Ficatei cu smantana
Last Updated: Oct 07 2018 08:14, Started by
zzhunt
, Oct 05 2018 06:58
·
0
#19
Posted 05 October 2018 - 09:51
da ficat de la gaini crescute pe,pamant e mai bun
cativa de aia,prajiti in grasimea gainii si mamaliga rece,deliciu culinar KLMN, on 05 octombrie 2018 - 09:19, said:
Dpdv al meu, e o adevarata bomba calorica. La care adaug ca sunt plini de toxine. Edited by ceanu1980, 05 October 2018 - 09:49. |
#20
Posted 05 October 2018 - 10:11
Bomba calorica?
Spalarea creierilor redivivus. Las' ca mai bine ingurgitam trifoi,lucerna si alte verdeturi.Astea fac bine la ficat,n-au toxine. |
#21
Posted 05 October 2018 - 10:15
#22
Posted 05 October 2018 - 10:17
La ficatul de pui e o smecherie --- sa nu-l prajiti propriu-zis, ca se intareste. Mai bine il faceti inabusit si apoi, daca vreti, il rumeniti rapid in tigaie --- il caliti foarte putin.
|
#23
Posted 05 October 2018 - 10:19
#24
Posted 05 October 2018 - 10:23
Azi, in zi de post, va paleste pofta de picatei. Mincati si voi ceva mai sanatos, macar azi, ca va bubuie colesterolul in vene de la asemenea combinatii. Auzi, picatel cu smintina... Bine ca nu bagati si juma' de kil de untura de porc. E piata plina de fructe si legume si voi mincati ca-n buricul iernii... Mai bagati si vitamine in voi, nu tot grasimi.
|
#25
Posted 05 October 2018 - 10:45
Bibulus, on 05 octombrie 2018 - 10:17, said:
La ficatul de pui e o smecherie --- sa nu-l prajiti propriu-zis, ca se intareste. Mai bine il faceti inabusit si apoi, daca vreti, il rumeniti rapid in tigaie --- il caliti foarte putin. Smecheria aia exista la ficat in general,nu doar la ficatul de pui.Si daca il rumenesti in tigaie sa nu pui sare pe elSarea o pui doar in momentul cand este in farfurie si te pregatesti sa-l infuleci. Dihorul Razboinic, on 05 octombrie 2018 - 10:23, said:
ca va bubuie colesterolul in vene Am inteles ca ultima tendinta in materie de manipulare grosolana efectuata de vracii nutritionisti nu mai considera colesterolul ceva nociv.Nu stiu cum vor digera deja spalatii pe creier aceasta informatie. |
#26
Posted 05 October 2018 - 10:45
Dihorul Razboinic, on 05 octombrie 2018 - 10:23, said:
Azi, in zi de post, va paleste pofta de picatei. Mincati si voi ceva mai sanatos, macar azi, ca va bubuie colesterolul in vene de la asemenea combinatii. Auzi, picatel cu smintina... Bine ca nu bagati si juma' de kil de untura de porc. E piata plina de fructe si legume si voi mincati ca-n buricul iernii... Mai bagati si vitamine in voi, nu tot grasimi. Picatei sa mananci tu, noi mancam ficatei. Nu vad de ce se exclud (p)ficateii si fructele/legumele... Edited by AlexEn, 05 October 2018 - 10:46. |
#27
Posted 05 October 2018 - 11:01
Eu chiar ieri am facut ficatei cu smantana. E adevarat ca nu am respectat (decat partial) niciuna din sutele de retete.
I-am pus in castron cu apa rece si multa gheata. Am taiat o ceapa marunt. Am taiat un ardei kapia bucatele de ~ 3x3 mm. Am zdrobit si tocat 6 catei zdraveni de usturoi. Am spalat si curatat ficateii dupa care i-am zvantat in servet. In tigaie, am pus ulei (nu unt) la incins. Pus ceapa la sotat, apoi ardeiul si ulterior usturoiul. Adaugat ficateii, lasati la inabusit cateva minute. Smantana lichida incalzita am turnat-o peste amestecul din tigaie plus o legatura zdravana (spalata si tocata) de patrunjel. Sare, piper, curcuma si oregano. Odihna si apoi mancati cu pireu de cartofi plus salata de castraveti murati in saramura, marar si cuburi de gheata. NB tot “Mama mea gateste“ mi-a deschis pofta... Edited by Virguros, 05 October 2018 - 11:03. |
#28
Posted 05 October 2018 - 11:17
Dihorul Razboinic, on 05 octombrie 2018 - 10:23, said:
Azi, in zi de post, va paleste pofta de picatei. Mincati si voi ceva mai sanatos, macar azi, ca va bubuie colesterolul in vene de la asemenea combinatii. Auzi, picatel cu smintina... Bine ca nu bagati si juma' de kil de untura de porc. E piata plina de fructe si legume si voi mincati ca-n buricul iernii... Mai bagati si vitamine in voi, nu tot grasimi. |
|
#29
Posted 05 October 2018 - 11:58
pe la urma am luat si ficati si niste scarita
Si fac scarita la gratar acoperit cu folie de aluminu sa iasa moale carnea si cu mamaliga Ficatei ii fac maine |
#30
Posted 05 October 2018 - 12:03
Daca iti place si pate-ul de ficat, iti recomand calduros sa incerci reteta asta, e absolut delicios, fin, aromat.
http://www.hairybike...ranberry-butter |
#31
Posted 05 October 2018 - 12:05
Și uite așa din sfat in sfat, pornim de la rețeta de omleta și ajungem sa facem oua benedict 😂😂😂
|
#32
Posted 05 October 2018 - 12:12
Daca tot ai adus vorba, zi-mi unde mananc in Bucuresti niste oua Benedict bune. E ok si pe PM daca se considera reclama.
|
#33
Posted 05 October 2018 - 12:14
@initiator: sfaturile date pe aici nu sunt rele, însă nu recomand sa le aplici la rețeta de fata. Urmează întocmai Instrucțiunile de acolo, cu o singura modificare: in loc de faina, folosește o lingura (nu mai mult) de amidon.
Acesta din urma se ingroasa mult mai repede decât faina și necesita fierbere mai redusă. Avantajul in cazul de fata, e ca nu Riști sa întărești ficateii. Fierberea inițială sa o începi numai după ce apa fierbe in toată regula. In felul acesta, suprafața ficatelului se sigilează rapid și sucurile rămân in interior. Iar fierberea in sos sa o faci așa cum spune, la foc mediu (chiar spre mic), tot pentru a evita întărirea. Ficateii sunt pretențioși, ii poți strica foarte repede. |
|
#34
Posted 05 October 2018 - 12:14
#35
Posted 05 October 2018 - 12:18
AlexEn, on 05 octombrie 2018 - 12:12, said:
Daca tot ai adus vorba, zi-mi unde mananc in Bucuresti niste oua Benedict bune. E ok si pe PM daca se considera reclama. La Nuba Dorobanți, au ceva variațiuni pe tema. Gustoase și bine făcute. Cele mai bune pe care eu le-am gustat sunt la Chocolat. adisz, on 05 octombrie 2018 - 12:14, said: Macar pe aceasta arie "aberatiile" nu sunt periculoase. Ficat cu smantana,ficat la tigaie,pate de ficat,toate au ceva in comun:ficatul. Bineînțeles ca nu. Dar iese o rețeta diferită. Gustul ficatului la cuptor e altul, gustul final al rețetei va fi -evident- altul. Și as îndrăzni sa spun ca in cazul de fata, modificarea nu e neaparat in bine. Nici dpdv al gustului, nici al aspectului. |
#36
Posted 05 October 2018 - 12:27
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users