Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
cum fac Anșoa din Hamsie?
#1
Posted 19 February 2012 - 00:02
oi fi eu mai ciudat, dar pentru mine ansoa e printre cele mai bune chestii care s-au inventat pentru consumul uman. o amarata de felie de paine, eventual prajita, cu 2-3 filete de ansoa este un orgasm culinar....nu mai vorbesc de ansoa ca ingredient pentru multe alte mancaruri sofisticate... probelma e ca nu's tocmai ieftine...un borcanel de 80 de grame, oarecum ca cel din poza, costa la noi 10-12 lei (spre deosebire de italia unde era 1 euro)....
tinand cont ca de fapt ansoa este de fapt hamsia noastra traditionala (care vara costa nici 10 lei kilu'), intrebarea e...cum marinam hamisa sa iasa ca ansoa macar asemanatoare din borcalenele astea importate... Attached FilesEdited by bubalus, 19 February 2012 - 00:03. |
#2
Posted 19 February 2012 - 00:13
Treaba incepe de aici: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/77jF93hWjqQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#3
Posted 19 February 2012 - 00:36
yetiro, on 19th February 2012, 00:13, said: Treaba incepe de aici: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/77jF93hWjqQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#5
Posted 19 February 2012 - 03:24
Care nimereste primul cea mai buna reteta de ansoa, verificata cu propriile maini, sa o posteze aici sa ne bucuram cu totii de ea.
|
#6
Posted 19 February 2012 - 04:07
e buna ultima reteta
specia de peste nu e stabilita exact |
#7
Posted 19 February 2012 - 08:24
Cutzu, on 19th February 2012, 04:07, said: e buna ultima reteta specia de peste nu e stabilita exact Iar reteta e un fel de peste marinat, nu are legatura cu ce gasiti in borcanele/ cutii la magazin, care nu se face cu otet. Carnea se matureaza in sare, de aceea capata gustul pe care il stiti si care are destul de mica legatura cu gustul pestelui din care provine. "M. cures the anchovies in lead-free terra cotta using medium-grain Sicilian sea salt. “It’s how the ancient Romans did it, all naturally,” she said. “It’s the little things that make the difference in taste.” It takes two and a half to three months under salt for anchovies to cure..." Daca am timp scot mai multe informatii din Culinaria si le postez. |
#8
Posted 19 February 2012 - 10:15
Sare Kosher/cat sa acoperi
Otet de vin alb /cat sa acoperi Cimbru , Rozmarin /proaspat tocat Lamaie / 2 linguri Usturoi / 3 catei /tocat marunt Patrunjel(/ 3/4 din o legatura de patrunjel O Ceapa rosie medie / tocata julien Ulei de masline extravirgin /cat sa acoperi *Peste cu pielita in jos , torni sarea amestecata cu rozmarin si cimbru si dai la frigider invelit in staniol 24H( eu tin 48 h) *Separi pestele de mix , pui otetu , invelesti si dai 24(eu tin tot 48H) *Scurgi pestele de otet , il pui la loc in bol si pui peste el : ceapa , lamaie , usturoi , patrunjel ulei si amesteci bine . *Dai la frigider invelit in folie plastic cel putin 12H sa se patrunda bine aromele si ai terminat Faci o salata din :rucola , salata verde , crutoane ,branza de capra maruntita , ansoa , sfecla fiarta . mai faci si un dresing din :frunze de busuioc , usturoi ,otet balsamic si parmezan le bagi in un blender pana se transforma in o pasta , adaugi ulei de masline , sare si piper dupa gust. O sa mananci de o sa te lingi pe degete :naughty: Pofta buna Edited by mateimateimatei, 19 February 2012 - 10:16. |
#9
Posted 19 February 2012 - 10:36
Varianta de scurta durata:
http://fishcooking.a...e_anchovies.htm Variantele de lunga durata: http://www.lifeinita...d/anchovies.asp Cred ca variantele mai "fresh" sunt mai sanatoase si mai gustoase, pentru asta va trebui sa incepi cu hamsii proaspete, nu sarate ! |
#10
Posted 19 February 2012 - 11:20
Quote Cred ca variantele mai "fresh" sunt mai sanatoase si mai gustoase Nu suporta comparatie hamsia proaspata cu cea marinata Hamsia marinata iti provoaca "orgasm culinar" datorita mixului de ingrediente si procesului indelungat de prepare .Daca o marinezi in 5 ore cu otet , ulei , si sare nu ai facut nimic.Evident ca trebuie consumat cumpatat , desi la romani e cam interzis asa ceva. Cel mai bine se potriveste in o salata Nicoise , iar in general se impaca foarte bine cu usturoi, ulei de masline , si patrunjel proaspat.Rosii ,sosuri pt mancare din peste,Dresinguri pentru salate , legume ,pui , miel. Cel proaspat ai atatea solutii in care il poti gati....Cat de sanatos este unu sau altu , depinde de modul in care il gatesti Edited by mateimateimatei, 19 February 2012 - 11:26. |
|
#11
Posted 19 February 2012 - 18:44
leventebest, on 19th February 2012, 00:36, said: ansoa toata reteta aici. maine o incerc si eu Dar nu sunt hamsii, asemanatori doar cu ele, din aceeasi familie, dar cu un gust puternic, ca de condiment cica Aprilia, on 19th February 2012, 08:24, said: http://en.wikipedia.org/wiki/Anchovy Iar reteta e un fel de peste marinat, nu are legatura cu ce gasiti in borcanele/ cutii la magazin, care nu se face cu otet. Carnea se matureaza in sare, de aceea capata gustul pe care il stiti si care are destul de mica legatura cu gustul pestelui din care provine. "M. cures the anchovies in lead-free terra cotta using medium-grain Sicilian sea salt. “It’s how the ancient Romans did it, all naturally,” she said. “It’s the little things that make the difference in taste.” It takes two and a half to three months under salt for anchovies to cure..." Daca am timp scot mai multe informatii din Culinaria si le postez. lawrence38, on 19th February 2012, 10:36, said: Varianta de scurta durata: http://fishcooking.a...e_anchovies.htm Variantele de lunga durata: http://www.lifeinita...d/anchovies.asp Cred ca variantele mai "fresh" sunt mai sanatoase si mai gustoase, pentru asta va trebui sa incepi cu hamsii proaspete, nu sarate ! mateimateimatei, on 19th February 2012, 10:15, said: Sare Kosher/cat sa acoperi Otet de vin alb /cat sa acoperi Cimbru , Rozmarin /proaspat tocat Lamaie / 2 linguri Usturoi / 3 catei /tocat marunt Patrunjel(/ 3/4 din o legatura de patrunjel O Ceapa rosie medie / tocata julien Ulei de masline extravirgin /cat sa acoperi pe borcanelele alea nu pare nici un alt ingredinet in afara de peste, sare si ulei de masline... deci gustul "orgasmic" provine de la maturarea in sare timp de 2-3 luni.... |
#12
Posted 19 February 2012 - 18:48
da io cum fac din mar- ananas,sau din cartof - :naughty: :naughty: :naughty: avocado?
|
#13
Posted 19 February 2012 - 19:02
Quote pe borcanelele alea nu pare nici un alt ingredinet in afara de peste, sare si ulei de masline... deci gustul "orgasmic" provine de la maturarea in sare timp de 2-3 luni.... Sarea este folosita pt conservarea pe lunga durata atata tot (asa se facea acum sute de ani) Gustul conservelor este dat de otet si ulei de masline dupa o marinare de 48H maxim,Doar nu crezi ca ei stau sa marineze 90 de zile hamsia :o Quote da io cum fac din mar- ananas,sau din cartof - avocado? Daca afli anuntama si pe mine |
#14
Posted 19 February 2012 - 20:02
leventebest, on 19th February 2012, 00:36, said: ansoa toata reteta aici. maine o incerc si eu Dar nu sunt hamsii, asemanatori doar cu ele, din aceeasi familie, dar cu un gust puternic, ca de condiment cica Este Shprot. Se vede de la o posta ca nu sunt hamsii. Curios lucru este ca sunt prezentate ca si hamsii(anchoise inseamna fix hamsii). Reteta este misto, procedeul cam laborios. Totusi nu este ceea ce cauta bubalus. Nu stiu sigur daca merge si la hamsii dar mama unui prieten napolitan facea acasa la ei(Napoli) borcane cu niste fileuri de pestisori in ulei de masline, sarati, fara cap si fara coada. Putea sa fie sardina dar nu sunt sigur. Batrana curata pestele il punea la sarat si la uscat pe sfoara pana se facea tare ca de carton, dupa 3-5 zile il baga in borcane, il acoperea cu ulei de masline dat in clocot cu boabe de piper peperoncino uscat si boabe de coriandru(cred), inchidea borcanele si le baga la cuptor jumate de ora. Le scotea din cuptor si le mai strangea o data la gura(asa fierbinti) cu ajutorul unor carpe. Dupa racire, pestele din marinata are cam acelasi gust cu ansoaua din marketuri doar ca fileul este mai albicios si mai putin sarat. Mai facea femeia asta niste sepie la borcane si niste file de cod(ii spunea bacala). Bafta. Apropo de numele de ansoa. Pe vremea lui nea Nicu, maica-mea facea pasta de peste din conserva de peste afumat, hering afumat, unt si lamaie si ii spunea ansoa fara sa aiba fo legatura cu hamsia. Era demential. Se intindea pe paine ca pateul. Am mai facut si eu dar parca nu a iesit asa de buna!!! Edited by raman, 19 February 2012 - 20:23. |
#15
Posted 19 February 2012 - 20:09
Incerc reteta, cu hamsii congelate ca n am gasit altceva. sunt la marinarea in otet deocamdata. Ma gandeam daca sa nu combin si sa pun si niste usturoi si patrunjel odata cu uleiul
|
|
#16
Posted 19 February 2012 - 20:18
leventebest, on 19th February 2012, 20:09, said: Incerc reteta, cu hamsii congelate ca n am gasit altceva. sunt la marinarea in otet deocamdata. Ma gandeam daca sa nu combin si sa pun si niste usturoi si patrunjel odata cu uleiul Daca esti din Bucuresti, da o fuga miercuri sau joi in hala de peste din Obor si gasesti hamsie proaspata cacalau. Trei saptamani n-au avut din cauza vremii dar acum sigur incep iar sa bage. |
#17
Posted 19 February 2012 - 20:33
Hamsii congelate se gasesc mai des decat cele proaspete.
o intrebare: sprotul nu este puiet de sardina? am luat odata o conserva dar era amar de tot continutul.asa trebuie sa fie ? |
#18
Posted 19 February 2012 - 20:48
Fulgeratoru, on 19th February 2012, 20:33, said: Hamsii congelate se gasesc mai des decat cele proaspete. o intrebare: sprotul nu este puiet de sardina? am luat odata o conserva dar era amar de tot continutul.asa trebuie sa fie ? Cat despre sprot si sardine, iata: SPROTUL=Sprattus sprattus Kingdom: Animalia Phylum: Chordata Class: Actinopterygii Order: Clupeiformes Family: Clupeidae Subfamily: Incertae sedis Genus: Sprattus Species: S. sprattus Binomial name Sprattus sprattus SARDINA=Sardina Kingdom: Animalia Phylum: Chordata Class: Actinopterygii Order: Clupeiformes Family: Clupeidae Subfamily: Clupeinae Alliance: Sardine genera Sardina Sardinops Sardinella Deci sunt specii diferite, chiar daca sunt din aceeasi familie. Edited by raman, 19 February 2012 - 20:56. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users