Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

cum fac Anșoa din Hamsie?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
83 replies to this topic

#73
MagneB6

MagneB6

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 01.02.2010

View Postirina2014, on 05 septembrie 2022 - 18:31, said:

uitasem de stavrizi, da, buni!
cenacop si palamida nu am mancat niciodata - palamida parca seamana cu uh macrou, e mai tubulara

am mai mancat peste din ala lunguiet, cu oasele verzui, am uitat cum se numeste

Zargan?!

Edited by MagneB6, 05 September 2022 - 19:30.


#74
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
da, zargan!

#75
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Palamida e un fel de ton, acelasi gust, aceeasi textura. Cand zic ton ma refer la fatele de un kil sau doua intreg, cred ca de fapt ii zice bonito. N-as putea spune ca m-a dat pe spate, prefer oricand un chefal. La noi pesti din astia nu gasesti decat prin restaurante de specialitate, gen Pescaria lui Matei, si nu tot timpul. Tot la Pescarie am prins o data vulpe de mare, la fel, interesanta, dar nu ceva ce as mai comanda a doua oara. Zargan de Marea Neagra n-am prea vazut in magazin dar pe la restaurante mai gasesti, cica era pestele favorit al lui Ceasca.

Edited by MembruAnonim, 05 September 2022 - 21:59.


#76
radu103

radu103

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,479
  • Înscris: 15.11.2003

View Postonlyone, on 19 februarie 2012 - 03:24, said:

Care nimereste primul cea mai buna reteta de ansoa, verificata cu propriile maini, sa o posteze aici sa ne bucuram cu totii de ea.
Am facut eu file de hamsie pane cu malai : iese dementiala !
Dureaza pana-i cureti dar nu-ti trebuie ustensila, merge usor si cu degetele daca ai ceva dexteritate
Marinata e reteta clasica si sunt sigur ca iesie foarte bun repede ptr ca e foarte frageda

View PostMembruAnonim, on 05 septembrie 2022 - 21:51, said:

N-as putea spune ca m-a dat pe spate, prefer oricand un chefal. La noi pesti din astia nu gasesti decat prin restaurante de specialitate, gen Pescaria lui Matei, si nu tot timpul.
Gasesti la pescariile de la Piata Tomis 3 (str Soveja intersectie cu Lapusneanu, langa Lidl) toti pestii, in ordine descrescatoare la cum imi plac :
1 - randunica de mare, calcan, scorpie de mare (bun si putine oase)
2 - hamsie, barbun, stavrid, guvid, (ieftin si bun, muncitoresti la curatat/oase)
3 - chefal/biban/dorada (acvacultura grecia in 90% din cazuri)

Edited by radu103, 05 September 2022 - 22:08.


#77
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Calcan de Marea Neagra, cu solzisori? Nu din ala de crescatorie de Spania. Scorpie de mare nici nu stiam ca avem. Parca as face brusc un drum pana la Constanta…:)

#78
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
cand am chef de migaleala, adica max 1 data/an, curat hamsiile (rupt capul si tras matzele) --> infig 4-5 pe o scobitoare --> malai/faina --> prajit

dupa ce a spus Nestor, imi dau seama ca am mancat palamaida in spania sau grecia, nu mai tin minte. Exact asa ne-au prezentat-o, un ton mai mic. Nici mie nu imi place tonul, dcat crud :), prefer alti pesti

#79
Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,507
  • Înscris: 22.08.2012
Am luat de la Cora Lujerului hamsie congelata. Hamsie, nu sprot.

#80
radu103

radu103

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,479
  • Înscris: 15.11.2003

View PostOlteanul_sfios, on 06 septembrie 2022 - 10:04, said:

Am luat de la Cora Lujerului hamsie congelata. Hamsie, nu sprot.
E mult mai nashpa congelata.
Se mai gaseste si la Lidl pe la mare

#81
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,289
  • Înscris: 06.07.2007
Pana la urma se poate face ansoa din hamsie?
Ca am si eu niste margarina de anul trecut si as vrea sa fac unt din ea.

#82
scrisit

scrisit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,237
  • Înscris: 01.12.2007
Mi-ati facut pofta. Din pacate trebuie sa merg la Mega sa cumpar.. si e scuuump. Imi place mai mult ansoa de la SuperMercato, dar acolo e si mai scump..

#83
MagneB6

MagneB6

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 01.02.2010

View Postirina2014, on 06 septembrie 2022 - 08:17, said:

cand am chef de migaleala, adica max 1 data/an, curat hamsiile (rupt capul si tras matzele) --> infig 4-5 pe o scobitoare --> malai/faina --> prajit

dupa ce a spus Nestor, imi dau seama ca am mancat palamaida in spania sau grecia, nu mai tin minte. Exact asa ne-au prezentat-o, un ton mai mic. Nici mie nu imi place tonul, dcat crud Posted Image, prefer alti pesti
Pălămidă. Atasasem o fotografie dar cred ca nu s-a incarcat.

Edited by MagneB6, 07 September 2022 - 09:32.


#84
Cellini60

Cellini60

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 26.10.2022

View Postscrisit, on 06 septembrie 2022 - 12:55, said:

Mi-ati facut pofta. Din pacate trebuie sa merg la Mega sa cumpar.. si e scuuump. Imi place mai mult ansoa de la SuperMercato, dar acolo e si mai scump..
E scump ca au deschis raion in Mega nu-s' ce firma italiana.
Aceiasi pesti, aceeasi calitate o gasesti la pescariile din Kaufland, Carreffour sau din piete la cel putin jumatate de pret.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate