Friptura medium rare
#37
Posted 18 January 2023 - 10:59
anducoj, on 18 ianuarie 2023 - 10:56, said:
Asteapta un pic sa ajungi in SUA si sa comanzi la un restaurant intalian ( dintre cele care isi pregatesc singuri carnea de la A la Z) un Ryb Eye steak BLUE si vorbim dupa aia. E drept ca nu e genul de restaurant la careo sa ai intrare facila, pe langa bani ai nevoie si de rezervare cu min 1 saptamana inainte. Pofta buna ! |
#38
Posted 18 January 2023 - 11:00
Inainte sa iei biletul, asa arata Daca e liniste, inca poti sa auzi vaca cum face Muuuuuu
[ https://www.mashed.com/img/gallery/is-it-safe-to-eat-a-blue-steak/intro-1571064354.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by george_alexandru, 18 January 2023 - 11:03. |
#39
Posted 18 January 2023 - 11:17
Nu este promovare este informare, a inceput si romanu sa afle cum se face cum trebuie vita si rata si este oripilat.
Gatita la modul ala medium rare este absolut grozava, creeaza dependenta. |
#40
Posted 18 January 2023 - 11:21
E frectie. La cat de scumpa este carnea de rata si de vita, exerseaza si el pe carnea de porc.
Noi suntem mai mult la nivel de talpa. |
#41
Posted 18 January 2023 - 11:30
#42
Posted 18 January 2023 - 11:36
E pe naiba? Eu stiu ca si carnea de porc se poate face medium rare.
|
#43
Posted 18 January 2023 - 11:37
Bursul, on 18 ianuarie 2023 - 08:49, said:
Se tot promoveaza carnea fripta la exterior si cruda la interior. Cica e mai suculent. Gretos de-a dreptul. Jaful asta de friptura a ajuns sa fie by default la restaurante (alea mai ieftine la care ajung). Voua va place? [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7ggskEGyvtc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#44
Posted 18 January 2023 - 11:38
Bursul, on 18 ianuarie 2023 - 10:23, said:
Dar ce e? Zeama aia roz care se scurge o fi suc de lamaie? Problema mea nu e friptura medium rare. Ci promovarea ei intensa, faptul ca a devenit un standard peste tot, nu oricine stie sa gateasca, iar daca te duci la o bodega primesti carne cruda. Si cum medium rare e la moda, probabil multi inghit ce primesc. "Mmmm, foarte bun!" Cel mai probabil mananca carne cruda cum am mancat si eu. Oricum, mai comand carne de vita la pastele cailor. Zeama aia roz se numeste mioglobina. Stii cum e cu "carnea cruda"? E exact ca si la sushi sau biftec tartar. Sunt mari sanse sa ti se para ca mananci ceva scarbos si sa nu mai vrei o perioada. Asa am patit si cu sushi-ul, asa am patit si cu vita. Sushi n-am mai mancat vreo 3 ani dupa prima experienta. Vita imi era scarba sa o mananc "in sange" (ca nah, asa stiam si eu... ca e in sange). Am mancat de vreo 3-4 ori well done (ca asa stiam eu din popor/de la mama/de la bunica/etc ca se mananca carnea... bine facuta), si am zis ca-i o mizerie vita, iar apoi n-am mai mancat cativa ani. Acum mananc de cel putin 2-3 ori/saptamana, si o prefer medium. Si da, in functie de calitatea carnii ma trezesc ca se mai umple farfuria de "suc de lamaie", dupa cum ai mentionat mai sus. Daca te deranjeaza vizual, poti sa-l stergi. Dar gustul/textura carnii sunt total diferite intre medium si talpa. D'aia unii bucatari nu-ti fac niciodata ceva ce sa depaseasca nivelul medium-medium well. Pur si simplu strica proprietatile carnii, ajungand sa altereze si gustul. |
#45
Posted 18 January 2023 - 11:40
Denumirea subiectului trebuia sa fie, strugurii sunt naspa.
Cei care se plang de o carne de vita gatita corect,CAT A COSTAT , sa vedem si noi ce vi s-a servit. De ex. mie scarba sa mananc sangeriu sau cum naiba se zice, de se pune sange in el ,cand taie godacul strange sangele si-l baga in preparat. Cei care spun ca dintr-o bucata de carne DE VITA maturata si gatita corect curge sange e clar cat de informati sunteti si nu are rostul unei polemici. Acu nu stiu de unde a intrat in cap la roman exprimarea ”in sange” iladi, on 18 ianuarie 2023 - 11:30, said: A nu se confunda porcul cu vita. Carnea de porc NU se mananca "in sange" O ceafa la gratar cum se gateste? |
#46
Posted 18 January 2023 - 11:43
|
#47
Posted 18 January 2023 - 11:43
O friptura in sange la restaurant costa destul de mult.
Mai ales ca depinde si ce fel de carne de vita este. Si cum ziceam? Cate restaurante sunt in fiecare oras din tara asta, de stiu sa gateasca bine o friptura de viat, rata sau sa ceri altceva pe langa astea obisnuite in Romania? Cum era vorba aia? In Romania cel mai vandut meniu dintr-un restaurant chinezesc sau italinesc, este? Cartof prajit cu pipet de pui. |
#48
Posted 18 January 2023 - 11:47
Bursul, on 18 ianuarie 2023 - 10:26, said:
Poate mai sunt si altii pe aici care au mancat inainte de 2000 carne de vita. Cum era atunci? Tot medium rare? Cum se gatea carnea de vita acasa? Era talpa si fara gust? Inteleg ca esti clei la prepararea carnii de vita pe gratar si-ti place sa maninci ca inainte de 2000 dar asta nu inseamna ca altii sunt canibali lol. |
#49
Posted 18 January 2023 - 11:47
MarianG, on 18 ianuarie 2023 - 11:43, said:
Asta pentru ca unii nu au rabdare inainte sa taie o bucata de carne gatita. Iti zic, de Revelion, ma uit peste masa, un amic facea semn altui amic... "nu este gatita" si l-am observat, i-am zis ca este gatita, ca doar stiu sa gatesc, este carne gatita, se observa carnea dupa culoare ca este gatita, a stat destul si la cuptor. Si a tot stat cuminte, a luat un gat mic de tarie si i-a venit foame. Si a mancat 2 felioare de ale mari. Si eu am mancat 2, cine le-a gatit are experienta in strainatate, eu sincer nu cred ca o reuseam asa de buna. Si ca mai suntem pe aici care gatim, nu poti strica carnea, in cel mai rau caz nu iti mai iese medium rare, nu ca se strica bucata aia de carne. Cum ziceam... Care are curiozitatea, sa se uite pe filmarile cu revelioanele vechi si actuale, carnea la noi este prajita in tigaie pana iese tot gustul mamei ei de carne. Si daca inainte carnea de la tara, fac referire la a de porc, vita, mai avea gust... asta crescuta in ferme nu are nici un gust. Imi place subiect si este ca si cum ai discuta despre gustul la carnea de peste cu cineva care toata viata a mancat pangasius, hamsie la cornet si alte astea mai comune, si ii pui un peste gatit cum trebuie. Nu o sa vezi pe cineva ca pune vreodata maioneza, mustar, ketckup pe carnea de peste. Dar in Romania? Ca se gateste mai mult peste in tigaie... o sa vezi ca romanul pune mustar pe peste. Sa-i dea gust. Edited by MindArchitect, 18 January 2023 - 11:48. |
#50
Posted 18 January 2023 - 11:48
MindArchitect, on 18 ianuarie 2023 - 11:36, said:
E pe naiba? Eu stiu ca si carnea de porc se poate face medium rare. Depinde cat de increzator esti in susrsa de carne. Se poate se poate manca, se poate sa "dobandesti" niste trichineloza pe parcurs. Nu zic sa o faci talpa (desi mare majoritate asa o prefera) dar sa ai grija la ce temperatura va fi mijlocul, astfel incat sa elimini eventualele riscuri de intoxicare. |
#51
Posted 18 January 2023 - 11:51
MindArchitect, on 18 ianuarie 2023 - 11:47, said: Si daca este, nu este, sange, tot este bine gatit, poti sa o mananci. Desigur, poate parea neapetisant sa vezi rosu in farfurie. Dar asta pentru cine face acasa, aia de la restaurant te fac sa astepti. Edited by MarianG, 18 January 2023 - 11:53. |
|
#52
Posted 18 January 2023 - 12:01
Eminescian, on 18 ianuarie 2023 - 10:02, said:
Pai e destul de logic s-o promoveze, se consuma mai putin gaz si timp gatind asa. Propozitia asta trebuie printata si pusa in rama. Am auzit multe chestii dar asta urca lejer in top 3 aberatii. O "carnita" mai ieftina din Lidl cam 50 lei bucata. Attached FilesEdited by xymzar, 18 January 2023 - 12:15. |
#53
Posted 18 January 2023 - 12:14
MarianG, on 18 ianuarie 2023 - 11:51, said:
Idea era ca bucata de carne o lasi un pic sa se relaxeze, sa se redistrubie sangele in ea. Desigur, poate parea neapetisant sa vezi rosu in farfurie. Dar asta pentru cine face acasa, aia de la restaurant te fac sa astepti. Problema e, de ce imi dau medium rare daca nu stiu sa gateasca? Voi ziceti ca medium rare e gaura din covrig, insa daca nu oricine poate sa gateasca medium rare, de ce se gaseste in fiecare bodega? De asta zic ca promovarea intensa a medium rare e o prostie. Sa ramana la resturantele selecte si astora care suntem cu gauri in ciorapi sa ne dea talpi. In afara de snobism, se mai poate numi altcumva, faptul ca mananci o caricatura de medium rare si sa zici ca ti-a placut? Edited by Bursul, 18 January 2023 - 12:15. |
#54
Posted 18 January 2023 - 12:14
ceanu1980, on 18 ianuarie 2023 - 11:40, said: O ceafa la gratar cum se gateste? Expresia "a gati corect" se loveste exact in preferintele fiecarui om. De exemplu vita. Sunt convins ca asa se gateste corect. Dar da mie imi vine sa dau rateuri la fiecare inghititura, imi cam bag spitzul in corect si incorect si o gatesc asa cum imi place mie. Ca daca e sa ne luam dupa corectitudine am fi insurati cu totii cu aceeasi femeie si am conduce aceeasi marca de masina. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users