Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
cum fac Anșoa din Hamsie?
Last Updated: Nov 20 2022 09:26, Started by
bubalus
, Feb 19 2012 00:02
·
0
#37
Posted 22 February 2012 - 17:12
In mod normal, odata scufundat in ulei, chiar si pastrat la temperatura camerei, pestele nu va pati nimic. Uleiul il va feri de "stricaciuni". Dar intr-adevar, daca e sa-l tii la rece, cel mai bine e sa fie scos din timp inaintea consumului.
|
#38
Posted 22 February 2012 - 19:59
raman, on 22nd February 2012, 17:03, said: Foarte tare:)))))))) In alta ordine de idei. Azi a adus hamsii proaspete in hala la obor. Nu dati buzna ca nu mai aveau asa de multe.:) Le-am pozat ca sa am dovada :)) Si cu celalalt ulei vei avea aceasta problema. Ideal ar fi sa scoti pestele din marinata pe o farfurie si sa-l consumi dupa cateva minute. In acest fel "grasimea" se va limpezi si aspectul va fi unul mai placut.:) Ioeitvaiot! Din ce vad eu este sprot, nu hamsie. Drept pentru care va dau o reteta, cine a fost in Spania s-a intilnit cu "Boquerones en vinagre", adica sprot in otet. Se rupe capul si se scoate sira spinarii (iese f usor) impreuna cu intestinele. Se spala bine, cu apa cit se poate de rece, chiar amestecata cu gheata, pina nu mai au nici o urma de singe si se scrurg bine. Intr-un vas intins si putin adinc se pune un strat de peste, se adauga otet de vin alb in care s-a dizolvat sare (merge si fara). Se lasa in otet pina se albesc (dureaza citeva ore, se pot lasa chiar peste noapte. Cind s-au albit se scurge otetul si se acopera cu ulei de masline. Se pastreaza in frigider, de unde se scot cu 10 minute inainte de a-i consuma (uleiul de masline redevine lichid; cu ulei de floarea soarelui nu au nicicum acelasi gust). Se adauga patrunjel tocat si usturoi taiat f marunt, nu pisat. Se maninca pe piine, ca si ansoa. Otetul care se gaseste la noi, de 9 grade, ar trebui diluat o parte apa cu trei parti otet; e de incercat cu mai putin peste pina va lamuriti si cum folositi otetul si cit ii lasati la marinat. Fiind neprelucrat termic exista riscul transmiterii unor viermi intestinali, de aceea se recomanda ca dupa ce i-ati spalat sa ii congelati la -18 grade citeva zile si sa folositi manusi cind ii curatati. Evident ca eu n-am facut asa, fiindca aia pe care ii cumparam erau verificati de directia de sanatate publica din zona. Cam asa ar trebui sa arate produsul final http://encocinaando....en-vinagre.html O si o reteta pas cu pas, am pus-o pentru poze, explicatiile sint in spaniola, insa se vede ca e vorba despre sprot si diferenta intre cind e crud si cind e marinat. |
#39
Posted 22 February 2012 - 22:04
#40
Posted 22 February 2012 - 22:33
Gata, le-am rupt capu', le-am spalat si le-am bagat la frigider sub marinata de otet cu sare. Maine dimineata trec la partea a doua.
Apropo de procedeul cu rupt capul. La sfarsitul anilor 90 pescuiam la guvizi, pe dig la 2 Mai. Langa noi, trei localnici dadeau la hamsii. Ei prindeau, noi nu prea. Trecuse de pranz si localnicii incep sa rupa capul la hamsii, le clateau in mare si le mancau cu sare si paine. Dupa ce-au plecat ne-au lasat un borcan de miriapode(momeala). Am inceput si noi sa dam apa mai mica la pluta si-am prins un sfert de galeata de hamsii. Eram foarte flamanzi asa c-am incercat si noi pentru prima data peste crud. A fost senzational. As repeta schema dar mi-e frica cu d-astea din comert. |
#41
Posted 23 February 2012 - 14:15
Le-am scos de la marinata de otet, le-am clatit, am adaugat patrunjel, piper (sare , evident ca n-ar mai fi nevoie) si doi catei de usturoi tocati. Le-am acoperit cu ulei de masline si dupa cum vedeti le-am presat putin cu furculita ca sa le acopere marinatura. Le-am mai dat la frigider si le tin inca 4-5 ore. Dupa cina, va anunt cum au iesit. :rolleyes:
Un prieten cu neamuri pe la Jurilovca spune ca asta-i reteta cea mai populara in Dobrogea si ca merge de rupe si cu ulei normal. Asta pentru ca maica-sa mare n-a vazut in viata ei ulei de masline. Deci se poate si cu "ulei bunica". Attached FilesEdited by raman, 23 February 2012 - 14:16. |
#42
Posted 23 February 2012 - 14:33
In mod cert se poate.....dar nu-i acelasi lucru :). Si eu faceam maioneza cu ulei de floarea soarelui, pana cand am descoperit gustul deosebit al maionezei facute cu ulei de masline extravirgin. Este altceva :) Are personalitate, are gust. Bineinteles, nu place tuturor, dar ....in mod cert este altceva. Uleiul de masline, in special un tip mai acid, cum e cel grecesc, sau portughez....schimba complet datele problemei, in special la marinare....
|
#43
Posted 23 February 2012 - 18:42
raman, on 23rd February 2012, 14:15, said: Le-am scos de la marinata de otet, le-am clatit, am adaugat patrunjel, piper (sare , evident ca n-ar mai fi nevoie) si doi catei de usturoi tocati. Le-am acoperit cu ulei de masline si dupa cum vedeti le-am presat putin cu furculita ca sa le acopere marinatura. Le-am mai dat la frigider si le tin inca 4-5 ore. Dupa cina, va anunt cum au iesit. :rolleyes: Un prieten cu neamuri pe la Jurilovca spune ca asta-i reteta cea mai populara in Dobrogea si ca merge de rupe si cu ulei normal. Asta pentru ca maica-sa mare n-a vazut in viata ei ulei de masline. Deci se poate si cu "ulei bunica". Arata super, daca ii pui cu pielea in jos nu numa ca se vor vedea mai frumos ci va intra si marinata in ei. Cit despre piper, am oarece retineri, fiindca gustul e destul de fin si piperul s-ar putea sa il mascheze complet. Cit despre ulei, sigur ca poti sa pui si de floarea soarelui insa gustul nu va fi nici pe departe acelasi. Te asteptam cu impresii dupa cina. Pofta buna! PS Nu minca toata farfuria, sa nu ti se aplece :P ! Edited by Aprilia, 23 February 2012 - 18:45. |
#44
Posted 23 February 2012 - 21:09
Aprilia, on 23rd February 2012, 18:42, said: Arata super, daca ii pui cu pielea in jos nu numa ca se vor vedea mai frumos ci va intra si marinata in ei. Cit despre piper, am oarece retineri, fiindca gustul e destul de fin si piperul s-ar putea sa il mascheze complet. Cit despre ulei, sigur ca poti sa pui si de floarea soarelui insa gustul nu va fi nici pe departe acelasi. Te asteptam cu impresii dupa cina. Pofta buna! PS Nu minca toata farfuria, sa nu ti se aplece :P ! Deci. Trebuie sa mentionez ca inainte am ras ca nemancatu' niste icre de stiuca cu ceapa pe paine prajita. Aceasta grava fapta m-a costat gustul hamsiilor, care a fost violent perturbat. Asa ca in ceea ce ma priveste, nu m-am bucurat pe deplin de ele. Practic, nu mi-au placut. Si nu sunt nici pe departe ca ansoaua din borcanasele de marchet sau ca sardinele in ulei mancate la pretenaru napolitan. Deci..... Esec total. I'm sorry! |
#45
Posted 23 February 2012 - 21:21
raman, on 23rd February 2012, 21:09, said: Deci. Trebuie sa mentionez ca inainte am ras ca nemancatu' niste icre de stiuca cu ceapa pe paine prajita. Aceasta grava fapta m-a costat gustul hamsiilor, care a fost violent perturbat. Asa ca in ceea ce ma priveste, nu m-am bucurat pe deplin de ele. Practic, nu mi-au placut. Si nu sunt nici pe departe ca ansoaua din borcanasele de marchet sau ca sardinele in ulei mancate la pretenaru napolitan. Deci..... Esec total. I'm sorry! Tu credeai ca sint ca ansoa din borcan :huh: ? Scuze, n-au chiar nici o legatura, e pur si simplu o reteta de peste marinat. Cum au mai zis si altii, ansoa iese dupa ce sta muuuuuuuuuuult timp la sare. Hai ca m-am uitat in Culinaria: 3 luni stau la sare in butoi si cu piatra pe ele, sa le preseze- ca sa capete gustul specific, pe care il stii si tu. Cu otetul nu se intilneste neam. Tot mai simplu e sa le cumperi, am vazut in Cora la preturi rezonabile, poate sint si prin alte parti. Inca o data, imi pare rau ca, dupa ce ai muncit atit, nu ti-au placut :console: |
#46
Posted 23 February 2012 - 22:24
Aprilia, on 23rd February 2012, 21:21, said: Tu credeai ca sint ca ansoa din borcan Inca o data, imi pare rau Asta era subiectul topicului. Si am afirmat ca n-are nici o legatura cu ansoaua. Reteta incercata era a unui user care a adus-o din Portugalia ....and so on. Multumesc :) Edited by raman, 23 February 2012 - 22:26. |
|
#47
Posted 09 March 2012 - 15:35
Informati.
La Cora au varsate la 145l/kg trei tipuri: in ulei, in sos oriental si in sos provensal. |
#48
Posted 09 March 2012 - 17:39
destrug, on 9th March 2012, 15:35, said: Informati. La Cora au varsate la 145l/kg trei tipuri: in ulei, in sos oriental si in sos provensal. oricum un borcanel de 80 grame este aprox. 10-11 lei...deci tot pe acolo e dpdv al pretului mi-i ciuda ca in italia la lidl dadeam 0.99 euro / borcanel.... Aprilia, on 23rd February 2012, 21:21, said: Cum au mai zis si altii, ansoa iese dupa ce sta muuuuuuuuuuult timp la sare. Hai ca m-am uitat in Culinaria: 3 luni stau la sare in butoi si cu piatra pe ele, sa le preseze- ca sa capete gustul specific, pe care il stii si tu. si 3 luni uiti de ele sau mai trebuie umblat pe la ele..... |
#49
Posted 09 March 2012 - 18:08
Nu este acelasi lucru. In borcanelul ala ai maxim 40 gr de file, restul e ulei.
|
#50
Posted 13 March 2012 - 19:07
destrug, on 9th March 2012, 15:35, said: Informati. La Cora au varsate la 145l/kg trei tipuri: in ulei, in sos oriental si in sos provensal. aveau la carrefour...file de anchoa in ulei, in sos provensal, in sos oriental si in ulei cu usturoi....toate la 109 lei/kg. am luat in ulei...simple, am vrut sa le simt gustul nealterat de alte ingrediente....teapa. gust de otet...de marinata. nu zic ca nu-s bune...dar nu au nici in clin nici in maneca cu ansoa de la borcanele....putea si la fel de bine sprot sau stavride marinat Edited by bubalus, 13 March 2012 - 19:09. |
#53
Posted 13 March 2012 - 21:19
bubalus, on 13th March 2012, 19:07, said: la cora nu aveau de niciun fel... aveau la carrefour...file de anchoa in ulei, in sos provensal, in sos oriental si in ulei cu usturoi....toate la 109 lei/kg. am luat in ulei...simple, am vrut sa le simt gustul nealterat de alte ingrediente....teapa. gust de otet...de marinata. nu zic ca nu-s bune...dar nu au nici in clin nici in maneca cu ansoa de la borcanele....putea si la fel de bine sprot sau stavride marinat Am luat de la Cora Sun Plaza ieri cu 149 in sos oriental. Confirm gustul de otet. La Carrefour grand arena nu am vazut. Intr-adevar nu se compara cu cele la borcan. In schimb la Carrefour grand arena aveau la borcanele de 300gr cu 30 si ceva roni |
#54
Posted 13 March 2012 - 22:52
destrug, on 13th March 2012, 21:19, said: Am luat de la Cora Sun Plaza ieri cu 149 in sos oriental. Confirm gustul de otet. La Carrefour grand arena nu am vazut. Intr-adevar nu se compara cu cele la borcan. In schimb la Carrefour grand arena aveau la borcanele de 300gr cu 30 si ceva roni cred totusi ca file-urile de ansoa in diverse sosuri sunt luate de la acelasi furnizor si de cora si de carrefour...atunci de unde diferentele asa mari de pret? 149 la cora / 109 la carrefour am scris si pe topicul de Pateu de ficat....acelasi sortimet de pateu din rata....94 lei/kg la cora, 67 lei/kg la carrefour. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users