Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3
 Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...
 Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...
 Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!
 

Laptele - pai ori este hranitor si indicat pt noi ori nu?!

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#19
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,616
  • Înscris: 23.03.2010
E cam de evitat consumul de lapte. Macar consumati-l fermentat (iaurt, kefir, lapte batut).

#20
Abbiex

Abbiex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,307
  • Înscris: 08.01.2014
Acidul rezultat în urma consumului de alimente rămâne în stomac,nu modifică pH-ul la nivel sistemic.

"Recently the lay press has claimed a hypothetical association among dairy product consumption, generation of dietary acid, and harm to human health. This theoretical association is based on the idea that the protein and phosphate in milk and dairy products make them acid-producing foods, which cause our bodies to become acidified, promoting diseases of modern civilization. Some authors have suggested that dairy products are not helpful and perhaps detrimental to bone health because higher osteoporotic fracture incidence is observed in countries with higher dairy product consumption. However, scientific evidence does not support any of these claims. Milk and dairy products neither produce acid upon metabolism nor cause metabolic acidosis, and systemic pH is not influenced by diet. Observations of higher dairy product intake in countries with prevalent osteoporosis do not hold when urban environments are compared, likely due to physical labor in rural locations. Milk and other dairy products continue to be a good source of dietary protein and other nutrients. Key teaching points: Measurement of an acidic pH urine does not reflect metabolic acidosis or an adverse health condition. The modern diet, and dairy product consumption, does not make the body acidic. Alkaline diets alter urine pH but do not change systemic pH. Net acid excretion is not an important influence of calcium metabolism. Milk is not acid producing. Dietary phosphate does not have a negative impact on calcium metabolism, which is contrary to the acid-ash hypothesis."   ( http://www.ncbi.nlm....pubmed/22081694 )

#21
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,676
  • Înscris: 07.02.2003

View PostCountDownMe, on 28 ianuarie 2015 - 11:25, said:

laptele este un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica.
Asa si este... restul e cancan, nu mai citi tampenii ca sunt o groaza care abereaza.

O parere echilibrata de la Harvard:

http://www.hsph.harv...ium-full-story/

Edited by andreic, 28 January 2015 - 13:08.


#22
Bondan91

Bondan91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 07.05.2009
In primul rand, absortia nu se realizeaza in stomac. In stomac se realizeaza doar o predigestie. Digestia si absortia se realizeaza in intestinul subtire, digestia de catre enzimele pancreatice (sunt cateva produse si de peretele intestinal) iar absortia la nivelul vililor intestinali.
La fel ca si vaca si laptele maternal in primele ore sau prima zi daca tin bine minte ii colostru. Dar si dupa ce devine lapte normal este important pentru nou nascut. La fel este si la laptele de vaca, laptele normal de vaca contine factori de protectie pentru vitel care inca nu si-a construit un sistem imunitar complex (imunoglobuline). Acesti factori se distrug in primele 2-4 ore de depozitare.

#23
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,061
  • Înscris: 07.11.2006
Io stiu un lucru,bautor de lapte fiind de cand m-am nascut.Laptele de vaca,capra,oaie,bivolita,magarita,camila si al oricui alt mamifer,chiar si al omului nu a facut si nici nu va face niciodata rau.
In schimb laptele din comert facut pe cale chimica,ala va fi intotdeauna toxic si nociv.Asa-zisul proces UHT (citez....prin care sunt distruşi germenii şi se păstrează vitaminele şi nutrienţii...) este doar o forma de asemenea tratament chimic.
Pentru cei care va aduceti aminte de laptele la sticla si metoda total ineficienta de capsulare cu dopul acela de foita (de Al banuiesc):statea laptele fara dopurile alea in frig sau soare si nu avea nimeni nici pe dracu.
Sunt tare curios daca laptele ultra procesat si ultra sterilizat care se gaseste in comert lasa grasime (unt,smantana,frisca sau cum vreti sa-i spuneti) dupa o zi de la cumparare.Ma indoiesc.


ps.
Soia din care regn animal face parte,ca da lapte?Posted Image

#24
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,703
  • Înscris: 15.06.2007
E mare si lat pe net "studiul China".
Se dezbate faptul ca laptele este benefic doar pentru perioada de alaptare. Adica pana pe la 3 ani. Apoi unii fac intoleranta la lactoza etc etc.
Laptele e bun pentru economie si industrie.

#25
Bondan91

Bondan91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 07.05.2009
Adisz, nu exista nimic chimic in laptele UHT. UHT este o metoda de conservare prin temperaturi ridicate. Nu mai pot zice pasteurizare fiindca ea se realizeaza intre 75-95 grade Celsius.
UHT, mai pe lung Ultra High Temperature ii o metoda folosita pentru distrugerea microorganismelor si a enzimelor care pot duce la degradarea laptelui mai tarziu. Se face la  aproximativ 120-135 de grade celsius pentru un timp foarte scurt de 1 sau 2 secunde. Nu este nimic chimic aici. Si rezista pe rafturi fara sa se strice fiindca este ambalat intr-o atmosfera septica deci nu mai exista factori de degradare in el si de aceea se poate face depozitarea la temperatrua camerei.

Inca ceva, cu lasarea grasimii. Nu se face pentru ca laptele este omogenizat. Asta inseamna ca este trecut la o presiune ridicata printr-o fanta foarte ingusta unde globul de grasime se deformeaza si se rupe formand globule mai mici si mai stabile. De aceea nu ''lasa grasime''.

Edited by Bondan91, 28 January 2015 - 13:25.


#26
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,266
  • Înscris: 08.10.2010

View PostCountDownMe, on 28 ianuarie 2015 - 11:25, said:

Acum cativa ani citeam articole pe net ori auzeam direct din gura unor medici/nutritionisti faptul ca laptele este un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica.

Azi citesc urmatorul articol. Ce sa cred?
Incearca sa utilizezi inteligenta proprie.

View PostAdm, on 28 ianuarie 2015 - 12:10, said:

3. Porcaria de lapte degresat din comert 0.5-1.5-3% e o zeama alba, cu pretentie de lapte!
Nope, e lapte foarte ok, ala e principalul de pe piata noastra si e foarte bun.

View Posttfmercedez, on 28 ianuarie 2015 - 13:17, said:

E mare si lat pe net "studiul China".
Exact, pentru handicapatii mintal sever exista si astfel de  "studiii"

#27
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,676
  • Înscris: 07.02.2003

View PostBondan91, on 28 ianuarie 2015 - 13:22, said:

Si rezista pe rafturi fara sa se strice fiindca este ambalat intr-o atmosfera septica
Aseptica :)

#28
Bondan91

Bondan91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 07.05.2009
Ai dreptate ! Scuze pentru greseala :D

#29
annitu

annitu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 19.09.2009
Nu tre să crezi tot ce citești pe internet, în afară de articolele de pe site-urile de specialitate și oficiale ale persoanelor responsabile de acel lucru

#30
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,574
  • Înscris: 20.10.2006
Hranitor este, insa nu este si indicat a fi consumat si nici sanatos nu e.

#31
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,703
  • Înscris: 15.06.2007
Lactatele ce le consum eu sunt sana cascaval si branza aia cu mucegai albastu.. si smantana.

#32
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012
-Produsele procesate din lapte sant foarte bune in special iaurtul,in schimb laptele in general si pentru omul matur in special desii este un superaliment este categoric si o bomba cu ceas...Degeaba voi incerca sa-mi si argumentez insa ideia,pentru ca atunci conform unui reflex uman foarte ciudat dar si foarte dezvoltat in ultima vreme in special in mediul virtual,voi fi catalogat imediat ca indezirabil.E bine insa a se remarca macar ideia ca si zaharul este un superaliment,dar sa nu uitam faptul ca un sistem imunitar supraechilibrat dar nu bolnav,totusi acesta nu mai poate recunoaste propriul organism producand sinistrele maladii autoimune,si care de fapt nu sant boli ci doar niste anomalii teribile si incurabile.Este adevarat ca ,,Medicina care vindeca devine nerentabila'' numai ca aici nu cred ca se cauta eradicarea laptelui de vaca de pe piata ci mai degraba folosirea sa cat mai intensiva...Posted Image

#33
robinudabout

robinudabout

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 559
  • Înscris: 28.01.2015

View PostOrange09, on 28 ianuarie 2015 - 11:36, said:

Tu fa ce vrei, mie imi place, beau [ http://1.1.1.4/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/notangel.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Nu pot fara o cana de lapte in fiecare dimineata !

#34
Arayan

Arayan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,040
  • Înscris: 03.12.2012

View Postrobinudabout, on 28 ianuarie 2015 - 20:20, said:

Nu pot fara o cana de lapte in fiecare dimineata !

-E dependenta,cauta sa scapi de ea introducand in lapte sare sau alt gust neplacut,pentru ca altfel in curand apare candida cu mirosul ei neplacut....

Edited by Arayan, 28 January 2015 - 22:37.


#35
Bondan91

Bondan91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 07.05.2009
Nu pot sa ma pronunt daca ceea ce se scrie pe internet este adevarat despre lapte sau nu. Dar un lucru este sigur, daca observati populatia Olandei care sunt mari bautori de lapte si produse lactate o sa vedeti ca sunt in general oameni mari, robusti.

Inca ceva, sa nu beti lapte in speranta ca o sa amantati boli ale oaselor, gen oseteoporoza. Nu ajuta cu nimic. Si stiti ce ii culmea, un profesor ne zicea dupa ce a citit mai multe articole de specialitate, ca rata osteoporozei este mai mare in tarile unde se bea lapte decat in cele in care cultul acesta nu ii dezvoltat.

#36
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,104
  • Înscris: 17.01.2006

View PostMrReason, on 28 ianuarie 2015 - 13:28, said:

...
Exact, pentru handicapatii mintal sever exista si astfel de  "studiii"
Poți să detaliezi ideea? :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate