Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 

Digi Energy - Noul furnizor de curent electric din România.

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
5605 replies to this topic

#3619
dann2012

dann2012

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 11.01.2012
suma de 33 lei a fost intr-o luna de concediu...Posted Image

#3620
ZIGZAG20

ZIGZAG20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,971
  • Înscris: 20.04.2013

 godzil, on 31 iulie 2017 - 18:39, said:

EU cred ca Digi Energy e mai ieftin decat vechii rechini, dar calculatoarele astea nu valoreaza doi lei, am calculat cu calculatoarele de pe siturile proprii si nu coincid datele cu excelurile astea ridicate la rang de informatie certa. Eu sunt convins de o treaba. Daca eu ma duc cu factura de la actualul furnizor la sediul Digi si fata care lucreaza acolo si ma cunoaste de o viata imi spune ca o sa am 100% factura mai mica, atunci eu o sa am factura mai mica, indiferent de ce povesti aud sau citesc.
Cand zic ca e mai ieftin La Digi.Ia aici stanga TINMAR dreapta Digi.Si asta de pe site-urile lor.

Attached Files



#3621
Lusitanul1

Lusitanul1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 13.06.2017
http://www.bursa.ro/...col=328290.html

#3622
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Clientii care au ales ofertele liberalizate ale furnizorilor alternativi nu sunt afectati.
Componentele reglementate ale pretului final de obicei tind sa scada asa ca ei vor plati chiar mai putin.

Eu am prins si preturile cele mai mari din iarna dar am avut si am in continuare acelasi pret: 0,175 lei/kwh.
Chiar daca ulterior furnizorul meu a crescut pretul, acesta a fost valabil doar pentru contractele nou incheiate.

Asa ca cine s-a miscat rapid si nu a stat pe ganduri se bucura acum de preturi mai mici si e la adapost de aceste cresteri.

Attached File  Untitled.png   14.77K   78 downloads

Edited by danutz1, 03 August 2017 - 19:21.


#3623
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Teapa la Digi energy, verificati-va preturile... am fost azi sa inchei 2 contracte la ei. Probleme mari: de ia call center spune sa aduci copii dupa contractele de adresa, la magazin nu le vor, vor scanuri dupa contractele originale. Ar fi ok in 2 situatii: sa fii informat ai sa acepte blurarea pretului de achizitie. Dupa 45 min de discutii accepta blurarea pe original. Sunt aproape de incheierea contractului....FALS. Intreb intr-o doara cat imi vine factura, sa verific pretul de pe site care e cu 9 lei mai mic decat ENEL acum... dra de la contracte imi spune alt pret, similar cu ENEL acum....ii sun iar - dupa ora 18 nu mai au suport asa ca.... dupa 2 ore plec cu senzatia de MARE TEAPA si Inselaciune....Rusine RDS! Sunt socat de lipsa de profesionalism a call center.ului, a celor de la magazin.... cel putin pe energie sunt o mare varza - chiar nu ma asteptam... asa ca atentie sa nu dati din lac in putz cu RDS Energy - dau impresia de o incropeala pe genunchi in care pe site pun ceva si de fapt in factura e cu totul si cu totul altceva....

#3624
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Nu prea am inteles exact ce s-a intamplat.
Contracte dupa adresa, scanuri dupa contractele originale la magazin...
Nu sunt familiarizat cu astfel de expresii...

Edited by danutz1, 03 August 2017 - 20:31.


#3625
mberila

mberila

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,667
  • Înscris: 20.11.2005
eu nu am inteles unde-i teapa

#3626
Lusitanul1

Lusitanul1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 13.06.2017
Eu am inteles foarte bine , e o BATAIE DE JOC si nu e nevoie sa faci prea multa analiza gramaticala pe text ! E vorba de aceeasi BULIBASEALA ce o patesc si eu, de vreo 2 luni , ba in call center imi spune ca OBLIGATORIU trebuie extras de carte funciara, in sediu rds imi spune ca nu e nevoie, caci am minim servicii contractate de la ei si se ocupa ei de acte ! Pe undeva prin septembrie , daca le vine cheful ma cauta...
Eu un singur lucru am inteles : oricine semneaza dupa1 iunie e busit cu taxa de rezervare, dar ca si vechi client rcs- rds, cu TOATE serviciile (inclusiv tv satelit) nu primesti nici un discount. Ok , dar atunci ce tot ma plimba pe la sedii pana la calendele grecesti, daca sunt cu toate facturile la zi ?
Trebuiau sa-mi spuna de la inceput, "dom'le dupa 23 august ., dupa defilarea oamenilor muncii de la orase si sate, dupa ce multumiti formidabilei multinationale veti semna si acest contract !
Pe vipia asta ma bate gandul sa EXTIRP TOATE contractele cu rcs-rds !
Abia astept gasca ercesista de ,pe forum, sa vina sa -si dea unii altora like-uri , inghiontindu-se ranjind :"Uite ce mai vor si fraierii astia ?" .... Te-apuca sila !!!

Edited by Lusitanul1, 03 August 2017 - 21:54.


#3627
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Eu pot sa-ti zic un singur lucru: nu accepta birocratia din procedurile lor.
Cauta frumos alt furnizor care stie ce inseamna email si documente in format electronic.
Cine doreste sa faca drumuri in POP si sa umble dupa hartii, e liber sa intre in jocul lor birocratic.

#3628
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Scuze dar scriam de pe tel. din masina, conducand.
Ieri am sunat de 2 ori la Call Center inainte sa ma duc la Magazin - original si copie CI, original si copie act proprietate, ultima factura ENEL. Am facut copiile ai am luat actele originale confirmate la Call Center. La Magazin imi spun ca nu au nevoie de nicio copie, ca fac ei scan dupa original.
Eu le spun ca e ok insa sa bluram preturile. Ei ca nu se poate! Aici ma enervez prima data - pe RDS il intereseaza preturile sau dovada proprietatii?!!! Dupa apel la Call Center si solicitarea sa vad de ce e important sa vada pretul in care eu le solicit sa imi inregistreze actele blurate la pret si ulterior sa imi trimita mail oficial sa imi explice ce nu e ok (ca sa pot solicita opinia ANPC si ale Protectie Detelor Personale), dra de la ghiseu accepta sa scaneze contractul blurat. Ufff, zic eu, greu dar am depasit momentul - hai ca oamenii sunt saritori si intelegatori. Imi danprin cap sa intreb daca la 338kWh, factura mea va fi mao mica ca cea curenta de la ENEL, asa cum rezulta din calculul de pe site-ul rdsenergy.ro. Mare greseala, pretul calculat dupa mailul intern al drei este mai maire, similar cu cel de la ENEL din prezent!!!!
Iau foc ai sun iar la Call Center. Aici fata imi apune ca nu e o pb ca preturile difera, conteaza pretul.pe care mi-l comunica dra la magazin!!! Si imi spune asta inregistrata de ei! Poate nu isi dau seama ce inseamna asta! In fine, le-am spus ca eu vreau contractul pe calculul oficial si public sau sa imi dea banii de benzina (timpul si copiile nefolositoare sunt de la mine) si la revedere. Astept 30 min sa fiu sunat inapoi si astept degeaba. Intre-timp trec 2 ore si se face 8 si se termina programul la magazin... am plecat. Intre-timp imi soseste oferta ENEL. Nu imi imaginam ca ar putea rezolva totul digital, cu bife!!! Fara drum la ghiseu, fara nimic suplimentar!!! Si la fel au contractele scanate de mine blurat la pret!!! ENEL este o companie despre care am o parerea proasta insa ma uimeste digitalizarea lor comparativ cu RDS - o companie digitala si care nu e in stare sa utilizeze contractele pe care deja le au (sunt client la ei pe net si TV) si care una publica pe site si alta ofera in realitate!!! Am o senzatie ca ma fura si altundeva, asa am plecat de la ei din magazin....

#3629
pupama

pupama

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,559
  • Înscris: 15.05.2010
n-am inteles o boaba, am citit de doua ori....cum adica sa blurezi preturile? de ce?

#3630
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,857
  • Înscris: 26.02.2010
Prețurile la energie electrică au făcut salturi ‘triplu tulup’ la recorduri istorice maxime în august 2017 în România

UPDATE, 3 aug: ÎNGRIJORĂTOR: facturile ard! Avem un nou preț record istoric la curentul electic. Azi a ajuns la 445 lei/MWh. Asta înseamnă că prețul energiei electrice a crescut cu 35% în ultimele două zile, față de 330 lei/MWh.

Prețul mediu de închidere a pieței la energie electrică a ajuns la 397 de lei/MWh astăzi, record istoric maxim, în 2 august 2017 – de trei ori mai mult decât în luna august din anul 2010 când era de 138 lei/MWh (http://www.opcom.ro/pp/home.php). Facturile populației cresc exploziv, veniturile lor nu țin pasul, iar competitivitatea producătorilor scade sub povara costurilor cu utilitățile, afectate fiind mai ales întreprinderile mici și mijlocii și industriile primare precum: procesarea laptelui, a cărnii și a pâinii. Inflația va resimți aceste dinamici și, din nou, consumatorul casnic și producătorul local.


Câteva explicații:
Din 2004 până în anii 2011 și 2012 nu s-au înregistrat prețuri medii care să depășească media lunară de 180 lei/MWh. În anii 2011 și 2012 cauza naturală a creșterii prețurilor a ținut de lipsa de apă. Acum nivelul Dunării este la limita minimă, dar funcțională, iar gradul de umplere a lacurilor este de 67% – nivel apreciat ca optim. În 2012, luna februarie, condițiile de vreme au solicitat sistemul ajungându-se la consumuri record de 11.000 Mw pe interval orar. Acum consumul mediu anual este aproape la jumătate, la 7000 Mw pe interval orar. Așadar, dinamica prețurilor în prezent ridică câteva probleme cheie ce ar putea ține chiar de sistemul de funcționare a OPCOM care pare să permită satisfacerea unor interese conjuncturale ale diverselor grupuri din sectorul energetic.

Ce se întâmplă?
Începând din ianuarie 2017 s-a produs un tsunami energetic. Afirmatiile facute de dl. ministru Toma Petcu, cum că „nu mai există cărbune disponibil” au dus la majorări accelerate de preț, de până la 150-200 EUR/MW, determinând insolvența unor companii din domeniul energetic.
Ordonanța nr. 24 din 31.03.2017 a blocat contractarea energiei, respectiv a certificatelor verzi, începând cu luna aprilie 2017, ceea ce a condus la creșterea prețului energiei electrice din surse regenerabile. În acest fel s-a creat blocajul accesului la piață, prin imposibilitatea încheierii contractelor bilaterale pentru certificatele verzi.

Semnalăm cauze specifice care trebuie investigate, având în vedere că 80% din energia tranzacționată din piața de energie este realizată de producători de stat și prețurile cresc și mai accelerat în prezent:
1. Lipsa transparenței tranzacțiilor în PZU și a modului în care cererea și oferta se închid.
2. Nu se știe cine sunt cumpărătorii, respectiv vânzătorii – aceste informații nu sunt publice.
3. Există semnalate oferte de vânzare – cumpărare pe aceleași intervale, propuse concomitent de către același participant, în scopul majorării prețului de închidere pe PZU.
4. Dreptul tacit al instituțiilor de stat de a-și retrage ofertele.
5. După închiderea pieței, există un interval de 45 de minute despre care nu se oferă informații privind activitatea derulată pe PZU.
6. Cota de piață tranzacționată pe PZU este peste normalul legal specific pieței de tranzacționare pentru ziua următoare.
7. Interpretarea articolului 23 din legea 123.


http://inaco.ro/pret...in-august-2017/

#3631
ZIGZAG20

ZIGZAG20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,971
  • Înscris: 20.04.2013

 danutz1, on 03 august 2017 - 22:13, said:

Eu pot sa-ti zic un singur lucru: nu accepta birocratia din procedurile lor.
Cauta frumos alt furnizor care stie ce inseamna email si documente in format electronic.
Cine doreste sa faca drumuri in POP si sa umble dupa hartii, e liber sa intre in jocul lor birocratic.

Digi sta prost la capitolul birocratie si design

Attached Files



#3632
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
eu n-am inteles de ce ai vrea sa maschezi preturile, crezi ca-i intereseaza? sa maschezi adresa asta mai inteleg, tarifele sunt publice pt toata lumea, sau crezi ca daca le mascai iti oferea o oferta mai buna? slabe sanse

#3633
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
pana si eon sta foarte bine la capitolul digitizare, contractele sau alte modificari se rezolva si pe mail, site myline si aplicatie smartphone cu grafice si alte chestii, poti intra si pe chat cu suportul lor pe siteul myline, daca activezi factura online iti trimit si un card cu codul de bare pe el si te duci la orice paypoint daca nu vrei sa platesti cu cardul bancar, sau deschizi aplicatia pe smartphone si scanezi codul de bare, notificari atat pe mail cat si pe smartphone prin aplicatia lor pt transmitere index, eliberare factura sau daca urmeaza verificari la gaz/centrala, notificari ca plata s-a inregistrat etc.

daca te duci intr-un sediu e posibil mare sa te enervezi, informatiile posibile sa nu fie actualizate etc, daca te duce putin capul rezolvi tot de la calculator, daca ar avea si un pret mai mic fata de altii si nu ar mai face atatea magarii cum se intampla prin unele locuri ar fi ok.

----------
Am o nelamurire:

eon reglementat 0,15lei , 0,24lei/kwh
eon reglementat fara rezervare 0,32lei/kwh

eon promotie tarif cu rezervare 0,2lei , 0.167lei/kwh
eon promotie tarif fara rezervare 0,19lei/kwh

pt 100kwh consum
0.15*30 + 0.24*100=28.5lei (+restul tarifelor reglementate)
0.32*100=32lei (+restul tarifelor reglementate)

0.2*30 + 0.167*100=22.7lei (+restul tarifelor reglementate)
0.19*100=19lei (+restul tarifelor reglementate)

este corect modul de calculare? este totusi mare diferenta de pret. restul tarifelor reglementate ar trebui sa fie identice in toate cele 4 cazuri.

Edited by cezar0707, 04 August 2017 - 19:00.


#3634
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Blurez pretul de achizitie al proprietatii pt ca nu ar trebui sa ii intereseze... nu am dat niciodata la nimeni, cu exceptia ANAF si Notar, contracte cu preturile in clar. Sumele sunt confidentiale si am dreptul sa nu le declar altor terte entitati...am patit odata in trecut un incident cu Bancpost in care platile mele cu cardul (extrasul) au ajuns la o terta persoana si mi-a ajuns.

Edited by cdan, 04 August 2017 - 20:10.


#3635
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
am crezut ca vorbesti de blurarea pretului pe ultima factura de energie...la eon cand am refacut contractele acum ceva timp, la sfarsitul contractului era o casuta unde bifai ca nu doresti prelucrarea datelor pt alte scopuri decat contract iar mai departe este specificat sa trimiti cerere la adresa lor de mail sa ceri si stergerea daca asta doresti, tin minte ca am primit si raspuns la mail si e ok, daca ma suna cineva sa-mi faca nu stiu ce oferta am dovada mailul lor.

in fiecare an tot primesc cate un telefon sa-mi incheie nu stiu ce asigurare din partea bancii transilvania, am cerut la ei stergerea datelor dar nimic.

#3636
Nutu2003

Nutu2003

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 04.11.2003
Prima factura in care apare taxa de rezervare. Mi se pare o magarie in conditiile in care aveam contract semnat si nu am fost anuntat in nici un fel de acest cost suplimentar. Dar e caracteristic la Digi, parerea mea.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate