Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
" Be'teavon " - adica, despre mancare in iudaism...
Last Updated: May 25 2023 23:48, Started by
vio69a
, Nov 08 2013 01:13
·
2
#55
Posted 21 November 2013 - 01:37
Shakshouka.....
Nu putem vorbi de mancarurile din Israel fara a aminti......Shakshouka.... La fel de populara ca humusul, thina, sau falafel..... [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Shakshuka_zps0628c2eb.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Originea ei se pierde in timp... Se pare ca totusi este o mancare originara din Tunisia, adusa in Israel de evreii tunisieni, dar se intalneste si in Egipt, Maroc,sau Algeria Totdeauna se serveste in vas de fonta, direct de la foc. Condimentata din belsug, hranitoare, gustoasa.... Ce contine..? Rosii taiate cubulete, cu coaja cu tot, ceapa taiata de asemeni felii mijlocii, ardei gras, toate amestecate cu patrunjel si seminte de cimbru. In tigaia de fonta de prajeste intai chimenul cateva seminte, peste care atunci cand sunt rumenite se adauga uleiul de masline, apoi ceapa,rosile si ardeii Putin zahar maro, alte mirodenii dupa gust. Se lasa sa se ingroase putin, apoi facem cateva locasuri pentru oua. Spargem in fiecare cate un ou si acoperim. Lasam pana cand galbenusul oualelor este cleios. Se presara piper, patrunjel si se serveste... Ma gandesc sa fac una saptamana viitoare asa ca o sa pun si poze... Edited by vio69a, 21 November 2013 - 01:45. |
#56
Posted 22 November 2013 - 10:26
Buna dimineata.
Nu stiu daca v-am spus dar sunt nascuta in zodia Somnului. De aceea azi, pentru ca zodia m-a tinut cam mult in pat in loc sa fac prajitura cu blat, crema si frisca, am facut ceva mai simplu. Mult mai simplu. Salam de biscuiti.... O tineti minte de la mama? Asta si "Rahat de urs" (rantas de faina cu ulei si cu cacao.....brrrrr....!) Asadar asta este o prajitura spirituala, pentru ca reteta o am scrisa, si este iudaica pentru ca foloseste cuisoare din Israel. Acum pentru sunt ontopic, pot aduna materialele [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1040_zpsed7fe654.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] 400 gr biscuiti 150 gr ciocolata menaj ,nu amara 200 ml frisca indulcita 120gr unt 50 gr zahar 25 gr cacao 2 plicuri zahar vanilat cateva picaturi de esenta de rom stafide, sau nuci, sau ce mai credeti.... (cu, cuisoarele am glumit, alea le tin pentru masina D-lui Edgar) Se sparg biscuitii cu mana intr-un castron. [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1042_zps8efa469b.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Pe foc mic se pune la topit in crema de lapte, untul, zaharul si zaharul vanilat [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1043_zpsc1cd119d.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se adauga ciocolata - bucatele - apoi dupa ce s-a topit, se adauga cacao si daca va place o lingurita de ness-cafe [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1044_zps927a83a3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1045_zps9ad583ee.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se asteapta ca sa se omogenizeze compozitia si se toarna peste biscuiti. [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1046_zpsc7c8d6c9.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se amesteca si se asteapta 15 minute sa se patrunda biscuitii. Intr-o tava de aluminiu, se pune hartie de copt. [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1047_zps3065d31f.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1048_zpsa22c8bc2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se pune la frigider 2-3 ore.... Edited by vio69a, 22 November 2013 - 10:27. |
#57
Posted 23 November 2013 - 09:46
Dupa 3 ore la frigider, prajitura arata cam asa:
[ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1052_zps53596871.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] observatii: -Prea putin rom -Prea putin compozitie, inca 50-60 dr grame ciocolata era mai bine. -Putin,putin mai fluida, ca sa patrunda biscuitii. -Lipsesc satafidele sau nucile pisate mare. Gustul insa foarte bun,fin. Voi face repetir |
#58
Posted 24 November 2013 - 22:49
Toata ziua azi am avut pofta de dulce.
Dar nu de prajitura ci de bomboane sau ciocolata. Bomboane fondante....... Desigur dar unde naiba sa gasesti la gustul care il stii, cu miez cu pralina, nuci si migdale, cu glazura aia de se sparge in dinti si nu te lesina cu dulcegaria ei si gust de margarina ranceda?? Bomboane fondante, in reteta antiudaica si anti -spirituala, caci imi zise prietena noastra draga D-na Smilovici ca de o viata cauta in Israel si ....nimic... Nici macar la "London" Nu va dau retea, va arat doar rezultatul. Reteta are nevoie de ceva corecturi mici, va veni si ea impreuna cu modul de preparare. Asta este miezul.....In oala se vede si glazura. [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/mancare/P1010106_zps086a01c1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/mancare/P1010046_zpsb209ef2c.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Acum se trec una cate una in glazura care cu colorant am gacu-o alba si putin roz [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/mancare/P1010049_zps407e9ac9.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/mancare/P1010038_zps91318253.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#60
Posted 25 November 2013 - 00:08
popascu, on 24 noiembrie 2013 - 23:48, said:
rezultatul e ca-mi vine sa ling tableta Mersi, sa sti ca nu exagerez, toate prajiturile s-au stricat.Mascota de asemeni are creama de tot rasul,iar glazura, tot asa se lipeste de cerul gurii de plina de margarina ce este...Joffre, nu-ti mai spun, e mus, nu crema. Ma gandesc acum la papanasi sau la la mascota...nu siu..dau cu banul....! (Tu lingi tableta, eu tastatura, de plina ce e cu crema ....!!) |
#61
Posted 25 November 2013 - 00:14
vio69a, on 25 noiembrie 2013 - 00:08, said:
Mersi, sa sti ca nu exagerez, Felicitari! Si mie imi place sa ma joc prin bucatarie,iar daca in general mancarurile imi ies,cu ajutorul blogurilor de specialitate eviden prajiturile nu prea le nimeresc. Cofetaria cere mai multa atentie,dozaje,timpi la minut,o intreaga arta. Totusi insist |
#62
Posted 25 November 2013 - 00:26
Eu aș mînca e negresă, fără vreo legătură cu titlul topicului. E mult mai bună decît salamul de biscuiți.
|
#63
Posted 25 November 2013 - 00:57
cleopatra00, on 25 noiembrie 2013 - 00:26, said:
Eu aș mînca e negresă, fără vreo legătură cu titlul topicului. E mult mai bună decît salamul de biscuiți. Fa un chek cu multa cacao sau ness cafee, fa-i o glazura de ciocolata sau Nutella topita in laptecald, si ai negresa.... Edited by vio69a, 25 November 2013 - 00:57. |
#64
Posted 25 November 2013 - 01:27
|
#65
Posted 01 December 2013 - 23:44
Dulceata de gutui si mancare de gutui
De vre-o trei saptamani gutuile imi fac cu ochiul ... M-am gandit la o mancare de gutui si la dulceata de gutui... sunt simple amandoua si pentru cine mai are inca dor de copilarie... astea sunt mirosurile si gusturile ce nu le-ati uitat sunt sigura... 9 gutui mari...6 pentru dulceata 3 pentru mancare 2 kg de zahar pentru dulceata; un varf de vanilie din baton 150 grame zahar pentru mancare 50 gr faina, o 1/2 cana de ulei [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1092_zpsf85804a5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se curata gutuile de coaja [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1099_zpsb7090adc.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1100_zpsfd025600.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se taie felii cu grosime cam un centimetru apoi se curata bine miezul lor de seminte si de coaja in care sunt semintele. Trebuie bine curata, la fiert coaja casei semintelor se intareste. (!! Nu se arunca miezul...se usuca bine si se foloseste ceai impotriva tusei si dureri de gat) [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1101_zps7993a0ac.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1104_zps72f0c7a4.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se taie feliile in fasii cam de 1 cm, chiar mai putin, apoi fiecare felie in cuburi mici si egale. [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1105_zps79e24036.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] MASURA: O gargurie adanca indesata si cu varf = un kg de zahar eu am avut 2 farfurii pline cu varf deci 2 Kg zahar [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1106_zpsecb03152.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] In tot timpul acesta gutuile se inegresc. Va invat un tric ca sa revina culoarea si sa fie fragede. Se pun gutuile in 2 legaturi de tifon sau panza subtire, se leaga la gura si se pun in apa la fiert 10 minute. Apa trebuie sa clocoteasca cand introducem pungile [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1108_zps397b3002.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Pungile cu gutuile fierte se scurg de apa in strecuratoare [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1111_zps3c88cd68.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1112_zpsaec5552f.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Pregatim zaharul. Se pun cele 2 kilograme intr-o oala potrivita sau cratita mai mare, Se adauga 4 cani de apa la un kilogram de zahar si se pune la fiert [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1115_zpsfa4190fa.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1117_zpsd7750be8.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se pun gutuile, se fierbe la foc mic pana se ingroasa siropul,adica pana avem consistenta dulcetei. Atentie, la racire se mai ingroasa putin [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1124_zpsa31a378f.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1125_zps31ebc295.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se acopera cu un tifon pus in doua, sau o carpa usoara si se ;asa sa se raceasca complet. Se pune in borcanele..... [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1123_zps9b380528.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Scuze pentru calitatea pozelor...cu o mana am lucrat, cu una am pozat... . Edited by vio69a, 01 December 2013 - 23:46. |
#66
Posted 02 December 2013 - 15:43
Stimate D-le Fumatorul...
nu reusesc de loc sa fac legatura intre gutui si spiritualitate , cu iudaismul nici atat Toata legatura mi se taie precum maioneza... Dar pentru ca efectiv m-am delectat cu gustul unei mancari de gutui de pe vremea bunicii, cum poate si bunicele evreice au facut in Romania, am sa postez cu ingaduinta dv... Deci sa reptam.... 3 gutui mici sau 2 gutui mari... Se spala, se taie felii si se curata bine samburii si casa samburilor care este ca o coaja tare... Intr-o tigaie sau cratita potrivita se incinge uleiul, apoi se calesc feliile de gutui Se intorc pe ambele parti pana capata o culoare maronie inchisa [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1110_zpsaac7c66d.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se scot pe rand cele rumenite si se trec in oala pentru gatit Acum vine partea ...hotaratoare...sosul.... Este sos de zahar pe care eu il fac ca in Sanda Marin... Se amesteca intr-o cratita mica 200 grame zaharsa se rumeneasca dar putin de tot, de adauga faina cam 50 grame si in acelasi timp de toarna cu grija ca sa fie absorbita -apa calda. Se face acest sos, ca un rantas dulce, se adauga la el inca un pahar de apa CALDA,si apoi totul se varsa peste gutuile din cratita. [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1109_zps9e0c37d2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1120_zpsfdc6f858.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se lasa sa fiarba cam 20 de minute, timp in care se adauga apa cate putin, in asa fel incat sosul sa fie putin mai fluid decat smantana. in final arata cam asa : [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/Photo1118_zps57e14786.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#67
Posted 04 December 2013 - 22:59
Pauza de masa......
[ https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1477840_10152054592711941_604774922_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#68
Posted 05 December 2013 - 14:45
#69
Posted 05 December 2013 - 17:47
Falafel...
Nu parcurgi 200 metrii si iti apare in fata... Chiosc amarat de tabla sau o mica autoservire, restaurant sau ghereta Scrie :"Falafel" [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/falafelchios_zps1795019d.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/falafel-ovadia_zpsba396742.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/falafel-Shalom_zps751906b9.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Falafel nu este Fast food....falafel este insusi FOOD>>> [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/falafel_zpsd5686d63.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Falafel...de dimineata pana seara este cerere.... La farfurie cu humus , Tahini, si salate, sau in pita. [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/falafel-2_zps9a9cfca5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/falafel-1_zps22af5549.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#70
Posted 06 December 2013 - 14:54
Din cand in cand primim musafiri neinvitati, nori de lacuste care ajung din Sinai sau din Arabia Saudita. Aceasta lacusta este singura insecta care se bucura ca este cusher. Din asta se deduce ca aceste lacuste au fost cunoscute inainte cu nii de ani. de strabunicii nostrii (nu al Vioricii)
https://www.google.c...661.5ZXXyYHJiQM Edited by Edgaroropsitul, 06 December 2013 - 14:55. |
#71
Posted 06 December 2013 - 14:58
Pai unde ai vazut tu evreu sa tina hanukkia printre cratite?
apropo, asa de prosti sunt mesterii in israel de nici sa puna faianta cum trebuie, nu stiu |
#72
Posted 06 December 2013 - 18:22
Ma bate gandul de niste papanasi.
Dar pana sa ma hotarasc mi-am adus aminte de "Casa Montefiore" , central, Radu Voda 28, un mic si simpatic local cu specific israelian. Lista lui de mancaruri este impresionanta si cu adevarat, mare parte israeliene. Casa Montefiore reproduce moara cu acelasi nume din Ierusalim [ http://www.restograf.ro/wp-content/uploads/2011/03/Montefiore-restaurant-israelian-Bucuresti-005.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users