai mari cu SUA si UE, exista rivalitati serioase intre ele, iar Africa de Sud si Brazilia sunt prea departe si prea slabe sa cnteze foarte mult in jocurile astora mari.

Pentru noi e clar, imperiu rus trebuie sa cada, mai ales ca ei continua politica lor agresiva si imperialista fata de noi, si au provocat (si inca provoaca) un dezastru in Basarabia. E evident ca Rusia nu stie sa-si faca prieteni si aliati, mai ales pe termen lung (apropo, Eminescu avea mare dreptate in caracterizarea ei) si la fel de evident e ca, precum oricarui imperiu, i se apropie vremea sa cada.

Nu are nicio legatura cu interesele SUA sau Chinei de a vedea Rusia la pamant sau dezmembrata, pur si simplu e o coincidenta istorica, si interesul nostru e acelasi. Si asta exclusiv din cauza Rusiei. Si mie mi-ar fi placut sa fie o mai mare echitate si mai multe centre mari de putere (aliante) in lume dar din pacate Rusia nu are cum sa fie asa ceva, pentru noi.

#138
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 17.211
  • Înscris: 10.04.2006
Legat de lasere, americanii au retras acum un avion 747 dotat cu o baterie laser care putea distruge rachetele din zbor.
Motivul? Prea scumpe.

Deci problema nu e de tehnologie ci de resurse financiare.

Editat de Nenea Zap, 21 ianuarie 2016 - 19:02.


#139
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 11.765
  • Înscris: 01.07.2013
au avut in irak laser pe un boeing 747 care dobora rachetele scud.....irakienii aia (ca mai toti arabetii) nu e decat lauda de ei.....abia iranienii au ceva....dar cam atat....

temerea mea e ca asa e la inceput cand repornesti masina de razboi. rusilor o sa le ia ceva timp sa faca pak fa si altele functionale....la drept vorbind americanii au lucrat vreo 10-15 ani la avioanele lor....asa ca nu stiu....poate o sa le reuseasca...
mai e problema si ca tehnologia radarelor a devenit din ce in ce mai buna puterea de procesare e mai mare procesarea digitala face posibila vederea avionului stealth asa ca rusii s-au apucat cumva sa il faca la spartul targului....astea invizibile mai sunt bune eventual pentru niste amarati din asia arabeasca ....in nici un caz pentru ue si nato

rusii au avansat serios pe segmentul s 300 s400 ...de aia poate mai bine se axeaza pe asa ceva

#140
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 29.162
  • Înscris: 04.02.2011
Au cam avansat ei pe toate, problema nu e deloc militară, ci economică.

#141
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 52.757
  • Înscris: 06.08.2004
Kadyrov face un film in care joaca el insusi si in filmul asta se intalneste cu regina Angliei.
[ https://pbs.twimg.com/media/CZokOMTWwAAfFn3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Rusia, tara musulmanilor simpatici.

#142
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 52.784
  • Înscris: 30.01.2008
Rusia nu va supravietui
Rusia, asa cum o cunoastem acum, va inceta sa mai existe pana in 2025. Incercarile Moscovei de a-si asigura securitatea economica vor determina cresterea agresivitatii Rusiei in regiune.
-----------------------

Polonia si Romania, liderii aliantei anti-Rusia
Polonia se va impune in final ca lider economic, politic si militar al regiunii de sud-est din Europa, beneficiind de potentialul sau.
In prima parte a urmatorilor 10 ani, Varsovia va coopera indeaproape cu Bucurestiul in cadrul unei aliante impotriva Rusiei, sustinuta si de Statele Unite.
Cele doua tari europene vor fi cele care vor da tonul remodelarii zonelor de influenta ale Rusiei si recuperarii teritoriilor ocupate in perioada sovietica, mai arata analiza Stratfor.

http://www.business2...-rusiei-1568553

#143
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 29.162
  • Înscris: 04.02.2011
Stratfor, previziuni, babe, mitraliere. Mă duc să miau o bere.

#144
silverflower

silverflower

    Anti-dogmatic

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.828
  • Înscris: 04.05.2008

View PostDaco_Get, on 07 februarie 2016 - 08:28, said:

In prima parte a urmatorilor 10 ani, Varsovia va coopera indeaproape cu Bucurestiul in cadrul unei aliante impotriva Rusiei, sustinuta si fiind manevrată de către Statele Unite.

View PostDaco_Get, on 07 februarie 2016 - 08:28, said:

Cele doua tari europene vor fi cele care vor da tonul remodelarii zonelor de influenta ale Rusiei si recuperarii teritoriilor ocupate in perioada sovietica, mai arata analiza Stratfor.
- BS! Asta ar înseamna că și Germania își va cere bucata alipită Poloniei, și România va cere Ucrainei, și Rusia va cere înapoi estul și sudul Ucrainei, șamd..
Ce mai rămîne din Ucraina dacă toate teritoriile sale se vor micșora la granițele din 1917 pentru a restitui altora, inclusiv Rusiei, ce le-au alipit sovieticii?
[ http://orientalreview.org/wp-content/uploads/2015/04/map.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Editat de silverflower, 07 februarie 2016 - 10:16.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate