Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
cum fac Anșoa din Hamsie?
Last Updated: Nov 20 2022 09:26, Started by
bubalus
, Feb 19 2012 00:02
·
0
#73
Posted 05 September 2022 - 19:25
irina2014, on 05 septembrie 2022 - 18:31, said:
uitasem de stavrizi, da, buni! cenacop si palamida nu am mancat niciodata - palamida parca seamana cu uh macrou, e mai tubulara am mai mancat peste din ala lunguiet, cu oasele verzui, am uitat cum se numeste Zargan?! Edited by MagneB6, 05 September 2022 - 19:30. |
#75
Posted 05 September 2022 - 21:51
Palamida e un fel de ton, acelasi gust, aceeasi textura. Cand zic ton ma refer la fatele de un kil sau doua intreg, cred ca de fapt ii zice bonito. N-as putea spune ca m-a dat pe spate, prefer oricand un chefal. La noi pesti din astia nu gasesti decat prin restaurante de specialitate, gen Pescaria lui Matei, si nu tot timpul. Tot la Pescarie am prins o data vulpe de mare, la fel, interesanta, dar nu ceva ce as mai comanda a doua oara. Zargan de Marea Neagra n-am prea vazut in magazin dar pe la restaurante mai gasesti, cica era pestele favorit al lui Ceasca.
Edited by MembruAnonim, 05 September 2022 - 21:59. |
#76
Posted 05 September 2022 - 22:06
onlyone, on 19 februarie 2012 - 03:24, said:
Care nimereste primul cea mai buna reteta de ansoa, verificata cu propriile maini, sa o posteze aici sa ne bucuram cu totii de ea. Dureaza pana-i cureti dar nu-ti trebuie ustensila, merge usor si cu degetele daca ai ceva dexteritate Marinata e reteta clasica si sunt sigur ca iesie foarte bun repede ptr ca e foarte frageda MembruAnonim, on 05 septembrie 2022 - 21:51, said:
N-as putea spune ca m-a dat pe spate, prefer oricand un chefal. La noi pesti din astia nu gasesti decat prin restaurante de specialitate, gen Pescaria lui Matei, si nu tot timpul. 1 - randunica de mare, calcan, scorpie de mare (bun si putine oase) 2 - hamsie, barbun, stavrid, guvid, (ieftin si bun, muncitoresti la curatat/oase) 3 - chefal/biban/dorada (acvacultura grecia in 90% din cazuri) Edited by radu103, 05 September 2022 - 22:08. |
#77
Posted 05 September 2022 - 22:23
Calcan de Marea Neagra, cu solzisori? Nu din ala de crescatorie de Spania. Scorpie de mare nici nu stiam ca avem. Parca as face brusc un drum pana la Constanta…
|
#78
Posted 06 September 2022 - 08:17
cand am chef de migaleala, adica max 1 data/an, curat hamsiile (rupt capul si tras matzele) --> infig 4-5 pe o scobitoare --> malai/faina --> prajit
dupa ce a spus Nestor, imi dau seama ca am mancat palamaida in spania sau grecia, nu mai tin minte. Exact asa ne-au prezentat-o, un ton mai mic. Nici mie nu imi place tonul, dcat crud , prefer alti pesti |
#79
Posted 06 September 2022 - 10:04
Am luat de la Cora Lujerului hamsie congelata. Hamsie, nu sprot.
|
#80
Posted 06 September 2022 - 11:26
#81
Posted 06 September 2022 - 11:29
Pana la urma se poate face ansoa din hamsie?
Ca am si eu niste margarina de anul trecut si as vrea sa fac unt din ea. |
#82
Posted 06 September 2022 - 12:55
Mi-ati facut pofta. Din pacate trebuie sa merg la Mega sa cumpar.. si e scuuump. Imi place mai mult ansoa de la SuperMercato, dar acolo e si mai scump..
|
|
#83
Posted 07 September 2022 - 09:30
irina2014, on 06 septembrie 2022 - 08:17, said:
cand am chef de migaleala, adica max 1 data/an, curat hamsiile (rupt capul si tras matzele) --> infig 4-5 pe o scobitoare --> malai/faina --> prajit dupa ce a spus Nestor, imi dau seama ca am mancat palamaida in spania sau grecia, nu mai tin minte. Exact asa ne-au prezentat-o, un ton mai mic. Nici mie nu imi place tonul, dcat crud , prefer alti pesti Edited by MagneB6, 07 September 2022 - 09:32. |
#84
Posted 20 November 2022 - 09:26
scrisit, on 06 septembrie 2022 - 12:55, said:
Mi-ati facut pofta. Din pacate trebuie sa merg la Mega sa cumpar.. si e scuuump. Imi place mai mult ansoa de la SuperMercato, dar acolo e si mai scump.. Aceiasi pesti, aceeasi calitate o gasesti la pescariile din Kaufland, Carreffour sau din piete la cel putin jumatate de pret. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users