Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat stați acasa in medie?

Parere stare drum Sculeni - Chisi...

Necesit ajutor in gasirea a doua ...

Monitor 4k 27-28' PD USB C
 Vacanta Italia

Concediu Halkidiki

Ce vehicule motorizate ați avut d...

Router Asus nu se conecteaza WAN
 Gradina, copaci, arbusti si plant...

Trackpoint Thinkpad

Legare boiler electric trifazat l...

Upgrade CPU pentru Lenovo ThinkCe...
 Mouse wireless multimode (2x BT +...

Durere incheietura piciorului

Reparatie tablou electronic

Dell U2722 USB Connectors
 

Ficatei cu smantana

- - - - -
  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#37
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,479
  • Înscris: 04.05.2006
A apărut târziu in peisaj. 😂😂😂
Dar deja îmi trecuseră niște idei prin cap, care le îmbina pe toate. Ceva gen bourguignon, cu niște spetzl pe acolo ;)

#38
brin

brin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 606
  • Înscris: 06.04.2014
Creieri cu varza nu incercati? Stie nevasta-mea sa faca...

#39
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View Postirina2014, on 05 octombrie 2018 - 11:17, said:

intrebare off topic: nick-ul tau e inspirat din Saki? Sredni Vashtar?
Nup. Din Istoria secreta a mongolilor, tradusa in franceza daca mai tin minte bine.

#40
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,479
  • Înscris: 04.05.2006

View Postbrin, on 05 octombrie 2018 - 12:46, said:

Creieri cu varza nu incercati? Stie nevasta-mea sa faca...
Zilnic, dar nu sunt fan....

#41
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View Postrichelieu, on 05 octombrie 2018 - 12:05, said:

Și uite așa din sfat in sfat, pornim de la rețeta de omleta și ajungem sa facem oua benedict ������
Topicul este despre ce are omul pofta azi, chiar daca nu rezulta din titlu.

#42
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,362
  • Înscris: 03.08.2004

View Postbrin, on 05 octombrie 2018 - 12:46, said:

Creieri cu varza nu incercati? Stie nevasta-mea sa faca...
Ba da! Cand ma programezi?Posted Image

#43
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,479
  • Înscris: 04.05.2006

View PostPaz, on 05 octombrie 2018 - 14:22, said:


Topicul este despre ce are omul pofta azi, chiar daca nu rezulta din titlu.
Adică despre scaricica? 🤓

#44
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018
Nu stiu, ce scaricica ? Vorbeam de mancaruri. Hm...

#45
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

View Postzzhunt, on 05 octombrie 2018 - 06:58, said:

mi s-a facut pofta de ficatei cu smantana ........
reteta asta este buna?
......
Ceva slabut , si chestia aia cu " se pune smintina si se mai da un clocot " .... nu pare safe , si nici aia " pune niste faina " ....
Mi se pare ciudat cu smintina aia " aproape cruda " ...

#46
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,479
  • Înscris: 04.05.2006
Pai ce-are smântâna aproape cruda?

#47
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

View Postrichelieu, on 05 octombrie 2018 - 19:13, said:

Pai ce-are smântâna aproape cruda?
In asa zisa mincare , nu cred ca este ok . Eu fac comparatie cu altele , unde prelucrarea termica este mai " mare " .

#48
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,479
  • Înscris: 04.05.2006
Este foarte ok, nu are nimic. Faina in schimb are. Ca sa fie digerabila, trebuie fiarta măcar 20min.
De aceea am și recomandat înlocuirea ei cu amidon.


Apropos, smântâna nu se fierbe mult, pentru ca se branzeste. De aceea nici la ciorbe nu se Adaugă in timpul fierberii, ci după, cât e ciorba fierbinte, dar nu mai clocoteste.
Cea care merge folosită la sosuri, este cea pentru gătit.

#49
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,362
  • Înscris: 03.08.2004
Pentru ingrosarea sosurilor de orice fel (aproape) eu folosesc tapioca.

#50
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017
Pui cu smintina la cuptor ... iese super ok , nu se strica ...
Pui cu sos gorgonzola , smintina doar puțin fiarta , dar se folosește smintina de gătit .



#51
autumnspring

autumnspring

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 26.09.2018
Sunt bune combinatiile, dar trebuie consumate moderat.

Ce ziceti de combinatia  cordon bleu  dintre carne si cascaval ? Aia nu-i bomba calorica?

Edited by autumnspring, 05 October 2018 - 22:36.


#52
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View Postrichelieu, on 05 octombrie 2018 - 17:22, said:

Adică despre scaricica? ��
Pana la urma ce era scaricica aia, ca tot n-am inteles. Ma asteptam la o elucidare.

#53
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018

View Postzzhunt, on 05 octombrie 2018 - 06:58, said:

reteta asta este buna?  

Nu l-as manca!  

Acea reteta nu este una sanatoasa, unde sa pui 3 linguri de faina la 500 grame de ficati de pui deja storsi de vlaga prin fierbere/oparire si restul de proceduri!

In acest stil se prepara sos de ciuperci de unguri dar cu mult mai putina faina care se va manca peste orez fiert, mamaliga, paste fainoase si cu paine.  Salata verde.

View Postrosix, on 05 octombrie 2018 - 07:12, said:

Aviz amatorilor - orice sos de carne iese foarte bun daca adaugi in el, la final, un pic de smantana... Incercati.

De obicei in farfurie adaug smantana daca vreau ca sa nu stric gustul altora de la masa in caz ca nu le place.

View Postdon_dannielo, on 05 octombrie 2018 - 08:54, said:

  Exista teoria (falsa bineinteles), ca doarece ficatul are rolul de a procesa toxinele, este plin de toxine la randul lui si nu e bun de mancat.  


Teoria NU este falsa deloc.   Insa: - daca se mananca doar ocazional si nu asa ci bine prajit cand devine foarte gustos, nu-i mare pacat, ca se spala toxinele cu o horinca buna si s-a iertat si de Internistul ca-l nu scot analizele de sange toate alea.  Doar nu-s programate la toate retetele secrete si apoi horinca are si un rol important in vietile noastre, omoara si mama cancerului, d'epoi niste toxine din ficatei de pui.

View PostMaverick27, on 05 octombrie 2018 - 08:06, said:

Inainte de a-i gati ii tin in lapte, le mai i-a din amareala si ies mai fragezi. Bon apetit !  

Apetitul s-a dus deja, n-au ce cauta in lapte ca nu-s amari daca nu se vad verzi cand le cumperi, ca alea se arunca, fierea s-a spart si a curs pe ficati la scoaterea din cavitatea abdominala.
Altfel nu are voie sa fie amar sau acru si sint fragezi ca nu sint din dinozaur ci din pui = gaina tanara.  Nici ficatul de vita nu se pune in lapte desi lumea crede ca are de-a face cu varsta
animalului din care provine.

View PostPaz, on 05 octombrie 2018 - 08:28, said:

Deci mere capacul sau nu mere capacul ???

Capacu' nu mere pesthie ficati dhie fel.

View Postceanu1980, on 05 octombrie 2018 - 09:51, said:

  da ficat de la gaini crescute pe,pamant e mai bun, cativa de aia,prajiti in grasimea gainii si mamaliga rece,deliciu culinar
mai ales ala de rata,sa nu mai zic ala de gasca,cernobal curat,e acru rau nu?  

Original asa se gateste ficatii, din partile grase si piei si topeste grasimea si raman jumerii care se pastreaza pentru la servit, iar in acee untura se pune ceapa fin taiat peste care ficatii fara
niciun condiment, se prajesc bine, se dauga boia de ardei dulce si sint gata de savurat langa jumerii crocanti, pentru o alta placere culinara.  Acum se adauga sare si paine de buna calitate.

View PostDihorul Razboinic, on 05 octombrie 2018 - 10:15, said:

  Exista unguri si in Mexic. Daca nu crezi, intreaba-l pe Lex.  

Ilegali precis!  ca n'o fi de pe vremea Imparatului Maximilian al Mexicului din Austro-Ungaria si Trieste, Italia din Castelul Miramar.

View Postadisz, on 05 octombrie 2018 - 10:45, said:

Am inteles ca ultima tendinta in materie de manipulare grosolana efectuata de vracii nutritionisti nu mai considera colesterolul ceva nociv.
Nu stiu cum vor digera deja spalatii pe creier aceasta informatie.

Eu-s de acord cu tine.   La un cunoscut i s-a spus sa se lase imediat de fumat altfel va muri in mai putin de 6 luni ca are asa de inalt nivel de colesterol in sange.
Zeci de ani l-au trata cu Crestor dar nu s-a imbunatatit % de colesterol in analize.  Manca tarite oparite cu coji de cartofi ca porcul sa slabeasca!  poecul se ingrasa de la asta, evident ca nici el nu pierdea nici greutate sau altele.  A mai renuntat la zeci de feluri de alimente, face sport in sala sub indrumarea unuio antrenor presonal si tot acolo sint de unde au pornit.
Doar medicamentele s-au schimbat la nume periodic.  Experienta trista.

View Postrichelieu, on 05 octombrie 2018 - 12:29, said:

  Dar deja îmi trecuseră niște idei prin cap, care le îmbina pe toate. Ceva gen bourguignon, cu niște spetzl pe acolo Posted Image  

Reteta precis are la baza Ciulama de ceva, ca acolo se foloseste faina din belsug insa desi se poate schimba carnea, cu ficati de pui nu se potriveste deloc descrierea.

#54
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,479
  • Înscris: 04.05.2006
Pai dacă ai citit atent, ai văzut ca faina era pomenită doar ca Opțional.
Dacă folosești smântâna de gatit, nu mai e nevoie.
Și ai observat sper, ca am recomandat și eu renunțarea la faina și înlocuirea ei cu amidon.

View PostPaz, on 06 octombrie 2018 - 01:22, said:


Pana la urma ce era scaricica aia, ca tot n-am inteles. Ma asteptam la o elucidare.
Nu știu bre, ca nu-s nici ardelean și nici ungur, deci e clar ca nu ma pricep la bucatarie ;)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate