Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cum se pun slanina si carnea de porc la sarat?
Last Updated: Nov 14 2022 15:00, Started by
rhdghdhs
, Nov 30 2021 19:03
·
0
#1
Posted 30 November 2021 - 19:03
Vin sarbatorile de iarna, am cumparat niste cotlet si niste fleica de la Lidl, care e ca slanina dar are si randuri de carne. Vreau sa o pun la sarat in vederea afumarii, Stiu ca nu are gustul autentic al porcului de casa, dar tot e ceva. M-am gandit sa frec cu sare fiecare bucata, dar in sare sa adaug si niste piper si niste usturoi. Voi cum o face-ti?
|
#2
Posted 30 November 2021 - 19:11
Vezi ca o sa iasa apa din car ea respectiva, asa ca vezi unde si cum o depozitezi. E suficient cum vrei sa faci. Sarea neaparat grunjoasa
|
#3
Posted 30 November 2021 - 19:11
Stie carnea cata sare trebuie sa absoarba.
Datoria ta se rezuma la aranja straturi ca un tort, cu suficienta sare intre ele. "Mangaiatul " zilnic, observarea atenta, rabdarea, supravegherea si monitorizarea video si fonica aintregul;ui proces este placere pura, nu costa nimic. Da, poti adauga usturoi, piper, sau orice altceva-ti trece prin cap. La strabunicii mei, intregul proces avea nevoie de o copaie de lemn. Nu se folosea folie de plastic, dar trebuia sa fie la rece si la intuneric. Sarea era "speciala", fara iod, cu "imperfectiuni" negre. Edited by tioopedi, 30 November 2021 - 19:14. |
#4
Posted 30 November 2021 - 19:16
Poti face saramura cu apa (200 g- 250 g sare/ litrul de apa), sau sarare uscata.
Este bine sa amesteci si zahar (cam 1%) in sare. Zilnic, intorci bucatile de slanina/fleica. Le tii cca 15- 30 de zile, inainte de uscare/zvantare, urmata de afumare. Edited by pasilla, 30 November 2021 - 19:20. |
#5
Posted 30 November 2021 - 19:23
Pregatirea carnii/ slaninei/ carnatilor pentru afumare:
Mod de pregatire: Carnea si slanina proaspat taiata si fasonata se pune in butoaie si se acopera din belsug cu sare grunjoasa. Sararea are ca scop conservarea carnii si inlatura riscul dezvoltarii bacteriilor in carne. Exista doua tipuri de sarare a carnii: umeda (in amestec de sare cu apa) sau uscata (doar in sare). Sararea uscata mentine cel mai bine gustul si calitatile carnii. Se lasa carnea si slanina sa stea la sare pentru 24 de ore, intr-un spatiu racoros. Se scoate carnea din sare si se sterge bine. In unele gospodarii chiar se spala in cateva ape reci. Va recomandam cea mai folosita metoda din gospodariile romanesti: afumarea la rece, in zilele de iarna, in afumatori speciale (butoaie, afumatori zidite, etc.). Atarnati carnea, slanina si carnatii in afumatoare, pe carlige sau legate cu sfoara. Faceti in fiecare zi focul in afumatoare, sub carnuri: folositi un lighean sau o galeata metalica umpluta cu rumegus. Aprindeti focul in mijlocul ligheanului si lasati sa arda mocnit (fara flacara – aceasta fiind o tehnica de afumare la rece, iar temperatura nu trebuie sa depaseasca 23 de grade Celsius). Daca focul arde prea repede, acoperiti partial cu o folie de aluminiu gaurita, o sita veche etc. Cel mai folosit lemn este cel de fag. Da un gust excelent si o culoare rosiatica frumoasa. Printre esentele de lemn nobil folosite pentru fum se numara cel de cires, visin si mar. Se pot folosi si bucati de lemn taiate cat mai marunt. Pentru a provoca fumul si a evita arderea brusca, amestecati lemnele uscate cu lemne ude sau acoperiti-le pentru a inhiba patrunderea oxigenului. Afumati slanina si carnea timp de 4-14 zile si carnatii timp de 2-6 zile, timp de 2-3 ore pe zi la fum usor. Pentru semi-afumare (afumare usoara) si bucati subtiri de carne/slanina timpul se reduce la jumatate. Verificati o data la cateva zile taind o bucata. Dupa afumare, carnurile se pastreaza la rece (in camara sau in beci. Pofta buna! Edited by xmanyacs77, 30 November 2021 - 19:24. |
#6
Posted 30 November 2021 - 19:29
Cand le scoti din sare/saramura, le speli cu apa/vin/bere, le freci cu ce condimente vrei si le pui la zvantat pentru 24-48 de ore, inainte de afumare.
xmanyacs77, on 30 noiembrie 2021 - 19:23, said:
Se lasa carnea si slanina sa stea la sare pentru 24 de ore, intr-un spatiu racoros. |
#8
Posted 30 November 2021 - 19:31
Pentru afumare am rumegus de fag si lemn de cires si prun
|
#9
Posted 30 November 2021 - 19:33
#10
Posted 30 November 2021 - 19:35
laffin, on 30 noiembrie 2021 - 19:30, said:
mi-a venit apa-n gura DSC00094-scaled.jpg 457.37K 72 downloads Fleica-de-porc-crud-afumata-natural.jpg 338.42K 80 downloads DSC03818-scaled.jpg 509.43K 64 downloads DSC03865-scaled.jpg 423.35K 57 downloads DSC03798-scaled.jpg 432.96K 59 downloads DSC00101-scaled.jpg 438.11K 48 downloads Edited by xmanyacs77, 30 November 2021 - 19:39. |
|
#11
Posted 30 November 2021 - 19:54
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/i9gAIq64Ksk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5TL6DKHIYT4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#12
Posted 30 November 2021 - 19:55
imi ploua în gura deja
bunicii mei aveau alta reteta o parleau pe flacara, după care o fierbeau in apa cu sare, usturoi, piper, boia, după care o puneau pe sarma la uscat, cu sare, boia. |
#13
Posted 30 November 2021 - 19:55
vezi: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zQ_HR-B6TiA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#14
Posted 30 November 2021 - 20:05
misu78, on 30 noiembrie 2021 - 19:33, said:
Nope. Strat de sare, carnea si urmatorul strat de sare care o ingroapa. Se poate lasa asa pana la primavara daca ai rabdare! Nu trebuie intoarsa, nu trebuie mangaiata sau descantata! dupa de o afumi, inainte de a o manca o fierbi in zeama de la varza murata si dupa ce se raceste o dai cu paprica. |
#16
Posted 30 November 2021 - 20:21
#17
Posted 30 November 2021 - 20:28
xmanyacs77, on 30 noiembrie 2021 - 19:23, said:
Se lasa carnea si slanina sa stea la sare pentru 24 de ore, intr-un spatiu racoros. Cam doua saptamani se lasa la sare... [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9Z4BwqQpv58?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Rav_885, 30 November 2021 - 20:30. |
#18
Posted 30 November 2021 - 20:29
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WlHEXvU0vlY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/TCLotQdbjg4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-EwT4qCw2x8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VMNWHw0uP7Q?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by tioopedi, 30 November 2021 - 20:38. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users