Cum se pun slanina si carnea de porc la sarat?
Last Updated: Nov 14 2022 15:00, Started by
rhdghdhs
, Nov 30 2021 19:03
·
0
#37
Posted 02 December 2021 - 11:09
Slanina nu prea trage sare. Trage sare soriciul, carnea daca este impanata si un strat subtire de la suprafata in rest aproape deloc si asta pentru ca nu are apa in componenta.
|
#38
Posted 06 December 2021 - 14:57
Tablele de slănină fasonate, de diferite grosimi şi dimensiuni aproximativ egale, se pun într-un ciubăr tapetat cu folie de plastic la interior, bine sărate pe ambele părţi şi aşezate cu şoricul în jos, în straturi. Se lasă la sare fix 6 săptămâni nici mai mult, nici mai puţin! O dată pe săptămână tablele de slănină se întorc cu şoricul în sus şi tot aşa. După cele 6 săpt. se scot tablele şi se spală, se zvânt şi apoi, după nevoi, unele din ele se pudrează pe deasupra cu boia dulce şi se dau la fum rece, 4 - 6 ore. Apoi se pun la aerisit fie în podul casei, fie înt-o cămară răcoroasă timp de 2 săpt. şi apoi ambalată fiecare tablă în celofan (celofanul de pe vremuri) şi puse în lada frigorifică. Vă garantez că, atunci când extrageţi o tablă de slănină din lada frigorifică, fie şi peste 6 luni, şoricul va fi moale şi slănina fragedă cu aromă de fum proaspăt.
|
#39
Posted 04 November 2022 - 19:28
rhdghdhs, on 30 noiembrie 2021 - 19:03, said:
Vin sarbatorile de iarna, am cumparat niste cotlet si niste fleica de la Lidl, care e ca slanina dar are si randuri de carne. Vreau sa o pun la sarat in vederea afumarii, Stiu ca nu are gustul autentic al porcului de casa, dar tot e ceva. M-am gandit sa frec cu sare fiecare bucata, dar in sare sa adaug si niste piper si niste usturoi. Voi cum o face-ti? Slanina taiata fasii o tii trei saptamani in sare, sa nu vada lumina, dupa care o asezi in borcan. Toci o capatana de usturoi si imprastii peste ea. Faci saramura (opt linguri de sare la litrul de apa) cu boabe de piper si foi de dafin, cat sa pluteasca oul. O torni calduta, inchizi borcanul, il dai la rece si intuneric. Ultima bucata am mancat-o acum 2 saptamani - asta ca sa iti dai seama cat tine... |
#40
Posted 08 November 2022 - 16:52
Opt linguri de sare la litrul de apa? Nu-i cam mult?
|
#41
Posted 08 November 2022 - 20:28
Nu.
Slanina o sa-si ia sare fix cat ii trebuie. Plus de asta, eu stau la bloc. Borcanul cu slanina a petrecut vara pe balcon, intr-un dulap si n-a patit nimic, nici gust de ranced, nici miros. E drept, pe masura ce scotem din el , facusem un fel gratar din crengute de visin si presam bucatile de slanina in saramura cu o piatra. |
#42
Posted 14 November 2022 - 00:43
Mie tot mi se pare dubios sa mananc slanina asa scoasa din apa...
|
#43
Posted 14 November 2022 - 07:54
Noi nu suntem obișnuiți cu genul asta de preparare, însă este excelenta. Mie îmi pare mai buna (ca textura in special) decât aia afumata.
Bine…după 45 de ani am început sa nu mai prea pot procesa grăsimea in forma asta… |
#44
Posted 14 November 2022 - 15:00
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users