Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
" Be'teavon " - adica, despre mancare in iudaism...
Last Updated: May 25 2023 23:48, Started by
vio69a
, Nov 08 2013 01:13
·
2
#37
Posted 10 November 2013 - 23:20
Povestea unui baiat etiopian care ajunge in Israel si e crescut de o familie de evrei. Baiatul are un secret: doar el stie ca nu e evreu...
Filmul e plin de sensibilitate, ca filmele lui Mungiu. Edited by gaussboneta, 10 November 2013 - 23:25. |
#38
Posted 10 November 2013 - 23:32
gaussboneta, on 10 noiembrie 2013 - 23:20, said:
Povestea unui baiat etiopian care ajunge in Israel si e crescut de o familie de evrei. Baiatul are un secret: doar el stie ca nu e evreu... Filmul e plin de sensibilitate, ca filmele lui Mungiu. Suna interesant. Pare pe aceeasi idee ca Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran. Sau ma insel? Cartea mi-a placut mult, filmul cred ca m-a dezamagit |
#39
Posted 10 November 2013 - 23:34
Am vrut sa zic Mihaileanu, nu Mungiu.
Nu am vazut Monsieur Ibrahim. |
#40
Posted 10 November 2013 - 23:37
#41
Posted 10 November 2013 - 23:46
Am vazut TOATE filmele lui Mihaileanu si as spune ca va vis et deviens e cel mai reusit.
Si n-am vazut niciunul al lui Mungiu, deci e impardonabil ca i-am amestecat. |
#42
Posted 10 November 2013 - 23:51
gaussboneta, on 10 noiembrie 2013 - 23:20, said:
Povestea unui baiat etiopian care ajunge in Israel si e crescut de o familie de evrei. Baiatul are un secret: doar el stie ca nu e evreu... "Povestea " Etiopienilor in Israel este foarte interesanta. Multi dintre ei au pastrat traditia iudaica in forma pura ani si ani de zile. Uneori pe furis. Prigoniti si obligati, multi au trecut la crestinism, pastrand insa in taina traditia iudaica. Treaind in sate izolate, lipsiti de comunicare au visat un singur lucru.... Sa ajunga la Ierusalim. Zeci de mii au ajuns in Israel. Unii cu transport asigurat de Agentia Evreiasca, altii pe jos, obositi, jefuiti, omorati chiar pe drum, precum Yemenitii la vremea lor. S-au numit evreii Falashmura adusi in Israel prin operatiunea "Moise" In Israel au avut cateva surprize mari. Nu i-a dus pe toti la Ierusalim, apoi nu toti oamenii sunt credinciosi si nu merg la sinagoga, apoi faptul ca trebuie sa-si castige existenta si ca ajungand intara in care curge lapte si miere, aceasta se plateste. Multi au fost nevoiti sa treaca la iudaism din nou, ceea ce i-a afectat in demnitatea lor si in ardoarea cu care au tinut religia iudaica. Multi au venit crestini... probabil ca baiatul din film Edited by vio69a, 10 November 2013 - 23:56. |
#43
Posted 10 November 2013 - 23:53
gaussboneta, on 10 noiembrie 2013 - 23:46, said:
Am vazut TOATE filmele lui Mihaileanu si as spune ca va vis et deviens e cel mai reusit. Si n-am vazut niciunul al lui Mungiu, deci e impardonabil ca i-am amestecat. Nimic nu e impardonabil, dar si Mungiu merita vazut, cel putin pe alocuri. El, personal, deloc. Filmele lui, da |
#44
Posted 11 November 2013 - 00:02
vio69a, on 10 noiembrie 2013 - 23:51, said:
"Povestea " Etiopienilor in Israel este foarte interesanta. Multi dintre ei au pastrat traditia iudaica in forma pura ani si ani de zile. Uneori pe furis. Prigoniti si obligati, multi au trecut la crestinism, pastrand insa in taina traditia iudaica. Treaind in sate izolate, lipsiti de comunicare au visat un singur lucru.... Sa ajunga la Ierusalim. Zeci de mii au ajuns in Israel. Unii cu transport asigurat de Agentia Evreiasca, altii pe jos, obositi, jefuiti, omorati chiar pe drum, precum Yemenitii la vremea lor. S-au numit evreii Falashmura adusi in Israel prin operatiunea "Moise" In Israel au avut cateva surprize mari. Nu i-a dus pe toti la Ierusalim, apoi nu toti oamenii sunt credinciosi si nu merg la sinagoga, apoi faptul ca trebuie sa-si castige existenta si ca ajungand intara in care curge lapte si miere, aceasta se plateste. Multi au fost nevoiti sa treaca la iudaism din nou, ceea ce i-a afectat in demnitatea lor si in ardoarea cu care au tinut religia iudaica. Multi au venit crestini... probabil ca baiatul din film Da, baiatul era crestin, dar se ascundea din alte motive...daca stii filmele lui Mihaileanu, stii ca nu e pic de sarcasm sau rautate in filmele lui. Mai multe nu zic, poate va uitati la film. |
#45
Posted 11 November 2013 - 01:03
#46
Posted 11 November 2013 - 11:30
vio69a, on 10 noiembrie 2013 - 19:43, said:
Daca aveti vecini din Etiopia, la un momendat o sa traiti cu geamurile inchise. Condimentele lor sunt puternice pentru europeni, iar gatitut cu bere aduce un plus de acreala in aer.... Mai ales vineri cand familia etiopiana israeliana gateste pe mai multe zile. Bucataria evreilor etiopieni se poate numi "bucatarie bogata a unor locuitori saraci" Caci bucataria ocupa un loc central si consuma fosrte mult timp. Bogata pentru ca este influentata de bucataia musulmana din etiopia, de bucataria crestina si mai ales pastreaza kashrutul bucatariei evreiesti. Bazata pe legume, pe pui, pe carne de vaca, din belsug condimentata, pana la nivelul de nemancabil pentru un european, si insotita nu de condimente ci de o colectie bogata de condimente Condimentele sunt sufletul si inima bucatariei etiopiene Practic se foloseste un complet de condimente -barbara : ceapa, usturoi, chimen, turmeric, chimion negru, mustar negru, cardamom, ghimbir, piper negru, piper rosu picant, scortisoara, cuisoare, boia de ardei dulce, schinduf, coriandru, nucsoara. -korarima: nucsoara, cardamom, ghimbir, cuisoare, piper negru etiopian [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/etiopiaMirodenii_zpsae8ab94b.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Revenind la topic, am vecini din Etiopia, dar pot spune, ca, mirosurile din bucataria lor nu ma fac sa inchid geamurile Nu am ideie care din mirodeniile de mai sus folosesc, insa vine un miros imbietor care deschide apetitul. Pe ei nu i-am intrebat, insa o cunostinta a mea din Etiopia mi-a spus clar, daca mancarea nu ''arde'', nu are gust D-asta nici nu intreb, nu suport mancare iute... Edited by salomee, 11 November 2013 - 11:32. |
|
#47
Posted 11 November 2013 - 12:26
salomee, on 11 noiembrie 2013 - 11:30, said: Pe ei nu i-am intrebat, insa o cunostinta a mea din Etiopia mi-a spus clar, daca mancarea nu ''arde'', nu are gust D-asta nici nu intreb, nu suport mancare iute... M-am amuzat la un moment dat in Tunisia, cand un negustor de mirodenii tinea mortis sa imi vanda "condimentul universal". L-am intrebat ce contine si de ce e universal si mi-a raspuns ca e special pentru femeile care nu se pricep la gatit. Era un amestec de vreo 4 soiuri de ardei iuti. Mancarea devenea asa de iute, incat nu mai conta daca are vreun gust sau nu |
#48
Posted 11 November 2013 - 16:48
gaussboneta, on 10 noiembrie 2013 - 23:46, said:
Am vazut TOATE filmele lui Mihaileanu si as spune ca va vis et deviens e cel mai reusit. https://archive.org/...ie.juive.French in josul paginii...individual files...movies files Edited by vio69a, 11 November 2013 - 16:48. |
#49
Posted 11 November 2013 - 18:31
AntilopaBongo, on 11 noiembrie 2013 - 12:26, said:
Se pare ca gustul iute e preferat in multe tari africane. M-am amuzat la un moment dat in Tunisia, cand un negustor de mirodenii tinea mortis sa imi vanda "condimentul universal". L-am intrebat ce contine si de ce e universal si mi-a raspuns ca e special pentru femeile care nu se pricep la gatit. Era un amestec de vreo 4 soiuri de ardei iuti. Mancarea devenea asa de iute, incat nu mai conta daca are vreun gust sau nu Se pare ca minti ca sa te aflii in treaba. Eu cunosc bucataria Africana de nord si nu exista mancare in care se pune cateva "soiuri" de ardei iute. Asta-i inventia ta. In renumita bucatarie franceza se observa de cine cunoaste bucataria ce este,ca sunt multe mancari in care condimentele sunt aceleasi numai cantitatile diferite. Nu toate mancarile din Nordul africei sunt iuti. In tot cazul, romanii cu paprica-ul unguresc nu au ce sa vina cu preentii la africani. Se pare ca dumneata mananci numai mamaliga. |
#50
Posted 11 November 2013 - 19:19
barbatii care se invart printre fustele femeilor la bucatarie, deranjeaza..
asa ca fa pasi.... |
#51
Posted 11 November 2013 - 21:38
Edgaroropsitul, on 11 noiembrie 2013 - 18:31, said: Se pare ca minti ca sa te aflii in treaba. Eu cunosc bucataria Africana de nord si nu exista mancare in care se pune cateva "soiuri" de ardei iute. Asta-i inventia ta. In renumita bucatarie franceza se observa de cine cunoaste bucataria ce este,ca sunt multe mancari in care condimentele sunt aceleasi numai cantitatile diferite. Nu toate mancarile din Nordul africei sunt iuti. In tot cazul, romanii cu paprica-ul unguresc nu au ce sa vina cu preentii la africani. Se pare ca dumneata mananci numai mamaliga. Se pare ca vorbesti ca sa jignesti si ca sa te afli in treaba. Daca ai avea idee despre bucataria din Africa de Nord, ai avea habar macar ca exista harissa. Oare de ce nu-ti vezi de treaba? Simti o nevoie patologica sa te certi aiurea? PS Mamaliga e kosher, pot sa mananc. Ce mananci matale constant nu e deloc kosher, crede-ma. |
|
#52
Posted 14 November 2013 - 18:43
Astazi m-am rasfatat...ceva usor, repede de preparat si mai ales gustos.....
,,,,langa ghiveciul ce era gata de ieri...!!!! COUS-COUS Bine inteles am cumparat gata pregatit, la cutie. [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/P1010141_zpsfe960ff6.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Dar cum sunt mare amatoare de ceapa calita, desi reteta nu spune, am calit inainte o ceapa mica taiata marunt....marunt. Apoi am turnat incet cous-cous din cutie pana s-a rumenit si el putin. Tot timpul se amesteca cu furculita sa se separe boabele. Din fierbatorul plin cu apa clocotita am turnat ca 1 cana jumatate de apa, incet, mestecand tot timpul pentru a se separa. am acoperit cu un tifon, apoi cu capacul sa ramana inabusit cateva minute.... Ghibveciul mi-a iesit minunat....!! Ei, si cous-cousul..... ........................................ Din respect pentru munca marocancelor si a altor femei din Nordul Africii, mai putin lenese ca mine, am sa postez si reteta adevarat a acestui cous-cous.. 1. Spala couscousul intr-o oala incapatoare, amestecand cu mana. Repeta cu inca o tura de apa si lasa couscous-ul pentru 10 minute ca sa se hidrateze. Trece mainile prin toate boabele de couscous ca sa nu se stranga in bulgari mai mari. Stropeste-l cu ulei de masline si amesteca tot cu mainile. 2. Pune apa intr-o oala mare la fiert. Cand aceasta incepe sa fiarba, aseaza deasupra un vas de bambus pentru gatit la aburi. Daca ai un vas de gatit la aburi cu perforatii mari, aseaza deasupra o bucata de tifon, ca cea folosita pentru a face branza de casa. Toarna couscous-ul in vasul pus la baie de aburi si lasa-l la aburi timp de 20 de minute. 3. Toarna couscous-ul intr-un bol si lasa-l sa se racoreasca pana poti sa-l manevrezi cu mainile. Amesteca o lingura de sare intr-o cana de apa si toarna jumatate peste couscous. Usor, folosindu-ti mainile, separa si mangaie toate boabele de couscous. Apoi toarna apa ramasa si repeta procesul. Acest pas este foarte important in cultura marocana, fiecare boaba de couscous trebuie sa beneficieze de mangaiere. Apoi pune-l din nou la aburi pentru 20 de minute, dupa care mangaie-l din nou cu apa si sare, dupa care lasa-l sa se raceasca complet. Mangaie-l, mangaie-l.....si iar mangaie-l, bob cu bob...marocanii astia sigur nu au Softpedia.... |
#53
Posted 17 November 2013 - 23:21
Bucataria persana....
Destul de influenta in lume si de asemeni in Israel. Daca il intrebati pe oropsitul, piesa principala a bucatariei persane este "grenada" la care cei 361 de samburi s-au transgormat in tot atat de multi atomi care pusi la cuptor cu cascaval ras pe deasupra ...fac explozie Daca nu-l intrebati, atunci veti afla ca bucataria persana este extrem de variata, bogata in substante nutritive, bogata in condimente si mai ales in feluri de orez, gatit sub toate formele... galuste de orez, sarmale in foi de vita cu orez, ardei umpluti cu orez, pilaf cu orez, tocanita cu orez, desert cu orez..... [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/persan_zpsd49b6aed.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Condimente ? la alegere... sofran, usturoi, sumac, curry, cardamom, menta, busuioc...et...etc.... laolata cu verdeturi....rashad, tarhon, busuioc si patrunjel. Alaturi de ele, ingredientele cu care se gateste sunt rodiile si melasa de rodie, apa si petalele de trandafir, lamaile și lamaile verzi, fructele uscate (curmale, caise, smochine.....), nuci (migdale, fistic), orezul cu bob lung, iaurtul. si nu mai putin.... apa de trandafiri, sirop de trandafiri, ceai de trandafiri, petale de trandafiri la fistic proaspat si prajit. Specific bucatariei persane este si gustul dulce-acrisor al mancarurilor, caci majoritatea mancarurilor cu carne sau legume se acresc cu otet si se indulcesc cu zahar. Mancarurile se fac de regula in oale de tuci, groase, se gatesc cu o zi inainte ore in sir, apoi se lasa sa se "linisteasca " si sa intre aromele in toate componentele. La fel ca alte minoritatii evreiesti din Israel, persanii-iranienii- au pastrat intact felul de prepararea a mancarii ca acasa unde s-au nascut. Cei mai multi evrei iranieni au venit in israel in 1960-65. De altgfel nici nu am glumit cu rodiile... Se folosesc in multe mancaruri iraniene. Koresh cu sirop de rodii -de exemplu [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/khoresh_zps7ab37899.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Restaurante persane sunt cunoscute in Israel. De regula frecventate mai mult de membrii minoritatii, care cauta cu totii parfumul mancarurilor de acasa... Unul dintre ele se afla in Ramat Hasharon. Restaurantul Edna -Trumpeldor 3 [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/parsi-ramathasharon_zpseb2e7253.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/parsi-edna-ramathasharon_zps75503be0.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Alt restaurant cunoscut in chisr buricul Tel Avivului -"Salimi" pe Nahlat Beniamin Micut si putin elegant dar gustul mancarii i-a facut faima..... [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/parsi-salimi_zps0f7d3898.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Asa arata o portie pentru o persoana !! [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/parsi-salimi-mana_zpsa559ee7d.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#54
Posted 19 November 2013 - 01:02
Fetelor m-am puturosit de tot....
de doua ori cous-cous intr-o saptamana...e semn rau.. Dar de data asta e cu poze.... [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/kuskus-20135_zps64dd63ba.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Deci, se taie 2-3 cepe mici, albe in solzi mici,mici si se pun la calit in ulei de masline... Ceapa trebuie sa inoate in ulei...! [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/th_kuskus-20139_zps0f3c8eb8.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se varsa 2 cani de cous-cous si se amesteca sa capete gustul rumenelii cepei [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/th_kuskus-20138_zpsca291a9e.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se adauga o lingura de praf de legume delikat, o lingurita de sare si una de piper. Se amesteca si peste compozitie se toarna cu aceeasi cana 4 cani de apa fierbinte Nu va speriati daca arata "inundat" ! [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/th_kuskus-20134_zpsb7d2f5a5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Dupa putin timp cous-cousul absoarbe apa exact cat ii trebuie si apare afanat si pufos... [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/th_kuskus-20133_zps47f17bfb.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se acopera oala cu ub tifon sau cu hartie poroasa si se pune capacul. [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/th_kuskus-20131_zps104f7c35.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Acum, pentru ca m-am puturosit rau ultima saptamana, nici ghiveci nu am facut, asa ca am cumparat un piept de pui filee,l-a taiat felii nu prea groase, nu prea subtiri le-am trecut prin zeama de lamaie, sare, (alegeti si alte condimente) si le-am pus pe gratarul incins.... Rezultatul a fost cam asta: [ http://i1180.photobucket.com/albums/x406/abbulafia/th_kuskus-2013_zps0c2eb6cd.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] (Sa scuzati daca nu am scos serviciile, portelanurile si "Damascurile " pentru poza, dar eu asa mananc.... ) Pofta buna !! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users