Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Kombucha
#37
Posted 03 December 2009 - 17:10
Basil123, on 15th October 2009, 09:41, said: Consum ceaiul Kombucha de aproape un an si nu am decat cuvinte de lauda despre el. Am primit de la un prieten putin ceai de start si o bucatica de ciuperca. De atunci tot la 8-10 zile imi prepar 6 litri de ceai pe care il consumam toata familia, inclusiv copiii mei. Beau in jur de 100 ml (copiii in jur de 50 ml) dupa fiecare masa si am remarcat o imbunatatire a digestiei, parul mi s-a intarit si nu mai cade (dimineata gaseam fire pe perna), mi-a disparut intoleranta la lapte, mi-a disparut si petele maronii care imi apareau in special vara pe corp (pitiriazis versicolor). Recomand tuturor celor care vor sa-si prepare singuri aceasta minunata bautura sa citeasca cate mai multe despre modul de preparare si pastrare a acesteia, precum si alte indicatii terapeutice, de administrare, etc. Internetul abunda de informatii in aceasta privinta. Recomand pentru inceput site-ul http://www.kombu.de/romania3.htm pentru mai multe informatii. Cateva reguli pe care le-am urmat personal sunt: apa microbiologic pura, ceai de calitate, folosirea unei oale de inox pentru prepararea ceaiului, a tifonului (fiert in prealabil), pentru strecurare atunci cand nu am folosit ceai la plic. Fermentarea ceaiului in borcan de sticla cu gura mare si pastrarea dupa doar in sticle (nu in PET-uri de plastic). Beti multa apa in special in perioada cand consumati ceaiul Kombu. Tu vorbesti serios? |
#38
Posted 07 December 2010 - 11:50
Recent am descoperit si eu informatii despre aceasta ciuperca. Daca mai are careva de dat, ajutati-ma si pe mine va rog.
|
#39
Posted 15 March 2011 - 16:35
Am citit despre beneficiile acestei licori si sunt tare curios sa o incerc.
Exista in Bucuresti cineva dispus sa imparta o cultura de start? |
#40
Posted 15 March 2011 - 18:06
#42
Posted 17 March 2011 - 14:48
Am intrat in posesia culturii de kombucha.
Multumesc @Paulbogdan_a! |
#43
Posted 17 March 2011 - 15:06
#44
Posted 23 March 2011 - 13:09
Astazi nu am mai rezistat si am scos prima serie de ceai, ar mai fi trebuit sa stea o zi. Sunt foarte incantat de gustul ceaiului, probabil findca ma asteptam sa fie neplacut. E chiar gustos. A trecut testul papilelor gustative, asa ca trecem la productia de masa. Sa vedem daca le place si calculilor mei renali.
|
#45
Posted 27 March 2011 - 18:16
iunicu, on 23rd March 2011, 13:09, said: Astazi nu am mai rezistat si am scos prima serie de ceai, ar mai fi trebuit sa stea o zi. Sunt foarte incantat de gustul ceaiului, probabil findca ma asteptam sa fie neplacut. E chiar gustos. A trecut testul papilelor gustative, asa ca trecem la productia de masa. Sa vedem daca le place si calculilor mei renali. Zi-ne si nou cum se prepara!Am facut si eu rost de o Kombucha dar sunt multe metode pe net si nu stiu care e cea mai eficace. |
#46
Posted 27 March 2011 - 18:32
Pai toate metodele sunt similare.
Prima data fac ceaiul negru mai concentrat si il las sa clocoteasca vreo 5 minute. Dupa ce sting focul il indulcesc ca pe ceaiul obisnuit, chiar putin mai mult. Las ceaiul sa se raceasca la temperatura camerei si il torn intr-un borcan de sticla. Atentie un ceai prea cald iti va ucide ciuperca. E timpul sa strecuram ceaiul care tocmai a terminat de fermentat. Alegem ciuperca si o punem in noul borcan cu ceai iar pe fundul borcanului cu ceai fermentat raman drojdii decantate. Eu vars ce ramane pe fundul borcanului in noul ceai. Acum fie vorba intre noi, drojdiile alea cazute pe fund sunt drojdii moarte si nu stiu cat ajuta dar e recomandarea pe care am primit-o si o respect. Peste borcanul cel nou se aseaza un tifon prins cu elastic ( de bani) ca sa nu atraga drosophile, bine eu pun o batista curata de bumbac mai mult ca sa nu intre praful. Tifonul are rolul de a lasa sa intre oxigen pentru drojdii si ciuperca.Si depozitezi borcanul intr-un loc ferit de lumina pentru 7-9 zile. Eu tin ceaiul in camara la intuneric. Ceaiul fermentat strecurat se depoziteaza in sticle (eu folosesc numai sticla de sticla, nu din plastic) si se baga la frigider. Incepand cu prima dimineata poti servi la pahar su poti pupa sticla dupa pofta inimii. |
|
#47
Posted 28 March 2011 - 08:58
Eu o fac respectand instructiunile celui de la care am cumparat-o. Daca doriti site-ul sau, dati-mi un mesaj pe privat.
Ingrediente necesare: - ciuperca kombucha - aprox. 70 - 100 g zahar alb pentru 1 litru - 2 lingutite (aprox. 5g) sau (2 plicuri) de ceai, verde sau negru (fara arome!) la un litru - cca. 100 ml ceai Kombucha fermentat la un litru (dintr-o cultura anterioara) Mod de preparare: Cel mai bine e sa incepeti cu 2 litri. Cand cultura Kombucha va creste destul de mare si dupa ce se va reproduce suficient, veti putea produce cantitati mai mari de ceai. Succes ! |
#48
Posted 28 March 2011 - 17:33
Cu pui ce faceti???Cand o ciuperca face pui,la urmataorea productie ce folositi,cultura mama sau puiul nou format?Sau ambele???Se pot folosii mai multe ciuperci in acelasi borcan?Daca nu,ce faci cu ele?ca se le arunci,mi se pare crima!
|
#49
Posted 28 March 2011 - 20:55
Paulbogdan_a said: Evitati vasele metalice. Atentie! Este obligatorie o spalare temeinica, atat a mainilor cat si a celorlalte obiecte folosite pe parcursul retetei pentru a micsora pe cat posibil o contaminare a culturii. Myers said: Cu pui ce faceti???Cand o ciuperca face pui,la urmataorea productie ce folositi,cultura mama sau puiul nou format?Sau ambele???Se pot folosii mai multe ciuperci in acelasi borcan?Daca nu,ce faci cu ele?ca se le arunci,mi se pare crima! Eu separ noul strat de cuiperca de cel vechi si le introduc impreuna in noul ceai. Poti folosi de mai multe ori ciuperca "batrana" inainte de a o arunca. Cu timpul o sa ai ciuperca sa dai si la prieteni si la vecini si la necunoscuti (cum a facut @Paulbogdan_a cu mine) Nu este o crima sa arunci o cultura batrana. Crezi ca ciuperca asta traieste o vesnicie? http://www.youtube.c...r...making&aq=1 |
#50
Posted 28 March 2011 - 21:44
Man,m-am exprimat asa in sensul in care,totusi,e un organism viu,ca un animal.Un organism in care ai investit efort,sentimente si afectiune si mi se pare normal sa-ti para rau daca l-ai arunca.Cel putin eu asa vad lucrurile...Cum ar fi,sa ai un caine,sa-l vezi crescand si cand e la batranete si ti-a facut pui,sa-l arunci?E etic?
Cate culturi folosesti simultan in acelasi borcan?Sau nu ai decat doua?Adica cand vei avea 4 sa zicem,le vei folosi pe toate 4 in acelasi borcan? |
#51
Posted 28 March 2011 - 23:06
Poti pune si 4 si 6 daca vrei
[ http://i812.photobucket.com/albums/zz42/devs_urs/drinks/kombucha.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Nu mai pune si tu atata suflet in tot ce creste in casa ta. Maine poimaine o sa-ti fie mila sa strivesti tantarul cu care tocmai te-ai facut frate de sange. :console: Daca insisti si nu te lasa inima alfel le poti pastra dar o sa te razgandesti dupa o vreme. |
|
#52
Posted 30 March 2011 - 13:34
Am si eu o intrebare: Dupa ce ceaiul a fermentat o saptamana trebuie sa mai adaug din nou zahar? Si daca da, ce cantitate? Caci ma gandesc, ea daca consuma zaharul din ceai va mai avea nevoie apoi de zahar si nu mai are de unde..el fiind consumat in timpul fermentarii..Sau dupa ce a terminat de fermentat, fac alt ceai cu alt zahar si mut ciuperca in noul ceai indulcit? Multumesc anticipat pentru raspuns. Eu am cumparat de la o femeie din Constanta cu vreo 35RON o ciuperca, insa nu-mi pare rau de bani..Intr-adevar cam scumpa avand in vedere ca se inmulteste asa usor..Daca stiam ca voi donati gratis va ceream voua.
Edited by LycoSs, 30 March 2011 - 13:34. |
#53
Posted 30 March 2011 - 13:48
LycoSs, on 30th March 2011, 14:34, said: ................Sau dupa ce a terminat de fermentat, fac alt ceai cu alt zahar si mut ciuperca in noul ceai indulcit? ............... Eu nu mai mut ciuperca din borcanul initial. Golesc din borcan cantitatea de ceai pe care o voi bea, am grija sa las cca. 10% pt tura urmatoare si, completez peste acesti 10% cu ceai nou indulcit potrivit retetei. LycoSs, on 30th March 2011, 14:34, said: Eu am cumparat de la o femeie din Constanta cu vreo 35RON o ciuperca, insa nu-mi pare rau de bani..Intr-adevar cam scumpa avand in vedere ca se inmulteste asa usor..Daca stiam ca voi donati gratis va ceream voua. |
#54
Posted 30 March 2011 - 15:03
Paulbogdan_a, on 30th March 2011, 14:48, said: Asa trebuie facut ! Eu nu mai mut ciuperca din borcanul initial. Golesc din borcan cantitatea de ceai pe care o voi bea, am grija sa las cca. 10% pt tura urmatoare si, completez peste acesti 10% cu ceai nou indulcit potrivit retetei. Eu am cumparat cu 60 RON :) Multumesc mult pentru informatie! Am adunat si eu informatii de pe net si am scris un tutorial despre Kombucha: Mod de preparare: 1. Puneti la fiert 2 litri de apa intr-un vas; Dupa ce apa a atins punctul de fierbere luati-o de pe foc; 2. Adaugati 4 sau 5 pliculete de ceai sau 4, 5 lingurite de ceai uscat si acoperiti vasul pentru 30 de minute; 3. Adaugati 200 de grame de zahar si amestecati cu o lingura de lemn pana ce zaharul se dizolva; 4. Dupa ce ceaiul s-a racit, adaugati si 200 de mililitri de ceai deja fermentat impreuna cu o ciuperca Kombucha; 5. Puneti tot preparatul intr-un borcan de sticla de 3 litri acoperit cu o panza prinsa cu elastic pentru a feri de impuritati si de a facilita circulatia aerului in borcan; 6. Lasati la fermentat timp de cateva zile la o temperatura de peste 20 grade Celsius; Gustati zilnic pana ce gustul este placut; Este indicat a se bea cate un pahar de ceai Kombucha zilnic. 7. Consumati ceaiul Kombucha, dar pastrati 200 mililitri si ciuperca pentru o noua preparare. Ceaiul Kombucha detoxifica organismul si energizeaza mintea; Ajuta la prevenirea cancerului si la refacerea bolnavilor de cancer, mareste energia, imbunatateste vazul, ajuta la refacerea incheieturilor, imbunatateste elasticitatea pielii, ajuta digestia si imbunatateste experienta cu mancaruri mai lipicioase ca orezul si pastele fainoase; Kombucha contine agenti probiotici care refac flora intestinala; Vindeca reumatismul, intestinul iritabil, crampele si gazele intestinale si detoxifica ficatul. E ceva gresit in tutorialul asta? Edited by LycoSs, 30 March 2011 - 15:18. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users