Romānilor nu le plac dulciurile
Last Updated: Mar 05 2015 12:06, Started by
chaosss
, Feb 28 2015 20:20
·
0
#37
Posted 28 February 2015 - 22:15
Romanilor nu le place pretul dulciurilor in raport cu salariul.......prefera carnea ca tine de foame.
|
#38
Posted 28 February 2015 - 22:18
Cazimi, on 28 februarie 2015 - 21:38, said:
Clar n-am văzut (link?). Învățam ceva. Acuma, na, fiecare crede că cel mai mișto lucru din lume e ăla la care nu are acces. jafjaf, on 28 februarie 2015 - 22:15, said:
Romanilor nu le place pretul dulciurilor in raport cu salariul.......prefera carnea ca tine de foame. LunaCrystal, on 28 februarie 2015 - 21:53, said:
Hai sa recunoastem adevarul. Aia e mancare buna nu laturile. Eu insami eram de acord cu tine, in urma cu vreo 10 ani. Edited by OmulLLORT, 28 February 2015 - 22:19. |
#39
Posted 28 February 2015 - 22:21
Corect, tineretul neindoctrinat e de acord cu mine! Eu ma aseaman cu tineretul nu babalacii.
Edited by LunaCrystal, 28 February 2015 - 22:22. |
#41
Posted 28 February 2015 - 22:32
Clar nu, mi se pare alta indobitocire si treaba aia, cu programul ala, in loc sa fi dat un cola sau ceva mai bun, invata copii inca de mici cu mancare negustoasa si chiar nesanatoasa.
Edited by LunaCrystal, 28 February 2015 - 22:33. |
#42
Posted 28 February 2015 - 22:37
Clar ,cola i aia sanatoasa deci, iar laptele si cornu -i cea nasoala care va sa zica !Nu vine el ursu ala odata la tine la cort cand meri pa dealuri ? ai ?
|
#43
Posted 28 February 2015 - 22:43
Laptele nu e sanatos! Ca in trecut era considerat sanatos aia e altceva. Conform credintelor si cunostintelor din prezent cola este considerata nesanatoasa, insa cine stie cum o fi. Cu privire la urs la cort vezi ca e topic dedicat, o sa postez in seara asta acolo. Iar ca tot ai amintit de cort, da uite in calatorii mananc foarte multe dulciuri si beau energizante, sunt necesare ca sa am energie, putere, sunt mai usor de carat, au calorii mai multe.
|
#44
Posted 28 February 2015 - 22:46
O sa ma uit ,da zi tot asa pui cortu cu fermoarul inspre deal ,in loc sa-l pui inspre vale ca tot omul care mananca ...nesanatos ?Sa te ia apa pe sus cu tot cu el daca vine aversa ?
Edited by gingisKHAN2015, 28 February 2015 - 22:46. |
#45
Posted 28 February 2015 - 23:17
Ce urs la cort, bre? Mai repede vine un cal la cort, mai ales daca-i plin de provizii alimentare. Emotii de emotii s-auzi noaptea cum se sfasie un cort
Nu stiu cum au facut astia statistica cu dulciurile da' de cand am cuptor fac cel putin o dulcinee pe saptamana. Da' e drept ca din start reduc cantitatea de zahar la jumatate L.E.: Mai era o stire pe net cum ca s-a facut nu-stiu-ce studiu si au ajuns la concluzia ca mancarea facuta in casa nu-i sanatoasa. Cred si io, daca o fac din semipreparate. Edited by shiva, 28 February 2015 - 23:19. |
#46
Posted 28 February 2015 - 23:17
|
#47
Posted 28 February 2015 - 23:39
Dar dacă fac în casă mâncare cu glutamat de sodiu, glucoză (LC, asta se pune în cartofii de la Mc) și sirop de porumb, se cheamă că gătesc sănătos?
|
#48
Posted 28 February 2015 - 23:59
Clar nu se cheama gatit sanatos si nici mancat sanatos. Doar in viziunea unora. Oricum mi se pare o prostie sa fi tanar si sa mananci sanatos desi nu imi place.
On-topic: Adevarul e ca in afara marilor orase nici nu prea sunt cofetarii prea bune, si care sunt au deseori prajituri expirate. In conditiile astea mai raman doar dulciurile ambalate de la supermarketuri. |
#49
Posted 01 March 2015 - 00:38
Eu mă întreb (mai mult retoric) dacă studiul ăsta ia în calcul și cantitățile de zahăr comercializat. Nu cred că-s multe țări să egaleze România la cozonaci, pandișpan, gogoși, scovergi, plăcinte etc. făcute în casă de gospodinele noastre mioritice. Abia astea cred că ar reflecta elocvent consumul de dulciuri.
|
#50
Posted 01 March 2015 - 01:05
#51
Posted 01 March 2015 - 01:49
Mai e un factor mititel: relatia dulciuri/alcool. Putini oameni stiu dar cele doua sunt direct opuse. Cineva intelept chiar recomanda ca viitoarea mireasa sa-si invite alesul acasa si pe masa sa fie cateva bucate obisnuite (carnuri, sarmale etc), obligatoriu un vas/cutie cu bomboane, cateva feluri de prajiturele si obligatoriu cel putin doua feluri de alcool. Si urmareste sa vezi ce consuma individul, daca se deda la dulciuri si alcoolul abia il gusta ala nu va fi alcoolic, daca in schimb poate gusta maxim o singura bomboana dar consuma sanatos alcool, ai in fata un viitor alcoolic.
Factorii principali cum ii inteleg eu: 1) romanii gatesc mult in casa si inca mai stiu gustul mancarii adevarate, de aici nu prea accepta dulciurile din comert si gatesc dulciuri in casa (biscuiti/fursecuri/torturi etc) 2) saracia face ca multi evita sa cumpere orice pare inutil si scump pt ei (ex 1 cioco = 2 kg de cartofi) 3)maladia alcoolismului face sa scada numarul de fani ai dulciurilor |
|
#52
Posted 01 March 2015 - 02:21
rinser, on 01 martie 2015 - 01:49, said:
1) romanii gatesc mult in casa si inca mai stiu gustul mancarii adevarate, de aici nu prea accepta dulciurile din comert si gatesc dulciuri in casa (biscuiti/fursecuri/torturi etc) 2) saracia face ca multi evita sa cumpere 3) nu imi rezultă, fiindcă targetul e diferit. Dulciurile tentează mai mult femeile, alcoolul - mai mult bărbații. |
#53
Posted 01 March 2015 - 03:38
@Rinser, sunt de acord aproape in totalitate cu factorii identificati de tine. La 1) as spune nu neaparat ca romanii inca mai mananca sanatos (deci manacarea e facuta acasa), ci ca preferintele intr-ale dulciurilor difera mult mai mult decat intr-ale produselor sarate/acre. De exemplu, dulce poate fi si un mar, si o cioco, caramele, macarons, bomboane drops, eclere, tort, inghetata cu aroma X etc etc. Mi se pare ca atunci cand identifici produsul cu gradul de dulce ce-ti prieste vei cumpara atat cat iti vei dori din acel produs ori vei gati ceva in functie de preferinte. Plus ca "zaharul" (denumire foarte generica) il vei lua din orice alte produse (covrigi, chipsi, cartofi etc, ceva rapid de mancat in locul unei mese consistente). Atunci normal ca nu vei mai avea acea "pofta de dulce" atat de puternica si te vei multumi sa cumperi un baton de ciocolata o data /saptamana. A,da, si efortul fizic parca influenteaza aceasta "pofta".
Nu stiu ce dulciuri sunt discutate (prea tarziu sa caut studiul). Includ si bauturile acidulate? Gemurile (facute deseori acasa)? Torturi, prajituri de casa, foietaje? Cereale? Edited by Arianna-D, 01 March 2015 - 04:07. |
#54
Posted 01 March 2015 - 12:20
Cazimi, on 01 martie 2015 - 00:38, said:
Eu mă întreb (mai mult retoric) dacă studiul ăsta ia în calcul și cantitățile de zahăr comercializat. Nu cred că-s multe țări să egaleze România la cozonaci, pandișpan, gogoși, scovergi, plăcinte etc. făcute în casă de gospodinele noastre mioritice. Abia astea cred că ar reflecta elocvent consumul de dulciuri. Nu cred ca iau in considerare si zaharul vandut ca atare. E doar o statistica a celor care produc si distribuie dulciuri. Zaharul fiind materie prima probabil nu se incadreaza. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users