cum fac Anșoa din Hamsie?
Last Updated: Nov 20 2022 09:26, Started by
bubalus
, Feb 19 2012 00:02
·
0
#19
Posted 19 February 2012 - 21:14
Chiar in hala de peste in Obor am fost si nu exista hamsie proaspata, doar sarata sau congelata. Ma rog, congelate fara apa, erau in baxuri. Si s au curatat bine, n am avut probleme
|
#20
Posted 19 February 2012 - 21:27
leventebest, on 19th February 2012, 21:14, said: Chiar in hala de peste in Obor am fost si nu exista hamsie proaspata, doar sarata sau congelata. Ma rog, congelate fara apa, erau in baxuri. Si s au curatat bine, n am avut probleme Da stiu. Cum intri la peste, penultimul pe dreapta are in permanenta sprot congelat pe care-l vinde ca fiind hamsie. Daca esti clientul lui, asa cum sunt eu, iti recunoaste chiar el, daca nu, iti dai seama dupa ochi. Ochiul hamsiei este asa de mare, raportat la corp, incat ocupa 3/4 din cap si are o forma foarte aqvadinamica. Sprotul in schimb este un pic mai mare, mai burtos si cu ochii mai mici. Sunt in hala de trei ori pe saptamana, nu te mai contrazice aiurea :) Attached FilesEdited by raman, 19 February 2012 - 21:31. |
#21
Posted 19 February 2012 - 22:01
Te agiti chiar degeaba, azi am fost acolo si am trecut de 2 ori, sa fiu sigur ca nu ratez, nu erau decat hamsii congelate sau sarate, sprot congelat , pui de hering si capelin in gheata sfaramata. Si as fi luat orice ar fi fost proaspat. Or fi miercuri proaspeti, dar azi nu erau
|
#22
Posted 19 February 2012 - 22:04
leventebest, on 19th February 2012, 22:01, said: Te agiti chiar degeaba, azi am fost acolo si am trecut de 2 ori, sa fiu sigur ca nu ratez, nu erau decat hamsii congelate sau sarate, sprot congelat , pui de hering si capelin in gheata sfaramata. Si as fi luat orice ar fi fost proaspat. Or fi miercuri proaspeti, dar azi nu erau Nu exista hamsii CONGELATE. Punct. In rest ai tu dreptate. |
#23
Posted 19 February 2012 - 22:46
#24
Posted 20 February 2012 - 00:57
#25
Posted 20 February 2012 - 10:42
raman, on 20th February 2012, 00:57, said: Tare si tu :) Avand in casa capelini m-am decis sa fac o incercare pana voi gasi hamsii. Pe de alta parte acestea imi par prea mici pentru a fi pregatite astfel. |
#26
Posted 20 February 2012 - 10:58
#27
Posted 20 February 2012 - 18:37
Bai, cum le stim noi pe toate
Pisica de mare Dasyatis pastinaca Capelin Mallotus villosus denumiri oficiale Romania Wikipedia 250px_Mallotus_villosus.gif 6.83K 27 downloads Nici astia nu se gasesc de vanzare in Obor, sub denumirea de capelin la 8 lei kg? Sau nici ei nu se aduc congelati? |
#28
Posted 20 February 2012 - 18:52
leventebest, on 20th February 2012, 18:37, said: Bai, cum le stim noi pe toate Eu ii atrageam atentia colegului tau de camera, ca nu-i totuna capelin cu obleti (vezi postarea lui) Voi incerca si eu un experiment. Voi face din capelini (obleti)! In alta ordine de idei, poti sa te culci la loc. Edited by raman, 20 February 2012 - 18:53. |
|
#29
Posted 20 February 2012 - 19:00
capelinul nu vi se pare cam fara gust? eu il prajesc tavalit prin malai dar tot nu e calitate prima.
|
#30
Posted 20 February 2012 - 19:02
Postarea lui a avut sens, pt ca seamana cele 2 specii. A ta a fost doar sa i dai peste nas, sa te simti bine ca le stii le poate
|
#31
Posted 21 February 2012 - 00:27
raman, on 20th February 2012, 18:52, said: Eu ii atrageam atentia colegului tau de camera, ca nu-i totuna capelin cu obleti (vezi postarea lui) In alta ordine de idei, poti sa te culci la loc. Stimabile, nu te voi cere sa ma crezi. Dar afla ca STIU cu siguranta ca obletii NU sunt totuna cu capelinii (cu atat mai mult cu cat obleti prind de ani buni; apoi sunt obleti de marimi comparabile cu capelinii). Numai ca eu am scris asa precum scriu unii comercianti pe etichetele cu preturi; si asta pentru a putea fi inteles de toata lumea. Cat priveste expresia " Eu ii atrageam atentia colegului tau de camera" rog moderatorul sa analizeze textul si sa constate in ce masura autorul ei respecta normele de scriere pe forum si sa decida in consecinta. |
#32
Posted 21 February 2012 - 08:38
Turnatoriu_de_orza, on 21st February 2012, 00:27, said: Stimabile, nu te voi cere sa ma crezi. Dar afla ca STIU cu siguranta ca obletii NU sunt totuna cu capelinii (cu atat mai mult cu cat obleti prind de ani buni; apoi sunt obleti de marimi comparabile cu capelinii). Numai ca eu am scris asa precum scriu unii comercianti pe etichetele cu preturi; si asta pentru a putea fi inteles de toata lumea. Cat priveste expresia " Eu ii atrageam atentia colegului tau de camera" rog moderatorul sa analizeze textul si sa constate in ce masura autorul ei respecta normele de scriere pe forum si sa decida in consecinta. |
#33
Posted 21 February 2012 - 12:44
Copii, ma fac ca nu vad. Jucati-va frumos, nu va certati si de la peste, ce naiba.
|
|
#34
Posted 22 February 2012 - 15:26
Revenind ontopic, am facut reteta
3 ore in sare 3 ore in otet niste patrunjel proaspat si niste usturoi taiat marunt printre peste si ulei de masline sa acopere, 24h la frigider. Gustul a iesit bun, am o prolema in schimb cu uleiul de masline. Pus la rece uleiul de masline extravirgin se intareste, devine ca grasimea. Ma gandeam data viitoare sa fol ulei normal, de floarea soarelui |
#35
Posted 22 February 2012 - 15:56
Mă scuzați pentru off, dar de fiecare dată când citesc topicul, mă pufnește râsul, pentru că-mi aduce aminte de un banc la modă pe vremea împușcatului:
Quote Bula era elev in clasa I. In fiecare zi venea cu hamsii de mirosea scoala ca o pescarie. Intr-o zi, invatatoarea ii anunta ca a doua zi vor avea inspectie si ii atrage atentia lui Bula sa lase hamsiile acasa macar in ziua respectiva si sa isi ia altceva de mancare la el. A doua zi, inspectie! Ora decurge bine, vine pauza. Inspectorul ramane si in pauza sa vada ce fac elevii, daca mananca frumos si igienic. Fiecare isi pune servetelul pe masa si scoate unul un sandwich, altul biscuiti etc. Bula intinde un prosop pe masa si scoate dintr-o punga o gramada de icre negre. Invatatoarea inlemneste, inspectorul saliveaza. Dupa ce trece inspectia, invatatoarea il cearta pe Bula: - Bine, mai, obraznicule, pana acum veneai cu hamsii si acum vii cu icre negre?! De unde le ai?! - Nu, doamna! Toata noaptea am stat si am scos ochii la hamsii... |
#36
Posted 22 February 2012 - 17:03
Moaca, on 22nd February 2012, 15:56, said: Mă scuzați pentru off, dar de fiecare dată când citesc topicul, mă pufnește râsul, pentru că-mi aduce aminte de un banc la modă pe vremea împușcatului: Foarte tare:)))))))) In alta ordine de idei. Azi a adus hamsii proaspete in hala la obor. Nu dati buzna ca nu mai aveau asa de multe.:) Le-am pozat ca sa am dovada :)) leventebest, on 22nd February 2012, 15:26, said: Pus la rece uleiul de masline extravirgin se intareste, devine ca grasimea. Ma gandeam data viitoare sa fol ulei normal, de floarea soarelui Attached Files |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users