Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu gasesc un topic, un fel de caf...

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...
 CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...
 Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana
 Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 

Friptura medium rare

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
142 replies to this topic

#1
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,463
  • Înscris: 30.10.2003
Se tot promoveaza carnea fripta la exterior si cruda la interior. Cica e mai suculent. Gretos de-a dreptul.
Jaful asta de friptura a ajuns sa fie by default la restaurante (alea mai ieftine la care ajung).

Voua va place?

Edited by Bursul, 18 January 2023 - 08:49.


#2
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,326
  • Înscris: 09.09.2006
Da. Diferența e dată de calitatea cărnii. Nu orice bucată din orice vacă se pretează la o friptură medium (d-apoi m-r)

#3
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,443
  • Înscris: 30.08.2017
Medium/medium rare îmi place, dar nu as mânca ceva sub ea, adicã rare. La fel cum nu aș mânca well done.

Edited by george_alexandru, 18 January 2023 - 09:01.


#4
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,344
  • Înscris: 23.05.2003
Medium-rare e perfect pentru mine la carnea de vita si pieptul de rata.

#5
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,042
  • Înscris: 02.09.2005
nu se promoveaza nimic, medium rare exista de cand lumea, asa cum ai si optiunea de a alege la restaurant gradul de gatire al carnii.
dar da, nu toate tipurile de carne de vita se preteaza la medium rare

#6
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,947
  • Înscris: 04.10.2007
Mie carnea de vita si ton-ul imi plac rare, cel mult medium-rare.

Sunt bucatari care nu gatesc carnea de vita peste nivelul mediu-rare, pentru ca zic ca nu isi bat joc de carne si de reputatia lor... asa ca aveti grija pe unde mancati.

#7
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,335
  • Înscris: 28.10.2018
Romanilor le plac fripturile talpa si vinurile sirop.

Si masinile sedan.

#8
Don_Costica

Don_Costica

    Mos cam nebun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,761
  • Înscris: 18.07.2022
Vita, ton si rata: medium-rare.
Am cerut si hamsie medium-rare la Hilton, dar tocmai se terminase.

#9
mannick

mannick

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,036
  • Înscris: 08.08.2018
Orice bucatar serios stie ca medium-rare inseamna undeva la 55 grade in centrul bucatii de carne. Suficient pentru a eradica eventuale bacterii, si nu atat de mult incat sa denatureze proteina din carne. Din motive care tin de gust, celebra reactie Maillard, exteriorul trebuie gatit la temperatura mare. Sigur, anumiti bucatari nu inteleg mecanismul, si te poti trezi ca mijlocul fripturii nu este gatit suficient.

#10
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,947
  • Înscris: 04.10.2007

View Postabac, on 18 ianuarie 2023 - 09:15, said:

Romanilor le plac fripturile talpa si vinurile sirop.

Si masinile sedan.

Esti in urma putin cu informatiile... de la sedan-ul de acum 10 ani au trecut toti la SUV... Acum Romanul e frate mai tare cu SUV-ul si TDI-ul decat cu codrul...

#11
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,463
  • Înscris: 30.10.2003

View Postmirel3003, on 18 ianuarie 2023 - 09:14, said:

Sunt bucatari care nu gatesc carnea de vita peste nivelul mediu-rare, pentru ca zic ca nu isi bat joc de carne si de reputatia lor... asa ca aveti grija pe unde mancati.
Batuti in cap!

View Postabac, on 18 ianuarie 2023 - 09:15, said:

Romanilor le plac fripturile talpa si vinurile sirop.
E o placere sa vad cum se scurge sangele prin farfurie.

#12
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,335
  • Înscris: 28.10.2018

View PostBursul, on 18 ianuarie 2023 - 09:25, said:

E o placere sa vad cum se scurge sangele prin farfurie.

Din friptura de calitate medium rare, maturata corect, nu iese nicio picatura de sange.

Daca ai sange in farfurie ai mancat gunoi din supermarket injectat cu apa si zeama proteica.

Edited by abac, 18 January 2023 - 09:29.


#13
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,344
  • Înscris: 23.05.2003

View PostBursul, on 18 ianuarie 2023 - 09:25, said:

E o placere sa vad cum se scurge sangele prin farfurie.
Ala nu e singe, WTF? Posted Image

#14
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,871
  • Înscris: 30.11.2021
Cam are dreptate colegul de mai sus, romanilor le cam place friptura sa fie mai mult talpa de gheata.

Medium rare este mai greu de gatit, trebuie sa fie si carnea mai de calitate si desigur mai groasa ca nu faci tu o fripturica subtire sa fie medium rare.
Am mancat de revelion o friptura medium rare, se uita cineva de la masa ca este nefacut. M-am uitat la el... stai linistit ca este bine facuta.
Era pe aproape sa nu manance ca ii parea cruda.

Si a mancat 2 bucatele de ale mari.

Noi de in Romania de sarbatorile de iarna punem o carne uscata de zici cae ste talpa de bocanc, eu am cumparat o tigaie de fonta, grill, in felul ala isi mai pastreaza ceva bun.

#15
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,463
  • Înscris: 30.10.2003

View Postjericho, on 18 ianuarie 2023 - 09:06, said:

nu se promoveaza nimic, medium rare exista de cand lumea, asa cum ai si optiunea de a alege la restaurant gradul de gatire al carnii.
dar da, nu toate tipurile de carne de vita se preteaza la medium rare
Si inca cum:

Craig Claiborne offered instructions for cooks like me who might “wish the lamb to be well-done.” By the 1990 update to his classic cookbook, well-done isn’t even listed as an option.

Temperatura de gatire a scazut im timp. Daca in anii 60 era la 140, in anii 70 a ajuns la 125.
Americanii au preluat gatitul raw din Europa si l-au promovat puternic.


Asa cum scrie in articolul de mai jos, totul a inceput ca un trend. Inca este:
But eating rare meat wasn’t simply a matter of evolving taste. It was a means of signaling something about yourself, an ethos. When Fabricant’s article was published, serving your guests rare meat showed you were sophisticated. These days, it shows you’re cool.

De citit:

https://slate.com/hu...in-america.html






#16
Don_Costica

Don_Costica

    Mos cam nebun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,761
  • Înscris: 18.07.2022
Cui nu-i place medium-rare poate sa comande un biftec tartar.

#17
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007

View Postabac, on 18 ianuarie 2023 - 09:27, said:



Din friptura de calitate medium rare, maturata corect, nu iese nicio picatura de sange.

Nici din carnea cruda nu iese sange daca animalul e sacrificat corect.
Pentru mine medium rare e doar o carne oparita partial, cu 2 cruste.

Edited by dan1980_25, 18 January 2023 - 09:52.


#18
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,947
  • Înscris: 04.10.2007

View PostBursul, on 18 ianuarie 2023 - 09:25, said:

Batuti in cap!

Nu sunt batuti in cap, pur si simplu nu isi bat joc de meseria lor!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate