Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare Volvo

Diferenta suprafata teren

Plafonare preturi energie

Vanzari foto - CIPA 2023
 Recomandare perdele sau draperii ...

Invertor Victron Easysolar-II 48/...

"Militarizarea" Antifraudei

Washington DC in 1940 - secvente ...
 Miniatur Wunderland - Monaco

Familia Simpson

plata impozit profit actiuni trad...

Extras de cont cu semnatura elect...
 Ce parere aveti despre ascasa.de ...

Sfat achizitie bmw e92 320d

switch Gigabit POE pentru toate e...

Triunghi
 

Net de 100/500/1000 Mbps prin fibră optică la Telekom România (oferte, info, discuții etc.).

- - - - -
  • Please log in to reply
1686 replies to this topic

#1639
raducanu969

raducanu969

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,204
  • Înscris: 30.06.2023

View Postandreibu, on 18 iulie 2023 - 23:11, said:

Am facut 3 cereri la Orange in decurs de 3 ani pentru a trage fibra in blocul meu (2 scari, 38 apartamente). Nu s-a concretizat desi fibra este pe strada, langa bloc si blocurile vecine sunt conectate. Am atasat la cereri si acordul asociatiei. Ce pot sa mai fac? Adresa este in Iasi.

Salut. iti spun din proprie experienta, cei de la Orange ( Telekom ) nu vin sa cableze un bloc sau o scara doar pentru 1 abonat. Daca tu strangi Min 10 contracte, te asigur ca o sa vina. Ei, nu au resursele necesare pentru a investi ( degeaba, cum zic ei ) daca Nu ai si clienti. Implementarea Fibrei Optice intr-un bloc sau scara necesita cheltuieli mari, implicit in Domeniul Constructiei ( sa zic asa ).
Mergi si vezi daca poti strange Abonati si dupa poti relua cererea, oricum, Orange are Oferte bune fata de DIGI. Eu, daca stiam de oferta Orange la 11 lei primele 12 luni si dupa 26 lei cu NET de 500 Mbps, Numai prelungeam inca pe 2 ani serviciile fixe DIGI la care platesc 56 lei / luna

#1640
correras

correras

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 13.09.2008
Eu din  2010 de pe vremea Romtelecom tot cer să aducă fibră și clienților pf, doar în  2014 a dat Telekom școlii și primăriei. Nicorești GL. Prostimea primește servicii prin sârmă. Cu asemenea interes nu știu pe cine vor mai avea clienți.

#1641
raducanu969

raducanu969

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,204
  • Înscris: 30.06.2023

View Postcorreras, on 19 iulie 2023 - 12:14, said:

Eu din  2010 de pe vremea Romtelecom tot cer să aducă fibră și clienților pf, doar în  2014 a dat Telekom școlii și primăriei. Nicorești GL. Prostimea primește servicii prin sârmă. Cu asemenea interes nu știu pe cine vor mai avea clienți.

Cum am spus anterior, Nici un privider nu vine sa traga fibra ( costurile fiind destul de mari ) pentru 1 sau 2 utilizatori. Sa iti dau un exemplu cum procedeaza DIGI ( DIGI cauta sate / comune unde provider este unul local si ii propune sa-i cumpere Reteaua dar si Abonatii ). DIGI de la 100 de Utilizatori Garantati vine isi trage Fibra in acea localitate, iti spun ca am lucrat la TELEKOM dar si la DIGI ca in teren si asa au procedat in cateva Sate / Comune. Inainte de a trage fibra, agentii de teren merg din poarta in poarta si anunta Schimbarea si in acelasi timp Incheie si Noile Contracte ).

De aceea ma repet ( Telekom ca si DIGI ) vor trage fibra daca vor avea Asigurati un anumit nr de clienti. De aceea, iti sugerez sa mergi prin sat, sa Aduni semnaturi ca sunt clienti interesati de serviciiile Telekom si vor trage fibra. Problema e ca si in localitatile vecine trebuie sa fie Deja fibra trasa, altfel sa traverse 2 comune ca sa ajunga la a 3 - a in nici un caz.

Succces

#1642
correras

correras

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 13.09.2008
Mulțumesc pentru pont !
Btw, eu locuiesc la cca. 300 metri de școală, le-am cerut să îmi tragă acei 300 metri de fibră + echipamentul pe cheltuiala mea, derivat de la cablul către școală, dar tot degeaba. Fibra principală este adusă din Tecuci încă din 1998 când era șef Dan Nica, țin minte când săpau oameni la cazma, pentru a aduce la vremea aceea centrala automată.

Edited by correras, 20 July 2023 - 16:38.


#1643
silverflower

silverflower

    Anti-dogmatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 04.05.2008
- Am internet fix prin fibră de la Orange (ex-RomTelecom) și am constatat recent că am întîziere mare (lag) cu https://www.speedtest.net/, mai ales la încărcare (upload). Problema este că joc online World of Tanks și îmi ia comenzile după aproape jumătate de secundă. Pingul în joc (serverele EU1/2 sînt în Luxemburg, cred) corespunde cu cel ”idle” din test, respectiv 40-50ms și pare rezonabil, dar cel de ”upload” este de vreo șase ori mai mare decît cel de ”download”, trece și de 450ms în testele pe extern (oricum și 284 este enorm). Am PC rezonabil, cablu pînă la ruterul Huawei, opresc alte aplicații sau TV cînd joc. Ce se poate face?

Attached Files



#1644
loler256

loler256

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 27.12.2012
Poate este o problema cu fibra sau se incalzeste routerul prea rau? ori pur si simplu iti trebuie alt ip, incearca sa vorbesti la suport. La mine asa arata

Attached Files


Edited by loler256, 27 July 2023 - 12:21.


#1645
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 18.01.2020

View Postsilverflower, on 27 iulie 2023 - 10:30, said:

- Am internet fix prin fibră de la Orange (ex-RomTelecom) și am constatat recent că am întîziere mare (lag) cu https://www.speedtest.net/, mai ales la încărcare (upload). Problema este că joc online World of Tanks și îmi ia comenzile după aproape jumătate de secundă. Pingul în joc (serverele EU1/2 sînt în Luxemburg, cred) corespunde cu cel ”idle” din test, respectiv 40-50ms și pare rezonabil, dar cel de ”upload” este de vreo șase ori mai mare decît cel de ”download”, trece și de 450ms în testele pe extern (oricum și 284 este enorm). Am PC rezonabil, cablu pînă la ruterul Huawei, opresc alte aplicații sau TV cînd joc. Ce se poate face?
Ceea ce vezi tu la acel speedtest se numește bufferbloat, apare atunci când prin echipamente(client, router, ISP, etc) trece un număr mare de pachete care "saturează" buffer-ul, adică, routerul de exemplu este prea ocupat de transferul acela de date încât restul traficului este procesat/rutat cu intarziere. Se rezolva cu un QOS setat pe router, QOS care sa limiteze banda la un 80% din maximul "liniei".
Problemele cu lagul in joc sunt cauzate de cele mai multe ori de "jitter", adică variația pingului, sau de packet loss, adică pierderi de pachete. Fara o "investigație" pe clienți(PC, laptop) și pe gateway(router) nu îți poți da seama de la ce este, ai nevoie sa faci capturi de pachete și să vezi exact ce e cu rețeaua.
Poți avea astfel de probleme și din cauza unui client(alt PC, laptop, telefon) din LAN-ul tau care face trafic mult în timp ce tu te joci, aici apare iar bufferbloat care se rezolva cu QOS, adică, prioritizare de servicii, împărțire in mod egal al benzii, adaptare, etc. De menționat că și QOS-ul in sine consuma resurse de pe router, deci ai nevoie de ceva "potent", mai ales pentru QOS mai complicat gen fq_codel. Google este prietenul tau, te poți documenta acolo despre "QOS", "bufferbloat", "ping/jitter/packet loss".

Edited by Rares95, 27 July 2023 - 12:55.


#1646
dani1005

dani1005

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 514
  • Înscris: 01.07.2007
Momentan sunt multumit de vitezele oferite de fostul Telekom.
Atasez doua teste de viteza: laptop si telefon.

Attached Files



#1647
djmaxx

djmaxx

    Tehnicus20

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,171
  • Înscris: 15.07.2005
Am o problema ciudata cu watz up în rețeaua telekomiptv fibra la bloc 1gb. În sensul ca indiferent din ce dispozitiv mobil sun pe watz up nu se conectează dacă sunt de pe wifi!
Am făcut update la aplicație pe 3 dispozitive mobile Am resetat router Am făcut orice ..din rețeaua telekom fibra 1gb nu se conectează. Internet Am și funcționează bine și pe 4.5 și pe 5 g nu înțeleg ce se întâmplă...
Nu am precizat ca este vorba de apelurile watz up audio/video

Edited by djmaxx, 04 August 2023 - 02:08.


#1648
djmaxx

djmaxx

    Tehnicus20

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,171
  • Înscris: 15.07.2005
O sa-mi înlocuiască modemul sagecom dar nu știu cu ce pana nu vin tehnicienii..știți care e mai performant? Sagecomul a mers impecabil din 2017

#1649
mercur68

mercur68

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,420
  • Înscris: 07.08.2007
Am deschis ticket, mi-au schimbat modemul. Mi-au dau un Huawei HG8247H.

#1650
djmaxx

djmaxx

    Tehnicus20

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,171
  • Înscris: 15.07.2005

View Postmercur68, on 07 august 2023 - 21:02, said:

Am deschis ticket, mi-au schimbat modemul. Mi-au dau un Huawei HG8247H
.

Pai și ce viteze ai pe wi-fi sagecomul are 300 pe 2.4 și 800 pe 5ghz. Parca nu l as schimba dacă wi-fi este mai slab.
Sagecom e ac.

#1651
mercur68

mercur68

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,420
  • Înscris: 07.08.2007
Nu sunt acasa, dar maine testez

#1652
djmaxx

djmaxx

    Tehnicus20

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,171
  • Înscris: 15.07.2005

View Postdjmaxx, on 07 august 2023 - 21:24, said:

Pai dacă îmi aduce huawei doar cu 2.4 îl refuz nu mai schimb nimic dacă îmi da unul mai prost

fix un huawei cu banda de 2.4 mi-a adus pe care l-am refuzat! culmea este ca boii de la orange au facut update la modemul sagecom si de aici si problema ..de nu mai poti efectua apeluri audio/video pe watz-up! faza tare este ca nu pot face downgrade la soft si ei pentru un viitor update nu mai au suport asa ca cine reclama prolema singura solutie este inlocuirea modemului!... la mpdemul sagecom prind viteze de 500 prin wifi  cu 2 stb deschide pe canale hd(care halesc si alea banda de net)
partea ciudata e ca ei au pe stoc modem cu banda 5ghz numai ca se ofera noilor abonati sau cei care trec la abonamentul de 2gb! o tampenie mai mare nu am vazut.practic mie acum nu imi functioneaza internetul in parametri (ei sunt de vina) si ei o solutie tehnica nu au decat sa imi aduca un modem mai slab din punct de vedere tehnic. ABERANT! Sper sa rezolv ceva prin retentie...
Romania tara tuturor posibilitatilor ....

Attached Files



#1653
loler256

loler256

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 27.12.2012

View Postdjmaxx, on 11 august 2023 - 12:00, said:

fix un huawei cu banda de 2.4 mi-a adus pe care l-am refuzat! culmea este ca boii de la orange au facut update la modemul sagecom si de aici si problema ..de nu mai poti efectua apeluri audio/video pe watz-up! faza tare este ca nu pot face downgrade la soft si ei pentru un viitor update nu mai au suport asa ca cine reclama prolema singura solutie este inlocuirea modemului!... la mpdemul sagecom prind viteze de 500 prin wifi  cu 2 stb deschide pe canale hd(care halesc si alea banda de net)
partea ciudata e ca ei au pe stoc modem cu banda 5ghz numai ca se ofera noilor abonati sau cei care trec la abonamentul de 2gb! o tampenie mai mare nu am vazut.practic mie acum nu imi functioneaza internetul in parametri (ei sunt de vina) si ei o solutie tehnica nu au decat sa imi aduca un modem mai slab din punct de vedere tehnic. ABERANT! Sper sa rezolv ceva prin retentie...
Romania tara tuturor posibilitatilor ....
pai ia ti tu un router bun wifi 6 si lasa i pe ei sa puna ce modem vor, dar sa il puna in bridge mode. cu routerul tau nu te mai intereseaza viteza wifi a modemului. si eu am huawei doar cu 2.4ghz si am routerul meu si merge de x10 mai bine. cred ca parametrii de functionare se verifica mereu prin conexiune cu fir, deci nu au responsabilitate pt viteza wifi a modemului.

Edited by loler256, 11 August 2023 - 22:55.


#1654
djmaxx

djmaxx

    Tehnicus20

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,171
  • Înscris: 15.07.2005

View Postloler256, on 11 august 2023 - 22:45, said:

pai ia ti tu un router bun wifi 6 si lasa i pe ei sa puna ce modem vor, dar sa il puna in bridge mode. cu routerul tau nu te mai intereseaza viteza wifi a modemului. si eu am huawei doar cu 2.4ghz si am routerul meu si merge de x10 mai bine. cred ca parametrii de functionare se verifica mereu prin conexiune cu fir, deci nu au responsabilitate pt viteza wifi a modemului.

nu mai vreau alt echipament(router) sa pun!

#1655
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,004
  • Înscris: 08.08.2002
Atunci nu poti avea pretentii te multumesti cu ce-ti ofera Orange in materie de viteze, acoperire, securitate, setari ...

Edited by MD, 12 August 2023 - 09:24.


#1656
djmaxx

djmaxx

    Tehnicus20

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,171
  • Înscris: 15.07.2005

View PostMD, on 12 august 2023 - 09:23, said:

Atunci nu poti avea pretentii te multumesti cu ce-ti ofera Orange in materie de viteze, acoperire, securitate, setari ...

eu am cerut sa imi aduca un modem la fel din punct de vedere tehnic adica cu banda 5ghz! nu am cerut ceva mai bun!

Edited by djmaxx, 12 August 2023 - 12:12.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate