Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vacanta Italia

Concediu Halkidiki

Ce vehicule motorizate ați avut d...

Router Asus nu se conecteaza WAN
 Gradina, copaci, arbusti si plant...

Trackpoint Thinkpad

Legare boiler electric trifazat l...

Upgrade CPU pentru Lenovo ThinkCe...
 Mouse wireless multimode (2x BT +...

Durere incheietura piciorului

Reparatie tablou electronic

Dell U2722 USB Connectors
 Transport aragaz Germania - Ro

SSD M.2 NVMe nu este recunoscut d...

De ce apare lag la telefoanele Mo...

Proiect monitorizare - comunicare...
 

Sa construim o casa

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
2999 replies to this topic

#2935
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007

 as xxl, on Jan 14 2007, 01:50, said:

sper ca nu vrei sa te incalezesti iarna cu curent electric. in primul rand ar fi pretul, in al doilea ce te faci daca ramai fara energie electrica (perfect posibil in romania) cateva zile in timpul iernii?
inca o data, eu as merge pe centrala cu lemne si ca solutie de extrema urgenta si o soba frumoasa si discreta (sau un semineu) plasate pe ici pe colo in puncte strategice.

scuza-ma, de ce torni placa de beton?


deci tu spui ca centrala pe lemne e cea mai buna. Acum i-ar ma intorc la ideea cu semineul la care renuntasem. ca de.. mai renunti la una alta. Eu semineul il vroiam pe lemn. cam cat m-ar costa pe lemn? cam cat as cheltui pe an? si cam cu cat e mai ieftin fata de celelalte? sau e acelasi pret. Ai dreptate cu curentul in romania. Nu m-am gandit la asta. Ce bine e sa mai intrebi. Uffff deci trebe sa ma documentez serios la centrala pe lemn. :P

de ce torn placa de beton? ca am inteles ca e mai bine pentru structura de rezistenta, la cutremure nu-mi crapa regipsul, la regips si celelalte, daca nu ti le pun cum trebuie ai probleme, si pentru ca daca trebuie sa mearga sotul meu prin pod ( care are 125kg) sa nu cada prin atavan. asta asa, ca sa mai destindem atmosfera :lol:

#2936
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007

 zen, on Jan 14 2007, 01:57, said:

sa faci miscare, sa bagi lemne, nu costa nimic.
sa ai racord de 18 kw, costa 18 x 5 mil, numai ca sa il ai.
daca esti la sat, ai mari sanse sa nu ai firida aproape, ci sa trebuiasca sa faci o lucrare frumoasa, de cateva sute de metri. adica cateva sute de milioane.

costul pe butan, comparat cu gazul, e cam de 5 - 10 ori mai mare. acu 3 ani , era de 10 ori mai mare, acum nu mai stiu, cu maririle de preturi. trage tu concluzia.

nu turna placa, poti depozita linistita si pe planseu de grinzi de lemn.

cati bani ai?


ok. m-ati convins. Deci lemne sa fie.. asta e, sportul te face sa traiesti mai mult. Auziti, dar pe rumegus? la Borsec unde au niste prieteni de-ai nostri vila au centrala pe rumegus. il iau gratuit. te roaga aia la gatere sa iei rumegusul, ca n-au voie sa il imprastie prin padure. ii costa mult sa il depoziteze regulamentar.

si eu ma gandeam sa nu torn placa, dar din motive financiare, oricum nu faceam rabat de la calitate daca era necesar.

am 60.000 euro

mai am o intrebare: pot sa trag curent de la un stalp situat la 100 si ceva de metrii? fara sa pun stalpi, cu sant prin pamanat?

#2937
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,924
  • Înscris: 09.12.2004
da
si daca sotul va face santul de unul singur si tot el va aduce lemnele o sa ajunga fotomodel :lol:
cam putini bani ai....
LE daca imi aduc bine aminte, s-a mai discutat pe tema centralei cu lemne cu Anakarr cu ceva vreme in urma

Edited by Evergreen, 14 January 2007 - 02:23.


#2938
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007

 Evergreen, on Jan 14 2007, 02:17, said:

da
si daca sotul va face santul de unul singur si tot el va aduce lemnele o sa ajunga fotomodel :lol:
cam putini bani ai....


hahahahha, sa stii ca idea ta nu e rea.cred ca o sa merg pe lemne. :deadtongue: o sa fac din el un sot de ividiat.

de bani, da, stiu ca sunt cam putini, de aia si purced cat mai riguros cu ce e cel mai optim.Apoi vad pe acest optim cat ma duce la cheie si ce pot lasa pe mai tarziu. la materiale ma mai scot, ca am relatii, ca in romania, mai un sac de ciment pe bani, mai unul la juma de pret si tot asa.

la interioare, regips, se pricepe tata. la acoperis cu tabla si vata minerala am pe nasu si mai ciupesc de ici de colo. Ce sa fac? Ma duc eu la negocieri de preturi la materiale. Cu o femeie discuti altfel. Si daca trebuie sa obtin reducere imi pun si eu o fusta scurta si gata

#2939
RBuilder

RBuilder

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.01.2007

 MirelaLucia, on Jan 14 2007, 03:28, said:

Ma duc eu la negocieri de preturi la materiale. Cu o femeie discuti altfel. Si daca trebuie sa obtin reducere imi pun si eu o fusta scurta si gata

la sfaturi pe forum nu este necesara textila scurta? :roflmaofast:

#2940
ugly's

ugly's

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 02.01.2007

 punkt, on Jan 10 2007, 12:33, said:

BCA-ul de zidarie GBN 25 se utilizeaza numai la peretii interiori si exteriori neportanti ai cladirilor cu structura de rezistenta din beton armat. Nu se foloseste la: pereti portanti , fundatii, pereti subterani, socluri sub nivelul stratului orizontal de hidroizolatie, canale, cosuri de fum, in medii cu agenti chimici agresivi.
      BCA-ul de zidarie GBN 35 se utilizeaza la realizarea de pereti exteriori si interiori portanti si neportanti ai cladirilor de locuit si social culturale cu numar redus de niveluri - P, P+1E, pana la P+2E - si deschideri intre peretii portanti de 1-6 m, la realizarea de pereti exteriori si interiori neportanti pentru constructii multietajate cu structura in cadre din beton armat, la realizarea de pereti antifoc si pereti rezistenti la foc, precum si la realizarea peretilor cu o umiditate a aerului de maxim 60% si medii neagresive sau agresivitate chimica scazuta.

BCA-ul de izolatie se utilizeaza la izolarea peretilor exteriori de beton armat, la izolarea planseelor si a acoperisurilor.
        Folosirea placilor de termoizolatie nu este permisa acolo unde ele ar fi expuse actiunii directe a umiditatii, la elementele a caror alcatuire permite acumularea umiditatii datorita condensului, la temperaturi ridicate sau in medii chimic agresive.

Asta spune un producator. Io personal il cred pe cuvint desi prefer argila arsa :). Un mc de BCA se invirte intre 250 RONi si 290 RONi...deci nu'i prea ieftin asa cum spun unii.

O caramida porotherm de 30 costa 5-6 RONi bucata unde's 54-55 buc. la mc => 300 RONi mc cu aproximatie....

Din pacate inclin sa cred ca acest producator minte!

Un alt producator de BCA spune :
"Blocurile BCA zidarie C@#$o cu grosimi de 50 mm; 75 mm; 100 mm; 125 mm se utilizeaza la zidirea peretilor neportanti despartitori, izolarea peretilor exteriori, izolarea termica si fonica a planseelor precum si la izolarea structurii de rezistenta la exterior.
Blocurile BCA zidarie C@#$o cu grosimi de 150 mm; 200 mm; 250 mm; 300 mm; 350 mm si 400 mm se utilizeaza la zidirea peretilor interiori despartitori neportanti, a peretilor exteriori neportanti pentru constructii civile si industriale, institutii publice si private, spitale, hoteluri, centre comerciale, spatii particulare asigurand  izolare termica si fonica spatiului respectiv."

Iar un altul, dupa ce date despre orice (greutate, dimensiuni, izolare fonica, termica, etc.) cind trebuie sa spuna care-i valoarea rezistentei la compresiune :
"Calculele de rezistenta a peretilor din V@#$%&K se fac in conformitate cu prevederile STAS 10104/83; 10109-1/82."

Nici un producator de BCA nu spune ca acest material are rezistenta la compresiune mult sub 7,5N /mmp (care din cite am inteles este valoarea pentru care o caramida poate fi utilizata pentru zidarii portante). Asadar, cel putin pentru mine, este clar ca BCA-ul nu este portant.
Deoarece nici in caramizile de pe piata nu am incredere, pentru a construi o casa rezistenta si sigura, probabil voi merge pe varianta structurii din cadre de beton armat "umplute" cel mai probabil cu BCA.

Intrebare:
Cofrarea pentru aceasta varianta este diferita de cofrarea de la zidaria inramata? Adica trebuiesc cofrate toate cadrele, armate, turnat beton, decofrate si apoi construite zidurile in aceste cadre sau se procedeaza la fel ca la zidaria inramata (cu mentiunea ca dimensiunile stilpilor si ale grinzilor vor fi mai mari, conform calculelor de rezistenta pentru cadre de beton armat)?

#2941
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,924
  • Înscris: 09.12.2004

 MirelaLucia, on Jan 14 2007, 01:49, said:

pana la urma cred ca pun placa deasupra.asta e. macar folosesc spatiu pentru depozitare sau vad eu. casa o fac din caramida din aia de 38. daca nu e necesar sa izolez cu polistiren, nu izolez. problema mea e ca am un buget, imi vand locuinta si daca nu fac in asa fel incat sa folosesc varianta cea mai optima se duce naibii totul, dorm sub cerul liber. :D Si asa la finisari interene, finisez doar livingul o baie si bucataria, sar ma rog asa vreau, ca sa am unde sa dorm si restul in timp.
Asta e cea mai mare prostie...cunosc un astfel de caz si acum incearca sa vinda casa (neterminata) pentru ca fondurile s-au epuizat

Edited by Evergreen, 14 January 2007 - 15:09.


#2942
cristef75

cristef75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 15.12.2006
nu exista loc in Europa unde sa se construiasca mai mult decat in Spania. o stiu pt ca am lucrat acolo peste 5 ani de zile. oare de ce ei nu folosesc termosisteme  cu polistiren? ii credeti chiar att de prosti? o sa-mi raspundeti ca au temperaturi mai ridicate, o clima mai blanda.   va inselati! o mare parte din jumat de nord a spaniei are temp f scazute  si destul de multe precipitatii.
  
ce spuneti de-o zidarie de 24cm peste care sa se placheze un max 3cm de polist extrudat si apoi caramida aparenta?

#2943
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007

 RBuilder, on Jan 14 2007, 12:28, said:

la sfaturi pe forum nu este necesara textila scurta? :roflmaofast:

no coment. :notangel:

#2944
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007

 Evergreen, on Jan 14 2007, 14:49, said:

Asta e cea mai mare prostie...cunosc un astfel de caz si acum incearca sa vinda casa (neterminata) pentru ca fondurile s-au epuizat


am ceva fonduri puse deoparte insa nu vreau sa intru in ele decat in ultima si ultima faza. daca stai sa te gandesti mereu ca lasa, ca am de unde acoperii, nu mai esti nici vigilent nici nu mai tii lucrurile in frau asa bine. daca stai sa te gandesti mereu ca astia sunt banii si trebuie sa trag de ei cat de mult pot, e altceva.

#2945
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
Azi am vorbit cu un arhitect care are si site destul de cunoscut, cu multe proiecte de casa.

Am impresia ca noi romanii suferim ori de ingamfare ori de prostie. Nu poti sa iti exprimi o idee, o parere personala legata de proiectare ca imediat cineva a luat foc.
ba mai mult ti se ma spune si in fata" eu nu va invat sa vindeti produsul dumneavoastra nici dumneavoastra nu ma invatati pe mine sa vand un proiect. Cred ca lumea nu intelege ca prima conditie a vanzarii este sa satisfaci clientul, sa-l asculti , sa-l respecti. Sunt dezamagita de ce vad si mai ales aud.

#2946
X-plane

X-plane

    ANTICOMUNIST.

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,838
  • Înscris: 15.03.2006

 cristef75, on Jan 14 2007, 16:11, said:

nu exista loc in Europa unde sa se construiasca mai mult decat in Spania. o stiu pt ca am lucrat acolo peste 5 ani de zile. oare de ce ei nu folosesc termosisteme  cu polistiren? ii credeti chiar att de prosti? o sa-mi raspundeti ca au temperaturi mai ridicate, o clima mai blanda.   va inselati! o mare parte din jumat de nord a spaniei are temp f scazute  si destul de multe precipitatii.
  
ce spuneti de-o zidarie de 24cm peste care sa se placheze un max 3cm de polist extrudat si apoi caramida aparenta?


Despre asta am o parere proasta. Polistirenul extrudat e mai daunator constructiei decat cel axpandat. Eu stau in dubiu intre a face zid de 30 cm din caramida+ 5 cm aer + 12 cm zid caramida +tencuiala clasica + tencuiala decoratica, cu restul operatiunilor aferente sau intre a face zid de 30 cm din caramida + termosistem 5 cm (sau mai mult) din vata bazaltica. Sau mai bine de atat la prima varianta in loc de aer sa fie un strat de 5 cm din vata bazaltica.

#2947
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,605
  • Înscris: 05.12.2005
@kamikze
ce parere ai de o varianta de drum de acces cu dale de beton pentru curti, din cele cu gauri mari prin care creste iarba, si care se preseaza pur si simplu in pamant, puse pe 2 randuri.Daca ramin citiva cm in afara ai o structura cu aderenta f. mare si nici nu costa excesiv, la 300ml ar fi cca. 180mp, cit o curte mica.

#2948
zen

zen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,952
  • Înscris: 18.03.2005

 X-plane, on Jan 14 2007, 18:07, said:

Despre asta am o parere proasta. Polistirenul extrudat e mai daunator constructiei decat cel axpandat. Eu stau in dubiu intre a face zid de 30 cm din caramida+ 5 cm aer + 12 cm zid caramida +tencuiala clasica + tencuiala decoratica, cu restul operatiunilor aferente sau intre a face zid de 30 cm din caramida + termosistem 5 cm (sau mai mult) din vata bazaltica. Sau mai bine de atat la prima varianta in loc de aer sa fie un strat de 5 cm din vata bazaltica.

cand o sa gasesti proiectantul care iti va face chestia aia cu 5 cm de aer, sa imi dai si mie nr de tel.

solutia cu vata bazaltica e ok, doar ca ai gresit directia straturilor. vei putea face chestia aia doar daca ai zid ext de 30, apoi, mergand spre interior, vata bazaltica si zid de 12 sau 20. casa mea e facuta asa. partea proasta e ca iti mananca din spatiul util, de aia se placheaza la ext cu polistiren, sa nu il pierzi.

daca alegi solutia cu vata bazaltica la ext, 2 lucruri sunt nasoale:
1.tencuiala pe vata bazaltica costa mult si e greu de executat.
2.nu vei mai putea face zidul ala de 12, pe care il doresti.


 MirelaLucia, on Jan 14 2007, 18:03, said:

Azi am vorbit cu un arhitect care are si site destul de cunoscut, cu multe proiecte de casa.

Am impresia ca noi romanii suferim ori de ingamfare ori de prostie. Nu poti sa iti exprimi o idee, o parere personala legata de proiectare ca imediat cineva a luat foc.
ba mai mult ti se ma spune si in fata" eu nu va invat sa vindeti produsul dumneavoastra nici dumneavoastra nu ma invatati pe mine sa vand un proiect. Cred ca lumea nu intelege ca prima conditie a vanzarii este sa satisfaci clientul, sa-l asculti , sa-l respecti. Sunt dezamagita de ce vad si mai ales aud.

sa te certi cu un arh ori cu un furnizor de servicii, e inutil.
daca nu iti convine , cauta altul, cu greu ii vei schimba tu.
daca veneai cu un proiect de 3 mil de euro, mai mergea, cu o casa amarata, greu de crezut ca vei fi bagata in seama.
ia un arh tanar si care inca nu are avioanele in cap ale alora faimosi.

 cristef75, on Jan 14 2007, 15:11, said:

nu exista loc in Europa unde sa se construiasca mai mult decat in Spania. o stiu pt ca am lucrat acolo peste 5 ani de zile. oare de ce ei nu folosesc termosisteme  cu polistiren? ii credeti chiar att de prosti? o sa-mi raspundeti ca au temperaturi mai ridicate, o clima mai blanda.   va inselati! o mare parte din jumat de nord a spaniei are temp f scazute  si destul de multe precipitatii.
  
ce spuneti de-o zidarie de 24cm peste care sa se placheze un max 3cm de polist extrudat si apoi caramida aparenta?

eu sunt contra polistirenului, dar in ro, la -25, o sa iti inghete fundul cu zid de 24 si polistiren de 3.
afara doar daca , caramida aia aparenta nu e facuta din celule fotovoltaice , care produc si caldura  :coolspeak:
lasand gluma la o parte, eu sunt pro caramida de 38 cu tencuiala.

 Evergreen, on Jan 14 2007, 14:49, said:

Asta e cea mai mare prostie...cunosc un astfel de caz si acum incearca sa vinda casa (neterminata) pentru ca fondurile s-au epuizat

absolut de acord.
am un amic care a stat ani de zile doar cu livingul si bucataria finisate, iar baia era doar tencuita.
nu vreau sa ma gandesc cum mirosea baia respectiva.

Edited by zen, 14 January 2007 - 18:26.


#2949
krysss

krysss

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.01.2007
Cum  a  ramas  cu  regia  proprie , mai  avem  voie ? Multumesc .

#2950
max11

max11

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 12.01.2007
acu v-am descoperit , scuzati  deranjul. Cam pe la cit a mai ajuns un proiect de casa ,  aprox 200mp, P+1..?

#2951
X-plane

X-plane

    ANTICOMUNIST.

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,838
  • Înscris: 15.03.2006

 zen, on Jan 14 2007, 19:18, said:

cand o sa gasesti proiectantul care iti va face chestia aia cu 5 cm de aer, sa imi dai si mie nr de tel.

solutia cu vata bazaltica e ok, doar ca ai gresit directia straturilor. vei putea face chestia aia doar daca ai zid ext de 30, apoi, mergand spre interior, vata bazaltica si zid de 12 sau 20. casa mea e facuta asa. partea proasta e ca iti mananca din spatiul util, de aia se placheaza la ext cu polistiren, sa nu il pierzi.

daca alegi solutia cu vata bazaltica la ext, 2 lucruri sunt nasoale:
1.tencuiala pe vata bazaltica costa mult si e greu de executat.
2.nu vei mai putea face zidul ala de 12, pe care il doresti.


Proiectul e facut deja. In martie sau aprilie demaram.

Straturile nu cred sa le fi gresit: 30 la interior si 12 la exterior.


1. De asta mi-este teama, mai ales ca nu am vazut pe nimeni sa lucreze asa ceva. Sunt impotriva polistirenului din cauza dezavantajelor evidente: umezeala, rezistenta in timp, etc. Vata bazaltica de densitate mare (speciala pt. asa ceva) mi-ar conveni mai mult.
2. nu tin neaparat la el. As vrea doar sa nu am polistiren pe casa dar in acelasi timp sa am casa izolata excelent.

#2952
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
am un amic care a stat ani de zile doar cu livingul si bucataria finisate, iar baia era doar tencuita.
nu vreau sa ma gandesc cum mirosea baia respectiva.
[/quote]


daca a stat ani de zile asa, inseamna ca nu castiga mai nimic in viata de toate zilele. Eu castig frumusel, as aca sper sa nu stau ani de zile. Finisajele interne am cu cine sa le fac ( are cine sa puna faianta, gresie. parchet, instalatii sanitare etc.) deci nu le platesc  iar de investit imi permit sa investesc 700- 800 euro le luna in casa. eu zic ca macar un parchet pot sa pun intr-o luna.

legat de arhitect ai dreptate desi nu m-am certat cu el, nu imi sta in fire sa ma cert. dar asta nu inseamna ca nu pot sa imi spun punctul de vedere despre ceva pentru care pana la urma tot eu platesc.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate