Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Kombucha
#55
Publicat: 30 martie 2011 - 20:14
Paulbogdan_a said: Asa trebuie facut ! Nu se adauga zahar. Cantitatea initiala de zahar, oricum este mare. Pentru a consuma intreaga cantitate de zahar, drojdiile si ciuperca au nevoie de mai mult timp. O parte din zahar este procesat si transformat in alcool. Nu va temeti, cantitatea este prea mica pentru a se incadra la consum de bauturi alcoolice. Alta parte este consumata de ciuperca. Si cea mai mare parte ramane in ceai. Voi vreti sa faceti o cura de detoxifiere sau vreti sa faceti diabet :icecream: ? |
#56
Publicat: 01 aprilie 2011 - 10:05
iunicu, on 30th March 2011, 21:14, said: Nu se adauga zahar. Cantitatea initiala de zahar, oricum este mare. Pentru a consuma intreaga cantitate de zahar, drojdiile si ciuperca au nevoie de mai mult timp. O parte din zahar este procesat si transformat in alcool. Nu va temeti, cantitatea este prea mica pentru a se incadra la consum de bauturi alcoolice. Alta parte este consumata de ciuperca. Si cea mai mare parte ramane in ceai. Voi vreti sa faceti o cura de detoxifiere sau vreti sa faceti diabet :icecream: ? Nu inteleg ! Tu completezi cu ceai neindulcit ? |
#58
Publicat: 08 aprilie 2011 - 01:32
Ok, deci dupa mai multe cercetari am decis sa formulez un nou tutorial de preparare ideal:
Mod de preparare: 1. Puneti la fiert 2,5 litri de apa intr-un vas de inox; Dupa ce apa a atins punctul de fierbere luati-o de pe foc; 2. Adaugati 5 sau 6 pliculete de ceai sau 5, 6 lingurite de ceai uscat si acoperiti vasul pentru 30 de minute; 3. Adaugati 250 grame(10%) de zahar si amestecati cu o lingura de lemn pana ce se dizolva in ceai; 4. Dupa ce ceaiul s-a racit, adaugati si 250 mililitri(10%) de ceai deja fermentat impreuna cu o ciuperca Kombucha; 5. Puneti tot preparatul intr-un borcan de sticla de 3 litri, acoperit cu o panza prinsa cu elastic pentru a feri de impuritati si a facilita circulatia aerului in borcan; 6. Lasati la fermentat timp de 14-21 zile la o temperatura de minim 23 grade Celsius; 7. Este indicat a se bea cate 150ml de ceai Kombucha de trei ori pe zi, zilnic; Deci productia pentru o persoana ar trebui sa fie de 9 litri pentru 14 zile; 8. Dupa consum pastrati 250 mililitri(10%) din ceaiul fermentat-Kombucha si ciuperca pentru o noua preparare. 9. Exista si o alternativa de fermentatie continua, in care dupa a 13-a zi, cantitatea de ceai fermentat consumata este imediat inlocuita cu amestecul de ceai si zahar corespunzator respectivei cantitati; Totusi dupa a 21-a zi va trebui preparat un nou amestec de ceai si zahar. Motivul pentru care timpul de fermentare ideal este de peste 14 zile este acela ca abia in intervalul 14-20 de zile de fermentatie incep sa apara anumiti acizi care sunt responsabili de natura detoxifianta a ceaiului Kombucha. Iar motivul pentru care a 21-a zi este limita, este acela ca dupa aceasta zi bautura va fi prea puternica, prea acida, ea putand fi bauta doar diluata. Aceste detalii sunt descoperirile lui Michael R. Roussin in cercetarile lui legate de ceaiul Kombucha. Si un site cu analize ale fermentului de Kombucha: http://www.happyherb...of_kombucha.htm Editat de LycoSs, 08 aprilie 2011 - 02:01. |
#61
Publicat: 07 mai 2011 - 21:08
Paulbogdan_a, on 28th March 2011, 09:58, said: Eu o fac respectand instructiunile celui de la care am cumparat-o. Daca doriti site-ul sau, dati-mi un mesaj pe privat. Ingrediente necesare: - ciuperca kombucha - aprox. 70 - 100 g zahar alb pentru 1 litru - 2 lingutite (aprox. 5g) sau (2 plicuri) de ceai, verde sau negru (fara arome!) la un litru - cca. 100 ml ceai Kombucha fermentat la un litru (dintr-o cultura anterioara) Mod de preparare: Cel mai bine e sa incepeti cu 2 litri. Cand cultura Kombucha va creste destul de mare si dupa ce se va reproduce suficient, veti putea produce cantitati mai mari de ceai. Succes ! am auzit de aceata ciuperca miraculoasa si am citit si pe forum.Poate sa-mi ofere cineva si mie o cultura?Va multumesc |
#63
Publicat: 09 mai 2011 - 19:03
Paulbogdan_a, on 9th May 2011, 11:33, said: Daca esti din Buc iti dau eu gratis, am un teanc de ciuperci...se inmultesc mereu ! :) |
#64
Publicat: 10 mai 2011 - 12:45
vvv8673, on 9th May 2011, 20:03, said: sunt din valcea,dar maine in 10/05/2011sant in bucuresti,nr tel 0747475606 sau mail [email protected] sau imi lasati si mailul dvs sau nr de telefon,eu mai pot veni peste 10 zile.va multumesc mult claudia Scuze, am vazut mesajul prea tarziu. Poate cu alta ocazie... ! |
|
#66
Publicat: 25 mai 2011 - 18:02
3com, on 12th October 2006, 14:49, said: Constituentii cei mai importanti ai culturilor de microorganisme ce alcatuiesc Kombucha sunt ciupercile Schizosaccharomyces pombe, Saccharomycodes ludwigii, Pichia fermentas si bacteria etobacter aceti (subspeciile xylinum pasteurianum, xzlinoides). Pai si tu cu din astea vrei sa ne hranesti?!? :ciocan: Editat de Stan_Patzitul, 25 mai 2011 - 18:03. |
#72
Publicat: 11 februarie 2012 - 19:52
as dori si eu o cultura de kombucha pentru ceai daca mai are cineva sa imi ofere si mie sunt din tg-jiu mail [email protected]
|
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi