Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Camping Franta - Chamonix

Folie pentru protectie solara

Tur Slovenia.

Dilae din Slatina, cel mai destep...
 Nikon Z6III

Caști bluetooth pentru smart...

Mutare tablou electric exterior

La mulți ani @leomagic44!
 Recomanadare viniluri

Tv ars din cauza la cctv?

Recomandare soundbar pentru telev...

Vecinii din curte au pus monopol ...
 La multi ani @MariusEXxTREME!

Temperatura AC

Sunt sigure bolurle de plastic (B...

Dimensionare putere centrala / ca...
 

" Be'teavon " - adica, despre mancare in iudaism...

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
443 replies to this topic

#433
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Ciuperci umplute


12-14 ciuperci mari la cutie
O ceapa
Unt sau ulei pentru calit
Cascaval ras
Branza bulgareasca
Marar
Sare
Piper

Se taie piciorusele si se toaca marunt
Se pot adauga si 2-3 ciuperci mai mici
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei sau unt
Se adauga cipercile tocate si se caleste mai departe.
Se da deoparte si se adauga branza telemea faramata, sare, piper, marar putin cascaval
Ciupercile se rumenesc fara umplutira  in tava la cuptor pe ambele parti
Se umple cu lingurita fiecare ciuperca si se mai adauga putin cascaval.
Se lasa la cuptor pana se topeste cascavalul si umplutura devine uniforma

Attached File  Athena 4616.jpg   606.93K   1 downloadsAttached File  Athena 4617.jpg   255.67K   1 downloadsAttached File  Athena 4619.jpg   559.34K   1 downloads

Attached File  Athena 4620.jpg   220.85K   1 downloadsAttached File  Athena 4621.jpg   608.5K   1 downloadsAttached File  91136594_772300213296094_7451111081319071744_n.jpg   52.64K   1 downloads

Edited by vio69a, 31 March 2020 - 17:43.


#434
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
LIMONADA  se numeste in Israel -  LIMO'NANA......


[ https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/290954192_10220504530298664_2349094678958763347_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=ucphB-5f6C4AX-VJlsj&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=00_AT_tKiTVubJ9smxV0mF3hmUQRgKoLH_nGuPJRFpvZwU09Q&oe=62C1D284 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

O combinatie delicioasa de lamaie si menta, care este numita in Israel –Nana.

Reteta
Pentru patru pahare de limonana, aveti nevoie de:

100gr de zahar
300 ml apa de apa
200 ml de suc proaspat de lamaie
2  cani de gheata
100 gr de menta proaspata (frunze)

Intai se dizolva zaharul intr-o craticioara cu jumatatea de cantitate de apa,
se amesteca tot timpul, la foc mic, pana cand zaharul se dizolva.
O lasam sa se raceasca.
Punem intr-un blender apa indulcita de mai sus, sucul de lamaie, frunzele de menta si restul de apa.
Se amesteca bine pana cand gheata e complet sparta si toata compozitia devine un fel de pasta verde si foarte aromata!
Se poate adauga zahar, daca e cazul.
Se toarna in pahare si se decoreaza cu frunze de menta, felii de lamaie sau ce vreti voi
Sigur putem sa nu folosim
blenderul, dar atunci obtinem ceva mai apropiat de limonada conventionala.

#435
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Knafeh -

Este kadaiful cu branza dulce .
Provenienta lui este disputata ca si humusu - din Iran si pana in Marocco.

Zilele astea este o liniste neobisnuita in aer....
Muncitorii arabi sunt in sarbatoare 4 zile, asa ca nimeni nu mai lucreaza pe schele.....
Mi-am adus aminte de Yaffa-Knafeh...una din cele mai reusiti producatori de Knafeh din zona Tel Aviv.
Pentru ca recordul si locul 1 incontestabil in zona noastra apartine cofetarilor din Nablus - sau Schem cum ii spunem noi....
Mai sunt in competitie cofetarii din Nazareth si din Ramla....


Asadar kadaif cu branza dulce presarat cu nuci, cu sirop din belsug.
sirop cu esenta de trandafiri....

Nu am facut in casa, asa ca nu risc sa postez o reteta neverificata
Dar am fost la Yaffa Knafeh, Olei Zion 24 -jaffa Tel Aviv , am mancat acolo si mi-am luat si pentru acasa.....-

Attached File  282169100_985278082135962_111629621398299417_n - Copy.jpg   90.76K   3 downloadsAttached File  ssdd - Copy.jpeg   12.83K   4 downloadsAttached File  Best-Kanafeh-Israel-3.jpeg   603.77K   4 downloads

#436
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,414
  • Înscris: 17.08.2022
Sabres

Specie de cactus cu o floare minunata si un fruct aromat
Atat de ...binevenit a fost in Israel, incat a primit imediat nume : –Sabra, la plural -Sabres.
Iar locuitorii nascuti in tara au primit numele Sabrii……dece? Poate ca asemanare cu fructul aspru și spinoas în exterior, dar moale și dulce în interior. Sau poate prin asemanare cu semnificatia cuvantului care vine de la “ rabdare “ din cauza lipsei nevoii de irigare.

In araba – Sabar- adica traducerea literara a numelui stiintific ”smochin indian spinos”
Sabra își are originea de fapt, ca majoritatea speciilor de cactus , în America, posibil Mexic.

Dar, cuceritorii spanioli, permanent in miscare au facut a specia de cacrus sa migreze în multe țări din lume, inclusiv în bazinul mediteranean și în special în Palestina unde a devenit o cultură obișnuită. Datorită condițiilor climatice din țară, semințele sale nu pot germina în sol și se răspândesc numai cu ajutorul omului sau în mod natural prin reproducere vegetativă , atunci când ramurile cad pe pământ și prind rădăcini în el.
Atat industria alimentara cat si cea medicala, profita din plin de componentele diverse ale Sabrei
Israelienii nu au stat mult pe ganduri si l-au adoptat ca cultura….
Planta este cultivată într-o serie de ferme agricole, care exportă în principal fructele și produsele sale, incepand in 1975 cu175 de tone/an si pana astazi cand exportul este estimat la 1.000 de tone de fructe pe an.

Cultivatorii au mai creat doua soiuri…. un soi spinos, numit „apontia”, cultivat în plantații comerciale. Si Sabra roșie este, utilizată în principal în scopuri ornamentale, iar fructul său roșu dă o culoare mai închisă compotului și gemurilor, siropurilor si conservelor.

Populatia araba, consuma mult mai mult fructul de Sabra.
Care, ce are de fapt in compozitie de il face asa de valoros ?
Vitamina A - Vitamina B 6 - Vitamina C – fier – calciu – potasiu – sodiu - Fibre dietetice

In diverse proportii…..


Attached File  157836903_10218229079693821_8732148127159402591_n.jpg   51.87K   0 downloadsAttached File  157710769_10218229080213834_4382429832470924670_n.jpg   57.39K   0 downloads

Attached File  158035315_10218229079933827_3201477121959442519_n.jpg   85.14K   0 downloadsAttached File  157983785_10218229080053830_3261079257912367941_n.jpg   140.54K   0 downloads

#437
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,414
  • Înscris: 17.08.2022
CUSCUS....ce este si cum se preapara in Israel


[ https://www.pascalpr.co.il/wp-content/uploads/%D7%92%D7%A8%D7%92%D7%A8%D7%99-%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A1.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Cand ne gandim la cuscus, il vedem ca o garnitura usor de facut, rapida precum mamaliga sau piureul
Nu este chiar asa, daca vrem sa mancam cuscus adevarat...

Considerat multa vreme o delicatesa nord-africana, cuscusul este consumat
astazi in intreaga lume fie ca mancare, fie ca garnitura
Exista trei tipuri de cuscus functie de marimea bobului :

- Cuscus marocan - este cel mai mic, are dimensiunea bobului de gris si se gateste cel mai repede;
- Cuscus israelian - numit si cuscus perlat, acesta este mai mare si mai grunjos.
- Cuscus libanez - este cel mai voluminos tip de cuscus si necesita un timp mai mare de gatit. Are marimea bobului de mazare.

La origine, cuscus-ul se gateste intr-o oala de fonta sau aluminiu gros, cu doua nivele.
Primul nivel - supa de pui sau de vita, apoi deaspra o sita cu gauri foarte mici se aseza un pat de cuscus.Inainte de asta Cuscul se pune intr-un castron, se aeriseste, se toarna putin ulei si apa pana se absoarbe, se emsteca circular, apoi aceasta pasta umeda se trece apasind cu palma printr-o sita medie.
Rezultatul se trece in vasul perforat ce se pune de-asupra oalei in care fierbem supa. Se acopera cu capac sau cu un servet gros.

Dupa 30 minute, cuscusul fiert in abur, se pune intr-un castron,
se amesteca cu o lingura de ulei, o cana de apa, sare, piper.
Se trece iar prin strecuratoare apasand cu palma, sau se freaca intre palme
si din nou in castronul superior deasura supei care inca mai fierbe.
Este ultima operatie, acum se toarna intr-un castron separat,
se rasfira cu furculita si se lasa la racit, continuand sa il raspiram pe masura ce se raceste....

#438
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,414
  • Înscris: 17.08.2022
Jahnun sau Jahnoun sau Jahinun


Daca iesim sambata dimineata la o plimbare si intram undeva pentru un mic dejun,
alegem shakshuka, alegem falafel, alegem sandwichuri cu salate diverse si cine ar stomacul bun.... Jahnun.

Cu ou fiert tare si pasta de rosii cu mirodenii...

Mancare venita in Israel odata cu Yemenitii la inceputul anilor 1900, a prins incet-incet si in patura askenaz,
ca in final sa treaca marea si la evreii din Europa...

Ce ne trebuie.....
1 pachet de margarină topită
1 kg de făină intermediara daca se poate
600 grame margarina topita
3 pahare de apă gazoasa
sau 2 pahare apa calduta plus unul in care am diluat putina miere de curmale
1 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 linguriță și jumătate de zahăr

O oală pentru Jahnun, adica o oala de aluminiu, mai groasa si cu capac

Bun....ce facem cu toate astea?
Punem faina in vasul de framantat, in mijloc se adaugă sarea, bicarbonat de sodiu, zahărul si apa
Framantam bine amestecul pana se obține un aluat uniform și neted.
Impărțim aluatul in 8 parti uniforme pe care le punem sa se odihnească timp de aproximativ o jumătate de oră intr-o tava in care am pus margarina topita
Ungem suprafata de lucru si intindem una cate una bilele de aluat in forma dreptunghiulara.
Cand grosimea este de 3-4 mm, ungem partea interioara cu margarina si rasucim foaia. Obtinem un rulou.
Se pune la frigider, învelit în folie transparenta, timp de cel puțin două ore.
Tapetam oala de aluminiu cu folie de copt umeda.Presaram putina pa pentru a se forma aburi,
se poate pune si un pat de felii de paine sa evitam arderea celor de dedesubt și așezam rulourile.
Se introduce într-un cuptor preîncălzit la foc mediu-mic de aproximativ 100 -120 de grade timp de 6-8 ore.

Mie mi-a iesit ceva aproximativ....adica foile ruloului nu erau separate si nici gustul nu cine stie ce......Dar o sa mai incerc......!
Sper ca a mai incercat cineva si are noutati mai bune.....!!!!!


**********

Sigur, se gaseste si gata preparat la supermarket, trebuie doar incalzit la cuptor.....

#439
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,414
  • Înscris: 17.08.2022
Gastronomia in Israel - Bucataria Marocana

Este greu sa numim o mancare evreiasca specifica, daca nu adaugam imediat si locul de origine...
Adica o "mancare evreiasca romanesca" - suna cel mai exact.
Sau bulgareasca, marocana, yemenita, samd.

Cea mai speciala, bogata, originala bucatarie in diaspora evreiasca sau in Israel, o intalnim la evreii marocani.

Bogatia de mancaruri, salate, dulciuri, fructe, legume, este greu de imaginat.
Cele mai puternice influente culinare au venit din partea musulmanilor medievali (au introdus maslinele si citricele), a arabilor (condimente noi, fructe uscate, nuci), a turcilor (kebab), din partea francezilor (cafea, vin)
Sunt atatea mancaruri deosebite, cu influente arabesti, berbere, africane, europene incat practic cam totul este deosebit in bucataria marocana - care se bazeaza pe fructe proaspete si legume, oaie, carne de pui, carne de vita, fructe de mare.
Bucataria marocana este o combinatie de iute pana la foarte iute, de dulce, de picant, uneori toate la un loc. Stafidele si nucile insotesc de multe ori felurile principale de manacare

Dar si vasele au specificul lor....atat cele pentru gatit cat si cele pentru prezentat mancarea la masa.
Punctul forte nu sunt felurile principale cat mai ales varietatea de salate, si diverse mancaruri din deschidere
O masa specific marocana, va iesi in evidenta prin diverse arome, gusturi si texturi. Bucataria marocana include de la preparate realizate simplu, pana la preparate complexe ce includ o lista lunga de ingrediente.

Turmericul, chimenul, ghimbirul, sofranul, scortisoara, sarea, piperul, susanul, magiranul, coriandrul, busuiocul, lamaia, ardeiul iute, piper cayenne, cardamomul, oregano, patrunjeul, usturoiul si mierea sunt ingrediente nelipsite in majoritatea retetelor acestei tari.
Orezul, lintea si nautul sunt garniturile cel mai des servite. Un ingredient de origine berbera, cuscusul, este cel mai adesea servit alaturi de carnea de miel sau de pui.

Masa principala este pranzul,
O serie de salate calde si reci sunt servite pentru inceput, urmate apoi de o tagina sau tocana.
Nici dulciurile nu lipsesc, una din cele mai cunoscute fiind keeb el ghzal si halwa shebakia, prima este preparata cu migdale si alune, iar cea de-a doua contine susan si miere.
Una din cele mai populare bauturi este ceaiul verde servit cu menta. Se folosesc numai ceainice argintii cu gat lung, iar ceaiul este turnat in pahare colorate.

Restaurantele cu mancare marocana in Israel sunt in  fiecare oras.
De la foarte luxoase la populare.
Dar toate au toata gaba de gusturi, mirosuri si bunatati....


Deci ....
concluzii despre bucataria marocana
-toata bucataria marocana este kosher
- este mai condimentata decat cea din Orientul Mijlociu;
- arome specifice: otet de lamaie, ulei de masline nerafinat, savoarea fructelor uscate etc.
- unele condimente sunt importate, altele sunt cultivate pe plan local;
- cele mai folosite condimente: chimion, scortisoara, ghimbir, sofran de India, piper, paprika, seminte de susan, coriandru;
- curmalele sunt parte din meniul principal
- cuscusul este consumat de foarte multa populatie;
- finalul, totdeauna ceai sau cafea



Attached File  127128885_10217574501729781_6317498538862050250_n.jpg   53.14K   1 downloadsAttached File  127088827_10217574427007913_4992119611409921319_n.jpg   309.31K   1 downloadsAttached File  127090160_10217574426327896_5696503769496437700_n.jpg   58.15K   2 downloads

Attached File  127185118_10217574427287920_7154870011698596992_n.jpg   159.69K   2 downloadsAttached File  127155812_10217574503169817_8859109679298183733_n.jpg   617.36K   2 downloadsAttached File  127134506_10217574425487875_7531017139745523827_n.jpg   107.55K   1 downloads

#440
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,414
  • Înscris: 17.08.2022
Se apropie ANUL NOU... si ce este mai potrivit ca

Attached File  241627114_10219171373730583_3289368357596332880_n.jpg   99.81K   1 downloads

Chraime.... pește picant in sos cu roșii de Rosh Hashana

Este meniul preferat al evreilor sefarazi. In Israel a fost adus de evreii din Tunisia,
adoptat urgent de evreii marocani, irakieni, sirieni, libieni, turci, etc

Chraime este considerat a fi regele mancării tunisiene și felul de mâncare
care caracterizează cu adevărat bucătăria evreiasca tunisiana.

Există multe modalități de a-l pregăti și multe versiuni.

Peștele trebuie să fie bine fiert și trebuie să „plutească” în sos - se servește cu pâine albă și lămâie stoarsa peste felia de paine, pe măsură ce mancam.
Se foloseste pestele alb sau somonul
Se taie 5-6 bucati pestele si se marineaza in zeama a 3 lamai cel putin o ora.
Puneti pestele intr-un vas suficient ca sa cuprinda toate bucatile pe un singur strat.
Ulei cam jumatate de deget.
Punem la cuptor la foc mediu 1/2 ora. la jumatate il intoarcem cu paleta
Separat facem sosul, calim 1-2 cepe, punem peste ea pasta de roșii -ideal ar fi sa fie facuta in casa
- cateva bucati de rosie taiata cubulete, adaug condimentele (usturoi, cimbru, boia, coliandru, piper, patrunjel și sarea)
și se amesteca incet si la foc mic .
Adaugam apa clocotita pentru a-i dilua consistenta,
Turnam sosul peste pestele inmuiat deja la cuptor si mai lasam sa scada sosul pana la a arata ca o smantana subtire...
Se serveste cu paine prajita peste care picuram din lamaia in care am marinat pestele....
si, se poate adauga si orez, pregatit separat

#441
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,661
  • Înscris: 30.10.2009
O să încerc rețeta asta, arată tare bine.

#442
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,414
  • Înscris: 17.08.2022
Sufganiot - sau Gogosi de Hanuka

La sarbatoarea de Hanuka, se respecta obiceiul de a manca alimente prajite,
asta in comemorarea miracolului asociat cu uleiul Templului.

Cuvantul ebraic pentru gogoasa este sufganiya  un neologism pentru patiserie, bazat pe cuvintele sofgan si sfogga, care se refera la un „aluat spongios”.
Sfenj, este o gogosa facuta in Marocco, si provine din aceeasi radacina.
Reteta unei gogosi umplute cu jeleu, adica cea mai populara astazi,
a fost publicata pentru prima data intr-o carte de bucate din 1485 din Nürnberg, Germania.

„Gefüllte Krapfen” consta din „un pic de gem incastrat intre doua runde de aluat de paine de drojdie si prajit in untura”
....Uaaaaaa....!!!!.
Aceasta gogoasa a devenit populara in tarile din nordul Europei, din Danemarca pana in Rusia, in anii 1500.
La evreii polonezi, gogoasa cu jeleu era prajita in ulei sau schmaltz si nu in ​​untura, din cauza legilor kashrut.
Imigrantii evrei polonezi in Palestina si-au adus reteta, precum si traditia de a-i servi de Hanuka.
Cu toate acestea, in Palestina au luat un nou nume - sufganiyot -

Attached File  320238463_687150269482563_970446969879685550_n.jpg   166.8K   1 downloadsAttached File  129609420_10217638240043199_5429971106208270646_n.jpg   22.87K   1 downloads

Reteta verificata, o gasiti aici :

https://adevarul.ro/...t.../index.html

#443
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,414
  • Înscris: 17.08.2022
Hamantaschen (humentaschen) sau "Urechile lui Haman"

Purim a sosit....cu veselie, parada, carnaval, costume dar su ceva specific de mancare

Attached File  humentasch.jpg   146.47K   0 downloadsAttached File  150673226_10218116795726792_3250349587838273265_n.jpg   91.42K   0 downloads

“Hamantasch” -prajitura Ashkenaz care inseamna urechile lui Haman, omul rau din legenda de Purim.
Este o prajitura din aluat de casa cu diverse umpluturi puse la mijloc.
Toate umpluturile sunt în mod tradițional dulci: seminte de mac, cel mai traditional, gem de prune, nuci, curmale , caise , zmeură , stafide , măr , cremă de patiserie vanilată cu chipsuri de ciocolată, smochine, ciocolată , halva , caramel sau chiar brânză dulce . Aluatul perimte de la prjituri mai tari pana la foarte moi
Cuvantul tasch vine din idish si înseamnă „pungă” sau „buzunar”, prin urmare, se poate referi la buzunarele lui Haman , simbolizând banii pe care Haman i-a oferit lui Ahasverosh în schimbul permisiunii de a distruge comunitatea evreilor. În ebraică, tash înseamnă „slăbi” și haman-tash poate fi slăbirea lui Haman in speranța că Dumnezeu îi va slăbi pe toți dușmanii evreilor.
Dar in ebraica si in Israel, s-a implementat “Oznei Haman “ adica Urechile lui Haman
Motivul formei triunghiulare este incert. Există o legendă veche că Haman purta o pălărie cu trei colțuri. Dar, o explicație mai simplă este că forma provine din tehnicile tradiționale de coacere evreiești din Europa Centrală pentru plierea aluatului, astfel încât să se formeze o pungă în jurul unei umpluturi ca atunci cand se fac găluște.

Ce avem nevoie
- 1 cană de zahăr
- 250 gr unt sau margarina
- 2 ouă mari 6 linguri de apă
- 4 cani faina
- 1 cana de apa
-1/2 plic zahar vanilat

-umplutura
Se bate zahărul cu margarina sau untul. Se adauga ouale. Adăugați făină si apa cate putin ,
amestecând până când aluatul formează o minge. Înfășurați-l în plastic și răciți-l câteva ore.
Coca sa fie destul de molicica sa nu se usuce la cuptor dar destul de taricica sa o tai cu paharul.
Se fac bile din aluat, sau se intinde intregul aluat si se taie taie cercuri cu o forma
Se pune 1 linguriță de umplutură în centrul fiecărui cerc de aluat. Strângeți pentru a forma o pălărie cu trei colțuri.
Coaceți aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit la 180-200 grade până când începe să fie maro.

Edited by vio69c, 06 March 2023 - 12:21.


#444
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,414
  • Înscris: 17.08.2022
Prajitura cu branza dulce de Shavuot...


Blat
300 g biscuiti petit bar
200 g unt topit
Putina faina
Umplutura
6 oua separate
250 g zahar
750 g branza de vaca 9% -cremoasa
200 g smantana 15%
Coaja unei lamai rase
1 lingurita vanilie
1/2 1 lingura faina
3 linguri cornflour

-Pregatire:
Se unge fundul tavii de copt si partile laterale cu un strat subtire de unt topit, si se presara faramituri de biscuit
-Blatul- Zdrobiti biscuitii pana cand se obtin firimituri mici ca pesmetul grosier. Transferati intr-un castron unde se amesteca bine cu untul.
-Umplutura - Intr-un vas, bateti albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar (100 grame), pana cand se obtine o spuma stabila.
Intr-un castron separat, amestecati bine branza, smantana, zaharul ramas, coaja de lamaie si extractul de vanilie. Se adauga galbenusurile separate si se amesteca pana se incorporeaza in amestec. Adaugati faina si cornflour si amestecati bine pana nu raman bucati de ingrediente uscate.
Se adauga o treime din albusurile batute pana se obtine un amestec uniform si apoi inca o trieme si ultima din albusuri pana sunt bine amestecate in compozitia finala
Se toarna amestecul in tigaia captusita in partea de jos cu biscuitii macinati si se coace intr-un cuptor preincalzit in prealabil la 200 de grade timp de 5 minute.
Coacere - Coborati temperatura cuptorului la 140 de grade si coaceti timp de aproximativ o ora si un sfert sau pana cand tortul este ferm, dar usor vibreaza inca in centru.
La sfarsitul coacerii, lasati tortul in cuptor oprit si inchis o ora.--
pentru a nu se forma crapaturi in compozitie, se poate pune la partea de jos a cuptorului un vas cu apa, care sa genereze aburi pe timpul coacerii


Attached File  349145972_731515191996609_6360212845473277160_n.jpg   186.14K   0 downloadsAttached File  349079246_1391992781623668_4743156865438787353_n.jpg   184.09K   0 downloadsAttached File  349018416_244972291450747_1382531493642371489_n.jpg   214.08K   0 downloads

Attached File  349167301_1478288009374781_7242755032986891336_n.jpg   407.98K   0 downloadsAttached File  349152601_1412288756214986_2997213086348059627_n.jpg   456.13K   0 downloads

Edited by vio69c, 25 May 2023 - 23:51.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate