Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Friptura medium rare
Ultima postare: ian 20 2023 06:30, Inițiat de
Bursul
, ian 18 2023 08:49
·
0
#1
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 08:49
Se tot promoveaza carnea fripta la exterior si cruda la interior. Cica e mai suculent. Gretos de-a dreptul.
Jaful asta de friptura a ajuns sa fie by default la restaurante (alea mai ieftine la care ajung). Voua va place? Editat de Bursul, 18 ianuarie 2023 - 08:49. |
#9
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 09:22
Orice bucatar serios stie ca medium-rare inseamna undeva la 55 grade in centrul bucatii de carne. Suficient pentru a eradica eventuale bacterii, si nu atat de mult incat sa denatureze proteina din carne. Din motive care tin de gust, celebra reactie Maillard, exteriorul trebuie gatit la temperatura mare. Sigur, anumiti bucatari nu inteleg mecanismul, si te poti trezi ca mijlocul fripturii nu este gatit suficient.
|
#10
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 09:24
|
#11
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 09:25
mirel3003, on 18 ianuarie 2023 - 09:14, said:
Sunt bucatari care nu gatesc carnea de vita peste nivelul mediu-rare, pentru ca zic ca nu isi bat joc de carne si de reputatia lor... asa ca aveti grija pe unde mancati. abac, on 18 ianuarie 2023 - 09:15, said:
Romanilor le plac fripturile talpa si vinurile sirop. |
#12
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 09:27
Bursul, on 18 ianuarie 2023 - 09:25, said:
E o placere sa vad cum se scurge sangele prin farfurie. Din friptura de calitate medium rare, maturata corect, nu iese nicio picatura de sange. Daca ai sange in farfurie ai mancat gunoi din supermarket injectat cu apa si zeama proteica. Editat de abac, 18 ianuarie 2023 - 09:29. |
#14
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 09:39
Cam are dreptate colegul de mai sus, romanilor le cam place friptura sa fie mai mult talpa de gheata.
Medium rare este mai greu de gatit, trebuie sa fie si carnea mai de calitate si desigur mai groasa ca nu faci tu o fripturica subtire sa fie medium rare. Am mancat de revelion o friptura medium rare, se uita cineva de la masa ca este nefacut. M-am uitat la el... stai linistit ca este bine facuta. Era pe aproape sa nu manance ca ii parea cruda. Si a mancat 2 bucatele de ale mari. Noi de in Romania de sarbatorile de iarna punem o carne uscata de zici cae ste talpa de bocanc, eu am cumparat o tigaie de fonta, grill, in felul ala isi mai pastreaza ceva bun. |
#15
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 09:41
jericho, on 18 ianuarie 2023 - 09:06, said:
nu se promoveaza nimic, medium rare exista de cand lumea, asa cum ai si optiunea de a alege la restaurant gradul de gatire al carnii. dar da, nu toate tipurile de carne de vita se preteaza la medium rare Craig Claiborne offered instructions for cooks like me who might “wish the lamb to be well-done.” By the 1990 update to his classic cookbook, well-done isn’t even listed as an option. Temperatura de gatire a scazut im timp. Daca in anii 60 era la 140, in anii 70 a ajuns la 125. Americanii au preluat gatitul raw din Europa si l-au promovat puternic. Asa cum scrie in articolul de mai jos, totul a inceput ca un trend. Inca este: But eating rare meat wasn’t simply a matter of evolving taste. It was a means of signaling something about yourself, an ethos. When Fabricant’s article was published, serving your guests rare meat showed you were sophisticated. These days, it shows you’re cool. De citit: https://slate.com/hu...in-america.html |
|
#17
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 09:47
abac, on 18 ianuarie 2023 - 09:27, said: Din friptura de calitate medium rare, maturata corect, nu iese nicio picatura de sange. Pentru mine medium rare e doar o carne oparita partial, cu 2 cruste. Editat de dan1980_25, 18 ianuarie 2023 - 09:52. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi