Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie
 Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986
 Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...
 Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!
 

Situatie in trafic

- - - - -
  • Please log in to reply
277 replies to this topic

#19
T Irina

T Irina

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,680
  • Înscris: 04.11.2006
Pai nu-i bun exemplul, daca venea pe avarii ce motiv aveam sa cred ca va face stanga? O lasam sa treca, normal...
Dar ea venea cu semnal stanga... si eu am crezut-o... pana la un punct!Posted Image

#20
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Irina ai condus preventiv si asta te-a salvat de la o cheltuiala inutila.
Ia-ti ceva frumos de banii pe care-i dadeai pe reparatiile celor 2 masini.
Din pacate nu poti dovedi faptul ca ea avea semnalizarea pusa.

Edited by mandrku, 24 November 2013 - 21:08.


#21
test_driver

test_driver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,695
  • Înscris: 30.01.2006

View Postxtremdriving, on 24 noiembrie 2013 - 13:44, said:

nu, eu nu. astept sa ma asigur ca va face ce arata. ii citesc traiectoria si incerc sa anticipez ce va face. si cand sunt sigur ca va vira, incerc sa imi creez o situatie de siguranta ( sa pot accelera sau sa opresc in timp util in caz ca se razgandeste). Nu imi pot pune viata pe tava pe banuieli. sorry

semnalul doar imi spune, e ok, poti sa te asiguri si in partea cealalta si sa te pregatesti. insa judecand dupa viteza si traiectorie, poti banui ce va face.
ii ghicesti intentis din: pozitionare, viteza, traiectorie. ma rog, si putina experienta

XT, si cum iti dai tu seama daca ala din fata sta pe loc, si pleaca la verde? Ca nu mai are nici viteza, nici traiectorie, nici nimic. Ca si exemplu, vine unu pe drum principal si semnalizaza dreapta, spre straduta de pe care iesi tu, si merge si incet, tu ce faci? astepti sa faca ala dreapta sau te bagi? Sa zicem ca strada pe care intri e foarte aglomerata si astepti de ceva timp, si daca nu te bagi mai astepti inca pe atat cel putin? Eu iti zic, vara sunt pus foarte feecvent in situatia asta, si daca nu ma bag in ferestre foarte scurte, astept pana se termina vara. Eu cred ca daca poti demonstra ca ala semnaliza, poti iesi nevinovat in instanta. La politie nu cred ca ai vreo sansa, este neacordare de prioritate, si punct, garcea nu vede altceva, nici nu cred ca are voie sa vada altceva. Totusi cel ce treuia sa cedeze are un motiv destul de bun sa nu dea prioritate, pentru ca cel putin teoretic nu are cui.

#22
xtremdriving

xtremdriving

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,327
  • Înscris: 18.06.2006

View Posttest_driver, on 24 noiembrie 2013 - 23:37, said:

XT, si cum iti dai tu seama daca ala din fata sta pe loc, si pleaca la verde? Ca nu mai are nici viteza, nici traiectorie, nici nimic. Ca si exemplu, vine unu pe drum principal si semnalizaza dreapta, spre straduta de pe care iesi tu, si merge si incet, tu ce faci? astepti sa faca ala dreapta sau te bagi? Sa zicem ca strada pe care intri e foarte aglomerata si astepti de ceva timp, si daca nu te bagi mai astepti inca pe atat cel putin?
nu stiu, situatiile sunt diferite. ma uit la el/ea. contact vizual. vad daca e atent la ce face, ce transmite. daca merge foarte incet posibilitatea foarte mare e sa faca ce arata semnalizarea. ma asigur si in partea opusa ( daca trebuie) si ma pregatesc. daca am timp si sunt sigur ca traiectoriile nu se intersecteaza, tasnesc. contactul vizual e foarte important.
se poate intampla sa fie de buna credinta, sa semnalizeze, sa vrea sa se bage si in clipa in care incepe virajul sa isi aduca aminte ca a uitat ceva si ca nu trebuie sa o ia pe acolo, si schimba directia. ce faci? oricat demonstrezi ca a semnalizat, TU ESTI VINOVAT. nu ai acordat prioritate. el poate a uitat semnalizarea. nicio lege nu te obliga sa virezi daca semnalizezi.
din aceasta cauza exista alta regula: sa iti faci mental harta pe unde vei circula cand pleci la drum.

View Posttest_driver, on 24 noiembrie 2013 - 23:37, said:

. Eu cred ca daca poti demonstra ca ala semnaliza, poti iesi nevinovat in instanta.
nu e adevarat. omul poate fi cu atentia in alta parte, atinge din greseala semnalul etc. pe tine nu te intereseaza asta. tu trebuie sa fii sigur ca acorzi prioritate.

eu citeam cartile de legislatie la 8 ani. ma mir ca in ziua de astazi nu mai exista ...in cartile alea facute cu cap se discutau clar astfel de situatii. in ziua de azi nu te mai invata nimic. numai banul conteaza cat fac scoala apoi D-zeu cu mila.

Edited by xtremdriving, 25 November 2013 - 09:27.


#23
T Irina

T Irina

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,680
  • Înscris: 04.11.2006
Teoretic @xtremdriving are dreptate, asa ar trebui procedat (in situatii ideale). Insa la noi de multe ori te "preseaza" traficul, circulatia nu mai e "ca pe vremuri"...

Mi s-a intamplat odata in Viena sa prind in fata, pe o straduta ingusta, o masina de gunoi. Se oprea la fiecare cos si ridicau gunoiul... coada in spatele meu era cat China, masinuta de gunoi si-a vazut de treaba, nimeni nu s-a enervat, nimeni nu a claxonat (nu aveai cum depasi, era sens unic si o singura banda). Nu-mi imaginez o astfel de situatie la noi, toata povestea a durat cam 20 minute, cred ca ii linsa cineva in timpul asta!

View Postxtremdriving, on 25 noiembrie 2013 - 09:24, said:

omul poate fi cu atentia in alta parte, atinge din greseala semnalul etc. pe tine nu te intereseaza asta. tu trebuie sa fii sigur ca acorzi prioritate.

Pai nu ar trebui sa fie cu atentia in alta parte cand sunt la volan, nu? Si eu merg cu muzica, nu foarte tare, nu vorbesc ce-i drept niciodata la telefon, insa AUD mereu semnalizarea - ce harmalaie trebuie sa fie in masina ca sa nu o auzi?

#24
xtremdriving

xtremdriving

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,327
  • Înscris: 18.06.2006
Ce treaba are intensitatea traficului cu respectarea unor reguli de baza. Badaranii trebuie sa invete o alta regula ( daca aveam timp faceam o lista cu 100 reguli de baza care sa te scape din accident, dar atata timp cat sunt "soferi" care isi fac propriile reguli gen trebuie sa dai semnal stanga in sens giratoriu pana iesi, va fi foarte greu de schimbat ceva): NU IL FORTA PE CEL DIN FATA. nu il presa. atat poate. nu il forta sa faca vreun accident ptca tu te grabesti si ti-ai luat strada. am gasit unul de 80 ani, abia se misca. am ridicat mainile in aer a disperare DAR nu m-am apropiat de el, nu l-am claxonat, nu l-am stresat. atat poate, am asteptat momentul si am plecat.

nu trebuie sa faci anumite actiuni din prisma celui din spate. mai era una pe aici care a virat la dreapta cu viteza foarte mare ptca avea in spate unul care venea cu viteza. cand a virat, a intrat pe contrasens din cauza vitezei. noroc ca nu venea nimeni. practic a fugit de cel din spate. loooll
trebuia sa reduca viteza din timp, sa il oblige pe cel din spate sa reduca, si, daca prin absurd, ala nu reducea si venea peste ea, NU trebuia sa vireze! isi continua drumul si se intorcea.

#25
T Irina

T Irina

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,680
  • Înscris: 04.11.2006
Tu conduci in Romania? Sau pe undeva prin Germania (ca sa stim daca vorbim aceeasi limba)?

#26
xtremdriving

xtremdriving

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,327
  • Înscris: 18.06.2006

View PostT Irina, on 25 noiembrie 2013 - 09:48, said:

Tu conduci in Romania? Sau pe undeva prin Germania (ca sa stim daca vorbim aceeasi limba)?

conduc in romania. care sunt neclaritatile?

Edited by xtremdriving, 25 November 2013 - 09:53.


#27
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,713
  • Înscris: 23.04.2007

View Postxtremdriving, on 25 noiembrie 2013 - 09:43, said:

dar atata timp cat sunt "soferi" care isi fac propriile reguli gen trebuie sa dai semnal stanga in sens giratoriu pana iesi, va fi foarte greu de schimbat ceva
N-am inteles ce vrei sa spui aici ... daca ai disponobilitate te rog detaliaza putin !

#28
xtremdriving

xtremdriving

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,327
  • Înscris: 18.06.2006

View Postadrian_r5, on 25 noiembrie 2013 - 10:04, said:

N-am inteles ce vrei sa spui aici ... daca ai disponobilitate te rog detaliaza putin !
cauta si tu. unii si-au facut reguli proprii ca atunci cand circuli in sensul giratoriu, sa semnalizezi stanga continuu pana cand ajungi unde vrei sa iesi, dupa care sa semnalizezi iesirea.
pt ca, aceeasi greseala stupida, celalalt sa se poate "lua" dupa semnalul tau si sa intre. o idiotenie. nu te iei dupa semnal decat orientativ. trebuie sa fii sigur ca ala circula pe unde semnalizeaza.

Edited by xtremdriving, 25 November 2013 - 10:08.


#29
T Irina

T Irina

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,680
  • Înscris: 04.11.2006
Descrii situatii ideale. Teroetic ai dreptate in ce scrii, practic, in traficul de aici nu prea se pot aplica toate.
Eu nu am fortat pe nimeni din fata, in nici un caz, dar ce faci cu cei care te preseaza pe tine? Cum crezi (sau chiar crezi) ca ii poti"educa" pe ceilalti participanti la trafic? Vorbesc de cazul in care ai o masina normala, de clasa medie, nu vreun tanc!

Uite, cand iesi din Iasi spre Targu Frumos este o portiune (mare) de drum cu o banda pe sens si un acostament (nu prea lat). Noi mereu avem probleme cand mergem pe acolo. Daca ai viteza regulamentara (+ cei 10 km/h limita sa nu te ia radarul), toti cei din spate vor sa treca de tine - dar nu depasind, pe unde au discontinuu, ci fortandu-te pe tine sa te feresti pe acostament, de unde poti ajunge in sant la 90 km/h. Si nu vin 1-2 cu claxoane si faruri.... vin 10-20! Acum chiar la iesire din oras au separat sensurile (au fost multe accidente), dar mai incolo a ramas la fel. Daca tii de dreptul tau - la urma urmei e dreptul tau sa mergi pe singura banda, mai ales daca ai viteza la limita superioara admisa - macar 3 iti intra in fata cu frana!
Daca conduc eu, prefer sa merg mai incet ca sa ma dau din fata "bizonilor" la nevoie... daca conduce sotul, el nu se misca de pe banda lui sub nici o forma... si de aici claxoane si injuraturi de mai ia groaza!

#30
xtremdriving

xtremdriving

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,327
  • Înscris: 18.06.2006

View PostT Irina, on 25 noiembrie 2013 - 10:10, said:

Descrii situatii ideale. Teroetic ai dreptate in ce scrii, practic, in traficul de aici nu prea se pot aplica toate.
Eu nu am fortat pe nimeni din fata, in nici un caz, dar ce faci cu cei care te preseaza pe tine? Cum crezi (sau chiar crezi) ca ii poti"educa" pe ceilalti participanti la trafic? Vorbesc de cazul in care ai o masina normala, de clasa medie, nu vreun tanc!

Uite, cand iesi din Iasi spre Targu Frumos este o portiune (mare) de drum cu o banda pe sens si un acostament (nu prea lat). Noi mereu avem probleme cand mergem pe acolo. Daca ai viteza regulamentara (+ cei 10 km/h limita sa nu te ia radarul), toti cei din spate vor sa treca de tine - dar nu depasind, pe unde au discontinuu, ci fortandu-te pe tine sa te feresti pe acostament, de unde poti ajunge in sant la 90 km/h. Si nu vin 1-2 cu claxoane si faruri.... vin 10-20! Acum chiar la iesire din oras au separat sensurile (au fost multe accidente), dar mai incolo a ramas la fel. Daca tii de dreptul tau - la urma urmei e dreptul tau sa mergi pe singura banda, mai ales daca ai viteza la limita superioara admisa - macar 3 iti intra in fata cu frana!
Daca conduc eu, prefer sa merg mai incet ca sa ma dau din fata "bizonilor" la nevoie... daca conduce sotul, el nu se misca de pe banda lui sub nici o forma... si de aici claxoane si injuraturi de mai ia groaza!

as vrea sa vad un link pe google map daca se poate. repet, cat de curand, sper c la inceputul anului 2014 va intra in vigoare legea care pedepseste aspru condusul agresiv. sa vad eu cine isi va mai risca permisul 3-4 ani ca sa faca pe smecherul ca el se grabeste.
tu trebuie sa mergi asa cum poti in siguranta. nu trebuie sa iti pese de cel din spate peste masura. daca ai cum ii faci loc. dar nu trebuie sa stai stresata de ei.

Edited by xtremdriving, 25 November 2013 - 10:14.


#31
Dacoart

Dacoart

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 02.06.2011
Eu am observat că aproximativ 60-70% din participanții la trafic nu semnalizează. Dacă aș fi polițist pe ăștia i-aș amenda la greu. A, da, și pe ăia care circulă cu pozițiile aprinse și staționează cu faza de întalnire sau de drum pornită Posted Image 

#32
T Irina

T Irina

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,680
  • Înscris: 04.11.2006

View Postxtremdriving, on 25 noiembrie 2013 - 10:14, said:

repet, cat de curand, sper c la inceputul anului 2014 va intra in vigoare legea care pedepseste aspru condusul agresiv. sa vad eu cine isi va mai risca permisul 3-4 ani ca sa faca pe smecherul ca el se grabeste.


As vrea sa vad si eu minunea!

Pun o imagine de pe google maps, nu stiu sa pun link ca sa pastreze si localizarea. Sa nu-mi spui ca sunt 2 benzi pe sens, ca nu sunt - e o banda+acostament (daca mai puneau putin puteau fi 2 benzi si situatia era super!). Pe alocuri marginea drumului e mult mai abrupta si te poti rostogoli usor in decor... in timp ce "grabitul" isi continua drumul!

Attached Files



#33
xtremdriving

xtremdriving

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,327
  • Înscris: 18.06.2006

View PostT Irina, on 25 noiembrie 2013 - 10:32, said:

As vrea sa vad si eu minunea!

Pun o imagine de pe google maps, nu stiu sa pun link ca sa pastreze si localizarea. Sa nu-mi spui ca sunt 2 benzi pe sens, ca nu sunt - e o banda+acostament (daca mai puneau putin puteau fi 2 benzi si situatia era super!). Pe alocuri marginea drumului e mult mai abrupta si te poti rostogoli usor in decor... in timp ce "grabitul" isi continua drumul!

evident nu sunt 2 benzi. e situatie similara cu bucuresti - buzau. acolo te poti baga in dreapta jumatate de banda. nu de tot. jumatate. cat sa le faci loc. nu esti obligat. am sa caut discutia. ai sa vezi ca a mai pus cineva un link cum il preseaza si claxoneaza unul din spate sa faca loc desi nu sunt 2 benzi. dar sunt prea multi prosti.

poate ajuta cineva cu linkul. cerd ca aleksutzu a deschis discutia dar nu mai stiu cum se numea topicul. se vorbea de bucuresti buzau, situatie absolut similara.

ai sa afli ca acel marcaj nu exista in codul rutier. e facut cu masini de marcaj moderne care respecta norme UE, si acolo are insemnatatea de "alte pericole" pt "banda" 1

ok, am gasit. http://forum.softped...6#entry13591822

citeste si urmatoarele 2-4 pagini ca sa te lamuresti.

Edited by xtremdriving, 25 November 2013 - 10:49.


#34
T Irina

T Irina

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,680
  • Înscris: 04.11.2006
Pai am citit, mai mult de 4 pagini si m-am lamurit.... nu ati reusit sa-l convingeti nici cu argumente, cum as putea sa-l conving eu din mers, in trafic??? Si discutia era exact despre portiunea de drum de langa Iasi despre cate am scris eu! Si sa vezi ce "hard" e cand te impinge un tir pe acostament si el trece pe banda!

Edited by T Irina, 25 November 2013 - 12:33.


#35
xtremdriving

xtremdriving

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,327
  • Înscris: 18.06.2006

View PostT Irina, on 25 noiembrie 2013 - 12:32, said:

Pai am citit, mai mult de 4 pagini si m-am lamurit.... nu ati reusit sa-l convingeti nici cu argumente, cum as putea sa-l conving eu din mers, in trafic??? Si discutia era exact despre portiunea de drum de langa Iasi despre cate am scris eu! Si sa vezi ce "hard" e cand te impinge un tir pe acostament si el trece pe banda!

acolo cred, sau in alta parte am explicat. prin pozitia masinii impui sau nu respect. ca sa nu ai probleme, poti sa te dai putin in dreapta atat cat sa poata depasi trecand pe contrasens putin. nu e nevoie s te duci pana in margine ( e si periculos). din pacate vina e impartita ptca ( bine, si daca era marcaj existent in CR, tot degeaba cu atatia prosti) deoarece acel marcaj nu exista, nimeni nu stie ce inseamna in realitate. cautand in normele UE de aplicare a marcajelor gasesti ca acel marcaj inseamna "alte pericole " si indeamna la prudenta.
Un tir nu va merge decat la intimidare. Nu te sfatuiesc sa ii faci loc unui tir. daca tu circuli cu 100, sa te depaseasca. daca te bagi pe acostament si dai de niste gropi in timp ce el te depaseste e grav...

#36
cephalophodes

cephalophodes

    .★☆ ★☆ ★☆ ★☆.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,493
  • Înscris: 22.09.2011

View Postxtremdriving, on 24 noiembrie 2013 - 13:38, said:

citeste legea maestre. tu trebuie sa te asiguri de traiectorie nu sa te iei dupa un semnal uitat.  in cartile vechi facute cu cap existau paragrafe speciale in care explicau chestii banale ca asta. contact vizual! nu te uiti dupa semnale numai.

adica eu nu ma uit la semnalele masinii...imi trebuiesc raze X la ochelari sa vad ce vrea cucoana care vorbeste la telefon....te rog sa-mi dai acea lege care spune ca tu ai dreptate......eu am luat permisul acum 10 ani....poate ca tu l-ai luat mai recent...nu m-am upgradat teoretic...scuza-ma!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate