Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Mori de cereale
Last Updated: Jan 05 2018 15:13, Started by
diu1so
, Jan 07 2010 20:23
·
0
#1
Posted 07 January 2010 - 20:23
Inspirat de discutia actuala din topicul cu Masinile de facut paine am zis sa nu mai facem offtopic acolo si sa deschidem un topic separat.
Voi aveti in bucatarie asemenea mori de cereale? jumborom, on 7th January 2010, 19:16, said: Am vazut-o si pe Kitchen Mill aici. La noi, ca de obicei e de aproape 2 ori mai scumpa si ma intreb de ce se gaseste doar in magazinele naturiste... Bun, avand in vedere ca o moara nu este deloc ieftina, merita sa ai asa ceva pa langa casa judecand si dupa faptul ca nu ai cum sa o utilizezi totusi atat de mult ? In Romania cine are interes sa ai o moara de cereala proprie in Bucatarie...si cine ar vrea sa ai? Uite, cel putin din cate stiu eu, Kitchen Mill pana sa ajunga in Romania trece prin unu-doi intermediari..si e normal ca fiecare sa isi puna un mic adaos. Problema e de ce nu se importa direct...ah, cateodata nu se poate! |
#2
Posted 07 January 2010 - 21:12
Buna ideea cu topicul separat :OK:
Stii probabil ca, acum 10 ani, nici masinile de paine nu se gaseau in Romania in magazinele de electrocasnice si iata acum cat de raspandite sunt. Probabil ca daca va creste interesul, ca tot se intereseaza poporul de hrana sanatoasa, vom gasi in curand si asa ceva la magazine. Daca nu, macar pe net si ceva mai multe tipuri pentru ca, oricat de remarcabile ar fi pietrele de granit sau chestiile "salzburgice", daca nu apare un produs mai "omenesc", care sa nu coste mai mult decat o masina de paine, slabe sanse sa aiba un succes de vanzari asemanator. Tu ai folosit vreo moara de acest gen ? Ai folosit mai multe tipuri de cereale sau orez \ porumb ? De unde le iei ? Edited by jumborom, 07 January 2010 - 21:13. |
#3
Posted 07 January 2010 - 21:39
Mi se par ridicol de scumpe !
Eu cumpar alac si secara de la un magazin pronat, si mi le macina pe loc. Costa ceva mai mult, dar avind in vedere pretul unei mori, cred ca e mai rentabil, mi-ar lua vreo cinci ani sa recuperez investitia intr-o moara ! |
#4
Posted 07 January 2010 - 22:07
@kodiak, eu chiar lucrez la firma Pronat, apropo poti comanda produsele de pe net www.pronat.ro :)
@jumborom eu imi primesc cerealele direct de la firma fiind angajat deci nu am interes sa imi cumpar una separat. Daca te intereseaza vreo moara, te pot ajuta. De exemplu, cea mai vanduta e moara Carina urmata de cele din gama Max. Din viziunea importatorului, Aceste mori sunt la acelasi pret ca si in strainatate, noi nu avem cum sa le oferim mai ieftin. Totusi, morile au o garantie de 10 ani... si au o constructie foarte buna. Bine, ar putea exista o solutie de compromis: sa cauti producatori mai dubiosi si nu stiu daca merita pentru imagine. Oricum, interesul devine din ce in ce mai mare. Edited by diu1so, 07 January 2010 - 22:09. |
#5
Posted 07 January 2010 - 22:24
Mi-e mai comod sa trec prin real si sa iau de acolo cind am nevoie de faina !
Vreau sa spun ca masina de paine m-a costat mai putin de 200 de lei si merge foarte bine de doi ani ! Nu contest calitatea morilor pe care le vindeti, spun doar ca pentru nevoile mele nu este rentabil sa dau atitia bani pe o moara, e mult prea scumpa ! |
#6
Posted 17 January 2010 - 22:08
Moara de cereale in functiune
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3cDGqO6Hzz4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3cDGqO6Hzz4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#7
Posted 17 January 2010 - 22:45
E suficient sa iesi in primul sat din jurul oricarui oras si vei gasi o moara. Un sac de graunte ti-l macina imediat, costa mai nimic, si se face de obicei sub ochii tai.
|
#8
Posted 18 January 2010 - 10:45
Din cate am citit, faina are nevoie de un timp pentru maturare, nu e recomandabil sa faci paine cu ea imediat dupa macinare...voi ce stiti ?
|
#9
Posted 11 September 2010 - 17:22
happyhippie, on 18th January 2010, 09:45, said: Din cate am citit, faina are nevoie de un timp pentru maturare, nu e recomandabil sa faci paine cu ea imediat dupa macinare...voi ce stiti ? Am gasit morile la un pret foarte bun pe site-ul acesta: http://www.beorganic.ro/. Carina, Mini Max, Max |
#10
Posted 25 February 2011 - 17:10
diu1so, on 7th January 2010, 20:23, said: Voi aveti in bucatarie asemenea mori de cereale? O moara de bucatarie de calitate poate fi vazuta aici. Macina atat grau cat si porumb, iar evacuarea fainii se face in recipient ermetic, astfel se evita depunerea prafului de faina prin toata casa. |
|
#11
Posted 26 February 2011 - 00:33
Cea de mai sus cam cat costa?
Am vazut altundeva un alt model de moara cu ciocanele de uz gospodaresc, pe la 700 RON. Si Bosch se pare ca are o gama de roboti multifunctionali MUM4xx incepand de la 6-700RON la care se poate achizitiona un accesoriu pentru macinat cereale cu bile de otel pe la 190 RON. De fapt, MUM4 pare o chestie destul de desteapta, un robot care se poate accesoriza pentru un foarte mare numar de functii. Referitor la morile care functioneaza cu piatra de moara, este posibil sa ajunga bucatele microscopice din piatra in faina, care strica dintii. Edited by Kaskadoru, 26 February 2011 - 00:59. |
#12
Posted 26 February 2011 - 09:22
Kaskadoru, on 26th February 2011, 00:33, said: Cea de mai sus cam cat costa? Am vazut altundeva un alt model de moara cu ciocanele de uz gospodaresc, pe la 700 RON. Si Bosch se pare ca are o gama de roboti multifunctionali MUM4xx incepand de la 6-700RON la care se poate achizitiona un accesoriu pentru macinat cereale cu bile de otel pe la 190 RON. De fapt, MUM4 pare o chestie destul de desteapta, un robot care se poate accesoriza pentru un foarte mare numar de functii. Referitor la morile care functioneaza cu piatra de moara, este posibil sa ajunga bucatele microscopice din piatra in faina, care strica dintii. Cea de mai sus este pe la 3500 ron, plus TVA Macinarea cu otel se face la viteza mare si deci temperatura mare. Faina iese gata "prajita", adica cu toate vitaminele si nutrientii alterate de temperatura. La macinarea cu pietre de moara cantitatea de piatra din faina nu este semnificativa. Pietrele de moara nu-s biscuiti, sa se faramite astfel incat pietricelele sa strice dintii. In general pietrele de moara pot fi folosite cca 30 de ani, fiind construite din piatra naturala (corindon de Naxos) cimentata in ciment de magnetita. Morile cu ciocanele nu produc decat o faina furajera. Nu intra in discutie pentru alimentatia noastra. |
#13
Posted 11 March 2011 - 01:46
Quote Macinarea cu otel se face la viteza mare si deci temperatura mare. Faina iese gata "prajita", adica cu toate vitaminele si nutrientii alterate de temperatura. Pe de alta parte, de obicei faina macinata nu se consuma cruda, ci se face paine din ea. Quote Pietrele de moara nu-s biscuiti, sa se faramite astfel incat pietricelele sa strice dintii. In general pietrele de moara pot fi folosite cca 30 de ani, fiind construite din piatra naturala (corindon de Naxos) cimentata in ciment de magnetita. Ceea ce este sigur este ca pietrele de moara reprezinta una dintre cauzele uzurii dintilor atestata istoric. Quote Morile cu ciocanele nu produc decat o faina furajera. Nu intra in discutie pentru alimentatia noastra. |
#14
Posted 13 March 2011 - 06:09
Kaskadoru, on 11th March 2011, 01:46, said: Ceea ce este sigur este ca pietrele de moara reprezinta una dintre cauzele uzurii dintilor atestata istoric. Pe mine ma intereseaza o moara care sa macine lent sa nu distruga nutritiv faina. Ca la morile de rau care fac o faina de o savoare foarte placuta. |
#15
Posted 14 March 2011 - 12:43
Nu este vorba de ciobire ... Daca se freaca piatra pe piatra cum se intampla la aceste mori, rezulta un praf foarte fin si foarte abraziv . Dupa cum se plang oamenii la topicul cu mojarele de granit, ca lasa praf. La fel se intampla si la pietrele mai dure, pentru ca se freaca o piatra dura pe o piatra dura.
Sisteme de macinat cu metal, au o constructie diferita. In plus, metalul are duritate similara cu dintii, in timp ce piatra de moara este mult mai dura. Viteza de macinare depinde de motor, nu de materialul din care este facuta piatra/cutitul de macinare. Normal, un aparat electric permite reglarea acestei viteze. Ma rog, asta putem intreba cand cumparam. Edited by Kaskadoru, 14 March 2011 - 12:53. |
|
#16
Posted 14 March 2011 - 13:07
Cand am vazut titlul, am crezut ca o sa mor de cereale.
|
#17
Posted 14 March 2011 - 13:16
Poti participa la discutie doar daca esti mort dupa cereale :P
|
#18
Posted 15 March 2011 - 17:07
Kaskadoru, on 11th March 2011, 01:46, said: La cantitati mici macinate nu se pune problema incalzirii. Pe de alta parte, de obicei faina macinata nu se consuma cruda, ci se face paine din ea. Ceea ce este sigur este ca pietrele de moara reprezinta una dintre cauzele uzurii dintilor atestata istoric. Care ar fi problema cu aceste mori ? M-am gandit ar fi posibil sa macine mai cu o granulatie mai mare, insa tocmai asta este ceea ce caut. Uzura dintilor: Nu stiu de unde ideea cu uzura dintilor, dar in ziua de astazi se folosesc pietre de duritate mare, care se uzeaza in zeci de ani. Daca ne gandim ca piatra dureaza atat, si frecarea acolo e "piatra pe piatra", nu cred ca dintii se pot toci la fel de mult, ca doar nu mesteci nisip toata ziua. Ar fi interesant de aflat izvoarele acestui "mit", cu tocirea dintilor. Moara cu ciocanele: Este pentru uruiala, nu pentru faina integrala pe care sa o poti folosi la coacerea diverselor bunatati gastronomice :) Kaskadoru, on 14th March 2011, 12:43, said: Nu este vorba de ciobire ... Daca se freaca piatra pe piatra cum se intampla la aceste mori, rezulta un praf foarte fin si foarte abraziv . Dupa cum se plang oamenii la topicul cu mojarele de granit, ca lasa praf. La fel se intampla si la pietrele mai dure, pentru ca se freaca o piatra dura pe o piatra dura. Sisteme de macinat cu metal, au o constructie diferita. In plus, metalul are duritate similara cu dintii, in timp ce piatra de moara este mult mai dura. Viteza de macinare depinde de motor, nu de materialul din care este facuta piatra/cutitul de macinare. Normal, un aparat electric permite reglarea acestei viteze. Ma rog, asta putem intreba cand cumparam. Probabil ca din orice material ar fi facute, in afara de diamant, tot ar exista urme ale macinarii. Nu ai cum sa folosesti ceva fara sa uzezi. Dar sunt convins ca macinarea artizanala cu pietre, la viteza mica, este mult mai sanatoasa decat macinarea industriala. Iar asta cu metalul de aceeasi duritate cu dintii... Hmmmm.... nu pot sa o cred. Viteza de rotatie la macinare este cea care da intensitatea fortei de frecare. Morile traditionale respecta o viteza de rotatie mica, de aici si dimensiunile mari ale pietrelor de moara pentru o productivitate rezonabila. Cresterea vitezei de macinare duce la supraincalzirea suprafetelor in contact, ceea ce ar necesita opriorea morii pentru racire. La viteze mici, morile cu pietre pot functiona in regim non-stop. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users