Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 

Ficatei cu smantana

- - - - -
  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#19
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,160
  • Înscris: 15.05.2008
da ficat de la gaini crescute pe,pamant e mai bun
cativa de aia,prajiti in grasimea gainii si mamaliga rece,deliciu culinar

View PostKLMN, on 05 octombrie 2018 - 09:19, said:

Dpdv al meu, e o adevarata bomba calorica. La care adaug ca sunt plini de toxine.
mai ales ala de rata,sa nu mai zic ala de gasca,cernobal curat,e acru rau nu?

Edited by ceanu1980, 05 October 2018 - 09:49.


#20
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,030
  • Înscris: 07.11.2006
Bomba calorica?
Spalarea creierilor redivivus.

Las' ca mai bine ingurgitam trifoi,lucerna si alte verdeturi.Astea fac bine la ficat,n-au toxine.

#21
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View PostPaz, on 05 octombrie 2018 - 08:50, said:


Faci misto de mine ? Babadag e in delta. N-am nimic cu el, am doar prejudecati in legatura cu  ADNul alora care se pricep la gatit.

Pot sa fiu si eu rasist macar in bucatarie ?
Exista unguri si in Mexic. Daca nu crezi, intreaba-l pe Lex.

#22
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 05.08.2014
La ficatul de pui e o smecherie --- sa nu-l prajiti propriu-zis, ca se intareste. Mai bine il faceti inabusit si apoi, daca vreti, il rumeniti rapid in tigaie --- il caliti foarte putin.

#23
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,240
  • Înscris: 19.08.2005

View Postdon_dannielo, on 05 octombrie 2018 - 08:54, said:

Exista teoria (falsa bineinteles), ca doarece ficatul are rolul de a procesa toxinele, este plin de toxine la randul lui si nu e bun de mancat.

Toxinele din ficatul consumat se vor "bate" cu cele din ficatul propriu si se anuleaza reciproc.

#24
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006
Azi, in zi de post, va paleste pofta de picatei. Mincati si voi ceva mai sanatos, macar azi, ca va bubuie colesterolul in vene de la asemenea combinatii. Auzi, picatel cu smintina... Bine ca nu bagati si juma' de kil de untura de porc. E piata plina de fructe si legume si voi mincati ca-n buricul iernii... Mai bagati si vitamine in voi, nu tot grasimi.

#25
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,030
  • Înscris: 07.11.2006

View PostBibulus, on 05 octombrie 2018 - 10:17, said:

La ficatul de pui e o smecherie --- sa nu-l prajiti propriu-zis, ca se intareste. Mai bine il faceti inabusit si apoi, daca vreti, il rumeniti rapid in tigaie --- il caliti foarte putin.

Smecheria aia exista la ficat in general,nu doar la ficatul de pui.Si daca il rumenesti in tigaie sa nu pui sare pe elSarea o pui doar in momentul cand este in farfurie si te pregatesti sa-l infuleci.

View PostDihorul Razboinic, on 05 octombrie 2018 - 10:23, said:

ca va bubuie colesterolul in vene

Am inteles ca ultima tendinta in materie de manipulare grosolana efectuata de vracii nutritionisti nu mai considera colesterolul ceva nociv.Nu stiu cum vor digera deja spalatii pe creier aceasta informatie.

#26
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,991
  • Înscris: 18.12.2007

View PostDihorul Razboinic, on 05 octombrie 2018 - 10:23, said:

Azi, in zi de post, va paleste pofta de picatei. Mincati si voi ceva mai sanatos, macar azi, ca va bubuie colesterolul in vene de la asemenea combinatii. Auzi, picatel cu smintina... Bine ca nu bagati si juma' de kil de untura de porc. E piata plina de fructe si legume si voi mincati ca-n buricul iernii... Mai bagati si vitamine in voi, nu tot grasimi.

Picatei sa mananci tu, noi mancam ficatei.
Nu vad de ce se exclud (p)ficateii si fructele/legumele...

Edited by AlexEn, 05 October 2018 - 10:46.


#27
Virguros

Virguros

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 434
  • Înscris: 30.09.2018
Eu chiar ieri am facut ficatei cu smantana. E adevarat ca nu am respectat (decat partial) niciuna din sutele de retete.
I-am pus in castron cu apa rece si multa gheata.
Am taiat o ceapa marunt. Am taiat un ardei kapia bucatele de ~ 3x3 mm. Am zdrobit si tocat 6 catei zdraveni de usturoi.
Am spalat si curatat ficateii dupa care i-am zvantat in servet.
In tigaie, am pus ulei (nu unt) la incins. Pus ceapa la sotat, apoi ardeiul si ulterior usturoiul. Adaugat ficateii, lasati la inabusit cateva minute. Smantana lichida incalzita am turnat-o peste amestecul din tigaie plus o legatura zdravana (spalata si tocata) de patrunjel. Sare, piper, curcuma si oregano. Odihna si apoi mancati cu pireu de cartofi plus salata de castraveti murati in saramura, marar si cuburi de gheata.

NB tot “Mama mea gateste“ mi-a deschis pofta...

Edited by Virguros, 05 October 2018 - 11:03.


#28
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

View PostDihorul Razboinic, on 05 octombrie 2018 - 10:23, said:

Azi, in zi de post, va paleste pofta de picatei. Mincati si voi ceva mai sanatos, macar azi, ca va bubuie colesterolul in vene de la asemenea combinatii. Auzi, picatel cu smintina... Bine ca nu bagati si juma' de kil de untura de porc. E piata plina de fructe si legume si voi mincati ca-n buricul iernii... Mai bagati si vitamine in voi, nu tot grasimi.
intrebare off topic: nick-ul tau e inspirat din Saki? Sredni Vashtar?

#29
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
pe la urma am luat si ficati si niste scarita

Si fac scarita la gratar acoperit cu folie de aluminu sa iasa moale carnea si cu mamaliga

Ficatei ii fac maine

#30
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
Daca iti place si pate-ul de ficat, iti recomand calduros sa incerci reteta asta, e absolut delicios, fin, aromat.

http://www.hairybike...ranberry-butter

#31
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Și uite așa din sfat in sfat, pornim de la rețeta de omleta și ajungem sa facem oua benedict 😂😂😂

#32
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,991
  • Înscris: 18.12.2007
Daca tot ai adus vorba, zi-mi unde mananc in Bucuresti niste oua Benedict bune. E ok si pe PM daca se considera reclama.

#33
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
@initiator: sfaturile date pe aici nu sunt rele, însă nu recomand sa le aplici la rețeta de fata. Urmează întocmai Instrucțiunile de acolo, cu o singura modificare: in loc de faina, folosește o lingura (nu mai mult) de amidon.
Acesta din urma se ingroasa mult mai repede decât faina și necesita fierbere mai redusă. Avantajul in cazul de fata, e ca nu Riști sa întărești ficateii.
Fierberea inițială sa o începi numai după ce apa fierbe in toată regula. In felul acesta, suprafața ficatelului se sigilează rapid și sucurile rămân in interior.
Iar fierberea in sos sa o faci așa cum spune, la foc mediu (chiar spre mic), tot pentru a evita întărirea.
Ficateii sunt pretențioși, ii poți strica foarte repede.

#34
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,030
  • Înscris: 07.11.2006

View Postrichelieu, on 05 octombrie 2018 - 12:05, said:

Și uite așa din sfat in sfat, pornim de la rețeta de omleta și ajungem sa facem oua benedict ������

Macar pe aceasta arie "aberatiile" nu sunt periculoase.
Ficat cu smantana,ficat la tigaie,pate de ficat,toate au ceva in comun:ficatul.

#35
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006

View PostAlexEn, on 05 octombrie 2018 - 12:12, said:

Daca tot ai adus vorba, zi-mi unde mananc in Bucuresti niste oua Benedict bune. E ok si pe PM daca se considera reclama.
La Rue du Pain au unele destul de bune. Un plus pentru atmosfera boema a locului.
La Nuba Dorobanți, au ceva variațiuni pe tema. Gustoase și bine făcute.
Cele mai bune pe care eu le-am gustat sunt la Chocolat.

View Postadisz, on 05 octombrie 2018 - 12:14, said:



Macar pe aceasta arie "aberatiile" nu sunt periculoase.
Ficat cu smantana,ficat la tigaie,pate de ficat,toate au ceva in comun:ficatul.

Bineînțeles ca nu. Dar iese o rețeta diferită.
Gustul ficatului la cuptor e altul, gustul final al rețetei va fi -evident- altul. Și as îndrăzni sa spun ca in cazul de fata, modificarea nu e neaparat in bine.
Nici dpdv al gustului, nici al aspectului.


#36
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

View Postrichelieu, on 05 octombrie 2018 - 12:05, said:

Și uite așa din sfat in sfat, pornim de la rețeta de omleta și ajungem sa facem oua benedict ������
tot e bine ca nu am deraiat catre scarita mentionata :))

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate